min egna natt

min egna natt
Jag ska sjunga för glädje och för sorg
dansa för livet och döden
leva mitt eget paradis
titta upp på himmelens alla stjärnor
ta redo på frågan som är svaret
ta havet i handen
känna värmen som blivit kyla
kan inte förstå det jag vet
nu när lövet precis fallit ner
tar den sten som aldrig fallit
stannar upp och ser tillbaka
jag blir den jag alltid varit
den som alltid har sovit
i min egna natt

FILMEN DU BARA MÅSTE SE!

Surrogates
Mannen bakom Terminator 3, Jonathan Mostow är nu tillbaka med en mer barnvänlig action och då går det som det går. Inom en nära framtid har människan en robot, en surrogate som sköter vardagen åt en medans man ligger hemma och vilar. Kriminalliteten har minskat men när fler och fler surrogates hittas så får polisen det hett om öronen, då främst Willis karaktär Tom. Detta är en film som påminner ganska mycket om I,Robot men tyvärr saknar den här filmen mycket av vad den hade, främst bra skådespeleri. Bruce gör som han brukar i dåliga filmer, han spelar halvdant och manuset är av det tunnaste slaget så där får han inte mycket hjälp. Actionsekvenserna saknar all tungd och pondus som behövs när man gör action samtidigt körs hela filmen ner i botten. Skulle inte bli överaskad om filmen plockar storslam på razzlegalan.
Betyg: CZombieland
Filmen alla snackar om, en stor biosucce som höjt ribban för genren igen sägs det. Jag har svaret. Columbus lever i en värld som nästan helt tagits över utav zombies och för att överleva följer han sina regler som han skriver ner i sin bok men desto längre filmen lider inser han att ibland måste de tämjas. På vägen träffar han Tallahasse som han liftar med och han älskar att döda zombies, eftersom han är mer erfaren försöker Columbus lära sig utav honom med blandat resultat. Han träffar dessutom Wichita som han blir förälskad i men är hon rätt tjej för honom eller rättare sagt är han rätt man för henne. Detta är ett riktigt lyft för en genre som haft det lite småtungt på senare år och framförallt manusmässigt håller filmen nästan högsta klass, skåderspelarna gör även sitt och Woody Harrelson dominerar stort men Bill Murray gör även ett roligt inhopp som sig själv. Det är roligt och blodigt, precis som man önskar. Man bara älskar den, det är filmen du bara måste se.
Betyg: CCCC
Trick 'r treat
Filmen utspelar sig under halloween så det kan väl inte passa bättre än att se den nu. Den kretsar kring flera olika historier en om en mördandelärare, en ung kvinna på jakt efter oskulden, några tonårsbarn som utför spratt som går galet och så en gammal man som får en riktigt mardröm på halsen. Det börjar riktigt bra med ett blodigt mord utanför ett hus och då tror man att det är en ny "halloween" på gång men så fel man kan ha, efter detta så urartar filmen totalt. Vampyrer, demoner och så levande döda, allt ihopsmetat i en enda röra och gjord främst till de som gillar lite halvdana skräckisar men särskilt rädd blir man inte. Filmen som hade chans att bli kultförklarad nu blir den istället dumförklarad, filmen till alla som älskar braindead. En film full utav dumma ideer samt illa utförda.
Betyg: C

Livet + SAW VI och Halloween 2

Livet
Jag har skrivit att jag inte är en man med självförtroende men just nu så har jag det och ska försöka ta vara på det så länge jag kan, innan det försvinner igen. Just nu känns det som att livet bara flyter fram och det känns så skönt, innebandyn och mina vänner ligger till stor del i det. Jag gjorde så gott jag kunde på matchen när jag fick hoppa in och halloweenfesten på lördag är jag så grymt taggad till, jäklar vad kul det ska bli.

Halloween har tjuvstartat lite för mig för jag såg halloween 2 (2009) igår och den senaste saw filmen. Här kommer recensionen.
Halloween 2
Rob Zombie fortsätter sin skräckserie med andra delen av halloween (gjorde även nyinspelningen på den första) och han gör det igen. Julie som överlever massakern från ettan lever med stora sår inom sig och drömmer mardrömmar under nätterna, hon försöker att hålla sig till kompisar men när kroppar börjar dyka upp är slakten igång igen. När jag skrev att han gör det igen menar jag att han har gjort en bra skräckfilm som är ruggigt välgjord och spännande framförallt men det finns en sak att klaga på, slutet. Där tappar han gnistan och jag blir riktigt besviken för det är inte värt filmen men en uppföljare är på väg, dock utan Zombie som regissör.
Betyg: CCC


Saw VI
Den sjätte filmen i serien som känns mer och mer utdragen ju längre den går, publiken blir också färre. I den här filmen börjar polisen komma allt närmare sanningen samtidigt som en farlig lek tar sin början. Jigsaw är död men hans förra fru samt polisen Hoffman har lyckats klura ut en ruggigt smart spel som tar sin början under Jigsaw sista tid i livet, ett spel på liv och död. Mer än så skulle vara dumt att avslöja för serien som kallas smart men ju längre serien har gått desto dummare har den blivit, tyvärr måste jag säga att detta är ett undantag. Enligt mig är detta den bästa filmen sedan tvåan men tyvärr fortfarande inte så bra som jag hoppats på, fortfarande något förutsägbart. Att ge Tobin Bells karaktär mer spelrum här är ett lyckodrag för han är den enda skådespelaren i den här filmen som är sevärd. Den är hyffsat spännande men innehåller mindre blod än sina föregångare och det är glad över, sawfän kommer att älska den här för oss andra blir det mest ett tidsfördriv.
Betyg: CC

Livet

Livet
Hur många saker man än är med om finns det vissa saker man aldrig glömmer, det blir trevligt att nästa helg få återuppleva en del utav det goda men vad ska man ha för förklädnad. Minnena är trevliga men ibland också sorgliga men det kommer nog bara bli trevliga den här gången. Tack för minnen.

Veckans lista


kanoner

Doobidoo
Ett sådant härligt och varmt program.
My bloody valentine
Äntligen på svensk dvd i 3D.
Djurgården hockey
Vad är det som händer?
Rocky 7
Blir den lika bra som rocky balboa klagar jag inte.
kalkoner

Djurgården-Örgryte
Tusan att inte Örgryte vann.
Wallander - Prästen
Vilket skämt.

Veckans höjdpunkt
Nya innebandydressen är bara så snygg.

Livet

Livet
I ett höstmörker under himmelens regn går tankar åt olika håll men en del också förbi, befriande att utan kännedom ändå känna till. I tysthet är det inte alltid lika lätt att tyda tecknen men en känsla griper tag i armen och framför mig står sanningen. En sanning som alltid byter mönster och det gör den så svårt att se, att förutspå den är näst intill omöjligt. Framtiden är både ljus och mörk men vi väljer väg, sedan får vi se om det var den rätta.

X-MEN FILMERNA

X-MEN  ++++
X2  ++
X-MEN:The last stand ++++
THE X-MEN ORGINS:Wolverine ++

Livet

Livet
När man själv har en bra dag hoppas man så klart att mina vänner ska ha en bra dag men den gick inte rätt väg idag. Att se en vän ledsen, besviken och arg är bland det värsta som finns och man blir själv på dåligt humör men jag vet att du ska veta. Jag finns här vart du än går, vid din sida i både motgång och medgång. Jag flyter med dig. Jag säger tack för de saker du sa igår till mig de värmde verkligen i mitt lilla hjärta, jag hoppas verkligen att du kommer finna den rätta.

Emma
Att bjuda en vän på glass kanske uppfattas som en skit sak men jag tycker det är väldigt snällt gjort och jag är tacksam över att ha dig som vän.

Filmrecensioner

Wallander - Prästen
Vi börjar med den 19:e wallanderfilmen i ordningen med Krister Henriksson i titelrollen och det börjar riktigt bra. En präst som precis varit med sin älskarinna skjuts ner och polisen spår leder rakt in en hjälporganisation som använder tvivelaktiga metoder för att göra världen lite bättre, frun är wallander hetaste tips. Kortfattad kan man säga att filmen dör lika snabbt som offret, det är tråkigt och aldrig riktigt spännande. Skåderspelarna är överlag mycket bra och då framför allt Krister Henriksson men det kan inte rädda filmen, tyvärr.
Betyg: C
Allt för henne
Då var deckarnas land frankrike tillbaka med en ny kriminalfilm där det inte går ut på att finna sanningen. Ett vanligt familj drabbas utav en riktig chock när Lisa blir gripen och anklagad för mord, när hon sedan fälls ser hennes man bara en enda utväg. Han ska göra allt för att få henne fri och han låter sig själv komma långt ner i den kriminella världen, beredd på att gå hur långt som helst. Detta måste jag säga är en riktig besvikelse, man är så van med att fransoserna brukar vara så mån om sina filmer och karaktärer men det visas inte här. Den har inte det härliga drivet framåt i intrigen som man är van vid utan det står mest och stampar och det gör mig nästan arg, skåderspeleriet däremot är riktigt bra.
Betyg: CC


Baby blues
En verklighetsbaserad film som är allt annat än en trevlig historia. Mamman i familjen blir mer och mer förändrad desto längre det går, när bristningsgränsen går är det familjen som är illa ute. Hennes man är och jobbar medans hon är hemma och längtar efter att döda sina barn, hon blir en mördarmaskin som inte går att stoppa. Detta är en riktigt obehaglig film som nog många kommer att ha väldigt svårt för att se och det kan man inte klandra de för, det är otrevliga dödsfall men samtidigt realistskt. Det är inte ofta man ser en sådan välgjord skräck/thriller där skådespeleriet också är bra men så är det här, då främst barnskådespelarna. SE DEN!
Betyg: CCC

Livet

Livet
Idag var inte en av mina bättre dagar kan man inte påstå, började bra men så blev det värre. Vad fel vår värld är och jag hoppas men tror inte på en bättring. Jag fick en riktig tankeställare om hur människor är och vad de tänker, vad de kan göra. Våran värld innehåller så mycket vidriga saker som man läser och hör om varje dag men så finns de tydligen vissa saker som inte människor hört om, då måste de se det för att tro på det. Och då är min fråga, vilket är värst att avrätta tretton åriga pojkar eller att titta på när de blir avrättade på en video på nätet? Jag förstår inte och kommer aldrig förstå hur man kan utföra dessa grejer men har ännu mindre förståelse för hur man kan kolla på dessa klipp. Jag blir ledsen och fäller en tår för en värld som inte går att rädda.

Det var meningen att det skulle bli en glad blogg om livet idag men så blev inte fallet så vill ni ha det får ni hoppa över det ovan.
De fem bästa agentfilmerna

The Bourne ultimatum CCCCC
The Bourne supremacy CCCC
The Bourne identity CCCC
Mission impossible 3 CCCC
Casino royal CCCC

Livet

Livet
Har inte skrivit på ett tag för har känt att kroppen har varit helt utpumpad men nu är jag tillbaka. Varför förstår vissa människor ingenting, varför måste man förklara in i minsta detalj vad man menar för att få folk att förstå. Jag orkar inte, då lägger jag hellre ner diskussionen. Jag tror att de som förstår det jag skriver, de är mina riktiga vänner. Tar en dag i taget så får man se vart det leder, just nu så pekar pilen uppåt och ska försöka fortsätta med det men varje dag stöter på sina egna problem. Ta vara på dagen för man vet inte vad som händer imorgon, eller?

Veckans lista

Kanonerna

Fredrik Norling
Fan vad han är bra imål alltså.
Skutskärs IBK
Vinst med 12-11 över Mora, behöver man säga mer.
Mammas pojkar
Helt enkelt ett skönt program.
Kalkonerna
Älvkarleby innebandy
Fy fan vilken dålig match.
Anna Anka
Varför finns hon fortfarande med i tidningarna, LÄGG AV!
Stefan Izisahki
Säkert felstavat men hans filmning tar priset.

Veckans höjdpunkt

Fredrik Norling, en härlig helg med brorsan.

Livet

Livet
Vad konstiga tankar man har ibland, tankar som bara dyker upp utan att man någon tänkt de tidigare. Igår satt jag och kollade på den grymma filmen "JUNO" för kanske 8 gången, då dök tanken upp. Tänk om jag hade varit en tjej istället, inte för att jag tror att livet hade varit enklare men det hade nog sett annorlunda ut. Sedan dök en annan tanke upp, en tanke som jag aldrig trodde jag skulle tänka men den tänker jag inte nämna här och inte nu. Men för att uppnå den tanken så måste något hända ganska snart.

Livet

Livet
När det går bra som tycker man livet leker men när det går dåligt, vad är det man tänker. Mina tankar blir bara ord som är alldeles för negativa för att skriva och för att tänka, man tänker så trots allt. För det finns det ingen hjälp att få utan det enda man kan göra det är att stå ut och det är det jag gör nu men någon gång så slocknar gnistan, det som lämnas kvar är en hög med aska som aldrig försvinner.

Veckans lista

Kanonerna

Mammas pojkar
Roligt och ska bli spännande att följa.
Poirot
Äntligen är han tillbaka.
Danmark - Sverige
En bra fotbollsmatch.
Henrik Larsson och Lars Lagerbäck
Nu kliver de åt sidan men jag tycker att båda bör fortsätta åtminstone Lagerbäck, det blir inte samma sak utan honom.

Kalkonerna

Anna Anka
Varför finns hon kvar i tidningarna och på tvn.
Idol 2009
Tråkigt.
Körslaget
Finns det något som känns mer fel.

Höjdpunkt
Johanna, Emma och Micke
Tack för att ni finns.

Livets frågor, min historia

Livet
När jag började växa upp och ta tag i mitt liv så fick jag en förståelse för hur mycket jag hade sårat vissa personer men jag kan inte ångra det för jag kan inte förändra det, för det är jag ledsen. Jag är glad att jag har vänner överhuvudtaget för hade jag inte haft det då hade jag inte skrivit det här nu, själen hade befunnit sig på en helt annan plats. Detta är ett tack till klassen jag gick i på Rotskär och på Borgarskolan, tack för att ni finns. Ett stort tack även till lärare jag haft under åren men ett stort tack vill jag även rikta till några personer ifrån Bodaskolan klassen. Sandra Abrahamsson, Christina Åström, Markus Klövernäs, Robin Smideborg, Sofie Larsson och Mattias Ringberg, er vill jag tacka för att ni fanns där när allt var tungt och till dig Robin. Jag saknar dig. Det jag vill säga är att om ni vill vara min vän så är tiden inne för det för jag kommer inte alltid att finnas.
Tack

State of play
Här kommer filmen om denna sanna historien bakom en stor politisk skandal och som gjordes som bra tv-serie innan. Journalisten Cal hamnar i blåsväder när hans vän kongressledamoten Stephen Collins avlöjas haft en sexuell relation med en utav sin medarbetare och som dött en mystisk död, situationen förvärras då det kommer fram att medarbetaren blivit mördad. Cal tänker gå till botten med historien men han vill varken sabba för sin vän eller för tidningen han jobbar för och tiden för att få ihop en story är knapp, samtidigt jagas han utav en lönnmördare. Detta är enligt mig årets hittils bästa film, den är fruktansvärt spännande och oförutsägbar samtidigt som storyn är rappt berättad. Oväntade vändningar och grymt skådespeleri ifrån samtliga men man kan knappast vänta sig något annat med Russel Crowe, Rachel McAdams, Helen Mirren, Ben Affleck samt Jeff Daniels i rollerna. Ben Affleck visar också att han är en bra skådespelare som jag anser har fått oförtjänt dålig kritik men här visar han vart skåpet ska stå.
Betyg: CCCCC

Livets frågor

Livet
Vissa dagar är vita och vissa svarta men idag kan man säga att det har varit en grå dag. En sådan där lagom dag som är precis som en själv, en dag som man fort glömmer bort och inte tänker på mer. Det blåser vindar ibland men just idag stod den helt stlla fast det ändå blåste, visst är det förvirrande men det är så jag känner. Jag skulle vilja att mitt hjärta brann men samtidigt känner jag mig inte redo, jag kanske aldrig blir det. Jag vill ha en röd, känna doften och krama om den. Jag vill känna att jag lever på riktigt.

LIVETS FRÅGOR

Livet
En fråga som jag ofta ställer mig är, vem är jag? Kan tyckas enkel att svara på men helt ärligt så vet jag inte vem jag är och nästa fråga blir då, kommer jag någonsin få veta vem jag är? Jag har en del vänner men är det då möjligt att jag känner de bättre än jag känner mig själv? eller är det överhuvudtaget möjligt att kunna känna någon annan människa om man inte vet vem man själv är. Livets frågor är svåra och jag har inga svar på alla frågor men snart är också frågorna slut. Kan någon säga vem jag är?

Johan Falk - National target
Anders Nilsson har nu lämnat över rodret till Richard Holm, en för mig okänd regissör innan jag kollade upp honom och det visade sig att han inte var helt obekant med genren. Johan Falk planerar ett tillslag mot den okända Mr.K men när lockbetet skjuts till döds och dumpas i vattnet har Falk inga spår, hans enda väg heter Frank Wagner. Wagner kommer allt längre in i skiten men har lyckats hållit sin flickvän utanför tills nu, hon blir våldsamt misshandlad i ett garage mitt framför ögonen på Frank som nu planerar sin hämnd. En spännande och välgjord polisfilm med ett hyfsat blodigts slut men dialogen hackar vid sina ställen och det drar ner betyget.
Betyg: CCC

Johan Falk - Leo Gaut
Peter Anderssons comeback till Johan Falks värld som Leo Gaut och måste säga att jag blir lite besviken. En bomb detoneras vid en skola där chefen för GSI har sina barn, samtidigt som Leo Gaut och hans familj blir hotade till livet om de inte ger brottslingarna tillgång till garderoben på deras krog. Johan försöker göra allt för att få över Leo på sin sida för att stoppa dem och när sedan Leo dotter omkommer tragiskt så finns ingen annan utväg, det är dags för hämnd. Filmen tappar lite av den gnista som funnits i de tidigare men den är välgjord och spännande, saknar lite av Nilssons proffsighet. Slutet är bra men känns inte alls som den hör hemma i den här filmserien.
Betyg: CCC


Nya serier att se fram emot om de kommer till Sverige

The Forgotten  ++++
Melrose Place  +++
NCIS: Los Angeles  +++
The vampire diaries  +++

Nya säsonger att se fram emot

CSI
CSI Miami
CSI NY
Fringe
LOST
24
Californiacation
True bloodLIVET FORTSÄTTER

Livet
Varför är självförtroende så svårt att ha, jag tycker att det borde komma av sig själv när man blir äldre men fortfarande så är mitt självförtroende inte särskilt stort. Dagar där allt bara vissnar och dör, dagar där bara allt går fel, dagar när allt känns så jävla meningslöst sedan finns det de bra dagarna. Dagar då man bara skiner upp och tror att allt är möjligt, dagar då man är oövervinnerlig i oändlig värld varför måste livet vara så komplicerat. Jag vill känna att jag klarar allt men samtidigt vill jag vara jag, vem skulle annars vara det?

DUMPA HONOM!

He's just not that into you
(dumpa honom)
Kretsar kring flera olika historier som på något sätt hänger ihop med varandra och de har använt sig utav många skickliga skådespelare samt skåderspelerskor. Den röda tråden genom filmen är kärlek, att behålla den och finna den, på dessa sätt får vi följa deras väg till framtiden och hur den kommer att se ut. Måste säga att jag är grymt imponerad över slutresultatet från den här filmen men en komedi som det står på omslaget är det inte, utan mer en lagom sorgligt drama om livshistorier. Man kan tycka den är klyschig och kan inte säga att den inte är det men den griper tag i mig och kan inte låta bli att älska den, slutet är perfekt. Justin Long har efter die hard 4.0 satt standarden på sin karriär, han är bäst i den här filmen.
Betyg: CCCC


Livet

Folk gör slut, blir tillsammans igen och sedan gör slut igen. Det känns som att det inte finns något mening med livet men jag vill att ni som läser det här och som har varit med om det ska veta en sak. Vänner är något som aldrig tar slut, vänner slutar att bry sig och vänner är allt man behöver. Man blir inte övergiven ute i regnet och lämnad att sjunka till botten, det är vännerna som finns där när allt är hopplöst och tungt. Det är de som värmer i det kalla höstmörkret och de som hjälper en upp när man inte längre orkar gå.

VECKANS LISTA DEL 8

Veckan har varit lite ojämn och har bjudit på en del som är bra men tyvärr en massa skit också.
Kanonerna

Superstars
Patrik Andersson van 2009 års upplaga och med tanken på succen lär en ny säsong vara på gång.
Henrik Larsson & Zlatan Ibrahimovic
Det ser bra ut inför lördagsmatchen mot Danmark när våra forwards har prickat formen.
Skutskärs IBK
Efter 13-3 i premiären ligger vi två i serien och hoppas det fortsätter uppåt.
Fredrik Norling
Brorsan var mycket bra i matchen och kommer nog fortsätta så.
Kalkonerna

Körslaget
Varför finns detta enorma skitprogram.
Idol 2009
Börjar kanske bli lite uttjatat att de får vara med varenda vecka men det är verkligen inte bra.
Anna Anka
När ska hon försvinna?
Andra avenyn
Verkar som att dörrarna snart kommer stängas för gott, äntligen.

Veckans höjdpunkt

Johanna på dasset i dalarna, får inte säga mer.


RSS 2.0