mitt 2009

Finns mycket att berätta men kommer inte att få plats med några detaljerade saker så delar in de i kategorier med frågor och svar, lite tråkigt men tar inte flera timmar att skriva.
Året 2009:
Bättre än 2008? - Utan att tveka, absolut.
Kommer 2009 var bättre än 2010? - Trorligtvis.
Nyårslöfte? - Att alla val jag gör kommer att ledas av hjärtat.

Vänner:
Träffade jag nya vänner? - Ja, det tackar jag hemskt mycket för.
Tappade jag kontakten med vänner? - Ja, tyvärr.
Saknar jag någon av de jag tappat kontakten med? - Ja.

Skolan:
Saknar jag den? - Ja.
Saknar jag klasskamraterna? - Ja.
Bästa läraren? - Conny Johansson.
Mest stolt över? - Att jag tog studenten så klart.

Jag:
Slog jag till någon? - Nej, har blivit äldre nu.
Bästa dagen? - 12 juni, studenten och min brorsons födelse.
Fylla? - Ja, efter studenten har det rullat på men nyår blir lugnt.
Bakfylla? - Efter studenten, annars har jag mått toppen dagen efter.
Bästa vänner? - Mattias Norling och Fredrik Norling.
Bästa vänner utanför familjen? - Johanna Gunnarsson, Emma Ybert och Michael Engberg.
Någon dag jag vill glömma? - Om man glömmer så har man inte lärt sig någonting så svaret är, NEJ.
Något jag ångrat? - Måste stå för allt man gjort så svaret är, NEJ.

Det jag önskar mig med 2010:
Att alla i världen får ett bra liv.
Att Skutskärs IBK vinner alla matcher som är kvar på säsongen.
Att jag har pengar att flytta förr.

musik i vintermörkret

Två låtar jag lyssnar på i vintermörkret
Caroline Af Ugglas - Tror på dig

Kent - Det finns inga ord


Det bästa och sämsta från 2009

Nöjesåret var händelserikt och bjöd på en rad storheter men också riktiga bottennapp, här ned följer en lista på det bästa och sämsta inom nöjet 2009.

Musik
Bästa manliga artist: Thåström
Bästa kvinnliga artist: Caroline Af Ugglas
Bästa grupp: Kent
Bästa Album: Kent - Röd
Bästa låt: Kent - Hjärta
Bästa musikvideo: Kent - Hjärta
Bästa utländska artist: Rihanna

Film
Bästa svenska film: Män som hatar kvinnor
Bästa utländska film: Up in the air

Tv
Bästa program: Melodifestivalen
Bästa programledare: Ingvar Oldsberg
Bästa dokusåpa: Stjärnor på slottet
Bästa svenska serie: Morden
Bästa utländska serie: Trauma eller Flashforward

Sämst musik
Svenska artist: Kevin Borg
Svenska album: Kevin Borg - The beginning
Sämsta svenska låt: Kevin Borg - With every bit of me

Sämst film
Svensk film: Beck - I stormens öga (har inte sett Göta kanal 3 än)
Utländska bio film: Surrogates
Utländska film: Feast 2 och 3

Sämst tv
Program: Robinson 2009 (med linda isaksson som programledare)
Programledare: Peter Jihde
Serie: Riverside och andra avenyn
Utländska serie: Desperate housewives

Julafton

Från oss alla till er alla, en riktigt god jul.


Den 23 december

Julen
Idag blir det mycket fix med maten för mamma och pappa och för mig blir det städa rummet, bäddning och lite mer donande. Pepparkakor ska jag göra med lite fin glacyr på. Nu drar jag till dammsugarn, dagens låt:Hjärta.


Uppvärmning inför jul

JUL I HUSET
Igår pyntade jag granen och ställde upp alla tomtar i huset, känner av glädjen och längtan till julafton. Man tappade lite glädje när man läste att Murphy hade dött och inte fick uppleva ännu en jul men försöker hålla mig upp. Nu räknar jag ner, två dagar kvar. Imorn ska jag städa mitt rum och på julaftonsmorgon värmer jag upp med svensson svensson, tack för mig. Dagens låt: Nu kommer det tomtar.


wallander - skytten

Wallander 21 - skytten
Den nya omgången med walladerfilmer har legat på en jämn och rätt halvdålig nivå, när det sjätte sista filmen hamnade i dvdhyllan så var man bara tvungen att se den. En prickskytt härjar i Ystad (som för övrigt är helt fri från skåningar) och polisen är honom på spåren men när polisens egna säkerhet är i riskzonen måste Wallander reagera. Det mesta är sig likt, wallander gastar och har sig, martinsson säger nått enstaka ord till wallander, aspiranterna råkar illa ut och det blir aldrig spännande. Det är långa och tråkiga dialoger samtidigt som tempot är riktigt lågt, segt men skådespelarna håller faktiskt fortfarande. Krister Henriksson har bra hand med wallander men det är birollerna som är filmernas stora problem, då oftast skurkarna. När man i denna ser Özz Nujen som stor gangster så kan man inte låta bli att sucka av trötthet, Stefan Sauk och Reuben Sallmander gör dock bra tillfälliga inhopp som pappa till pontus respektive polisman. Fem filmer kvar sedan är det slut, hoppas jag i alla fall.

Betyg: C

Livet

Livet
Hela huset är för av kyla och mina fötter är stela som pinnar, sockor på och längta till det gröna. Härligt med vinter men inte denna isande kyla, vi stänger in oss och eldar upp veden men vandrar sakta framåt i stegen. Klappar ska delas, den 24:e december fan vad kul och härligt att umgås med stora släkten men ska bränna upp den förbannade fläkten. Snart nyår med fyrverkerier, vi tar sats mot ett nytt kapitel och börjar om från början men jag är inte bitter. Jag älskar alla människor och vill bara ha glädje och mys just nu, det är julen för mig.


OS truppen i ishockey

Truppen
Dessa spelare borde bli uttagen till OS enligt mig, Modin står i parantes vid Huzelius och det betyder att någon av de ska bli uttagen. Hade tidigare Ragnarsson med men han har inte visat särskilt mycket den här säsongen. Marcus Nilsson förtjänar att vara med efter succen här på slutet i Elitserien samt att han var tre kronors bästa spelare i det senaste VM.et efter Gustavsson. Den tredje målvaktsposten är väldigt svår, valde mellan Markström och Larsson men är tveksam om Markström håller på J-VM och OS därför valde jag Larsson. Skulle också vilja ha in Tärnström och Hävelid på baksidan men där är det tajt på platser. Dagens låt: Den glider in.

Målvakter:
Jonas Gustavsson
Henrik Lundqvist
Daniel Larsson
Backar:
Nicklas Lidström
Niklas Kronwall
Alexander Edler
Niklas Hjalmarsson
Mattias Öhlund
Anton Strålman
Henrik Tallinder
Forwards:
Nicklas Bäckström
Henrik Zetterberg
Peter Forsberg
Daniel Alfredsson
Tomas Holmström
Mikael Samuelsson
Johan Franzen
Daniel Sedin
Henrik Sedin
Loui Eriksson
Kristian Huzelius (Fredrik Modin)
Marcus Nilsson
Per-Johan Axelsson


Livet

Livet

Nu går jag rakt på sak, jag tycker att det är så in i helvete jävla fel att den kände fotbollsspelaren blev frikänd ifrån våldtäktsanklagelserna. Jag bara frågar det här skitet till samhälle om de verkligen vill att man ska anmäla en våldtäkt, det blir sällan ett straff men för personen som blivit våldtagen är livet förstört för alltid. Det straff som bör delas ut för våldtäkt enligt mig kommer inte att skrivas ner här och det får ni tolka hur ni vill. Dagens låt: Allt som är ditt.

 


Livet

Livet
Det är vackert och härligt i detta palats utav snö, man känner sig som en kung och som ett barn på samma gång. Resan som jag skulle iväg på blev inte av men inget att göra åt, visa saker kan man inte göra något åt. Det jag skriver nu är nog ganska oväntat med tanke på att det kommer mig, jag är trött på allt jävla bråk. Kan man inte hålla sams i depressionens månad hur ska man då någonsin kunna hålla sams, skärpning för fan. Dagens låt: Balladen om Fredrik Åkare och den söta Cecilia Lind.


Livet + recensioner

Livet
Imorn drar jag iväg på den sista resan för året, ska bli intressant att träffa lite nytt folk också. Alla julklappar är köpta och inslagna, ska bli kul att dela ut de också. Vintermörker och vinterluften är det finaste som finns, det är synd att alla inte får uppleva det. Dagens låt: Vad är frihet?


Ice age 3
Sid, Mannie och Diego återkommer för ett tredje äventyr som trotsar allt de tidigare gått igenom, spänn fast er för nu åker vi. Mannie ska bli pappa och ägnar all sin lediga tid åt att göra naturen så barnsäker som möjligt för sin framtida bäbis, Diego börjar bli för gammal för att jaga och bestämmer sig för att lämna gruppen men utanför båda leden hamnar sengångaren Sid. Han ger sig ut på jakt efter en egen familj och när han sedan hittar tre ägg under isen tar han dom med sig upp till ytan, när de sedan kläcks har han en riktigt mardröm framför sig. Filmen liknar mycket de två tidigare filmerna men har vissa skillnader också, det är dinosaurier med i den här samt så är det lite mer action i den här än tidigare. Den är inte lika rolig som ettan och tvåan men spännande är det definitivt, den varma och härliga familjetonen finns också kvar. Helt enkelt en mysig film i juletid men inte lika bra som ettan men som tvåan.

Betyg: CCCErik - Higher
Jag är inget idolfan direkt men lyssnade i alla fall på vinnarlåten och måste säga att jag blev överaskad, den känns internationell samt väldigt 2000-tal och det är positivt. Verserna är något starkare än refrängen men på det stora hela en mer än godkänd idollåt.

Betyg: CCC

Livet + Veckans lista

Livet
Det går mot julen nu och man hade kunnat hoppats på att kroppen skulle vara i lite bättre slag än nu men med lite vila och träning så är man snart på benen igen, förhoppningsvis. Nu börjardet närma sig nyår och eftersom jag infirade förra årets löfte så tvivlar jag starkt på att jag kommer klara det nästa år men jag måste tro, det är det ända man kan göra. Dagens låt: STHLM

 


KANONERNA

 

Morden

Sista avsnittet avklarat, blir svårt att vänta tills dvdn kommer ut.

På spåret

Fortfarande riktigt bra trots bytet av programledare.

Robinson Karibien, Flashforward och Oskyldigt dömd

Tre program jag följer i TV4, en kanal jag annars försöker undvika.

 

KALKONERNA

Idol 2009

Svårt att se storheten i detta kassa program som endast har juryn som liten ljuspunkt.

TV4

Utbudet är inte bra i vanliga fall men i jul blir det snäppet värre, hur kan de låta det ske?

Dansbandskampen

Tråkigt och väldigt fri från spänning.


Livet

Livet
En härlig och lång promenad ute i den härliga luften, ett härligt väder helt enkelt. Man kan med lätthet säga att jag älskar det här vädret, när snön ligger och kramar marken. Nu är det 12 dagar kvar till jul och då passar jag på att ge dagens låt till Frank Sinatra: Let it snow


Livet

Livet
Det tänds ljus i denna vintertid helt fri från snö, saknar se den vita snön ligga på marken. Det känns som frihet att kunna andas in den sköna luften under juletid, det är något som jag inte vill byta. Glitter, gran, ljusstakar, maten och julklappar allt det där som hör till, det bara inte går att älska julen. Det går bra nu men vågar inte hoppas på att det kan fortsätta så. Dagens låt: Töntarna

Polisfilmer och serier

Polisfilmer har kommit och gått inom svenskfilm de senaste åren och det verkar aldrig ta slut, under 2000-talet har det gjorts serier och filmer som aldrig tidigare i Sverige. Anledningen är den stora folkligheten som de fått samt de bra publiksiffrorna på både tv och bio. Här nedan följer betyg och kommentarer utav en del av dessa.

Beck - Mannen på taket  ++++
Spännande och grymt välgjord kriminallare som är den bästa utav polisfilmerna.

Beck - 6 filmer med Gösta Ekman  +++
En del rätta usla dubbningar i filmserien men på det stora hela en bra filmserie.

Beck - Kommer bli 26 filmer med Peter Haber  +++
I stormens öga var blek men tycker att beckserien har haft spänning och varit ganska sevärd.

Wallander - 9 filmer med Rolf Lassgård  +++
Den femte kvinnan är ett riktigt bottennapp men resten är bra och mannen som log är ruggigt bra.

Wallander - Kommer bli 26 filmer med Krister Henriksson  ++
Första omgången med 13 filmer höll en jämn och bra nivå men de senaste är godkända, inte mer.

Irene Huss - 6 filmer  +
Serien är lika död som offren i serien, totalt koas.

Van Veeteren - 9 filmer  ++++
De tre första, kvinnan med födelsemärket, återkomsten och det grovmaskiga nätet var riktiga mästerverk. De väger upp betyget.

Johan Falk - 9 filmer  +++
De tre första storbudgetfilmerna var ruggigt bra och två nya filmer höll någorlunda jämn nivå sedan var det lagom bra eller sämre.

Polisen i Strömstad - 5 filmer  ++++
Man satt framför tvn varje gång ett avsnitt sändes och man kunde inte slita sig, grymt spännande.

Kommissarie Winter - 5 filmer  ++
Hyfsat men rätt tråkig i längden, kommer 8 filmer till.

Graven  +++++
Utan tvekan den bästa polisserien som gjorts och mycket bättre än alla filmer. Grym helt enkelt.

Morden  ++++
Uppföljaren till graven är nästan lika bra och sista avsnittet är hur grymt som helst, jag hade rätt mördare.

Läckan  ++++
Varför har inte denna serie kommit ut på dvd, en utav de allra bästa.

Poliser  +++
Bra skådespelare och spännande, slutet är mycket bra.

Anna Holt säsong 1  +++
Välgjort, spännande och en ovanligt bra Petra Nielsen i huvudrollen.

Anna Holt säsong 2  ++
Inte alls lika bra som första, kom ändå ut på dvd och inte den första säsongen.

Hassel - 11 filmer  ++
Fungerade bättre när man var yngre, har inte åldrats med värdighet.

Aspiranterna  ++++
Engegerande historier om de olika aspiranterna samt en spännande story.

Rånarna  +++
Stefan Sauk fullkomligt dominerar i denna succé på bio, spännande och välgjort.

Solstorm  ++++
Detta är spännande, oväntat och mycket bra skådespeleri.

Jakten på en mördare - Lögnen och Veronika  ++++
Två serier som var mycket bra där lögnen var den bästa men veronika var också bra.

Jägarna  ++++
Våldsam skildning utav norrland med skickligt skådespeleri och pulserande intrig.


Livet + veckans lista

Livet
Ibland av en tillfällighet förstår man hur viktiga saker och ting verkligen är, saker som man tagit för given. Därför är dagens låt av en passande titel: Allt har ett slut

 


Kanoner

 

Robinson Karibien & Paradise hotel

Dokusåpan lever i allra högsta grad, mina favoriter i Paradise är: Andreas, Cimon, Greta, Catja och Kristoffer.

Brynäs & Djurgården

Brynäs levererar en rolig ishockey och vet inte när jag såg de så här bra senast, Djurgården blir farliga iår. YES!

Morden

Sista avsnittet på onsdag, mycket spännande.

 

Kalkoner

Christoffer Norling

Efter en mycket dålig insats i segermatchen mot KFUM Falun.

Södertälje & Rögle

Måste åka ur elitserien, vilka skit lag.

Vinterväder

Var fan är min snö?


Melodifestivalen 2010

Melodifestivalen
Årets artister är presenterade och det känns aningen blekt med stjärnstatus med vissa undantag, segraren blir enormt svårtippad men jag tror på att den största stjärnan Peter Jöback går och vinner. Men en jokerplats finns kvar att fylla och det ryktas om Lena Philipsson, ställer hon upp så blir det knallhårt. Här nedan följer artisterna, städerna, låtarna och mitt tips. Dagens låt är en av de bästa låtarna i melodifestivalens historia: One love. *=joker och **=webbjoker.

Deltävling 1: Örnsköldsvik

Anders Ekborg - My saviour

Frispråkarn - Singel

Jenny Silver - A place to stay

Jessica Andersson - I did it for love

Linda Prichard - You're making me hot-hot-hot

Ola - Unstoppable

Pain of salvation - Road salt

Salem Al Fakir - Keep on walking*

Final: Anders Ekborg & Pain of salvation

Andra chansen: Ola & Salem Al Fakir


Deltävling 2: Sandviken

Andra generationen & Dogge Doggelito - Hippare hoppare

Andreas Johnson - We can work it out

Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut

Eric Saade - Manboy

Hanna Lindblad - Manipulated

Kalle Moraeus & Orsa spelmän - Underbart

Highlights & Mist - Come and get me now**

"joker tillkommer"*

Final: Andreas Johnson & Anna Maria Espinosa (eller Lena PH)

Andra chansen: Moraeus och spelmäm & Andra generationen och Dogge (eller Anna Maria)


Deltävling 3: Göteborg

Alcazar - Headlines

Crucified Barbara - Heaven or hell

Darin - You're out of my life*

Elin Lanto - Doctor doctor

Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek?

Getty - Yeba

Johannes Bah Kuhnke - Tonight

Timoteij - Kom

Final: Darin & Erik Linder

Andra chansen: Alcazar & Crucified Barbara


Deltävling 4: Malmö

Anna Bergendahl - This is my life

Lovestoned - Thursdays

Neo - Human frontier

Noll disciplin - Idiot

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar

Peter Jöback - Hollow*

Py Bäckman - Magisk stjärna

Sibel - Stop

Final: Peter Jöback & Pernilla Wahlgren

Andra chansen: Neo & Sibel


Final:

Anders Ekborg - My saviour

Pain of salvation - Road salt

Andreas Johnson - We can work it out

Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut (eller Lena PH*)

Darin - You're out of my life*

Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek?

Peter Jöback - Hollow*

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar

Alcazar - Headlines

Salem Al Fakir - Keep on walking*

 

 


Livet

Livet
Hur kan man vara så här trött, hur kan alla krafter bara vara helt slut och orkar knappt sova för att man är så trött. Orkar knappt skriva blogg men det samlar ihop mina sista krafter och imorn kommer det att skrivas mycket mer, förhoppningsvis. Nu drar jag mig tillbaka till sängen i hopp om att få sova. Dagens låt: Lilla kärleken.


Livet

Livet
Det känns som det var igår, man ställde sig på trappan och sprang ner till framtiden men insåg att det skulle bli ett hål i mig. Jag saknar, jag saknar allt det där jag tog för givet och jag önskar att det skulle finnas plats för ännu ett äventyr. På måndag är jag tillbaka där allt började och sluta, hur ska det gå? men kan det finnas nåt kvar i det man lämna. Vem var det som lämnade vem, jag eller den för jag kan inte skilja på. Dagens låt: Jag kan inte skilja på.


Livet + Flickan som lekte med elden

Livet
Varför skriver jag blogg, varför envisas jag att skriva vad folk kan tycka meningslösa ord, jag skriver dessa ord för att jag behöver få ur saker ur mig som jag inte har mod att säga. Feg är ett ord jag hört många gånger i mitt liv och jag är nog lite feg men det är så jag är, det kan jag inte ändra och det vill jag inte ändra på. Man är den man är och det kan man inte göra ett skit åt men genom att ta vara på dagen så kan man skapa ögonblick som varar för evigt, jag hoppas det blir så. Tack för att ni läst mer av min blogg och som en kär vän till mig har sagt, "Ni behöver inte läsa men jag behöver skriva". Dagens låt är: 7milakliv.

 


Flickan som lekte med elden

 

Andra delen i den uppmärksammade och succeartade milleniumtriologin som startade med mästerverket "män som hatar kvinnor" är nu ute på dvd, äntligen! Lisbeth upptäcker att Bjurman slarvat med instruktionerna hon gav honom i första filmen och det gör att hon återvänder till Sverige,  i hopp om att ställa saker och ting till rätta. Blomqvist håller på med en artikel om trafficking och sexhandel, artikeln innehåller känslig information för högt uppsatta människor på samhällskedjan och när huvudmannen för artikeln avrättas i sitt hem börjar en ren mardröm. Lisbeth blir anklagad för trippelmord och Blomqvist ger sig ut för att finna sanningen. Som jag tidigare skrivit tycker jag att "män som hatar kvinnor" var ett mästerverk men med tanken på att detta var menat vara för tv från början så hade jag inga särskilda förväntningar och tur var nog det. Det stabilt och bra men dialogen flyter inte på lika bra som i första filmen, det blir ofta hackigt och drar ner tempot som annars är hyfsat. Jag saknar den pulsen som "män som..." hade och framför allt blir det inte lika spännande, inte lika obehagligt och smärtsamt. Filmen är bättre än alla wallander och beckfilmer men inte mer än så, tyvärr.

 

Betyg: CCC


The bad lieutenant: Port of Call - New Orleans

 

Werner Herzog står bakom detta kriminalldrama som inte liknar mycket jag sett tidigare, det kan man klart konstatera. Terence jobbar som polis och efter en olycka har han skadat ryggen, detta gör att han hamnar utanför lagen och blir starkt beroende utav droger. Hans flickvän är prostituerad och även hon beroende utav droger, detta par håller ihop i våt och torrt samtidigt som Terence är under utredning. Detta är en annorlunda polisfilm där fallen hamnar långt i andra hand efter personerna och det ger en stor styrka till den här filmen. Det är trovärdigt, spännande och våldsamt, samtidigt tycker jag den speglar verkligheten oerhört bra. Dialogen är rapp, smart och den sitter perfekt samtidigt som skåderspelarna gör det bra och då framför allt Nicolas Cage som fullkomligt briljerar. Det har ryktats om en oscarsnominering för hans prestation men jag tror inte det kommer att ske på grund utav att jurygruppen nog inte vågar ge honom en.

 

Betyg: CCCC

 


Livet

Livet
Det är så svårt att förklara men jag ska försöka, försöka beskriva känslan med ord men det blir inte lätt för jag har aldrig känt så här i hela mitt liv. Glädjen bubblar inom mig och jag skulle kunna ta vilken skit som helst just nu utan att jag tappar humöret, jag bryr mig inte om vad folk tycker. De får tycka vad de vill om mig men jag har mina vänner och min familj, allt jag behöver just nu det är vad jag får. Jag tackar alla som jag träffat i mitt liv, utan er skulle jag inte vara där jag är nu. Tack och att finnas till för er är allt jag kan erbjuda, hoppas att det räcker. Ni är stjärnfallet.


VECKANS LISTA

Veckans lista
Två dagar försenad på grund utav att jag väntade in de 15 första artisterna som blev klar för melodifestivalen 2010. En av de är frispråkarn.

Kanoner

Andreas Johnson och Anders Ekborg

Med i melodifestivalen 2010, äntligen är min favorit Ekborg med.

Peter Forsberg

Kung av svensk ishockey.

Skutskärs IBK

Vinst med 7-6 mot hedemora, jag stod i mål.

 

Kalkoner

Real Madrid

Försvaret läcker som ett såll.

Eddie Läck (Tommy Salo)

Vilken tabbe mot djurgården, det tackar vi för.

The twilight saga: New moon

En av årets kalkoner, en svag etta i betyg.


RSS 2.0