Vi som stannar kvar

det blåser en vind rakt igenom ditt hår
du läker alla mina sår
kärleken som lämnar härliga spår
vattnet drar in mot land
vi tar varandra i hand
vandrar okända vägar bland alla sand
allt är fantastiskt som du ser
vad jag blir glad när du ler
vi vill bara älska mer och mer
himmelen ger oss livet
vi tar det fantastiska klivet
går alltid uppåt och aldrig neråt
vi är de som folket glömde av
ensamma på öppet hav
säger farväl till ni som inte vågade tro
ni blir alla de som försvann
Vi blir de som stannar kvar

VECKANS LISTA DEL 7

Denna vecka har nästan varit unik med tafatta nöjes och sporthändelser men det finns ändå en del guldkorn och sandkorn och de kommer här.
Guldkornen

Peter Forsberg
Hockey Sverige dansar och ler igen när foppa spelar, och som han spelar.
Zlatan Ibrahimovic
Självklar på listan efter 5 mål på fem matcher, kommer vara en stor tillgång mot Danmark.
Superstars
En mycket underhållande program som drar igång sista tre programmen nästa vecka.
Johan Falk
GSI och Vapenbröder måste ses, riktigt bra polisfilm.
Sandkornen

Anna Anka
Kan inte denna människa bara försvinna.
Idol 2009
Så trött, så trött.
Andra Avenyn
Lägg ner innan det är för sent.

Höjdpunkten

En hel helg med Johanna har varit riktigt rolig och jag hoppas det blir ännu bättre nästa helg, jag längtar. Grattis Johanna, du är veckans höjdpunkt och det är du värd.

WINNERBÄCK OCH JOHAN FALK

Johan Falk - Vapenbröder
En direktuppföljare på GSI där Johan återvände till Sverige och polisen efter fem år i Haag, där sanningen om GSI framgång ligger i att de använder sig utav informatörer. Johans informatör Frank Wagner blir mer och mer tveksam till att fortsätta men när någon rustar för ett litet krig känner han att han måste hjälpa polisen i jakten på de kriminella, trots att han riskerar sin och sina näras säkerhet. Anders Nilsson har även regisserat den här filmen och är ovanligt nedtonad för att komma ifrån hans hantverk, visst är det spännande men någon riktig action blir det aldrig. Det är ingen typisk deckare som Wallander, Beck eller Irene Huss utan det är en helt ny typ av filmer som inte gjorts inom Sverige och det gör det extra intressant, filmerna om Falk är bättre och samtidigt mycket mer realistisk. Jag ser fram emot de fyra sista filmer om det nu blir de sista.
Betyg: CCC


Lars Winnerbäck - Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen
Efter att ha suttit en vecka med att lyssna igenom alla winnerbäcks låtar så har jag kommit fram till att han inte kan misslyckas, trodde jag. Senaste skivan Daugava tyckte jag var det årets bästa skiva och gav den högsta betyg men här tycker jag att det saknas de där riktigt härliga låtarna som man går runt och sjunger på, även om "Jag får liksom ingen ordning på mitt liv" har sjungits mycket den senaste tiden. Förhoppningarna infriades inte men jag tror att nästa skiva kommer att bli riktigt bra men då får det gärna finnas fler spår att lyssna på, bästa spår "jag får liksom ingen ordning på mitt liv".

Betyg: CCC

Lördagskvällen

I lördags var jag på Johannas födelsedagsfest fest på wasa i Skutskär och jag hade det riktigt trevligt, hoppas ni andra också hade det. Kvällen började vid sju snåret då jag drog till Johanna med blommor och väntade där tills de var redo att dra iväg. Det var en lång väntan men samtidigt var det väldigt roligt och Johanna din mamma är riktigt rolig, kom ihåg det. Efter Johanna hade lekt färdigt med tejpen och Emma fixat till sig klart bar det iväg i högsta fart till Wasa, ett litet stopp på preem innan bara. Medan Johanna, jag och Emma väntade på att resten skulle dyka upp så samtalade vi lite och drack lite. Sedan började alla dyka upp och partyt var igång. Jag delade en caprissoca med kakan och beställde in en brezzer vattenmelon och en cola, detta gick på 100 spänn och sedan fick jag en brezzer till utav servitören utan att jag hade beställt. Jag tackar och tar emot. Quiset vanns utav micke som tog en lakrits shots till första pris medans jag och kakan som kom delad tvåa tog en tequila shots, riktigt gott. Jag höll mitt tal som uppskattades tydligen men jag menade också allt jag sa.
Jag drog vid ett för att jag behövde sova någon dag under förra veckan.
Allt om det.

VECKANS LISTA DEL 7

Denna vecka har varit otroligt seg och det beror mest på det tråkiga jobb jag har men tv-veckan har varit strålande, då är det mest sport som har varit grymt.
Kanonerna

Viasat hockey
En ny kanal som är både proffsig och riktigt händelserik, många timmar kommer att spenderas på den här kanalen.
Bofors - Leksand
Det allsvenska toppmötet bjöd på riktigt bra ishockey och de visade att de håller för elitserien.
Champions League
Riktigt bra fotboll och iår tror jag att det kommer att bli en riktigt bra final.
Superstars
TV3 dammar av en gammal goding och var minst lika bra som väntat.
Kalkonerna

Idol 2009
Snälla kan de inte ta en paus på några år för det känns ganska uttjatat.
Kommissarien och havet
Tyskar dubbade till svenska, kan det vara mycket värre? Tror inte det.

Wallander - Cellisten

Den femte filmen i den nya omgången med wallanderfilmer och de har varit oväntat svaga så lyckas de i den här filmen. Jag tycker det. Det börjar med att en musiker utsätts för en rad mordförsök och Wallander gör allt för att finna gärningsmännen, trots att de kan gå hur långt som helst. Visst är det aningen för mycket innanför ramarna ibland och förutsägbart men det funkar, Skådespelarna gör sitt och då framför allt Krister Henriksson. Det är inte nytänkande på något sätt men ett steg framåt iallafall.
Betyg: CCC

The Killing room

Betyg: CCC


Veckans höjdpunkt
Johannas födelsedagsfest i lördags men att inte fler än 10 stycken kom var riktigt bedrövligt, är det så man behandlar en vän. Skäms på er för fan. Grattis i förskott.

VECKANS LISTA DEL 6

3 KANONER

Här är ditt liv - Underhållande och ett mycket bra program.
Doobidoo - Levererar gång på gång.
Nöjespokalen - Ett roligt frågesportsprogram som får mig att sakna det grymma programmet popcorn.
Kalkonerna

Andra avenyn - Snälla börja visa nya avsnitt av rederiet istället.
Kommissarien och havet - Riktigt taskig deckare som hamnar rätt ner i soptunnan.
Kändisdjungeln - Inte jättedåligt men sämre än väntat.

MINA FEM HÖGSTA DRÖMMAR

5. Att vara med och ta upp Skutskärs IBK till division 2 i innebandy.
4. Att leva ett bra liv tills den dag man dör.
3. Att alltid kunna finnas där för mina vänner.
2. Att hjälpa andra människor i andra länder.
1. Att alla människor i hela världen fick leva ett bra liv.


Glaset slår sakta ner mot marken
Blåsten som dämpar den sorg som måste kännas
Tåren som sakta har fallit från min kind är nu borta
Den är borta och försvunnen utan att förstå
På platsen som jag glömt men kommer ihåg
Det går inte att beskriva hur jag mår
Tar en vila för att rensa mina tankar
Jag besöker den enda plats jag har kvar
Mitt hjärta som förhoppningsvis har alla svar


Det är tyst en minut, vi båda förstår vad det betyder
Den låga som en gång brunnit så stark börjar nu slockna
Vinden börjar blåsa åt olika håll
Kan inte stoppa den kraft som nu är oändlig
Vi sa en evighet, det blev bara en minimal sekund
Våra händer som var så nära är nu så långt borta
Jag vill så gärna hålla ditt huvud mot mitt bröst
Dra mina fingrar i ditt hår
Istället blir det att vi går
Det var i dina ögon jag trivdes att vara
Det är ingenting just nu jag klarar
Natten går mot sitt slut och morgonen tar vid
Välkommen in till en övergiven stridEN BRA FILM MEN INGET MÄSTERVERK

Duplicity
Detta var filmen som så många pratade om men ingen såg, filmen med fantastiska Clive Owen och Julia Roberts. Handlar om två agenter på olika sidor men via ett slumpartat möte så möts det och inleder en affär, sakta börjar en kupp planeras. De ska lura sidorna så att de tjänar ofantliga belopp men kan de lita på varandra och har de en tillräckligt bra plan för att lyckas, ja det har dem. Det är anningen svårt att hänga med i vissa tillfällen och man känner sig som bortblåst men det är en bra film, välgjort och spännande. Komiken sitter där den ska och samspelet mellan Owen och Roberts fungerar perfekt, även de i övriga roller gör det bra men det är just det att man inte hänger med som sänker betyget. I USA har den rankants som ett mästerverk och en av årets bästa filmer, varken vi i Sverige eller jag håller med. Visst är det en bra film men långt ifrån något mästerverk.
Betyg: CCC

SMART IDÉ MEN EN TOTALT STENDÖD FILM

Gamer

Trailern på denna actionfilm lovade ganska gott men seda fick jag reda på att den är var regiserad utan Mark Neveldine och Brian Taylor, männen bakom de två usla crankfilmerna så mitt intresse sjönk avsevärt. Kable är en dömd brottsling och för att bli fri måste överleva spelet "Slayers" där vanliga människor styr de dömda brottslingarna, de avgör om de överlever eller dör. Man måste överleva 30 battles och för Kable är det den enda utväg för att kunna återförenas med sin familj, till vilket pris som helst. Med tunga explosioner och snygga kameravinklar fångar den ditt intresse i ungefär en minut och sedan bär det utför, med usel dialog och tråkiga actionscener har de skapat kanske årets stendödaste film men idén var ganska bra. Skådespeleriet är nästan inte värt att nämna för det är riktigt riktigt dåligt och Gerald Butler i huvudrollen är inget undantag, sämst är nog ändå Kyra Sedgwick (käns från serien The closer) som programledaren Gina. Att säga att filmen är dålig är ett snällt uttryck men usel räcker nästan inte till det heller så jag vet inte vad den är, iallafall helt värdelös. Filmen floppar också just nu på biotoppen i USA med endast 14 mil dollar i inspelade pengar och kostar betydligt mer.

Betyg: - (minus)

DÖDEN SLÅR TILL FÖR FJÄRDE OCH SISTA GÅNGEN?

Under gårdagen så såg jag två rätt annorlunda filmer, den ena var "Franklyn" som skildrar flera olika historier och den andra var "The final destination" som är den fjärde filmen i serien. Jag börjar med att recensera "Franklyn".
Franklyn
Det börjar med att detektiven Presst är på jakt efter "individen" som dödar små flickor men samtidigt har han lagens arm efter sig, man får följa tre andra sidohistorier också. Den första är om en kvinna som vill att hennes familj ska bry sig och därför försöker ta livet av sig, den andra handlar om en pappa som försöker hitta sin försvunna son och den sista handlar om en ung man som ser en kvinna som hela tiden försvinner. Ryan Phillippe spelar huvurollen och gör det ganska bra men jag tycker det är synd att man måste sno hans förklänad ifrån "Watchmen" men skådespelarna gör faktiskt bra ifrån sig, storyn däremot är en annan femma. Det blir faktiskt aldrig riktigt intressant och dialogen känns lite knackig, hade behövt mer tyngd i karaktärerna men också att dialogen flöt på lite bättre och snabbare. Det blir faktiskt ganska segt vissa stunder och avslutningen som ska vara någon form utav tvist har man redan listat ut innan man får se det så den är en anningen förutsägbar, får dock godkänt för det bra skådespeleriet.
Betyg: CC


The final destination
Hela serien startade för exakt nio år sedan och vad har hänt sedan dess, fler personer har dött på minst sagt märkliga sätt och den har aldrig vilat så nu är det dags för fjärde gången att försöka lura döden. Det börjar med att fyra vänner sitter och kollar på ett bilrace när Nick får en syn på framtiden, han ser att hela stadion kommer att förstöras och alla människor kommer att dö. Synen försvinner och han tar med sig sina vänner därifrån och yterligare några personer följer med och när sedan dessa överlever denna katastroff börjar fler att förlora livet, vad har döden för plan den här gången. David R. Ellis som regiserade den hittils bästa filmen i serien "Final destination 2" är nu tillbaka med den fjärde och kanske sista filmen men det känns som det är ett krig mellan David och James Wong, som regiserade den första och tredje filmen. David går vinnande ur den striden för att detta är också väldigt bra precis som tvåan, det är välgjort och mycket spännande hela vägen med mycket fasansfulla dödsfall men det hör till. Om detta är avslutningen vet jag inte eftersom filmen går bättre än sina föregångare på bio så mycket tyder på att döden inte har gått till sin sista och eviga vila, än.
Betyg: CCCC

UNDERWORLD:RISE OF THE LYCANS

Underworld:Rise of the lycans
Då var den tredje delen utav underworld-triologin här och den utspelar sig förre de tidigare filmerna så Kate Beckinsales vampyr kommer inte in förrän i slutet, då klipp från tidigare filmer. Filmen börjar med att Lucian som är en lycans (varulvsmänniska) tas om hand av Victor och som senare påbörjar ett förbjudet förhållande med Victors dotter Sonja, Sonja är en vampyr. Detta är en film som inte har någon direkt handling utan känns mer gjord för att dra in mer pengar till serien och det är också rätt vanligt, en fyra är också under produktion men snälla stoppa den innan det är för sent. Blodet rinner betydligt mer i den här filmen än de två tidigare men jag bryr inte särskilt mycket om det för att det är historien som är totalt död och den vaknar aldrig, ska ni se en bra vampyrfilm kan jag rekomendera vapyrernas natt från 1967 av Romas Polanski.
Betyg: - (minus)

VECKANS LISTA DEL 5

SUPERVECKAN!
Det har varit en riktig kanonvecka på tv och i mitt liv men nu kommer veckans lista där kanonerna är fler än tidigare, många saker har varit bra med veckan som gått.
5 kanoner

På spåret: special - Avskedsavsnittet var perfekt och mycket underhållande.
Ingvar Oldsberg - Tack och hej efter 22 fantastiska säsonger av på spåret.
Doobidoo - Äntligen är denna fantastiska serie tillbaka.
Lasse Kronér - Enligt mig sveriges bästa programledare.
VM-Kval - Kan det bli mer spännande än så här.

Kalkonen

Fotbolls EM - Det sämsta mästerskap jag någonsin sett och Sverige förlorar mot Norge, haha.

En rolig sak var att när Ingvar och Björn tackade för sig i på spåret sa jag att det vara endast två stycken personer som jag ansåg skulle kunna ta över Ingvars jobb, det var Kristian Luuk och Lasse Kronér. Kristian drog det längsta stråt och det ska bli intresstant att se om programmet är lika bra som jag hoppas. Om 11 veckor ungefär får vi svaret.

Betyg på Sveriges spelare ifrån kvalet mot Ungern, två spelare får under godkänt och det var för att de vimsade runt på planen.
Andreas Isaksson  ++
Mikael Nilsson  +
Daniel Majstorovic  +++
Olof Mellberg  ++++
Behrang Safari  +++
Anders Svensson  +
Kim Källström  ++++ (Matchens lirare)
Rasmus Elm  +++
Samuel Holmen  +++
Johan Elmander  +++
Zlatan Ibrahimovic  +++

MATCHEN DIV.6

Vi spelade den sista matchen för säsongen i div.6 och vi förlorade med 2-1, jag gjorde mål. Vi skapade ganska många lägen men vi hade extremt svårt att göra mål medans motståndarna fick två mycket enkla mål, surt. Nu får vi se hur det blir men hoppas att man kan fortsätta spela med det laget för man har grymt kul.
Imorgon har älvkarleby träning så får se om jag ska träna eller ej, har ganska ont i ljumsken men det är smällar man får ta ibland. För övrigt var jag inne på arbetsförmedlingens hemsida och kollade vad det fanns för jobb och det var typ bara telefonförsäljare jag skulle kunna jobba med, får väl lämna in ett intresse.
Tack för mig:)

FILM OCH FOTBOLL

Bockens BK
Idag spelar vi den sista matchen för säsogen och jag är grymt laddad och jag hoppas att vi ska kunna vinna, vi ligger fyra och möter trean så det kommer nog att bli en jämn match. Hur det gick får ni se imorgon.
Gran torino
Detta ska alltså vara Clint Eastwoods sista film som skådespelare men det tror jag inte på, han kommer att komma tillbaka. Filmen handlar om Walt som är en fd soldat som precis har förlorat sin största kärlek och är irriterad över de nyinflytande asiaterna som bor bredvid, på grund utav hans rasism. När sedan de yngste mannen i asiatfamiljen Thao försöker stjäla hans "gran torino" så hotar han honom till livet men ju längre tiden går så börjar han uppskatta han sällskap, detta är början på en omöjlig vänskap. Clintan är för mig en person som man inte kan såga, han gör alltid bra ifrån sig och brukar göra roller som passar han perfekt men detta är inte en sådan. Detta är en film som jag inte vill tycka illa om men den är faktiskt inte så bra, tråkig och ganska tjatigt i längden med alla rasistskämt och det är väldigt många. Det blir faktiskt aldrig riktigt intressant men jag gillar en del karaktärer som Thao och hans syster men det räcker inte riktigt till. Ska du se en Clint Eastwood film ska du nog helst se någon annan.
Betyg: CC

RSS 2.0