film

Om ni nu mot förmodan skulle ha tid att titta på film så kommer här tre filmrecensioner på hyfsat aktuella dvd-filmer.

Management
Jennifer Aniston och Steve Zahn i samma film låter inte direkt lyckat men så fel man kan ha. Handlar om Mike (Zahn) som driver en motell tillsammans med sin dödssjuke mor och sin far, hans liv rullar på utan någon förändring till Sue (Aniston) kliver in genom dörren. Hon är på genomresa med sitt jobb, hon säljer företagskonst och blir kraftigt uppvaktad av Mike som ser henne som den vackraste kvinnan han sett. Han blir förälskad och ser att de kanske kan börja leva tillsammans men hon har inga planer på det. Det är en komedi men också ett drama där man kan känns igen sig mycket i båda karaktärerna, det blir roligt, det blir sorgligt men också riktigt bra. Skådespeleriet är bra och bäst är faktiskt Steve Zahn som den något "barnsliga" Mike som inte riktigt börjat leva än men Aniston är inte mycket sämre, totalt blir det en film som är bra men som kanske inte ses så många gånger.

Betyg: CCC


Prinssesa
Teresa Fabik som gjorde "hip hip hora" är nu tillbaka med sin andra film och det är ett drama om att vilja nå framgång inom tv. Maja går sista året på gymnasiet och efter mindre lyckade framgångar inom sin teatergrupp, där hon bland annat fått spela stubbe så söker hon framgång via dokumentärfilmaren Erika. Erika som för att få ihop pengar filmar bröllop och via en slump så möts dessa två kämpar i tron att någon gång få lyckas. Erika börjar filma en film om Maja men det inte Maja inser är att hon blir utnyttjad av Erika i tron på att nå högt. Det är ett tragiskt drama om hur vissa människor behandlas på fel sätt men också ett drama om vänskap och riktigt värme, finns även en del komiska inslag. Det stora med filmen är hur de skildrar ungdomars utanförskap och det beroende vissa människor har av att synas, trovärdigt är det absolut. Skådespeleriet är överlag bra och filmen är i ungefär samma klass som "hip hip hora" men kan inte riktigt bestämma mig om den är bättre, sämre eller lika bra.

Betyg: CCC


Flickan
Ett svenskt drama om ensamhet och om att växa upp. En liten flicka blir lämnad ensam med sin faster hemma medans hennes mamma, pappa och bror åker till Afrika för att hjälpa till. Flickan blir ensam kvar när sedan fastern följer med en man som har uppvaktat henne, hon får då lära sig att klara sig själv men också se vuxenvärldens baksida samtidigt som hon växer inom sig själv. Detta är utan tvekan förra årets solklarast bästa film, den är gjord av Fredrik Edfeldt som förre detta var helt främmande för mig men kommer att följa honom i fortsättningen. Det är en väldigt tragisk film där man verkligen känner med sina karaktärer och har aldrig tråkigt, det är i princip helt fri i från humor och kan vara jobbig att se för sitt låga tempo. Skådespelarna är fullkomligt strålande rakt i genom men det är inte så konstigt med skådisar som, Leif Andrée, Tova-Magnusson Norling, Shanti Roney, Annika Hallin, Ia Langhammer m.fl men det som lyser starkast är hon som spelar flickan och det är Blanca Engström. Se den annars går ni miste om något.

Betyg: CCCCC

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0