Skräck/Thriller

Possession
Jess bor ihop med de två bröderna Roman och Ryan, gift också med Ryan men en bilolycka vänder hela tillvaron upp och ner. Roman och Ryan hamnar i koma men Roman vaknar sedan upp i Ryans kropp, Jess har svårt att förstå hur detta skulle kunnat gå till försöker få rättsida på situtionen. Detta är en remake på den asiatiska filmen "addicted" från 2002 men i den är nyinspelningen är det två svenska regissörer som står för regin, Simon Sandqvist och Joel Bergvall som gjorde "den osynlige". Den här är betydligt sämre än den filmen men helt värdelös är den inte, det största problemet för den är att den aldrig lyfter. Den står kvar och stampar på samma ställe en bra stund men tar sig mot slutet, helt okey.

Betyg: CC


Shelter
Nu ännu en film där regissörerna är svenskar, denna gång är det duon Mårlind/Stein som regiserat denna övernaturliga skräck/thriller. Duon låg även bakom "storm" och den fantastiska serien "de drabbade" som kom för några år sedan. Här handlar det om rättpsykologen Cara som försöker hjälpa Adam med hans grova personlighetsklyvning vilket inte är det lättaste, det blir ännu värre när det visar sig att alla Adams personligheter är mordoffer. Julianne Moore och Jonathan Rhys Meyers står för huvudrollerna och gör ett ganska bra jobb men filmen är inte alls så bra som jag hoppats. Jag har inge problem med att filmer är övernaturliga men då ska de göras på ett trovärdigt sätt och så är inte fallet här, ska inte avslöja för mycket men att dra kopplingar till "twin peaks" är inte allt för svårt. Då inget ont om "twin peaks" som jag tyckte var en bra serie men den ballade ur fullständigt mot slutet, den här gör likadant.

Betyg: CC


Thirst
Regissören bakom hämndtriologin med filmerna "old boy", "hämnarens resa" och "lady vengeance" kommer här med en fantastisk vampyrfilmen. Sang-hyeon är präst som vill hjälpa världen bli lite bättre och anmäler sig till ett experiement där de ska utveckla ett vaccin, detta misslyckas och Sang-hyeon dör men strax efter vaknar han upp och han verkar ha överlevt. Han återvänder hem till sin stad där han hyllas som en gud och alla vill ha hans hjälp att personer, problemet är bara att han har fått längtan efter blod och när han möter Tae-ju så är hans liv förändrat i all evighet. Denna film är helt fantastisk och ger ett lyft till genren som invarderas utav de usla "twilight-filmerna", skådespeleriet är riktigt bra och fotot likaså. Man kan dra lite kopplingar till "true blood" men den här är bättre och sista halvtimmen är makalös. Den är spännande men innehåller scener med mycke djup i och också en del komiska scener. SE DEN!

Betyg: CCCC



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0