FILMEN DU BARA MÅSTE SE!

Surrogates
Mannen bakom Terminator 3, Jonathan Mostow är nu tillbaka med en mer barnvänlig action och då går det som det går. Inom en nära framtid har människan en robot, en surrogate som sköter vardagen åt en medans man ligger hemma och vilar. Kriminalliteten har minskat men när fler och fler surrogates hittas så får polisen det hett om öronen, då främst Willis karaktär Tom. Detta är en film som påminner ganska mycket om I,Robot men tyvärr saknar den här filmen mycket av vad den hade, främst bra skådespeleri. Bruce gör som han brukar i dåliga filmer, han spelar halvdant och manuset är av det tunnaste slaget så där får han inte mycket hjälp. Actionsekvenserna saknar all tungd och pondus som behövs när man gör action samtidigt körs hela filmen ner i botten. Skulle inte bli överaskad om filmen plockar storslam på razzlegalan.
Betyg: C



Zombieland
Filmen alla snackar om, en stor biosucce som höjt ribban för genren igen sägs det. Jag har svaret. Columbus lever i en värld som nästan helt tagits över utav zombies och för att överleva följer han sina regler som han skriver ner i sin bok men desto längre filmen lider inser han att ibland måste de tämjas. På vägen träffar han Tallahasse som han liftar med och han älskar att döda zombies, eftersom han är mer erfaren försöker Columbus lära sig utav honom med blandat resultat. Han träffar dessutom Wichita som han blir förälskad i men är hon rätt tjej för honom eller rättare sagt är han rätt man för henne. Detta är ett riktigt lyft för en genre som haft det lite småtungt på senare år och framförallt manusmässigt håller filmen nästan högsta klass, skåderspelarna gör även sitt och Woody Harrelson dominerar stort men Bill Murray gör även ett roligt inhopp som sig själv. Det är roligt och blodigt, precis som man önskar. Man bara älskar den, det är filmen du bara måste se.
Betyg: CCCC




Trick 'r treat
Filmen utspelar sig under halloween så det kan väl inte passa bättre än att se den nu. Den kretsar kring flera olika historier en om en mördandelärare, en ung kvinna på jakt efter oskulden, några tonårsbarn som utför spratt som går galet och så en gammal man som får en riktigt mardröm på halsen. Det börjar riktigt bra med ett blodigt mord utanför ett hus och då tror man att det är en ny "halloween" på gång men så fel man kan ha, efter detta så urartar filmen totalt. Vampyrer, demoner och så levande döda, allt ihopsmetat i en enda röra och gjord främst till de som gillar lite halvdana skräckisar men särskilt rädd blir man inte. Filmen som hade chans att bli kultförklarad nu blir den istället dumförklarad, filmen till alla som älskar braindead. En film full utav dumma ideer samt illa utförda.
Betyg: C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0