Public enemies

Public enemies
Mannen bakom kanonfilmerna "heat", "collateral" samt "miami vice", är nu tillbaka med ännu en mycket bra film. Denna sanna berättelse om en av de största bankrånarna i amerikansk historia, John Dillinger (Depp) som med smarta kupper och sitt finurliga sätt att undkomma polisen satte just de i dålig dagar men superagenten Melvin Purvis har planer att fånga in honom. Man får följa Dillinger när han redan är etablerad inom sin karriär och det gör att filmen aldrig blir tråkig, fantastiskt skådespeleri ifrån Depp, Bale samt Cotillard lyfter filmen till skyerna men ett mästerverk är långt borta. Michael Mann gör precis som han brukar, berättar en viktig historia med lagom högt tempo och brukar landa bland de årens bästa filmer. Så även här.

Betyg: CCCC

Nu går det som en dans:)

Självförtroendet är på topp!
Efter en fantastisk helg är mitt självförtroende på topp och det känns som om jag vågar göra allt just nu, king on the dancefloor. Livet leker verkligen nu trots att plånboken är tom och ett arbete känns avlägset men har man kompisar som man älskar överlever man allt, familjen är minst lika viktig. 

Var på sommarkvällarna igår kväll och efter det kunde jag inte sluta dansa, fick busvisslingar ifrån tre tjejer som gick förbi också. Det spelar ingen roll att man inte kan dansa utan det viktiga är att man dansar och bjuder på sig själv då kan allt i livet förändras, livet är som en dans men en dag tar den slut.
Här nedan följer en dikt om mig.

Det blåser upp till storm
ett slag mot ansiktet
vaknar och växer upp
tar ett straff för att ställa till rätta
förändring är inget som skett
 behov och krav till åren följde
 18 år och på väg mot studenten
tårar av saknad när allt tog slut
halkade in på en okänd väg
kan inte se vart den leder
ovisshet och skräck för det som ska följas
men just nu leker livet i
staden som fångar dagen


Inget handlande
himmelen faller när allt befinner sig bakom galler
tankar som väcker minnen men dödar våra sinnen
när träden blåser ner och de ekande skricken hörs men inget ser
soldater med vapen i sin hand och tror de hjälper sitt land
välden tittar på och tänker hur det kan vara så
sitter hemma i fotöljerna men hjälper inte ens till med en femma
 ingen hud på kroppar medans från en kind det faller droppar
en bomb faller ner och ingenting mer man ser


Defiance

Defiance (Motstånd)
Under senare tid har krigsfilmer haft de tungt på biomarknaden och därför sätter man självaste Daniel ("James Bond") Craig i huvudrollen för att locka storpublik, så fel det kan bli. Filmen blev verkligen ingen storsäljare utan mer en halvflopp om en grupp motståndssoldater under andra världskriget som gör allt för att överleva, till vilket pris som helst. Filmen är faktiskt ganska bra och skådespeleriet övertygar stort men någon ny "saving private Ryan" eller "apocalypse now" blir det aldrig, tårdrypande scener och blodiga sådana räckerhelt enkelt inte till. Kritikermässigt är krigsfilmen på några starka år med filmer som "letters from Iwo Jima", "flags of our fathers" och så nu senast "the hurt locker" som nämns som en kandidat till en oscar men var är publiken?

Betyg: CCC

Filmer igår och idag

Wallander - Kuriren
Den tredje filmen i den nya serien om Ystadpolisens  kommissarie Wallander och den känns lite internationell, framför allt i kamera arbetet. En mc-förare hittas död vid en sandstrand utav en skolklass och deras misstankar riktas direkt till motorcykelförare men Wallander är tveksam. Trots en hyfsad inledning så blir filmen varken spännande eller händelserik men skåderspeleriet övertygar stort, Krister Henriksson och Douglas Johansson är båda riktigt bra. Bland mc-gänget däremot kryllar det utav platt skådespeleri och tamma dialoger, det är svårt att förstå hur en historia kan bli så tråkig som denna. Jag har varit tveksam till Henriksson som Wallander men kommit fram till att han inte är Lassgård (en bättre Wallander) men ändå en bra version utav av samma person, lite annorlunda dock.

Betyg: CC


College
En film i samma anda som "american pie" om tre high school elever som åker på besök på på ett college för att festa och ha kul, det går inte som planerat. Konceptet är lika välprövat som hämndfilmer men trots det sitter man och skrattar stora delar utav filmen, förutom i de riktigt vidriga scenerna. De är svårt att inte tycka om de tre huvudkaraktärerna som råkar ut för massa tråkigheter bara för tt få sin drömtjej, lite sagoaktigt. Slutet är väldigt förutsägbart men vägen dit är faktiskt oväntat rolig och skulle kunna tänka mig en uppföljare om den inte kommer med okända skådisar, då passar jag.

Betyg: CCC

Såg även "red sands" men den är inte värd att recensera.

Fredag - Söndag

Fest!
Igår var det fest i Johannas syrrans lägenhet med Johanna, Micke och Emma, det var riktigt roligt. Det blev spel med buzz, snackande samt det självklara supandet. Nu när jag är arbetslös har man ju inte cash som en gud direkt så 3 smirnoff och två cider var allt man hade pengar till men drack även två små jäger, jägern hade man kunnat hoppat över. Dagen blev lång dag och man kom inte i säng för än långt fram på lördag morgon. Max-ham. två gånger på en dag är jobbigt för magen.

Lördag
Imorse gjorde man en smoothie till Emma, Micke och Johanna till frukost på mtt egna finurliga sätt, man vaknade runt tio så man hade tid att göra massa saker innan de vakna. Började med att ta en liten promenad runt i Gävle som tog ungefär 20 minuter och sedan så gjorde jag frukosten, diskade, bäddade och städade undan lite. Vi åkte och fikade på Wayne's och sedan köpte jag och Micke mat på något pizzeria, en kebab med bröd fick räcka för min del. Nuär Johanna och Emma iväg på en 18 års-fest så jag och Micke väntar på att de ska komma tillbaka för att vi ska ha filmkväll, ska sova över igen.

Söndag
Har inga riktiga planer men det dyker alltid upp någonting.


Mattips
En smoothie med ett paket hallon, lite coca cola, mjölk och till sist citron/lime fruktsaft.

Vi ses:) älskar er!

Torsdagskväll med film och fredagkväll med kompisar

Spenderade i princip hela dagen framför tvn idag och sommar med ernst är ett program jag bara inte kan sluta titta på även om veckans avsnitt var lite halv dåligt, csi på femman efter känns också skönt. Blev hyrfilm i soffan senare på kvällen och tänkte göra en recension av den filmen senare. Natten spenderades framför datorn där jag kollade på en annan film om också kommer att recenseras, kollat runt lite på olika sidor om de finns något skoj man kan hitta på men inte hittar något. Efter det här blir det godnatt och laddning inför kvällen med Emma, Johanna och Micke, ska bli riktigt skoj.

Här nedan följer nu en recension utav hyrfilmen.

Mammoth (Mammut)

Efter exprimentfilmerna "ett hål i mitt hjärta" och "container" är nu LuKas Moodysson tillbaka med ett drama om en amerikansk familj och deras hembiträde. Det börjar med att Leo (Gael Garzia Bernal) åker iväg till Thailand för att skriva under ett avtal med ett bolag medans hans fru Allison (Michelle Williams) stannar hemma och jobbar, deras dotter tas väl hand om av hembiträdet. Detta är definitivt ingen glad historia så jag ger ett tips, varken ät eller drick något under filmen för att man mår illa när man tittar på den. Det är ett extremt lågt tempo och det gör den till en gripande och trovärdig film, det fantastiskt skådespeleri som visas upp gör den ännu starkare. Den som väntar sig en ny tillsammans, fucking Åmål eller Lilja 4-ever kommer att bli besviken men ser man den med öppna ögon är den helt fantastisk.

Betyg: CCCC


The taking of Pelham 1 2 3

Tont Scott som låg bakom succen "déja vu" kommer här med en kidnappningsthriller med samma huvudrollsinnehavare, Denzel Washington. Ett gäng brottslingar med Ryder (John Travolta) i spetsen kapar tåget Pelham 1 2 3 och kräver pengar för att släppa gisslan via sambandscentralen där Garber (Denzel Washington) sitter och lyssnar, om de inte följer kraven så dör en av gissland varje gång de bryter mot reglerna. Detta är en film som man sett en del gånger förut men sällan har det funnits så många bra skådespelare som i denna och det gör filmen sevärd, spänningen hålls också på topp för ovanlighetens skull. Det blir anningen förutsägbar mot slutet och kommer nog att bli bortglömd rätt fort men funkar alldeles utmärkt som en avslutade del av dagen. Filmen blev en stor flopp och har fortfarande inte spelat in budgeten.

Betyg: CCCSommarkväll, film och mattips

Sommarkvällarna
Sommarkväll i Gävle är en lokal fest som lockar står del ut av Gävles befolkning och då kan man faktiskt hoppas på bra artister men kvällen program lämnade mycket att önska.

Peter Jezewski
gamla boppers godingen bjöd på för mig helt okända låtar, visserligen lyssnar jag på mycket svenskmusik men detta var nytt och dåligt. Betyget beror endast på en lå som var någolunda bra Mrs. Robinson.

Betyg: C

Markoolio
En balladversion utav "jag orkar inte mer" var inte det man ville höra men han var ju där iaf.

Betyg: C

Andres Esteche
Mest känd för sina melodifestival hitar "just lika a boomerang" samt "Olé olé" och ingen av dessa bjöds det på.

Betyg: C

Alice 
Idol 2008 var ett stort skämt och deltagarna var riktigt bleka, skivsläppan har visat att ingen kvalité finns i dessa talanger även om Palms skiva var bra. Live funkar helt enkelt inte dessa idoler från 2008, palm live påminner om Basshunter och det säger en del. Alice känns som en svagare Amy Diamond.

Betyg: C

Markus Fagervall
Den bästa utav de idoler som varit med i programmet och som levererar bra låtar mot för visa andra, Måns och Sebastian är undantagen. Hans senaste skiva är faktiskt bra och lite mer därtill men någon stjärna blir han inte, inte mer än på is alltså. Skötte sig bra och fick igång publiken som annars verkade lite trötta av det usla utbudet, vem kan klandra dem?

Betyg: CCC


Harry Potter och halvblodsprinsen
Fenixorden var en riktig besvikelse och när David Yates återigen fick förtroendet kändes det som förväntningar sjönk enormt men var tur att man hade fel. Halvblodsprinsen har allt som fenixorden fick oss att önska, spänning, stämning och kvicka repliker, allt känns som Harry har hittat hem. Daniel Radcliff visade i "December boys" att han kan även utanför denna circus men de övriga har annars inte mycket att skryta med i filmsammanhang, dessa presterar ändå ett klanderfritt skådespeleri. Filmen är inte bara den bästa Harry Potter utan också sommaren bästa och största fullträff.

Betyg: CCCC


Crank 2: High voltage
Första filmen slutar med Chelios landar på marken från flera tusen meters höjd och klarar sig, filmen tar vid precis där. Crank var en osmaklig film där allt gick ut på att komma på så dumma idéer som möjligt för att få vara med och Crank 2 är precis samma film en gång till. Sex inför publik, idiotiska sätt att hålla sig vid liv, uselt skådespeleri och urdålig manus men varför gjorde då denna film?. En fråga som inte är helt enkel att besvara eftersom Jason Staham skulle kunnat klarat sig alldeles utmärkt utan denna skitfilm men pengarna lockade väl, hoppas han fick mycket bra betalt. Nej, gillar man någon utav av dessa två filmer bör man genast uppsöka närmaste mentalsjukhus.

Betyg: - (minus)


Mattips:
Under kvällen kan man göra en macka med smör, tomat, paprika, ost, gurka och majonäs så har man den utmärkta kvällsmaten.

Blue som i Powder blue

Powder blue

Ett mörkt drama som innehåller 4 historier som på något sätt vävs in i varandra, en strippa, en begravningsentreprenör, en döende man samt en man som förlorat sin fru. På senare år har det blivit populärt att använda sig utav denna uppbyggnad och kanske inte så konstigt efter succen med "crash", de flesta filmerna har också varit väldigt bra som till exempel "the air I breath" med bland andra Kevin Bacon. Sådana här filmer kräver stora skådespelare och här använder sig de av en del av dem, Ray Liotta, Forest Withaker, Lisa Kudrow, Eddie Redmayne, Patrik Swayze samt Jessica Biel som gör sin bästa prestation hittils. En extremt sorgsen film med sorgsna karaktärer som gör den till en gripande och framförallt sevärd upplevelse, måste rekomenderas men humöret bör vara på topp.

betyg: CCC


Dagen kommentar:
Vet du vem som sjunger?, jag
Nej, Mattias
Kevin Borg, jag
Det låter ju som en tjej, Mattias

Måns Herngren är bra men inte mer

Allt Flyter

Måns Herngren som tidigare ligger bakom filmer som Adam och Eva, varannan vecka och efterfesten kommer här med en om konstsim och om manlig vänskap. Utgångspunkten är en man som sagt upp sig från sitt jobb som journalist och som via en svensexa bestämmer sig för att vara sveriges lag i VM för konstsimmare, vägen dit är minst sagt krokig. Måns Herngren är som han brukar, bra men inte mer och det är nog för att han inte har de rätta idéerna för att få ihop det till något mer. Bra skåderspeleri i alla rollerna och min pesonliga favorit Jonas Inde är helt makalös i huvudrollen, simscenerna är noga utarbetade även som helhet fungerar filmen oväntat bra. Filmen klarar sig ifrån det förutsägbara och det ger filmen stor styrka men filmen hade klarat av att vara kanske 10 minuter längre, filmen är ändå till slut bara bra som Måns Herngren är världsmästare på.

betyg: CCC

Sveriges nästa långkörare? och the hangover

Efter att ha gått igenom massa gamla avsnitt av sveriges popläraste rederiet på youtube så har jg en liten fundering, vilken kommer bli sveriges nya långkörare. Det finns massa serier som har kapacitet att blir riktigt sköna tv-serier men den stora frågan är om det finns folk som bryr sig inom tv-värden, allt för många bra serier får bara en säsong eller två. Min konstatering är att sveriges tv skulle må bra utav att flera äv de gamla populära såporna återupplivas, hur många skulle inte gilla det därhemma i stugorna. Här nedan följer nu en lista på vilka serier som skulle må bra av en comeback.

Rederiet
Det finns stora möjligheter att åter få en comeback med denna tidigare succé som lades ner alldeles för tidigt och jag tror publiken skulle följa efter, en del nya skådisar skulle ge detta flaggskepp en ny kurs.

Skilda världar
Halvtaskiga skådisar samt ett B-manus men man satt som fastklistrad framför tvn när det gick på tv4 och jag tror att flera av de tidigare skådisarna skulle kuna komma tillbaka.

Vänner<>fiender
Visst var de två sista säsongerna halvkassa men det två timmar långa filmavsnittet var seriens höjdpunkt och en återupplivning skulle vara möjlig, det var inte allt för länge sedan serien lades ner och de flesta skådisarna jobba fortfarande inom yrket.

Serier som nu går som skulle kunna bli nya långkörare.

Livet i Fagervik  +++
Serien hade ca 1,3 miljoner per avsnitt och en andra säsong har fått ett godkänande, mycket tyder på att detta kan bli en riktigt härlig långkörare i ett par år framöver.

Andra avenyn  - (minus)
Serien som alla älskar att hata och när de snart har raderat ut rederiets avsnitt så kan man kostatera att detta är en långkörare men en mycket dålig sådan, har fått filmstop så myckt tyder på att den kommer att läggas ner om ett par år.

Höök  +++
Tveksamt om det blir fler säsonger men med de ordinarie skådisarna skulle denna kunna nå upp till första säsongens siffror men eftersom andra säsongen drabbades av tittarras är det mycket tveksamt om det blir en fortsättning.

Oskyldigt dömd  +++
Storyn är för entydlig och längden på avsnitten måste ökas, en uppyftning skulle ge denna serie ny kraft och därmed få alla förutsättningar att bli en riktig långkörare.


The hangover (baksmällan)

Filmen handlar om att fyra killar åker ut på en svensexa till Las vegas där de ska leva livet inför bröllopet näst kommande dag, allt går inte enligt planerna så när det vaknar är brudgummen försvunnen och den övriga trion har inget minne över vad som hänt. Detta är framförallt en film för killar men även tjejer kommer att se den med uppskattning för att det bjuds på makalöst roliga vändor på vägen, en tiger i badrummet, en unge i sviten samt barnsliga män. En komedi som har allt som de flesta komedier inte har, humor och framförallt ett riktigt härtligt skåderspeleri som når skyhöga höjder. Filmen har fått klartecken för en uppföljare och efter den här finns det stora möjligheter till ännu en skrattfest åt baksmällan.

betyg: CCCC

filmer att se fram emot 2010-2011

Filmåret 2010 blir bara starkare och starkare, uppföljare samt storfilmer som kan bli riktigt bra. Det är inte bara 2010 som verkar bli ett bra filmår utan även 2011 verkarbli riktigt stark och så har vi tv-serier att se fram emot. Här nedan följer en lista på filmer att ha koll på.

2010
The expendables: Med skådisar som Sylvster Stallone, Jet Li, Arnold Schwarzenegger samt Jason Staham lutar det åt att The expendables blir detta års stora succé.

Iron man 2: En utav de uppföljare som man hoppas mest på efter den stora succén med den första.

Scream 4: När jag fick höra att en ny triologi var på gång så lät det lite tråkigt men efter att David Arquette och Courtney Cox tackat ja känns det som att scream 4 kan bli riktigt bra. Kevin Williamson som skrev scream 1 och 2 skriver även manus till denna, mycket pekar på att även Wes Craven kommer att stå för regin.

Robin Hood: Russel Crowe och Ridley Scott återförenas i  den film som spås locka flest biobesökare under 2010.

Harry Potter and the deathly hallows - Part 1: Sista filmen blir alltså två, nästa kommer 2011.

Toy Story 3: Efter flera år av rykten så är de äntligen tillbaka, de populära leksakerna kommer nog locka till många skratt samt många biobesökare.

Shrek forever after: Den fjärde filmen om Shrek och kommer nog bli lika stor succé som tidigare.

24: Den 8:e och sista säsongen? som Kiefer Sutherland gestaltar Jack Bauer och det känns hetare än någonsin

Lost: Sista säsongen och alla korten ska läggas ut på bordet

CSI (alla tre): Dog någon i NY?, har Eric lämnat Miami? och hur hanterar Robert Langston att han mördat en person?

2011
Terminator 5: Efter två halvfloppar med 3 och salvation hoppas nu många på att trenden ska vändas i den femte och näst sist delen om terminators.

Rambo V: Efter den blodiga och populära rambo 4 kommer nu den femte och sista? dele i Stallones framgångssaga.

Spider-man 4: Det är dags för superhjälten Peter Parker att ännu en gång spöa skiten ur skurkarna.

Indiana Jones 5: Detta är verkligen uppföljarnas år och vem hade kunnat tro att Harrison Ford ännu en gång ska ut på historiskt äventyr.

The Hobbit: Indy och Spidey i all ära men är ändå inte The Hobbit detta års stora film, Gollum och Gandalf is back.

Harry Potter and the deathly hallows - Part 2: Denna film kommer at bli en stor kassasuccé och kan kanske konkurera med the hobbit.

Harper´s island: Det verkar som bolaget tänker göra en säsong två men ännu inte bestämt om den kommer 2010 eller 2011.

filmkväll

Idag har det varit en riktigt pissdag, uselt väder och inte något specielt att göra heller. Det fick bli en kväll framför tvn där man kollade in svt 1 utbud och en inspelning på kanal5, här kommer en liten recension om de filmerjag såg idag och en film jag såg igår.

I skottlinjen

Clint Eastwood är enligt mig en av de just nu levande regisörerna som är bäst, här visar han upp andra kvalitéer. Det handlar om den gamle Frank som var en av livvakterna under mordet på president Kennedy och som nu flera år senare får en som hotar att döda den nuvarande presideten på halsen, klyshigt. Filmen är bra spelade och spännande men några topphöjder når den aldrig, John Malkovish är strålande som lönnmördare.

betyg: CCC


My bloody valentine

Det verkar som nästan hela USA har drabbats av något slags skräcksjuka, det görs skräckfilmer som aldrig förr och en del faktiskt som är ganska bra. Senaste tiden har vi haft remaken på Halloween av Rob Zombie, 1408 av vår egen Mikael Håfström och så här även skräckmästaren Sam Raimis drag me to hell fått fantastiska recensioner därborta. Så har vi den här my bloody valentine som fått blandat mottagande bland kritikerna och vilket är fullt förstårligt, filmen är både brutal och fruktansvärt blodig. Allra bäst är att inte veta så mycket om filmen i förväg utan att se den med öppna sinnen för då blir detmaximal utdelning. Filmen är varken nyskapande eller särskilt smart men för en skräckälskare är den nog rena drömmen.

betyg: CCC


The international

Tro det eller ej men Clive Owen har haft det riktigt tungt på sista tiden med denna film, duplicity och shoot em up har han lyckats att floppa med alla tre. Trots skådisar som Julia Roberts, Monica Bellucci, Naomi Watts samt Paul Giammati har det inte klirat i kassan som man nog hoppats på men hur är kvalitén då. Jodå, the international håller faktiskt ganska bra klass men den har ett stort problem och det heter Clive Owen. Då tänker ni att han är dålig men det är precis tvärt om, han äger fullkomligt i varje scen han är med i men där han inte är med brister det totalt. Tur är att han är med i nästan varenda scen men storyn om organiserad brottslighet har gjorts så mycket bättre förut till och med i Sverige men filmen är trots det ändå värt en koll.

betyg: CCC

Goal 3

Goal lll

Santiag är tillbaka för tredje gången men här har han minst sagt en liten roll och jag tvivlar på att när man skrev to be continued i tvåan så menade de inte så här. Filmen är betydligt billigare och det märks i de få fotbollsmatcher man får se ifrån där de använt gamla matchbilder ifrån riktiga matcher, de känns riktigt dåligt när England tar ledningen mot Sverige med 3-2 trots at alla vet att det slutade 2-2. Filmen är inte bara onödig, den är också fruktansvärt dålig och det hade varit bättre att avslutat efter halvfloppen med tvåan.

betyg: C

Bride wars (bröllopsduellen)

Bride wars

Två mycket skickliga skådisar i Anne Hathaway och Kate Hudson, här är de precis lika bra som de brukar. Man skulle kunna sammanfatta filmen i en mening, två fantastiska skådisar i en stendöd film. Den handlar om två kompisar som växt upp med varandra och deras högsta önskar är att gifta sig på plaza, när sedan det blir så att deras bröllop råkar hamna på samma datum blir det problem. De vill inte ha ett dubbelbröllop och ingen av de vill byta datum så blir stort bråk mellan de båda om vem som ska få gifta sig på plaza och vem som inte ska det. Manuset är extremt dåligt och filmen är så extremt förutsägbar att man håller på att spy och när slutet kommer har man fattat hur allt ska sluta långt före. 

betyg: CMorden i Midsomer

Nu när John Nettles kommissarie Barnaby snart lämnar in brickan och ska ersättas av yngre utredare så anser jag att hans plats måste fyllas ut av åtminstone två riktigt kända och stora skådisar. Jag har en lista på en del som jag tycker skulle kunna fylla hans kostym men tror inte att någon av dessa inte skulle tacka JA.

Colin Farell
Johnny Depp
Elijah Wood
Damien Lewis
Pierce Brosnan
Clive Owen


Sedan måste jag bara passa på att nämna att det skulle kännas skönt om Troy skulle komma tillbaka för han var en skön liten karaktär men gör ingenting om Jones blir kvar. Denna 12 säsong är också mycket välgjord och måste säga att jag alrig skulle säga detta men den här säsongen är faktiskt en av de bättre på senare, en del avsnitt har haf minst sagt knackigt manus men nu verkar det gå tillbaka till grunden. Tom Barnaby verkar få avsluta med flaggan i topp men han har iaf två säsonger till att klara av. 

Lycka till.

det jag gillar

Eftersom jag har sett en del nya serier på senaste tiden så kommer här min topp 10 lista på de bästa serie jag någonsin har sett, samt en ombedömning på en del.

 1. Jericho
 2. Fringe
 3. 24
 4. The l word
 5. CSI , CSI NY och CSI Miami
 6. Mord i sinnet
 7. Arkiv x
 8. Harper's island
 9. Pang i bygget
 10. HeroesGenom fönstret ser jag dig
en stjäna på en obetydlig plats
snälla försvinn inte, stanna
broarna har rasat ner
klockan har slutat att ticka
det blåser upp till stormHär kommer en lista på de artister jag tycker är bäst.

 1. Ted Gärdestad (1956-1997)
 2. Cornelis Vressvijk (1937-1987)
 3. Lars Winnerbäck
 4. Thåström
 5. Ulf Lundell
 6. Coldplay
 7. Björn Afzelius (1947-1999)
 8. Per Gessle
 9. Martin Stenmarck
 10. Caroline af Ugglas 

har blivt mycket film de nämaste dagarna

Nu när man varit hemma i värmen har det blivit ganska mycket filmtittande och här kommer några recensioner.


Transformers - Revenge of the fallen 

Michael Bay har aldrig varit känd för att vara någon särskilt stor filmskapare men visade med transformers att han kunde regissera men tycker även att de utskällda filmerna bad boys och the island höll rätt bra klass. Här visar han tyvärr sin sämre sida, manuset borde ha finputsats både en och två gånger för den är full av svackor men där det brister mest är i storyn. Den känns inte engegerande och saknar stämningen man fick ifrån ettan, det blir mest skrik, springande och massa bomber som säller. Jag låter kanske lite väl kritisk men filmen är ingen kalkon man nära inpå, utan Shia och en helt makalösa John Tuturro hade jag aldrig sett klart denna film. Verkar bli sommarens stora film publikmässigt.

Betyg: CC


Friday the 13th (2009)

Efter flera lyckade skräckremakespå senare så var denna ingen oväntat remake men det är trots detta ingen remake. Hans mor är inte mördaren men har ändå en liten roll i filmen vilket blir lite knepigt men bättre med Jason som mördare, filmen däremot hade man kunnat skippat. Den blev som väntat en succé men filmmakarna har inte lärt sig av misstagen vid uppföljarna till fredagen den 13:e, den är mycket killig och blodet rinner inte så mycket som man hoppats på utan de blr lika platt som tidigare men dock bättre än Jason X och har bättre skådespeleri än Freddy vs. Jason.

Betyg: C

Echelon conspiracy

Handlingen är mycket lik den usla halvsuccén Eagle eye men inte helt lika dålig trots de stora likheterna, en kille får via en mobil uppdrag ifrån en tänkande datorn vad han ska göra vid ett casino och denna dator ska tydligen kunna rädda världen. Storyn går inte riktigt ihop och är full av logiska luckor men skådispelare som Ving Rhames, Edward Burns sat Martin Sheen ger ändå tyngd till denna helt knäppa idé till film men funkar för stunden.

Betyg:  CC

Till sist måste jag bara säga att sommaren bästa film hittils är svensk, Johan Falk - GSI (Gruppen för särskilda insatser).

Vi ses:)

RSS 2.0