Annika Bengtzon-marathon

Sprängaren  CCC
Paradiset  C
Nobels testamente  CC
Prime time  CC
Studio sex  C
En ung flicka hittas naken, våldtagen och mördad, kopplingar dras till en strippklubb och politiska mörkläggningar. Filmen är helt fri från spänning och den står och tramper vatten, en seg väntan på ett väntat slut.
Den röda vargen  CC
En seriemördare går lös i Sverige och lämnar citat av Mao till offren, kopplingar dras till ett terrordåd som skedde i Luleå för 40 år sedan och ett dåd som militären gör allt för att tysta ner. Knappast något nytt att komma med i en ganska trist historia, slöseri med resurser när Stefan Sauk för en pytteliten roll som knappast går att jobba med.
Livstid  CC
En polis hittas mördad i sitt hem och frun drabbas av svår chock vilket tar henne in på sjukhus, deras son är dessutom spårlöst försvunnen. Frun anklagas för mordet på sin man man Annika Bengtzon tror inte på den förklaring och henne spår leder henne till mörka hemligheter hos den mördade polismannen, hemligheten som polisen gör allt för att de inte ska komma fram. Filmen stora behållning är Jonas Malmsjö och Ellen Mattsson som är strålande i viktiga biroller, Malin Crépin gör också ett helt okey jobb men är alldeles för bra för det här.
En plats i solen  CC
En svensk familj gas-mördas i Mallaga och Annika Bengtzon skickas för att lösa fallet, det visar sig att fallet har många ändar och ganska snart visar sig att det finns kopplingar till annan kriminell aktivitet. Magnus Krepper gör sig bra som polis i Spanien för i övrigt har inte filmen mycket att komma, det är inte särskilt spännande utan blir mest ganska trist och Yellow birds megaprojekt har inte visat upp något super resultat. Om det blir fler filmer återstår att se men nobels testamente floppade STORT på bio så allt beror på hur det går för de på dvd, mitt tips är att detta var det sista vi såg av Annika Bengtzon. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0