imorn är det nyår

31 december imorn och har ganska fullt upp kan man säga, vid 5 tiden ska jag vara med Johanna, Emma och Micke. Vid 8 tiden ska jag sen hem och vara med familjen där vi ska skjuta lite raketer mot det nya året. Kommer nog bli en toppen dag tror.

På lördag blir det änglagård 3 med Johanna, Mattias och Paulina och på söndag börjar det jag har längtat efter, morden i midsomer. Att JVM håller på gör allt mer intressant.

Film: The greatest  CC
Pierce Brosnan, Susan Sarandon och Carey Mulligan är bra men storyn blir aldrig riktigt engegerande och till hjärtat når den inte till. Okey men inte mer. 


en kort recension

Den fördömde
Sebastian jobbar som kriminalpsykolog men efter att ha förlorat sin familj i tsunamin har han blivit omöjlig att ha och göra med, när sedan av en slump ett fall dyker upp så hamnar han åter i hetluften. Rolf Lassgård som gjort Beck, Wallander och Jägarna är nu återigen tillbaka i deckargenren och vilken återkomst, SVT har skapat en deckare som verkligen är värd namnet och Lassgård fullkomligt briljerar. Jägarna 2 kommer nästa höst och jag hoppas att nästa vinter finns det 2 nya avsnitt av den här riktigt bra deckarserien som jag klassar som årets bästa.

Betyg: CCCC

Övriga deckare under året 2010:

Morden i Sandhamn  CC
Maria Wern  CC
Beck - Levande begravd  CCC
Wallanderfilmerna  C

Morden i Sandhamn

Morden i Sandhamn
Nora har tagit sina två barn ner till vattnet en morgon när plötligt en kropp dyker upp, Thomas Andreasson kommer till platsen och tror till en början att det rör sig om en olycka men till slut börjar det gå upp för honom att det rör sig om ett mord. När sedan ännu en kropp dyker upp och den misstänkte försvinner sätts en händelsekedja igång som gör att Andreasson blir bortkopplad, Noras äktenskap ställs på svåra prov och ett motiv som blir allt mer svårt att finna. Till en början kan jag säga att detta inte är särskilt bra men samtidigt den största deckarsuccen på tv iår för någon svensk deckare, detta säger en hel del. Skådespeleriet är ojämt med Jacob Cedergren som den främste dock, Rapaport, Malmsjö, Anki Lidén och Harriet Andersson gör ett okey jobb men övriga är mycket bleka. Story är urtunn och inte bli det bättre av att de flesta karaktärer har ytterst lite utrymme vilket gör att det blir väldigt lätt att lista ut mördaren, boken som serien bygger på verkar ha haft massa karaktärer som inte fått plats. Detta är inte spännande och sista delen blir en ganska långdragen historia men det finns ändå saker som höjer upp betyget, Jakob Cedergren fungerar utmärkt som Andreasson och sedan ser jag en potential i serien för kommande avsnitt men då behövs det uppfräshning på regi och manussidan.

Betyg: CC


Inga jävla läktarbråk!

Igår satt man och kollade på djurgården-aik som var en underhållande match ända fram till läktarbråken satte igång, matchen tog en 20 min paus och kom aldrig riktigt igång igen. Alltså så arg jag var igår var det länge sedan jag var, hockey är det man vill se och inga jävla slagsmål. Efter matchen sa jag att antingen spelar de inför tomma läktare eller så ska de släppa in ena lagets "supportrar", djurgårdens och aiks verkar ha kommit gemensamt överens att de ska släppa i ena lagets. Detta är så klart en början men så länge de som håller på inte riskerar stränga straff så kommer detta fortsätta, många år framöver.

Visst säga vad man vill om AIK supportrarna men djurgårdens är inte mycket bättre, när de spelar i gävle står jag antingen i brynäsklacken eller sitter ner. Jag är djurgårdare men av säkerhetsskäl vill jag inte stå i djurgårdsklacken, jag skäms över människorna som förstör klubbmärket och det förtroende de byggt under de år de gått dåligt. Sker inget radikalt så kommer publiken att vända djurgården ryggen och då blir ekonomin blödade igen och då är det tveksamt om de kommer tillbaka.


Snart

Skrev lite om det tidigare om att året varit skit och tänkte fördjupa mig i det, förklara vad jag menar. Förra året gick jag ut gymnasiet och träffade nya vänner samtidigit som jag förlorade klasskamraterna som jag haft i 3 år, det blev en omställning som jag inte riktigt har kommit tillbaka ifrån. När jag sedan sommaren kom mådde jag riktigt dåligt och hade inte lusten till att göra någonting så jag valde ensamhet, att sitta för mig själv och tänka. Jag fick hjälp den gången och utan att veta om det, gjorde personen mer än den förstår.

Nu när det här året lider mot sitt slut mår jag riktigt bra och pengarna i plånboken sitter inte fel de heller, svårt att se vad som ska få mig att må dåligt just nu.

På fredag är det julafton som vi firar hemma iår med bara familjen, jag klagar inte och det ska bli gott med mat. Undrar vad man får iår, tror dock att jag redan fått den bästa julklappen. Att må bra.

Medans mitt liv är bra så har andra i världen det mycket svårare, gör som jag bidra med en liten slant för det kan göra skillnad och det måste göra skillnad.

Älskar er.


du vet men jag vet inte

I lördags så var jag iväg och köpte en blu-ray spelare samt en tv, fan vad nöjd jag är med prylarna. Detta år har varit ett riktigt skit år men i december månad känner jag att det har börjat vända, känns som man har massor utav rolika saker som ska ske och tror att 2011 är året då allt händer. Det finns som sagt mycket saker som kommer att ske men sedan tvekar jag en del på en grej, grejen är antingen bra eller dålig och när jag vet svaret då är det för sent att ändra sig. Har dock en del tid att tänka under så jag tror att jag nog kommer att fatta rätt beslut samtidigt som mamma och pappa måste få säga vad de tycker.

Hade julklappsbyte i fredags och fick en riktigt bra julklapp, den var enkel men samtidigt en perfekt julklapp även om jag hoppas att jag får någonting annat på julafton och det tror jag också. Johanna hon vet vad man behöver trots att man själv ofta inte vet det, tack.

Älskar er


jaja

Igår tyckte jag att jag gjorde ett viktigt jobb här hemma, hämtade Neo på dagis (gud vad gossig han är), gick ut med hundarna, lagade mat och sedan handlade jag den sista julklappen. Tränade även med jr på kvällen och såg sverige-ungern, vilken match de gjorde tjejerna.

Idag ska jag kolla på channel one cup innan träningen men nu ska jag städa lite, vill känna doften av nystädat när julen snart är här. Imorn så ska jag över till Johanna och byta julklappar, ska bli spännande att se vad man får men spännande att se hur hon reagerar på min julklapp.

Har beställt ett dataspel, måste vara flera år sedan sist. Worms 2 och worms armageddon för bara 99:-, snacka om kap.

Lucia movie night

Love and other drugs
Jamie lever livet men när han plötsligt står utan jobb och pengar så tvingas hans sälja läkemedel för ett uppgående företag, efter ett tag så börjar han få upp smaken för jobbet men då träffar han Maggie. Maggie som är i fas ett utav parkinson och som inte vill ha mer än sex utav Jamie men saker och ting blir inte som de tänkts sig, när sedan Jamie måste välja mellan att finnas till för den han älskar även fast hon blir sämre eller finna sin lycka på att annat håll. Jake Gyllenhall och Anne Hathaway som senaste gjorde "brokeback mountain" tillsammans har ett mycket väl fungerande samspel i en rom/kom som är ganska olik men ändå väldigt lik andra filmer i den här genren, vilket gör utan att avslöja för mycket slutet allt för förutsägbart. Den lyckas med det där de flesta filmer faller på att vara underhållande och rolig men ändå på en lagom nivå, de där platta skämten lämnas utanför och därför är detta en film man kan se och tycka om.

Betyg: CCC


127 hours
Aron är en överlevare och utmanar sig själv för olika prövningar men när han en dag ska ta sig ner för en grotta händer det som inte får hända, han förlorar greppet och fastnar med handen mellan en stor sten och väggen. Han gör allt för att ta sig loss men tiden börjar bli knapp och snart är hans vatten slut, allt han kan hoppas på är att någon ska hitta honom för att skicka efter hjälp innan hans krafter tar slut. Danny Boyle har gjort det igen, förra gången var det "slumdog millionaire" och denna gång är det 127 hours som är ett mästerverk. Det är smärtsamt, spännande och en fröjd för varenda filmälskare. James Franco gör sitt livs roll som Aron och en oscarstatuett står och väntar runt hörnet, Boyle kan även han räkna med en. Det ända misstaget begår den som inte väljer att se den, bygger på verkliga händelser. Årets bästa film.

Betyg: CCCCC


Var några filmfrågor mellan filmer och fick chansen att svara på två stycken, vann en tron legacy t-shirt och 1200 poäng på bioklubbenkortet så nu har man en valfri film att gå på. Änglagård 3 blir det. Vi var i stan 22.40 och kom hem igen 08.45 men hade gärna sett mer film.

7X, Buried och The town

7X - Lika barn leka bäst
Denna svenska ungdomsfilm utspelar sig i en förort där samhället inte tillåter barnen att vara just barn, en ställe där barnen växer upp allt för fort och får se den vackra fasaden om lilla landet lagom rasa ner. Edvin är nyinflyttad och saknar några som helst vänner, Morgan är sur på allt och alla, Dize som tror att alla vill ha honom, martina som vill ha någon som bryr sig, Mi som lever min sin far och mor där mamman blir misshandlad och Jenny som blir uppvaktad utav en mycket äldre man. Deras tillvaro får en chans till förändring när plötsligt en illegal pistol dyker upp. Det är ganska välspelat, trovärdigt och stundtals gripande men saknar den där riktigta käftsmällen men samtidigt visar den upp det där Sverige de flesta inte vågar tro existerar.

Betyg: CCC


The town
Under en bankrån tar Doug och hans vänner Claire som gisslan men efter de kommit undan låter de henne gå, trots detta kan inte Claire känna sig säker. Eftersom inte Claire har sett rånarna så söker Doug upp henne men detta leder till en romans som gör framtiden osäker för både Doug och Claire, att låta Doug hoppa av kan inte accepteras utav hans kompanjoner. Ben Affleck har sedan sin perfekta rollprestation i "Hollywoodland" rosat marknaden och hans förra film "gone baby gone" var mästerlig, denna är inte riktigt lika bra men ändå riktigt bra. Affleck regisserar, har skrivit manuset och spelar huvudrollen i en tätt och nervig historia, den visar upp ett Boston i fullständig misär men det är också miljöskildringarna som ger filmen en extra krydda. Det är spännande hela vägen och skådespelet är utmärkt ända ner till minsta biroll, det luktar en oscarnominering.

Betyg: CCCC


Buried
Paul Conroy ligger nedgrävd i kista med endast en tändare och en telefon med ytterst lite batteri, nu startar hans desperata försök att få kontakt med omvärlden men främst att överleva. Detta är årets största snackis men också en utav årets bästa filmer, den är pulserande nervig och spännande hela vägen fram till mål. Den utspelar sig på ett och samma ställe hela filmen vilket ger filmen ett nytänk och frågan är om vi någonsin kommer att få se något liknande igen, man slits mellan hopp och förtvivlan som åskådare och samtidigt sitter man och njuter. Riktigt jävla bra.

Betyg: CCCC

SKYLINE OCH PIRANHA 3D

Skyline
Ett blått ljussken sänker sig ner över LA och snart inser de som bor på ett av hotellen att det är en invasion ifrån en annan planet, och hotet är svårslaget. Denna film påminner om en massa andra sci/fic filmer där det främst är taget från "världarnas krig" och "cloverfield, där det inte är taget ifrån de är taget ifrån någon annan i genren. Som sagt så har den inte mycket nytt att komma med men trots allt så är det svårt att värjas sig emot, visst filmen är inte superbra men den har glimten i ögat. Skådespelarna är tagna i från den amerikanske seriebranschen vilket gör att filmen blir billigare och några av de serier som folk är tagna ifrån är 24, scrubs, dexter och trauma. Dessa balanserar mellan att vara bra och dåliga likaså tycker jag att filmen i sig balanserar, den är varken bra eller dålig. Den har redan fått klartecken för en uppföljare trots att den enbart spelat in 47 miljoner dollar men med tanken på den blygsamma budgeten på 10 miljoner så förstår man varför den har fått klartecken.

Betyg: CCPiranha 3D
Det är sommar och turisterna samt urbefolkning flockas till stränderna men det finns ett problem, pirajorna ligger och väntar. Den skräckis har gjort halvsuccé på biograferna runt om i landet och jag förstår inte vad det är som lockar, uselt skådespeleri och en story som är så fullkomligt genomrutten att jag blir förbannad. Pungar man ut med 24 miljoner dollar så förväntas det av det ska se någorlunda bra ut med take på att cloverfield kostade 25 miljoner, den är riktigt snygg. Detta kan vara bland det sämsta effekterna jag sett för en biofilm någonsin, inte alls trovärdigt och blir inte denna nominerad till razzle blir jag ännu mer förbannad. Usel.

Betyg: - (ett stort minus)

Hur har jag kunnat missa?

Jag fullkomligt älskar Sverige och utan för att den delen vara rasistisk, enligt mig får man gärna skicka hit fler utlänningar men däremot så ska de kunna våra krav och lagar men kunna leva som vilken svensk som helst. Men det var inte detta jag skulle skriva om, svensk musik tilltalar mig mycket och blir mer berörd utav svensk musik än om de sjunger på något annat språk men visst finns undantag. Svenska musiker är de bästa i världen med Lars Winnerbäck, Andreas Grega, Håkan Hellström, Säkert, Kent, Ulf Lundell, Hästpojken, Daniel Adams-Ray, Oskar Linnros, Lasse Lindh, Petter, Ted Gärdestad, Cornelis och många många fler. Nu kommer vi till min fråga, Hur har jag kunnat missa Plura och Eldkvarn. Deras låtmaterial är fullkomligt magiskt, det finns så många välskrivna texter att det inte går med ord att beskriva hur bra deras låtar. Från och med nu ligger de välbevarade i mitt hjärta.

Älskar er.


behov

Kommer snart att få pengar men problemet är att jag har varit i starkt behov av de ett bra tag, det finns massor av saker jag behöver handla. Lite nya kläder, ny innebandymask, en bly-ray och så massa andra små saker. Dessa pengar kommer knappast att räcka till allt den första månaden så får köpa grejerna i omgångar men men, man kan inte få allt. Snart är det jul iaf och kul att få lite julklappar men tänker inte så hemskt mycket på julafton, visst ska det bli skoj att umgås med familjen och så men just nu så längtar jag till andra saker mer. Madrasstävling, Melodifestivalen, Morden i Midsomer, Stjärnor på slottet, fotbollssäsongen och en del annat.

Nyår då, det blir nog hemma med familjen och tvivlar på att något annat som jag är sugen på dyker upp men man ska aldrig säga aldrig, trivs att vara hemma med familjen också så det blir nog bra det där.

Älskar er.

helgen och veckans lista

Hela helgen så har man spelat fifa 11 på xbox 360 men har inte lyckats vinna någon av turneringarna, förhoppningvis blir det ändring på det till nästa gång. A-laget har spelat två matcher ihelgem och vann en men förlorade den andra, var petad upp på läktaren och i helgen som kommer är jag inte heller med för då vankas det lucia movie night.

Filmtips: Bröderna Karlsson  CCC

 1. Så mycket bättre
 2. Gossip girl
 3. Halv åtta hos mig
 4. Starke man
 5. Våra vänners liv
 6. The event
 7. Veckans brott
 8. The big bang theory
 9. På spåret
 10. Skavlan

 1. Dansbandskampen
 2. Idol 2010
 3. Veckans kanin

Film

Maria Wern säsong 2 del 1 och 2
Eva Röse är tillbaka som Maria Wern men det känns nästan som en kvinnlig Wallander har hamnat på Gotland, vilket inte är bra för den här polisserien. Polisen hittar en en person som är torterad uppe i ett träd som också har massa döda djur upphängda, Wern och hans kompanjoner hittar en koppling till ett mord som skett flera år tidigare. Är det en copycat eller är det samma mördare? Produktionsteamet försöker hålla ett högt tempo men instället blir det segt och det går riktigt långsamt, den hade behövt ca 1h och 30min så att storyn fick lite trovärdighet och att man fick mer förklarat. Det känns som filmen är alldeles tom och saknar den där pulsen och spänningen som främmande fågel hade, skådespelarna gör trots allt så gått de kan.

Betyg: CC


Övriga filmer:

Mr Nobody  CCCC

Brotter säsong 2  CCC

RSS 2.0