Melodifestivalen + film

Igår avgjordes melodifestivalens första deltävling och den var underhållande, spännande men framför allt jävligt bra. Här nedan följer en lista på vilka som var bäst och betyg.

1. Salem Al Fakir  ++++
2. Anders Ekborg  ++++
3. Pain of salvation  +++
4. Frispråkarn  +++
5. Ola  +++
6. Linda Pritchard  +++
7. Jessica Andersson  +
8. Jenny Silver  +

District 9
Nu är filmen som skapat stora rabalder inom filmen 2009 ute på dvd, Neil Blomkamphs annorlunda sci-fi rulle. Ett rymdskepp har stannat och utomjordingar har kommit ombord på planeten jorden, regeringen är inte nöjd med hur situationen utvecklats sig och därför sätter upp planer för att få de att sätta sig i läger. En man får uppdraget att sätta planen i värket men det går inte som planerat. Att dra kopplingar till andra världskriget är inte helt svårt och filmen är verkligen ett lyft för sci-fi genren som haft det lite tungt på senare år men här har de lyckats, en bra rulle helt enkelt. Att inte se kända skådespelare känns väldigt skönt och ger den också en trovärdig som behövs i denna genre, längtar till en uppföljare och namnet på den blir nog district 10.

Betyg: CCC


Bitch slap
B-filmen som blev en stor publikfavorit under filmfestivaler runt hela världen och nu undrar man vad var det som var så speciellt med denna rulle. Börjar med att tre u-ringade kvinnor kliver ur en bil ute i ödemarken, drar ur en man ur bakluckan och därefter följer en kavalkad i 80-talets underbara filmvärd. Det är blodigt, naket och framför allt fruktansvärt dumt men det funkar ändå. Skådespeleriet är inte mycket att nämna men filmen har sådant glimt i ögat att man inte kan ogilla det även om vattenkriget mitt i filmen blir lite skrattretande och bara pinsamt, se den (om du gillar 80-talets filmer eller ogillar de, välj själv).

Betyg: CCC


The ugly truth
Gerald Butler och Katherine Heigl i en romantisk komedi, är precis vad man förväntar sig men ändå inte. En tv-producents karriär är på nedgång efter rasande pubilsiffror men sedan dyker en man upp som ska rädda kanalen, en man som ligger bakom programmet "the ugly truth" som handlar om att mannen är perfekt och kvinnan är bara kontrollerande. Abby som är kontrollerande och aldrig träffar den rätte killen ber mannen, som i hennes ögon är en självälskande "manshora"  och ni annar nog vad som kommer ske. Filmen innehåller alla delar som en romantisk komedi har, förutsägbar story med hyfsade skådespelare och det där slutet som är menat som en slags frälsning. Den överaskar faktiskt också, jag skrattar två gånger i filmen och det är mer än i vanliga fall.

Betyg: CC

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0