Torsdagskväll med film och fredagkväll med kompisar

Spenderade i princip hela dagen framför tvn idag och sommar med ernst är ett program jag bara inte kan sluta titta på även om veckans avsnitt var lite halv dåligt, csi på femman efter känns också skönt. Blev hyrfilm i soffan senare på kvällen och tänkte göra en recension av den filmen senare. Natten spenderades framför datorn där jag kollade på en annan film om också kommer att recenseras, kollat runt lite på olika sidor om de finns något skoj man kan hitta på men inte hittar något. Efter det här blir det godnatt och laddning inför kvällen med Emma, Johanna och Micke, ska bli riktigt skoj.

Här nedan följer nu en recension utav hyrfilmen.

Mammoth (Mammut)

Efter exprimentfilmerna "ett hål i mitt hjärta" och "container" är nu LuKas Moodysson tillbaka med ett drama om en amerikansk familj och deras hembiträde. Det börjar med att Leo (Gael Garzia Bernal) åker iväg till Thailand för att skriva under ett avtal med ett bolag medans hans fru Allison (Michelle Williams) stannar hemma och jobbar, deras dotter tas väl hand om av hembiträdet. Detta är definitivt ingen glad historia så jag ger ett tips, varken ät eller drick något under filmen för att man mår illa när man tittar på den. Det är ett extremt lågt tempo och det gör den till en gripande och trovärdig film, det fantastiskt skådespeleri som visas upp gör den ännu starkare. Den som väntar sig en ny tillsammans, fucking Åmål eller Lilja 4-ever kommer att bli besviken men ser man den med öppna ögon är den helt fantastisk.

Betyg: CCCC


The taking of Pelham 1 2 3

Tont Scott som låg bakom succen "déja vu" kommer här med en kidnappningsthriller med samma huvudrollsinnehavare, Denzel Washington. Ett gäng brottslingar med Ryder (John Travolta) i spetsen kapar tåget Pelham 1 2 3 och kräver pengar för att släppa gisslan via sambandscentralen där Garber (Denzel Washington) sitter och lyssnar, om de inte följer kraven så dör en av gissland varje gång de bryter mot reglerna. Detta är en film som man sett en del gånger förut men sällan har det funnits så många bra skådespelare som i denna och det gör filmen sevärd, spänningen hålls också på topp för ovanlighetens skull. Det blir anningen förutsägbar mot slutet och kommer nog att bli bortglömd rätt fort men funkar alldeles utmärkt som en avslutade del av dagen. Filmen blev en stor flopp och har fortfarande inte spelat in budgeten.

Betyg: CCC



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0