A perfect getaway

A perfect getaway
Hawaii är platsen för denna pusselbitsdeckare som har lovordars runt om i världen utan att nå någon superpublik.  Tre stycken nygifta par ska gå den berömda leden runt hawaiis stränder men efter ett tag så får de reda på att det finns två mördare på ön, en man och en kvinna. De misstänker alla varandra och ingen litar på någon men mardrömmen har precis börjat, vilka bär på den mörka hemligheten. Hawaii gör definitivt sitt i den här spännande thrillern, det är fantastiskt vackra bilder och man kan inte låta bli att drömma sig bort för en sekund. Den gör helt rätt att inte ta sig själv på för stort allvar för då vet vi hur det brukar gå, här märks det att skådespelarna har haft en rolig dag på jobbet. Det blir aldrig det där överspelet som vi sätt prov på i större filmer än den här, Tom Hanks i Da Vinci-koden (ringer det någon klocka). Det bidrar med att det blir spännande utan att den riktigt blixtrar till någon gång, en härlig film att bara njuta av. Steve Zahn är precis lika skön som vanligt och Timothy Olyphant är som han mest brukar, resident evil-Milla är en lyckad diamant i filmen. Nu till det som är lite sämre, eftersom jag sett mycket deckare så är det inte så svårt att räkna ut hur det ligger till trots att det nog är meningen att det ska vara någon form utav av twist. Hur räknade jag då ut det, man kan säga att början avslöjar mer än den trorligtvis vet om.

Betyg: CCC


Nu bär det av till stugan snart men återkommer på söndag.

Iron man 2

Iron man 2
Då var uppföljaren till supersuccen äntligen här, denna gång med många stora skådespelare. Tony Stark har senatorn efter sig på grund utav att han inte ger bort sin iron man-dräkt till militären, han själv har större problem än så. Han är döende och har fått en rysk superskurk i hälarna, privatlivet är på väg nedåt samtidigt som han ska försöka rädda världen. Robert Downey Jr. visar åter igen att han är här för att stanna, han gör roller som mer eller mindre är som han själv och det gör att han ALLTID är trovärdig men däremot kan han inte bära en hel film på sina axlar. Han behöver hjälp och faktum är att Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Mickey Rouke samt Samuel L Jackson inte gör mycket väsen av sig, förutom Rouke så klart. Efter comebacken med "sin city" har han lyft sig och blivit att räkna med igen, gör även bäst ifrån sig av alla i den filmen. Det levereras precis som i första hård action och en del humor men det är lite för lite action, istället kommer det meninglösa dialoger mellan varven som är ganska jobbiga faktiskt men ingen kalkonvarning. Det är en bra film men sämre än väntat. Averngers is coming.


Betyg: CCC


så trött

Har börjar med ett träningsprogram som är så fruktansvärt jobbigt att ryggen och benen värker hela tiden, jag skojar inte. Det är mycket löpning, mycket arm och ben styrka men det är också det jag måste bygga upp. Även om det är jobbigt så mår jag bra utav det och det har jag saknat så länge.

På fredag är det sista april och det ser ut som det blir en tur i väg till en stuga ute i skogen, kommer dock köra nyktert för är inte alls sugen på att dricka så det får bli läsk eller eventuellt powerade.

Imorn känner jag på mig att det kommer bli en grym dag, iväg och handla saker till fredagen men så också bio. Iron man 2 som jag har längtat efter, själv eller med bror får vi se men en härlig filmkväll blir det iaf. Ska köra 1 timme löpning imorn också, ska bli skönt att komma ut och andas luft med grym musik i öronen.

Tack för idag.

Veckans lista

Kanonerna

Finalserien i ishockey
Blev framröstad som den bästa finalserien någonsin, jag håller med.
Kommissarie Winter
En något annorlunda stil än övriga svenska deckare.
Poirot
Äntligen tillbaka i rutan igen.
Kalkonerna

Djurgårdspubliken
Jag håller på laget och därför blir så arg när publiken kastar in saker på plan, jag vill se hockey.
Jakten på Julia
De får rubriker men inga tittare, det är det inte värda heller.
Körslaget
De får rubriker och tittare men de förtjänar det inte.

wallander - arvet

Wallander - Arvet
Då var den 24 filmen med Krister Henriksson i titelrollen här och åter igen så står Marcimain för regin. Under en företagsmiddag så hittas värden mördad med halsen avskuren, motivet tycks till en början vara enkelt men fler kroppar dyker upp och inga svar verkar finnas. Aspiranterna börjar anna att det finns ett dolt motiv och ju mer de gräver kommer de en obehaglig sanning på spåren och en livsfarlig gärningsman. Marcimain måste hyllas för ha väckt denna sovande deckare till liv igen, i vålnaden visades upp en riktigt bra foto som är minst lika bra här men ändå i en annan ton som passar storyn. Det är en ganska spännande deckare och för tankarna tillbaka till denna genre storhetstid men längre än så når den inte, det är inget mästerverk. Skådespeleriet är som oftast bra men sidohistorien med Wallander (Henriksson) och Katarina (Endre) blir mer och mer ointressant för varje film, tur då att sidohistorien med pontus (Gudnason) och Isabell (Zanjani) är desto intressantare. Musik är av det lite sämre slaget i den här filmen men kommer nog igång igen när den näst sista delen "indrivaren" kommer, då byts även regissören ut och filmen kommer nog att blir lika tråkig som de andra filmerna i serien. "Vålnaden" och den här är undantagen.

Betyg: CCC

Upp men ner lika fort

Att en dag kan skifta så mycket som det gjorde idag det kan jag inte förstå. Jag gjorde min bästa match i korpen för säsongen trots att jag var mållös och vi förlorade men sedan kom det som small ner ordentligt. Laget i mitt hjärta torskade i sudden igen och jag är riktigt nedstämd nu, hoppas på en bättring. Ska nog in på bio ikväll men som det känns nu orkar jag nog inte det, hade hoppats fira guld på måndag så nu är allt förtstört. Längtar så mycket till torsdag, innebandyträning.

beslut

Tittar upp mot himmelen, ser mörka mål som är på väg
Tänker nu blir det snö igen, 20 minuter senare så snöar det
Jag planerar sällan saker och nu förstår jag varför
man blir alltid besviken
jag hade tänkt att springa igår men vädret sabbade det
därför kommer jag att ta det som det kommer

Rec 2

Rec 2
Sedan den spanska succefilmen "rec" kom 2007 så har jag väntat på en uppföljare och nu ar jag sett den. Byggnaden har nu blivit evakuerad av militären samtidigt som de tar sig in och ska undersöka vad som hänt, om det finns några överlevande. Snart inser de att det lätta uppdraget är mer komplicerat än vad de först trott och när en i gruppen har en helt annan uppgift än de övriga så faller allt, det är inte ensamma. Första filmen fick man följa reportern via deras kamera och denna gång är det vi miltärens kamera samt en handhållen kamera från tre ungdomar. Det gör att man får samma historia från två olika perpektiv och det håller faktiskt hela vägen även om slutet hade kunnat finslipats, både en och två gånger. Trots detta så håller den här filmserien igång spänningen hela tiden och till sist är det en skön zombierulle, slutet öppnar för en uppföljare.

Betyg: CCCRec: CCC

Flickan från ovan

The lovely bones (flickan från ovan)
Peter Jackson är tillbaka efter succerna med "king kong" och "ringentriologin" med ett starkt drama som inte liknar mycket annat man sätt. En 14 årig flicka har precis träffat en kille när det fullständigt otänkbara händer, hon mördas utav sin granne och lämnar sin familj i stor sorg. Hon kommer inte till himmelen utan till ett ställe mellan himmel och jord, där vakar hon över sin familj och försöker få de att förstå vem det är som ligger bakom. På jorden där familjen håller på att gå under, äktenskapet knakar och pappan gör allt för att ta reda på sanningen. Detta är riktigt bra, dialogn är briljant och man känner en stark närvaro som tittare. Det gör att man känner med karaktärerna och man sitter som på nålar ända fram tills det något oväntade slutet, slutet funkar faktiskt bra. Effekterna är bra men det blir lite utklippt vid vissa tillfällen och det är väldigt synd men filmen är ett måste för mig på dvd.

Betyg: CCCC

veckans lista + ninja assassin

Kanonerna

SM-Final i ishockey (veckans bästa)
Djurgården-Hv71 1-1, ruggigt spännande.
Kommissarie Winter
En rejäl uppryckning sen sist.
Måndag
Nu är första dagen på veckan en tv-dag också, äntligen.


Kalkonerna

Anna Bergendahls album (veckans sämsta)
Detta är årets sämsta skiva hittils.
Vardags tv
Hockey i all ära men vad är de bra programmen på vardagarna?
Horsemen
Undvik.


Ninja assassin
Bröderna Washowski har producerat denna blodiga film som för tankarna till "v for vendetta". Vi får följa Raizo, en man vars liv har varit komplicerat och merkomplicerat blir det när hans kärlek mördas framför hans ögon men att han ska utkräva hämnd. Mika är en polis som jobbar på Europol och hittar ett fall som har rötter flera år tillbaka med ninjor huvudspår, hon hinner knappt börja innan det går överstyr och måste samarbeta med Raizo om hon ska kunna lösa fallet. Denna film överaskar stort, den är visuellt riktigt snyggt gjord med många snygga fighting scener och håller spänningen uppe. Storyn i sig är väl inte så mycket att hurra över direkt men ibland kan det vara skönt med filmer där är rakt på utan bök och krångel, däremot hade jag gärna sett att de pratades på det språk som de borde ha gjort.

Betyg: CCC

Horsemen

Horsemen
Jonas Åkerlund, musikvideoregissören gör här sin andra spelfilm och det är en thriller med anknytningar till bibeln. Kommissarie Breslin (Dennis Quaid) får en rad obehagliga mord på halsen som antyder att ett krig är på väg, samtidigt som fallet blir mer och mer komplicerat så försöker han samtidigt gå vidare efter sin frus död. Hans två söner alex och sean blir lidande, får allt mindre tid med sin far men samtidigt som alex sorg över sin mor växer sig allt starkare. Detta är en kriminalfilm av absolut sämsta slag, urtaskig dialog i mellan åt samt en story som är bara för helt osannolik. Deckare har förmåga på de senaste åren att bli förutsägbara och här kan man snacka förutsägbart, från precis första mordet annar man hur det ligger till. Så döma av min förvåning när slutet kommer så var det precis som man misstänkt, riktigt dåligt.

Betyg: C

Clash of the titans

Clash of the titans
En remake på en 80-tals rulle som jag inte sett och inte blir jag sugen efter ha den här direkt. Perseus är en föräldrarlös pojke som uppfostras upp av en fiskare men inser snart att han är en halvgud och dras in i ett krig, människor mot gudar. Sam Worthington som blev lite av en favorit efter "terminator salvation" men som nu verkligen har hamnat på fel spår, hur kunde han tacka ja. Manuset kan vara ett av årets absolut sämsta och då är vi bara i april månad, dialogen är av det allra töntigaste slagen. Effekterna är inte heller något att skryta med och därför smärtar det att det kommer att komma en uppföljare, den känns lika kall som den tredje delen i twilightserien. Iskall. Sedan måste jag nämna perukerna och lösskäggen som kan vara det värsta jag sett sedan "tre solar", det säger mycket. Skådespeleriet då, ja inte så mycket bra där heller tyvärr men det är ganska skönt när eftertexterna börjr rulla. Tar inte den här filmen någon razzle då vet jag inte vad.

Betyg: C


sjuk igen

Så värdelöst att vara sjuk, finns inte ett skit att göra. Sitta på samma ställe hela tiden, lyssnar på musik nu och det är lite skönt i alla fall.

Dagens låt: Hem - Martin Stenmarck


andra avenyn + hockey VM

Andra avenyn har nu bara tre avnittt kvar sedan är de över, kollat på några avsnitt här och där. Det man kan konstatera är att den inte höll särskilt hög klass, man hade förhoppningar om att det skulle bli lika bra som rederiet men där blev man besviken. Har förhoppnigar på att en ny serie kommer upp snart som blir en långkörare.

Nu till hockey-vm som snart går av stapeln, eftersom det skett en del förändringar kring lagen till slutspelet i NHL så här kommer en ny lista på VM-truppen som jag vill ha.


Målvakter:
Anders Lindbäck, Timrå (Henrik Lundqvist, Rangers)
Gustaf Wesslau, Djurgården
Jonas Gustafsson, Toronto (klar)

Backar:
Marcus Ragnarsson, Djurgården
Andreas Holmqvist, Djurgården
Victor Hedman, Tampa bay (klar)
Calle Gunnarsson, Toronto (klar)
Daniel Tjärnqvist, Lokomotiv Yaraslavl
Niclas Grossman, Dallas
Dick Tärnström, AIK
(vänta in den sista)

Forwards:
Johan Davidsson, HV71
Martin Törnberg, HV71
Jimmy Ölvestad, Djurgården
Marcus Nilson, Djurgården
Andreas Enqvist, Djurgården
Linus Omark, Dynamo moskva
Mattias Weinhandl, Dynamo moskva
Loui Ericson, Dallas
Nicklas Bergfors, Atlanta (try out)
Rickard Wallin, Toronto (klar)
(vänta in de två sista)

Stormen som aldrig kommer

tittar på klockan
02:01
jag väntar
väntar
väntar
tittar åter på klockan
02:02
tänk om stormen inte kommer
tänk om den aldrig skulle komma
vi har känt rädsla för något som aldrig kommer ske
stormen kommer inte att komma
02:04

Veckans lista + betyg på jennifers body

Kanonerna

Stockholms hockeyn (veckans bästa)
Nu lever hockeyn i storstan igen och jag bara myser.
Solsidan
Säsong 1 till ända och nu väntar man på säsong 2.
Felix Herngren
Han har nått sin formtopp.
Djurgården hockey
Efter 9 långa år är mitt lag äntligen i final igen.

Kalkonerna

Leksands hockey (veckans sämsta)
De hade allt i egna händer men föll åter igen ihop som en sandsäck, skämmigt.
Jakten på Julia
Inte blev programmet mer intressant av att publiken fick rösta.

Jennifers body  +
Megan Fox är ingen skådespelerska men trots det får hon roll efter roll och sänker i princip alla filmerna till havets botten, den första transformers är ett undantag.

we can work it out


Vi lever för det här

Vi är vinnare, vi är segrare. Vi är Djurgårdens ishockeylag.


SM-FINAL

Djurgården i SM-final 2010, hur jävla skönt som helst. Mitt djurgårds hjärta glöder.

Dagens låt: Petter - Vem é stor


Tom Cruise

Tom Cruise karriär har varit strålande och han är en bra skådespelare också men efter soffincidenten sjönk hans karriär till botten, få regissörer vågade då satsa på honom och hans karriär som skådespelare såg ut att vara över. Efter massa kassasuccér var inte Tom det stora dragplåstret längre och filmerna gick inte alls så bra som förväntat men 2008 var året då allt vände, då hans namn åter dök upp på kartan. Krigsfilmen "valkyrie" av Bryan Singer om Stuffenbergs försök att förgöra Hitler och Tyskland, ingen superfilm men hans namn fanns åter med i diskussionen om de riktigt stora rollerna. Framöver kan vi se honom i "knight and day", "the hardy men" samt min personliga favorit "Mission impossible 4". Här nedan följer betyg på de filmer med honom jag sett sedan han genombrott med "top gun" 1986.

Top gun  +++
Rain man  +++++
Född den 4:e juli  ++++
Days of thunder  ++
På heder och samvete  ++++
Firman  +++
En vampyrs bekännelse  +++
Mission impossible  +++
Jerry Maguire  +++++
Eyes wide shut  ++++
Magnolia  +++++
Mission impossible 2  +
Vanilla sky  - (minus)
Minority report  +++++
Den siste samurajen  +++
Collateral  ++++
Världarnas krig  ++++
Mission impossible 3  ++++
Lejon och lamm  +++
Valkyria  ++
Tropic thunder  ++++glömmer aldrig

Jag, Micke, Emma och Johanna var ute i skogen för att grilla igår, vi pratade om tiden som var den viktigaste i mitt liv. Tiden på Rotskär med alla klasskamrater som betyder så mycket för mig även om jag inte har kontakt med alla, lärare som man gillade och inte gillade. Pratade bland annat om Rolf som var bättre än vad man då tyckte, det är synd att han gått ur världen men vi ska alla på den vägen vandra. Jag hade tre fantastiska år där och saknar massor utav ögonblicken man fick vara med om, alla skratt man fick och aldrig kommer att glömma. Jag älskade även gymnasiet och kan inte riktigt bestämma vilka år som var bäst men eftersom jag har mer kontakt med de från rostkärstiden så var nog den bäst ändå, även om lärarna överlag var bättre på gymnasiet. Då framför allt Conny som var skönare än få men till alla klasskamrater jag någonsin haft, jag saknar er.

Veckans lista + filmbetyg

Kanonerna

SM-slutspelt i ishockey (veckans bästa)
Spännande och grym ishockey.
Solsidan
Bästa asnittet nu i fredags och serien håller världsklass.
Millennium
Ett måste på lördagskvällen.
Arkiv X
Nu på tv4 guld och man sitter som fastklistrad.

Kalkonerna

Kvalserien (veckans sämsta)
Inte alls så bra som jag hoppats på.
Cougar town
Väldigt tråkig och inte alls rolig serie.
Talang 2010
När de bästa är uttagna det är då programmet är något att se.


Dagens låt: Halo

 


The boondock saints 2: All saints day  ++

Inte alls lika bra som den första men har förhoppningar om att trean kommer att avsluta serien bra, om det blir någon.

 

 


Livet är som ett glas

När glaset står säkert på bordet vem är det som bestämmer att det ska falla till marken och delas i tusen bitar, vem bestämmer vilka delar som är viktiga och vilka delar som ska slängas iväg. När elden elden en dag slocknar spelar det ingen roll vilken del som är vilken för då är alla lika men det är då, än så länge lever elden.

Dagens låt: Rammstein - Mein herz brennt, från den hjärtskärande Lilja 4-ever.


RSS 2.0