VECKANS LISTA DEL 4

Denna vecka har tyvärr inte haft så mycket att skryta med men 3 kanoner finns trots allt att tillgå.
3 kanoner

Spanska ligan - Barca eller Real är den stora frågan
Fotbolls EM - Sverige spelar lagom bra fotboll
Allsvenskan - Kan den vara mycket jämnare?
Kalkonen

Zlatan Ibrahimovic - En direkt usel match mot shaktar

BECK - I STORMENS ÖGA

Beck - I stormens öga
Persbrandt och Haber är tillbaka för 25 gången som poliserna Martin Beck samt Gunvald Larsson, dessutom är det mer påkostat än vanligt. En gammal flamma till Gunvald skickar ett sms som är upptakten till säpos jakt på Larsson, Beck gör allt han kan för skydda sin vän. Den gamla flamman visar sig ingå i en grupp miljöaktivister som planerar en stor kupp men hon försöker hindra dem genom att ta kontakt med Gunvald som ger henne stora problem, även hennes son. Jag har aldrig varit någon större beckfantast men efter en rad lyckade filmer så var mina förhoppningar stora men de grusades fort, detta är en deckare som känns som extra light. Med hackig dialog och en totalt oengagerande historia så har de skapat den sämsta beckfilmen med Haber/Persbrandt  trots att dessa två herrar gör så gott de kan, hur kunde det gå så fel?. Jag har faktiskt inget svar på det men de flesta skådespelare känns ovanlig stela och lämnar inget trovärdigt intryck, musiken samt Haber/Persbrandt är bra. Jag hoppas verkligen är "beck - levande begravd" är bättre för detta är årets stora bottennapp. 

Betyg: C


SOMMAREN MED GÖRAN

Sommaren med Göran
Efter succer med "hey baberiba" och "fredag hela veckan" kommer humorgängets första långfilm, oväntat lång väntan. Det börjar med att Göran friar till sin tjej Sofia genom att lägga ring i hennes glas som hon sedan sväljer, de gör slut men Göran ger sig ut på västkusten för att finna lyckan. När han kommer dit så följs det upp av flera misslyckade saker och tjejen han är kär är ihop med en annan, fler komiska händelser följer. Staffan Lindberg regiserar (mer känd som domare i "tack gode gud") och han gör det bra men utan dessa riktigt träffsäkra skådespelare så hade denna film inte alls blivit lika rolig, bäst är min favorit Dan Ekborg som spelar godisätande och ansiktsblinde Greger. Sommaren med Göran är rolig från start till mål och är årets lyckopiller.

Betyg: CCCC

I skuggan av värmen

I Skuggan av värmen
Nu har Lotta Thells bok blivit film och jag har inte läst den mn har hört att den ska vara av ganska bra slag men jag håller mig trots det till filmen, roligare med film helt enkelt. Eva jobbar som väktare och genom en slump träffar hon en jämnårig polis och de blir tillsammans, Eva döljer däremot en hemsk hemlighet. Hon är fast i drogträsket. Vill ni ha en glad dag eller vecka som avstå från denna film, den är enormt deprimerande och i princip helt utan ljusglimtar. Motsvarigheter är "mun mot mun" och "under ytan" men de når aldrig till denna nivå, detta är en mörk film som bjuder på ett fantastiskt skådespeleri ifrån framförallt Joel Kinnaman och Malin Crepin. Den griper verkligen tag i en och när filmen är slut så lämnas man med en obehaglig känsla i magen, välkommen till årets smärtsamaste film.

Betyg: CCCC

VECKANS LISTA DEL 3

Eftersom jag skrev om festen igår så sköts den här upp en dag men nu är den tillbaka för tredje veckan i rad.

Tre kanoner

Micke, Johanna och Emma - Vet hur jag skulle överleva utan er
Män som hatar kvinnor - Mäktigt att äga dvdn
Voddler - Det smartaste någon kommit på hittils

Kalkonen

Friidrotts - VM - Det ointressantaste mästerskap jag knappt sättVeckans suprise:
Peter Haber går ut med att han gärna skulle vilja göra fler beckfilmer, jag trodde dessa två skulle vara de sista.

Vad är det som händer svenskfilm år 2009, filmåret är hur starkt som helst och det är svårt att sia om vilka som kommer att bli guldbaggenominerade men jag har några idéer. Hittils finns det fyra filmer som jag ser som starka kandidater till några utav priserna men med tanke på den höga standarden verkar vara på hösten går ingen säker, nomineringarna känns som de kommer bli utsprida men här är de nomineringarna jag tror på just nu innan höstensfilmer.

Bästa film:
Mammut
Män som hatar kvinnor 
I skuggan av värmen

Bästa manliga huvudroll:
Joel Kinnaman  "I skuggan av värmen"
Mickael Nyqvist "Män som hatar kvinnor"
Gael Garcia Bernal "Mammut" 

Bästa kvinnliga huvudroll:
Michelle Williams "Mammut"
Noomi Rapace "Män som hatar kvinnor"
Malin Crepin  "I skuggan av värmen"

Bästa manliga biroll:
Peter Andersson "Män som hatar kvinnor"
Joel Kinnaman "Johan Falk - GSI"
Sven-Bertil Taube "Män som hatar kvinnor"

Bästa kvinnliga biroll:
Marife Necesito "Mammut"
Annika Hallin "I taket lyser stjärnorna"
Malin Vulcano "I skuggan av värmen"

Bästa manus:
I Skuggan av värmen
I taket lyser stjärnorna
Mammut

Bästa regi:
Beata Gårdeler "I skuggan av värmen"
Niels Arden Oplev "Män som hatar kvinnor"
Lukas Moodysson "Mammut"


 


Morgondagen, denna eviga morgondag

Igår hänge jag med micke, emma och johanna som senare mot kvällen blev ytligare fyra stycken, skön musik men stämningen försämrades allt eftersom. "Kakan" tog med sin polare "Robert" (tror jag) och dessa var det inget fel på men när sedan Martin och Ellinor kom så sjönk stämningen, känner mig lite ledsen för det. Jag hade absolut inga problem med varken Martin eller Ellinor men det blev uppdelat i två grupper och jag ville så gärna hänga med båda, det blev så att jag hängde med den gruppen som var minst. Det blir oftast på det viset när fyra känner varandra och sedan kommer fyra andra som känner varandra så blir det uppdelat. Jag, emma och johanna i en grupp och Ellinor, Robert, Kakan, Martin och Micke i den andra, när det blir denna uppdelning är det svårt att göra något men det kändes lite som jag var den enda som kunde ha hindrat det. Jag har många gånger i livet kännt mig lite utfryst och det är riktigt jobbigt, nu blev det som att jag var en länk mellan båda och det ledde till att det blv lite osämja. När det är fest är det inte så konstigt att det händer men jag tycker det är tråkigt, när man har varit med om utfrysning förr så vet man hur det känns.

Det är konsigt att det gick så fort för att få allting att snurra för det brukar annars ta ett tag för mig men jag klagar inte över det, hoppas bara att alla kan må bra imorn. Jag kommer nog hålla mig till sängen för snurrar hela tin i skallen på mig och ska gå och lägga mig snart så att jag kan komma upp imorn, ska boka biljetter till Beck också om jag kommer ihåg. Ska höra av mig till Johanna och höra om allt är bra och sådär men nu till sängen.

Morgondagen, denna eviga morgondag varför måste den vara så jobbig.

Vi ses kompisar:)
Älskar er :D


Textraden som är jag

Detta är textraden som passar mycket bra in på mig och den kommer ifrån den bästa nu levande artist Lars Winnerbäck, låten heter "Sen du var här".

"Jag är samma nu som nu som då
samma människa ungefär
fast med lite mera lust
sen du var här"


Idag blev det tennis med fredde, matte och sandra, på kvällen körde vi lite tv-spel men då var också paulina med. Aten OS samt Tiger Woods golf blev det, vann OS mot alla med kom delas tvåa på golf med fredde. Imorgon bär det iväg till micke och förhoppningsvis lite sjön musik samt stämning. Nu kör vi, nu kör vi, nu kör vi, kör vi, kör vi. osv.

Höstens svenska filmer

Hösten ser ovanligt stark ut för våra svenska filmer men om de lockar stor publik är något mer osäkert men jag hoppas att de flesta kommer över 100.000 biobesökare. Här nedan följer en lista på vilka svenska filmer jag ser fram emot.

Oskar Oskar, en hederlig människa
Flickan som lekte med elden
Luftslottet som sprängdes
Beck - I stormens öga
Äntligen midsommer
Det enda rationella
Bröllopsfotografen
Kärlekens krigare
Man tänker sitt
Prinssesa
Metropia
Apan

Wallander - Tjuven m.m

Wallander - Tjuven
Ystad är påverkade av förstörelser och inbrott som polisen inte kan göra något åt, när sedan en polsk svartjobbare försvinner spårlöst så verkar ett samband finnas. I den polske mannen mobil hittas ett foto på vad som verkar vara en död kvinna och nu får Wallander bråttom. Den senaste filmerna i wallanderserien har varit sämre än väntat och skåderspeleriet i "kuriren" lämnade mycket kvar att önska men här är det riktigt bra, problemet ligger denna gång på annat håll. Det blir faktiskt aldrig riktigt spännande utan förutsägbart och ovanligt seg för att vara svensk polisfilm, skådespelarna gör så gott de kan men filmen lyfter sig aldrig.

Betyg: CCFILM

Innebandy
Igår tränade jag med skutskär och det var bästa träningen för min egen del hittils och idag drar jag till älvkarleby för att träna med älvkarleby.

Jag har sett mycket film de närmaste dagarna och här kommer recensioner utav dessa.

Ulvenatten
Under det populära debatt programmet ABC debatt så kidnappar sex tjetjenska frihetsbekämpare hela tv-teamet samt fyra politiker, visas det inte direkt så skjuter de ihjäl gisslan. Öppningen är faktiskt ganska bra på en annars helt otrolig historia men med bra skådespelare så blir det ganska sevärt och slutet är bra, Kjell Sundvall står för regin.

Betyg: CC

Brottsplats Jar City
En man hittas ihjälslagen i sitt hem och spåren leder till ett barns död flera år tidigare. Jag har sett thrillers ifrån alla möjliga länder men aldrig ifrån Island och nu förstår jag varför. Det blir aldrig särskilt intressant trots att öppning är ganska bra men det mesta blir långdraget och segt, skåderspeleriet är ganska platt.

Betyg: C

Inkheart
Med nöd och näppe spelade denna film in budgeten och räknas som en står flopp men med stora skådisar så är det något av en överaskning, Helen Mirren, Brendan Fraser, Jennifer Coonelly, Paul Bettamt m fl. Filmen tar sin början för tolv år sedan då Mo berättar en saga för sitt barn Meggie och sin fru Resa, 12 års senare är mamman försvunnen medans Mo letar efter en bok. Det visar sig sedan att Mo kan få folk ifrån böcker att komma till jorden samtidigt som en från jorden åker in i boken. Av alla fantasy- och äventyrsfilmer så måste denna ändå vara den dummaste men trots det så är den stundtals undehållande men något barnslig i vissa stunder. Skåderspelarna gör bra ifrån sig och bäst är Andy Serkis (Gollum i sagan om ringen filmerna) som den ondskefulla Capricorn.

Betyg: CC

Stormvarning utfärdad (1948)
Den förre soldaten Frank McCloud kommer till Key Largo för att besöka familjen till en soldat som dog under tiden i kriget, det går inte som planerat utan hamnar mitt i en kidnappningsdrama av gangstern Johnny Rocco. Detta är en mycket spännande och välgjord kidnappningsthriller med många sköna dialoger, skåderspeleriet är fantastiskt och Humphrey Bogart måste vara en av bästa skådisar någonsin. Filmen innehåller inte mycket blod men finalen är ruggigt bra.

Betyg: CCCC

Ärlig

när träden blåser vill jag ta ner ett äpple
handen sträcker sig upp men jag sänker den igen
det brinner inte så långt härifrån
mörka moln som stiger upp mot skyn
tänder den sista cigaretten
paketet lämnar jag på marken
spelas en låt jag känner igen
kan inte minnas vad den heter
den är bra, eller är den det?
jag vet faktiskt inte
jag skulle vilja se allt mycket klarare, tystare
för att förstå en människa så måste man först sig själv
jag tror inte att jag gör det, inte än
orden med pennan mot pappret blir inte så tydliga
man kan knappt se vad som står
tror inte att jag någonsin har förståt vad som är meningen med allt
det är kallt, en tröja skulle behövas
stickad eller köpt?
jag har inga svar på alla frågor
men jag tror att jag är den största frågan

VECKANS LISTA DEL 2

Leksandssommarland
Det var riktigt skoj, åkte dit med sandra, paulina, fredrik och mattias. Började med en hinderbana som inte alls var min grej, förlorade mot både fredde och matte som i sin tur förlorade mot sandra. Sedan blev det bada och tävling men badringarna, jag vann en gång men kom topp tre många gånger. Go cart körde vi också, vann två gånger och kom tre en gång för att någon (inga namn) blockerade vägen när man skulle köra om. Sedan var dagen i princip slut och det blev kinamat på kvällen, smarigt.


Veckans 3 kanoner

Leksandssommarland - Detta var absolut veckan höjdpunkt
Älskarinnor - En mycket bra serie som rekomenderas
Premier league - Nu har den äntligen dragit igång

Veckans kalkon

Lotta på Liseberg - Äntligen är spektaklet över, hoppas det är slut nu

Fotboll idag, sommarland imorgon

Fan vad kass jag var på matchen idag, får ingenting alls att stämma och nu är vi i praktiken borta från att gå upp men kan hoppas att Jobbet FC lämnar WO i nästa mach. Slog en del bra pass i första halvleken men i andra var jag helt värdelös, är ganska sliten nu också men kan hoppas att det blir bättre imorgon.

Imorn bär det iväg till Leksandssommarland med familjen och får se om det kan få mig på ett bättre humör för känner mig ganska less just nu. Hyrde filmen "Hopplös & hatad av alla" så får hoppas att den kanske piggar upp mig, titeln passar väl ganska bra på mig också.  

MINA DIKTER

Tankar

Tankar, tankar varför finns vissa tankar
Ibland öppna dagar, ibland stängda
I värme finns det kyla, i kyla finns det värme
Tittar ner i det svarta vattnet
Det brakar i trädets hjärta
Faller, faller, faller
Dränkta och stilla vägar
Ljuset slocknar


Vägen

Öppnar upp locket
Allting stannar upp
Stilla och tyst
Sorg, glädje eller ingenting
Vinter i sommaren
Blombladen vissnar
Fäller en sista tår
Genomskinligt ljus på träet
Lägger mig ner
Stänger locket
Tack


Frågetecknen

Grusväg eller asfaltsväg?
Höger eller vänster?
Ljuset eller mörkret?
Minnas eller glömma?
Upp eller ner?
Vänner eller fiender?
Stanna eller gå?
Livet eller döden?

Till sist: Citatet
"Vi går mot döden vart vi går"

Älskar er:)
 

VIKTKONTROLL

Folk kan tycka jag är lite dum i huvudet som håller koll på vikten trots att jag inte väger så mycket och tränar mycket men jag vill inte väga mycket, 70 kilo känns som lagom. Efter att ha tränat extra mycket denna vecka ligger jag på 73,5 så har en bit kvar men träning idag, imorgon och match på fredag så jag kommer nog att gå ner det på dessa tre dar.


Idag spelar Sverige vänskapsmatch mot Finland och jag tror de vinner med 3-1 eller 3-2 men jag hoppas de spelar bra, roligt framförallt. Denna startelva skulle jag vilja se i VM-kvalet mot Ungern senare iår.

Andreas Isaksson
Mikael Nilsson
Olof Mellberg
Daniel Majstorovic
Behrang Safari
Anders Svensson
Kim Källström
Fredrik Ljungberg
Rasmus Elm
Markus Berg
Zlatan Ibrahimovic


Riddarfalken från Malta (1941)
Humphrey Bogart som senare blev mycket mer känd genom succefilmen "casablanca" spelar här en privardetektiven Spade som får i uppdrag att skugga en man utan dennes fru, han skickar sin bästa vän Archer som sedan mördas. Detta är upptakten till en av de mest spännande och fantastiska thrillers som någonsing har gjorts, man sitter faktiskt som på nålar fram till den rafflande finalen. Film-noir är en genre som näst intill försvunnit ifrån den stora karknaden men då och då dyker någon ny film upp, Denzel Washington gjorde t ex. "Djävulen i blå klänning".

Betyg: CCCC

Igår, idag och imorgon

Igår
Lirade lite innebandy och det gick ganska bra för att vara andra träningen på säsogen, en del nya och gamla killar var nere där men hoppas laget kommer vara någorlunda slagkraftigt. 

Idag
Har tagit det lugnt idag men ska ut ock köra ett litet träningspass senare, annars blir det foyle's war och sista avsnittet på den bra serien älskarinnor på tv. Sängen ikväll 03:00 kanske beror lite på hur trött man är.

Imorgon
Fotbollsträning inför den viktigaste matchen iår, förlorar vi kan vi inte gå upp men vinner vi så har vi chansen. Sista avsnittet på den norska serien hunter ska ses på kvällen men dyker säkert upp något annat också.


De nio heta spåren (1970)
En italiensk thriller där det börjar med ett inbrott och sedan flera mord för att dölja en stor hemlighet. Det är svårt förstå sig på den här filmen, den är italiensk men det talas engelska i Italien med italiensk tidningar och det drar tyvärr ner betyget. En mycket bra och spännande thriller med ett mycket bra skådespeleri men har vi några få tillfällen lite knackig klippning men det kan man ha överseende med. Som helhet är det en lyckad film och man har det svårt att lista ut mördaren.

Betyg: CCC

VECKANS LISTA DEL 1

Veckan som gått har bjudit på massa sköna saker men även mycket uselt, dvdsläppen samt tvtablåer har haft mycket härligt att suga på medans Gävle stad bjudit på ett av de mest meningslösa spektakel jag hittils upplevt. Här nedan följer nu det som har varit bäst den här veckan som gått och det som varit sämst.

3 kanoner
Allsång på skansen - Utan överdriva var allsången det bästa med veckan som gick.
Poirot - Denna engelska serie är näst intill perfekt.
Foyle's war - Ännu en fantastisk säsong att följa, tyvärr bara i tre avsnitt.

Kalkonen
Sommaryran - Det är sällan man är med om ett sådant menngslöst hippo med usla artister, är detta det bästa man kan åstakomma?


Terminator 5
2011 kan vara året då terminator lämnar flopplistan med tanke på vilka skådisar som är på väg in, det behöver inte rädda filmen från fiasko men jag är övertygad om att den gör det.

Skådespelare: Christan Bale, Sam Worthington, Robert Patrik, Arnold Schwarzenegger och Linda Hamilton.
Regi: McG

Till sist:
Första minuten ur kommande beckfilmen "i stormens öga" är bland de bästa öppningar jag sett inom svenskfilm och det ser ut som den kan bli riktigt bra.

DEN ÄR EXTREMT JOBBIG ATT TITTA PÅ

The last house on the left
Två tjejer möter en till synes trevlig kille och börjar snacka lite med honom, de röker ihop men sedan dyker mardrömmen upp. Pojkens pappa är tillsammans med sina kompanjoner efterlysta av polisen och kan därför inte släppa tjejerna detta är upptakten till en av de mest obehagliga och vidrigaste film jag sätt, blodigt men det blir varken gripande eller särskilt spännande. Jag har överhuvudtaget svårt att förstå meningen med den här, måste de alltid spä på med så mycket blod och vidrigheter för att folk ska gå och se den för trovärdigt blir aldrig. Jag har inga större problem med splatterfilm (vilket detta inte är meningen att den ska vara) men den här är så extremt jobbig att titta på att man sitter mest och har tråkigt, vilket nog inte var meningen. För mig är det en film som luktar "razzlenominering" lång väg.

Betyg: C

BECK 1967-2010

Under 32 år har det gjorts 34 filmer om kommissarie Martin Beck och det är i snitt mer än en film per år, mycket tack vare dussinpoduktioner med Peter Haber. Kvaliten på filmer har varierat men det flesta filmerna har faktiskt varit ganska bra och några mer därtill. Denna blogg skirver jag nu därför att Beck 25: I stormens öga snart har premiär och jag vill recensera alla filmerna som hittils kommit ut, här nedan följer dessa.

Roseanna (1967)
Första filmen hade Keve Hjelm i huvudrollen som Kommissarie Beck och gjordes på ett halvdant sätt, känns mer som en långtråkig dokumentär.

Betyg: - (minus)Mannen på taket (1976)
Detta är min favorit bland beckfilmerna och det är nog för att polisarbetet samt skådespeleriet är av den högre skolan, Lindstedt i huvudrollen är fantastisk.

Betyg: CCCCRoseanna (1993)
En nyinspelning utan den första filmen men dock mycket bättre, Gösta Ekman passar i rollen som Beck, Lassgård och Bergqvist som hans kompanjoner.

Betyg: CCCC

Brandbilen som försvann (1993)
Filmen är spännande och finalen är ruggigt välgjord. Tar dig via Sverige till Danmark och tillbaka.

Betyg: CCC

Polis polis potatismos (1993)
Startar med ett blodigt mord på en resturang och mordet visar röra sig om hämnd. En mycket välgjord och framförallt spännande historia.

Betyg: CCC

Polismördaren (1993)
Tar sig början på ett tivoli där ett mord på en kvinna sker, två ungdomar försvinner från platsen men vem är den skyldige? Usla dubbade skådisar men annars hade filmen varit ganska bra.

Betyg: C

Mannen på balkongen (1993)
Detta är Gösta Ekmans bästa fim som Beck där en liten flicka har blivit våldtagen och mördad samtidigt som ett rån skett alldeles intill. En gripande och samtidigt spännande historia, ligger tyvärr alldeles för nära verkligheten.

Betyg: CCCC

Stockholm marathon (1993)
En man hittas blodigt mördad av sin fru och spåren leder till en tidigare anställd som planerar ett fruktansvärt mord. En fullkomligt otrolig historia med flera dubbade skådisar men finalen är faktiskt ganska bra.

Betyg: CCLockpojken (1997)
Man hittar kraniet på en minderårig pojke och spåren leder till stockholms undre värld. En spännande historia men en del otäcka scener.

Betyg: CCC

Mannen med ikonerna (1997)
En kvinnorkropp hittas i vattnet, hennes make har ett kullhål i väggen och spåren leder till Ryssland. En extremt overklig historia som saknar i princip allt man önskar.

Betyg: C

Vita nätter (1997)
En kille smugglar anfetamin och ska leda polisen till brottslingarna, allt går snett och killen mördas. Visar sig vara Becks okända son. En gripande historia om den växande narkotikasmugglingen.

Betyg: CCC

Öga för öga (1997)
Kvinnokroppar hittas med borttagna ögon och gemensamt har alla dessa att de gick i samma klass, vem är mördaren? Det blir alldrig riktigt spännande förän i slutet och då har det inte hänt som mycket mer innan än blodiga mord.

Betyg: CC 

Pensionat pärlan (1997)
Gunvald kör ihjäl en liten flicka och samtidigt sprängs en taxi i småbitar. En gripande film om männsikosmuggling.

Betyg: CCC

Monstret
Polisen har fått ett bombhot och skjuter sönder väskan, den innehåller ett spädbarn. En bra öppning men tappas bort på väggen till slutet som faktiskt inte är särskilt bra.

Betyg: C

Moneyman
En polis hittas död i en park, troligen självmord men Beck tror på mord och senare hotas hans dotter. En välgjord och spännande film.

Betyg: CCC

Spår i mörkret
Folk hittas mördade i tunnelbanan och spåren leder till tunnlarna, inte trovärdig och blir aldrig mer än lagom bra.

Betyg: CC

Hämndens pris (2001)
Två poliser hittas avrättade i en skog som ligger lågnt ifrån deras distrikt och detta leder till ett personligt dilemma dör gunvald som var god vän till en av de mörade poliserna. En spännande film som påminner starkt om polismorden i Malexander.

Betyg: CCC

Mannen utan ansikte (2001)
En larmförsäljare hittas mördad med sitt ansikte bortskuret och spåren leder till folk han haft en sexuellrealation med. Otäck med särskilt spännande blir det inte.

Betyg: CC

Kartellen (2001)
En grekisk resturangnägare hittas styckad i flera delar i kycklinggrillen, spåren leder till en liga som använder sig utav våld för att resturanger ska användas sig utan dem. Spännade och väldjord kriminalhistoria.

Betyg: CCC

Enslingen (2001)
En asiatisk kvinna hittas mördad och även en gammal man, två fall som från början inte verkar ha någonting med varandra att göra. En otäck historia som saknar nerv.

Betyg: CC

Okänd avsändare (2001)
Tar sin början vid ett mord på Arlanda och sedan en journalist som skriver en orande artikel om NCT sptängs i bitar mitt framför polisen. En av de bättre filmer med konstallationen Haber/Persbrandt.

Betyg: CCC

Annonsmannen (2001)
En kvinna hittas våldtagen och mördad samtidigt som en make anmäler sin fru försvunnen, spåren leder till en annons på en soffa. Spännande och välgjord film.

Betyg: CCC

Pojken i glaskulan (2001)
En kvinna hittas mördad i sitt hem där hennes son sitter naken med garaget, pojken har autism. Fallet som från början verkade enkelt blir allt svårare. Välgjord som de flesta och spännande.

Betyg: CCC

Sista vittnet (2001)
 Kvinnokroppar hittas mördade i Stockholm med ögon bortfrättade, Beck får problem med hjärtat. Känns internationell men fick svagt mottagande utanför sveriges gränser, välgjord och spännande.

Betyg: CCC

Skarpt läge (2006)
En kvinna blir misshandlad i sitt hem och lämnar hemmet, en man hittas mördad på golvet. Detta är den senaste serien med mer dramatoner än tidigare, gripande och spännande.

Betyg: CCC

Flickan i jordkällaren (2006)
En ung flicka hittas mördad i en jordkällare som har dött av svält, en man verkar ha begåttsjälvmord. Gjord med en engelsktouch, spännande.

Betyg: CCC

Gamen (2006)
En vän till Oberg försvinner och spåren leder till spelhållor runt om i Stockholm, en gam kan ligga bakom. Den svagaste av de senaste 8 filmerna men ändå bra.

Betyg: CCC

Advokaten (2006)
En känd advokat jobbar med att fälla ett stort bolag och mördas senare i sitt hem när han hade besök utav en kvinna. Välgjord, Spännande och svårt att lista ut gärningsmannen.

Betyg: CCC

Den japanska shungamålningen (2006)
En konsthandlare hittas mördad på ett hotel utav Beck och hans tyska vän, tavlorna verkar vara förfalskade. Den film med den längsta och sämsta titel hittils men spännande film.

Betyg: CCC

Den svaga länken (2006)
En tonårsflicka hittas våldtagen och mördad utav av sina föräldrar och polisen har inga spår efter gärningsmannen. Dena bästa beckfilmen enligt mig med Haber/Persbrandt, gripande och riktigt välgjort.

Betyg: CCC

Det tysta skriket (2006)
Två flickor blir överkörda av ett tåg och polisen har inga spår mer än en övergiven koja. Den nästbästa beckfilmen som är gripande och extremt välgjord.

Betyg: CCC

I guds namn (2006)
En paparazzifotograf hittas mördad och hans USB-minne innehåller bilder som Oberg gömmer undan, detta leder till en fruktansvärd händelse. Gripande, Spännande och avslutar den tredje serie men beckfilmer.

Betyg: CCC

I stormens öga (2009)
Tre år sedan men nu är de tillbaka och nu får de ett gäng miljöaktivister efter sig och Gunvald blir jagad för mord.

Levande begravd (2010)
Den 34 beckfilmen totalt och man undrar om detta är den sista, en kvinna har blivit levande begravd och polisen har inte mycket att gå på. Gjord som en skräckfilm.

WATCHMEN, SLUTET ÄR MAKALÖST

Watchmen
Slutet på jordens existens är inom räckhål samtidigt som en gammal superhjälte, comedian mördas. Är det någon som försöker utplåna superhjältegänget eller finns det någon annan förklaring?. Detta är årets med efterlängtade film hos mig men blev varken en pubik- eller kritikersuccé, lite besviken blir man faktiskt. Zack Snyder har gjort en blodig variant utav serietidningen som många har ansett vara omöjlig att filma, snygga effekter och bra skådespeleri men trots det är det alldeles för mycket prat. Jag kan inte komma ihåg en ända tyst minut under hela filmen och det hade denna film tjänat på, nu blir det aningen segt i vissa stunder samtidigt som musiken känns helt fel. Watchmen kan däremot ha skrivit filmhistoria för slutet är fullkomligt makalöst och bara det gör den sevärd men lite mer spänning hade inte skadat.

Betyg: CCC

The Lazarus project
En tidigare brottslig har fått rättsida på sitt liv när han bror, nyss hemkommen från fängelse tittar in och ser till att han åker in igen. Han blir dömd till döden och avrättas, vaknar sedan upp på ett psykhem men det verkar som ingenting som han minns har hänt. Paul Walker spelar huvudrollen i den här filmen som ska vara något försök till thriller men blir varken särskilt spännande eller intressant och man har stt liknande filmer så många gånger tidigare, bättre filmer. Den är inte dålig men inte heller bra utan blir mer en tidsfördrivande film som man ser en gång, inte mer.

Betyg: CC

HOLLYWOOD IS BACK!

2010 kan bli ett av de största filmögonblicken i amerikansk historia, kvalitetmässigt däremot är det tveksamt om det blir några rosade filmer. Jag trodde att "the expendables" skulle vara den film med mest namnkunniga skådisar men nu kommer också "machete" med en mycket imponerande rollista. Vi kan räkna med filmer framöver som kommer att vara en fantastisk syn för ögat men kanske också fantastiskt för hjärnan. 

Kolla in dessa rollister nedan för "the expendables" och"machete"

The expendables
Sylvester Stallone, Mickey Rourke, Brittany Murphy, Jason Statham, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jet Li, Terry Crews, Charisma Carpenter och Eric Roberts m fl.
Regi: Sylvester Stallone

Machete
Robert De Niro, Lindsay Lohan, Steven Seagal, Jonah Hill, Danny Trejo och Michelle Rodriguez (flera stora namn att vänta).
Regi: Robert Rodriguez

Ännu fler filmer värda att kolla in rollister på är  "Weapon" och "the expendables 2" men deras rollister är inte spikade eller bekräftade.

Weapon
Jean-Claude Van Damme och Steven Seagal.

The expendables 2
Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal, Wesley Snipes, Jackie Chan och Kurt Russel.

Efter att ha sett detta kan man bara säga en sak, Hollywood is back! Måste också passa på att säga att scream får inte bara en 4 utan också en 5 och 6. 

Älskar er:)

Fotboll och allsång

Fotboll (korpen)
I måndags hade vi match och vi vann med 3-1 och jag missade öppet mål, har inte hittat målet med nya dojerna än. Tony var bäst på plan, gjorde två mål och var nära en assist på min miss. Nu har vi en stor möjlighet att gå upp men har både 3 och 2 kvar i ligan så vi får hoppas tt vi kan ta tre pinnar.

Igår var det avslutning på allsången för iår och jag hoppas verkligen att Björn Skifs tar över nu, jag tycker Anders har bästa året på skansen iår och då kan han lämna över. Programet var det bästa iår med Lasse Berghagen och grymma Skifs i huvudrollerna med buktallandet var det som var roligast. Vi ses nästa sommar igen, då kanske jag står på scen.

älskar er:)

EN SANNING

När stenen faller ner från berget då är det inte fallet i sig som är huvudmomentet utan tystnaden, denna tystnad som får en att undra om det verkligen är värt det. En liten bit av ingenting är allt man begär men för vissa kan denna del vara alldeles för stor, man vågar inte offra något för att vinna. Himmelen är blå men frågan är om det alltid kommer att vara så, kan den göra det mäniskor inte klarar av. Förändras. Vid varje sekund som passerar händer det något som förändrar världen, vid varje nytt liv föds det hopp om en bättre vardag, vid varje nytt blad vi vänder desto närmare slutet vi kommer.
Ta vara på dagen och vänta inte in morgondagen.

OM MIG, TILL ER

Ikväll är det viktig match i korpen, enligt coach Henke så hänger det på "Pitch" och mig om vi ska kunna vinna matchen. Visst jag kan gör en del mål ibland men spelar inte laget bra kan ingen begära att forwardsen ska frälsa laget.

Snart fyller man år igen och det känns både bra och dåligt med det, det bra är att man får massa presenter men samtidigt är det ett bevis på att man blir äldre. Jag har sagt att jag ska ta tag i livet efter min 19:e födelsedag men jag vet inte vilket jobb jag vill ha, ett välbetalt och roligt jobb är det som finns på önskelistan. Jag vet inte vad jag ska göra just nu men som jag alltid säger, det dyker alltid upp något.

Nu drar innebandyn igång och jag vet inte alls om jag är så sugen på att spela iår på grund utav av dålig speltid förra året och året förre det men man ska träna i alla fall. Keeper är man ju och med nummer 88 på ryggen kan man väl inte misslyckas, eller. Nej, jag vet inte.

Nu går dagens blogg emot sitt slut och det jag vill säga är, jag vet inte hur livet kommer se ut de närmaste månaderna eller åren men jag ska försöka ta vara på varenda dag.

Älskar er:)

BRUNO NÅR INTE TOPPEN

Bruno
Mannen bakom succén Borat är tillbaka, Sasha Baron Coen med den homosexuella tyska reportern Bruno. Filmen har inte särskilt mycket handling mer än att den spelar på amerikas fördomar i aktuella ämnen, består mest ut av ihopklippta sketcher känns det som. "Borat" blev både en publik- och kritikersuccé men där "Borat" höll där faller "Bruno", humorn känns lite mer påklistrad och det blir aldrig mer än småroligt. Det är faktiskt en ganska jobbig film att ta sig igenom på grund utav av alla äckliga försök att locka publiken till skratt, när de visar nakna kroppsdelar ifrån både de manliga och kvinnliga könet så blir det inte bättre. Man får nog efter ungefär 50 minuter men ska trots detta ändå se filmen då bör en spypåse finnas nära till hands. Vill ni ha en rolig stund med Coen så se om "Borat" istället.

Betyg: CC

Kenny Starfighter

Welcome to the great adventure of Kenny Starfighter
Kenny begins
Efter ett antal år efter kult och publiksucceserien är nu Kenny Starfighter äntligen tillbaka men storyn berättar om hur allting en gång började, hur klanten blev galaxhjälte. Efter flera misslyckande att bli galaxhjälte så är det nu sista chansen för Kenny (Johan Rheborg) att lyckas om han inte vill bli frisör som sin bror Lenny (Björn Gustafson) och sin mamma (Sisela Kyle) men via ett svart hål hamnar han på jorden, nu kan jakten börja. På jorden är Pontus skolans mobboffer som är kär i skolan snygging men vågar inte prata med henne, av misstag får han magiska krafter utav kraftkristallen och kan göra saker han bara drömt om tidigare (hallå spindelmannen). Precis som vanligt när man för över tv-serier till film så blir det lite mer påkostat men det är få som lyckas med det, jag tycker faktiskt denna har lyckats till en viss del. Johan Rheborg är fullkomligt fantastisk i rollen som Kenny och det levereras även ifrån birollerna men problemen ligger i humorn, det blir faktiskt inte roligt som man hoppats. Vissa skämt är visserligen roliga men målgruppen är trots allt tidig ungdom och neråt, för mig som är på väg att bli vuxen blir det inte mer än lagom roligt. Filmen är trots allt för svår att motstå och skådespeleriet väger upp betyget.

Betyg: CCC

RSS 2.0