7X, Buried och The town

7X - Lika barn leka bäst
Denna svenska ungdomsfilm utspelar sig i en förort där samhället inte tillåter barnen att vara just barn, en ställe där barnen växer upp allt för fort och får se den vackra fasaden om lilla landet lagom rasa ner. Edvin är nyinflyttad och saknar några som helst vänner, Morgan är sur på allt och alla, Dize som tror att alla vill ha honom, martina som vill ha någon som bryr sig, Mi som lever min sin far och mor där mamman blir misshandlad och Jenny som blir uppvaktad utav en mycket äldre man. Deras tillvaro får en chans till förändring när plötsligt en illegal pistol dyker upp. Det är ganska välspelat, trovärdigt och stundtals gripande men saknar den där riktigta käftsmällen men samtidigt visar den upp det där Sverige de flesta inte vågar tro existerar.

Betyg: CCC


The town
Under en bankrån tar Doug och hans vänner Claire som gisslan men efter de kommit undan låter de henne gå, trots detta kan inte Claire känna sig säker. Eftersom inte Claire har sett rånarna så söker Doug upp henne men detta leder till en romans som gör framtiden osäker för både Doug och Claire, att låta Doug hoppa av kan inte accepteras utav hans kompanjoner. Ben Affleck har sedan sin perfekta rollprestation i "Hollywoodland" rosat marknaden och hans förra film "gone baby gone" var mästerlig, denna är inte riktigt lika bra men ändå riktigt bra. Affleck regisserar, har skrivit manuset och spelar huvudrollen i en tätt och nervig historia, den visar upp ett Boston i fullständig misär men det är också miljöskildringarna som ger filmen en extra krydda. Det är spännande hela vägen och skådespelet är utmärkt ända ner till minsta biroll, det luktar en oscarnominering.

Betyg: CCCC


Buried
Paul Conroy ligger nedgrävd i kista med endast en tändare och en telefon med ytterst lite batteri, nu startar hans desperata försök att få kontakt med omvärlden men främst att överleva. Detta är årets största snackis men också en utav årets bästa filmer, den är pulserande nervig och spännande hela vägen fram till mål. Den utspelar sig på ett och samma ställe hela filmen vilket ger filmen ett nytänk och frågan är om vi någonsin kommer att få se något liknande igen, man slits mellan hopp och förtvivlan som åskådare och samtidigt sitter man och njuter. Riktigt jävla bra.

Betyg: CCCC

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0