Veckans lista

Eftersom jag inte hade någon förra veckan utgår veckans lista från dessa två veckor som gått.

Kanonerna
Melodifestivalen 2010
Man sitter som fastklistrad framför tvn.
OS
Vilken fest, inte lika bra som Turin men vad gör det.
Solsidan
Tv4s lyckade serie fortsätter att vara bra.
Lag Anette Norberg
Att återupprepa OS guldet från Turin trodde jag aldrig.
Anja Pärsson/Andree Myhrer
Trodde ingen av de skulle ta någon medalj, så fel man kan ha.
Stafettguldet
Herrarnas staffet var ren utklassning och riktigt härlig.

Kalkonerna

Petter Northug
Hans överdriva kaxighet stör jag mig på så enormt.
Helena Jonsson/Mattias Nilsson
Helena var dålig under i princip hela OS och Nilsson sköt bort Sverige.
Melodifestivalens 3:e deltävling i Göteborg
Ingen utav de 8 bidragen var bra.
SVT
Att stoppa sändningen utav alla program man vill se tyckte jag inte var bra.

Up eller Upp, välj själv

Up
Man får från början följa Carl Fredriksson som liten ung grabb och sedan snabbt bli gammal, en ovanlig handling inom barnfilm måste sägas. Han bor ensam i sitt hus och alla hus bredvid har blivit uppköpta, där bygger de nya byggnader men vill även ha Fredrikssons hus. Av en slump hamnar han i rättegång och förlorar sitt hus samtidigt som han måste flytta in på hem men än är inte sista ordet sagt. Han sätter upp ballonger i skorstenen och lyfter sedan över marken men har fått en liten pojke på halster som följer med av misstag. Detta är framför allt inte en barnfilm utan en film för alla åldrar även om jag tror att de allra minsta skulle ha svårt för det här, det är allvarligare än tidigare animerade filmer och en sorgsnare ton som berör de flesta. Utan att överdriva kan man säga att detta är en utan förra åtets absolut bästa filmer, ett mästerverk helt enkelt. Jag bara njuter.

Betyg: CCCCC

Dåligt uppdaterande

Jag vet att jag har uppdaterat dåligt de senaste dagarna men det har att göra med att jag drabbats av förkylning och feber men nu så kommer ett inlägg iaf. För att må lite bättre så lyssnar jag enbart på svensk hip hop, petter, ken, promoe, looptroop och frispråkarn så här kommer en hyffsat ny låt med frispåkarn.
Dagens låt: Du é min bror


melodifestivalen deltävling 4 betyg

Då var lördagens låtar släppta i minus format och det är en rejäl uppryckning efter förra veckans platta fall, samtidigt är det som vanligt väldigt svårtippat men här nedan följer betyg på låtarna.


Sibel - Stop  +++ en upptempo låt denna gång och funkar minst lika bra.
Py Bäckman - Magisk stjärna  + svårt för detta, låter som en godnattsaga.
Neo - Human frontier  ++ hyffsad låt men tror den får det riktigt svårt.
Lovestoned - Thursdays  ++ nordiska kombination är någon av en besvikelse, tråkigt.
Anna Bergendal - This is my life  +++ idol artisten överaskar stort med en riktigt bra låt.
Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar  + låter mycket som Linda Bengtzings tidigare låtar och ni vet vad jag tyckte om den senaste.
Noll Diciplin - Idiot  + låter lite noice men mycket värre, känns som det var ett tag sedan detta var inne.
Peter Jöback - Hollow  ++++ veckans riktiga smällkaramell kommer vandra in i Globen, skit bra låt.

så går det................

Final:
Bergendahl och Jöback

Andra chansen:
Sibel och Wahlgren

Melodifestivalen del 3

Jag kan faktiskt inte komma på en deltävling sedan starten 2002 som haft ett startfält med sämre låtar än dessa, det har alltid funnits någon bra låt med men inte denna vecka. Pinsamt är ett ord som kommer och käftsmäll mot svenska folket som har så dåliga låtar att rösta på, det enda positiva är att det inte kan blir sämre. Nu följer betyg och kommentarer från alla bidragen här nedan.

1. Timoteij - Kom  ++ klart den bästa låten i kvällens deltävling.
2. Crucified barbara  ++ en rockballad som förtjänar sin andra chans.
3. Elin Lanto - Doctor doctor  ++ en okey låt som gick att lyssna på utan sucka.
4. Alcazar - Headlines  + detta är det sämsta de hittils gjort, går nog inte vidare.
5. Darin - You're out of my life  + en riktig skräppballad som nog får det svårt att vinna, hoppas jag.
8. Johannes Bah Kuhnke - Tonight, Eric Linder - Hur kan jag tro på kärlek och Getty Domein - Yeba  - (minus) kan inte bestämma vilken av dessa som är sämst så därför hamnar alla på sista platsen.

Melodifestivalen deltävling 3

Det man kan konstatera efter tjuvlyssningen på de 8 låtarna i Göteborg är att staden har fått det sämst startfältet för tredje året i rad, de måste vara lite förbannade. Jag har svårt att se hur någon låt skulle kunna komma topp 5 i Globen men det finns däremot en artist, Darin. Han hade nog kunnat sjunga vad som helst och ändå gått till final, han blir även farlig i finalen. Topp 3 kommer han nog att komma däremot schlagerveteranerna Alcazar hänger riktigt löst, sa innan jag hade hört låtarna att de skulle komma till andra chansen men till och med dit kan de få svårt att komma till. De har tur att statfältet inte innehåller någon riktigt bra låt men har svårt att se hur Darin och Linder ska missa final. Bästa låten då, jadu ingen jävla anning faktiskt måste nog höra de både tre och fyra gånger innan jag vet svaret på den frågan.


Alcazar - Headlines  ++
detta låter inte som tidigare och kan få det riktigt svårt att gå vidare.
Johannes Bah Kuhnke - Tonight  + detta låter som en gammal amerikansk popsång och det är inte positivt.
Elin Lanto - Doctor doctor  + någon slags pop/rock som är snäppet bättre än hennes förra låt.
Eric Linder - Hur kan jag tro på kärlek  ++ Kenneth Gärdestad som skrivit Teds sånger har även skrivit denna men den är inte bra, än iaf.
Getty Domein - Yeba  - fy fan vilket skräpp, musiken låter som en fotbollslåt och texten fattar jag inget av.
Timoteij - Kom  ++ tuggummi-pop på svenska brukar inte låta bra men detta är okey ändå.
Darin - You're out of my life  ++ jag vet inte vad jag ska säga, han fortsätter på spåret från hans senaste skiva. Att inte göra de där riktiga bra låtar.
Crucified barbara - Heaven or hell  ++ låter nog bättre när jag hört hela låten men något av en besvikelse eftersom detta var det bidrag jag höll på i förhand men nu vet jag inte.

film

Om ni nu mot förmodan skulle ha tid att titta på film så kommer här tre filmrecensioner på hyfsat aktuella dvd-filmer.

Management
Jennifer Aniston och Steve Zahn i samma film låter inte direkt lyckat men så fel man kan ha. Handlar om Mike (Zahn) som driver en motell tillsammans med sin dödssjuke mor och sin far, hans liv rullar på utan någon förändring till Sue (Aniston) kliver in genom dörren. Hon är på genomresa med sitt jobb, hon säljer företagskonst och blir kraftigt uppvaktad av Mike som ser henne som den vackraste kvinnan han sett. Han blir förälskad och ser att de kanske kan börja leva tillsammans men hon har inga planer på det. Det är en komedi men också ett drama där man kan känns igen sig mycket i båda karaktärerna, det blir roligt, det blir sorgligt men också riktigt bra. Skådespeleriet är bra och bäst är faktiskt Steve Zahn som den något "barnsliga" Mike som inte riktigt börjat leva än men Aniston är inte mycket sämre, totalt blir det en film som är bra men som kanske inte ses så många gånger.

Betyg: CCC


Prinssesa
Teresa Fabik som gjorde "hip hip hora" är nu tillbaka med sin andra film och det är ett drama om att vilja nå framgång inom tv. Maja går sista året på gymnasiet och efter mindre lyckade framgångar inom sin teatergrupp, där hon bland annat fått spela stubbe så söker hon framgång via dokumentärfilmaren Erika. Erika som för att få ihop pengar filmar bröllop och via en slump så möts dessa två kämpar i tron att någon gång få lyckas. Erika börjar filma en film om Maja men det inte Maja inser är att hon blir utnyttjad av Erika i tron på att nå högt. Det är ett tragiskt drama om hur vissa människor behandlas på fel sätt men också ett drama om vänskap och riktigt värme, finns även en del komiska inslag. Det stora med filmen är hur de skildrar ungdomars utanförskap och det beroende vissa människor har av att synas, trovärdigt är det absolut. Skådespeleriet är överlag bra och filmen är i ungefär samma klass som "hip hip hora" men kan inte riktigt bestämma mig om den är bättre, sämre eller lika bra.

Betyg: CCC


Flickan
Ett svenskt drama om ensamhet och om att växa upp. En liten flicka blir lämnad ensam med sin faster hemma medans hennes mamma, pappa och bror åker till Afrika för att hjälpa till. Flickan blir ensam kvar när sedan fastern följer med en man som har uppvaktat henne, hon får då lära sig att klara sig själv men också se vuxenvärldens baksida samtidigt som hon växer inom sig själv. Detta är utan tvekan förra årets solklarast bästa film, den är gjord av Fredrik Edfeldt som förre detta var helt främmande för mig men kommer att följa honom i fortsättningen. Det är en väldigt tragisk film där man verkligen känner med sina karaktärer och har aldrig tråkigt, det är i princip helt fri i från humor och kan vara jobbig att se för sitt låga tempo. Skådespelarna är fullkomligt strålande rakt i genom men det är inte så konstigt med skådisar som, Leif Andrée, Tova-Magnusson Norling, Shanti Roney, Annika Hallin, Ia Langhammer m.fl men det som lyser starkast är hon som spelar flickan och det är Blanca Engström. Se den annars går ni miste om något.

Betyg: CCCCC

Melodifestivalen del 2 + veckans lista

Deltävling 2 slutade precis som jag hade hoppats och jag är så glad över att Johnson fick sin revanch efter förra gångens för tidiga utslag. Finalen i globen ser ut att bli den mest fantastiska hittils, Ola, Al Fakir, Saade och nu Johnson men två deltävlingar kvar plus andra chansen så folket måste fortsätta rösta på bra låtar. Här nedan följer nu betyg och kommentarer av samtliga låtar.

1. Andreas Johnson - We can work it out  ++++ när han gick upp på scen första gången och sjöng så kändes det som ett farväl men jag är så glad för att det inte blev så.
2. Eric Saade - Manboy  +++ själva showen var något överskattad men låten är riktigt bra.
3. Kalle Moraeus och Orsa spelmän - Underbart  +++ en härlig låt som kanske tar sig vidare till final ändå.
4. Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut  +++ en ballad som var bra och var mer värd än en sista plats.
5. Pauline - Sucker for love  + lät värre live än på radio men av de sämre så var hon bäst.
6. Hanna Lindblad - Manipulated  + låter suger riktigt hårt men showen är desto bättre.
7. Andra Generationen och Dogge Doggelito - Hippare Hoppar  - en riktig käftsmäll mot svenska folket.
8. MiSt och Highlights - Come and get me now  - kan bli en radiohit men jag hoppas på motsatsen, vilket skräpp.


Kanonerna

Melodifestivalen 2010
Det är det bästa programmet som finns även om första programmet var bättre.
OS i Vancouver
Nu har det börjat, en riktigt tung första dag för de svenska deltagarnamen vilken fest.
På spåret
Fredrik och Fredrik höll inte iår heller men programmet är hur bra som helst.
Mästarnas Mästare
En riktigt härlig tävling där det tävlas i spännande grenar.
Felix Herngren
Löft ett ganska tråkigt program, vinterspelen i Åre.


Kalkonerna

OS invigningen
Tekniska fel och långa utdragna dansnummer, snälla.
Vinterspelen i Åre
Mycket snack och lite verkstad.

inför melodifestivalen

Då var andra deltävlingen i Sandviken äntligen här och ännu en spretig blandning inom genrerna, därför gör även detta startfält väldigt svårtippat. Här nedan följer betyg på låtarna, kom ihåg att jag endast hört en minut av låtarna. Man kan konstatera att den riktga fullträffen ännu inte kommit iår.

1. Eric Saade - Manboy  +++ något som Måns Zelmerlöw lika gärnat kunnat sjunga, flickrösterna kan man räkna med.
2. Andra Generationen och Dogge Doggelito - Hippare hoppar  - detta är fullkomligt värdelöst, snälla ta inte detta vidare.
3. Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut  +++ en vanlig ballad inom melodifestivalen men har svårt att se den gå långt.
4. MiSt och Highlights - Come and get me now  + har hört hela denna låt och gillar den inte.
5. Pauline - Sucker for love  ++ inget jag skulle lyssna på utanför den här tävlingen.
6. Andreas Johnson - We can work it out  ++++ deltävlingen bästa låt men ytterst tveksamt om det räcker.
7. Kalle Moraeus och Orsa spelmän - Underbart  +++ ganska bra låt faktiskt men svårt att veta hur långt det räcker.
8. Hanna Lindblad - Manipulated  ++ väger mellan en etta och en tvåa, det säger en del.


Så går det....

Final: Manboy och Underbart
Andra chansen: Innan alla ljusen brunnit ut och We can work it out

Morden i Midsomer

Då var John Nettles ersättare utvald och måste säga att det kanske kan funka, även om Nettles kommer vara saknad. Hans ersättare blir Neil Dudgeon som inte kanske är så bekant men han har varit med i ett tidigare avsnitt av serien, Neil Kommer spela John Barnaby som är kusin till Tom Barnaby (Nettles). Han är med i de två sista avsnitten på säsong 13 och sedan tar han över helt, Jason Hughes som spelar Ben är kvar och även Barry Jackson sm spelar Dr Bullard men Nettles lämnar alltså efter denna säsong liksom Jane Wymark som spelar hans fru Joyce. Får nu se om de lyckas göra någonting bra utav detta, den som väntar får se.


fortsättning följer.....

Edge of darkness

Mel Gibson comeback till vita duken är en historia av mord, mörkläggning och en spännande väg till finalen. Craven (gibson) möter sin dotter vid flygplatsen och några timmar senare skjuts hon ner utanför huset, hon dör i sin fars armar. Från början ser det ut som att Craven själv var det tilltänkta offret men han har svårt att tro på det och börjar nysta i fallet, sanningen är större och allvarligare än vad han först trott. Sådana här thrillers har det kommit mycket av på senare år och de flesta är också väldigt bra, detta är inget undantag. Det är en riktigt mörk thriller som är spännande, fartfylld och innehåller ett stort skådespeleri. Tänker då på Gibson, hans ärrade spel av Craven är storartat men även Winstone i biroll är riktigt sevärd. Den är inte lika bra som förra årets "state of play" men utan de logiska luckorna hade det varit möjligt.

Betyg: CCC

State of play  CCCCC

Korrigering av betyget på "bitch slap" det ska vara CC och inte CCC.

Veckans lista + Sherlock Holmes

Kanonerna

Melodifestivalen 2010 (veckans bästa)
Äntligen har det dragit igång, längtar till lördag.
SVT
Att locka Dolph Lundgren till kanalen var ett lyckodrag.
På spåret
Håller hög nivå vecka efter vecka.
Solsidan
Tv4 har lyckats med en humorserie, otroligt.


Kalkonerna

Let's dance
Bra tittarsiffror gör att skiten hänger kvar än, en suck.
Konkurensen
Svt fullkomligt dominerar tv-kvällarna, var finns konkurensen.


Sherlock Holmes
Nu har den engelska superdetektiven kommit till vita duken som actionfilm, hur funkar det?. Riktigta bra ska det visa sig. Sherlock Holmes har gripit mördaren Blackwood och det har gjort honom till en stor man men jobben låter vänta på sig, tills Blackwood vill tala med honom innan sin hängning. Detta sätter igång en katt och råttalek som kostar offer men Sherlock har bestämt sig för att göra slut på Blackwood en gång för alla, det han inte vet att fler bovar väntar bakom hörnet. Watson spelas att den utomordenligt skicklige Jude Law som här har några sköna repliker men får oftast synas i bakgrunden av Sherlock som spela Robert Downey Jr. som är mästerlig i rollen. Filmen har snygga actionsekvenser samt en rap dialog som gör att de tråkiga stunder som brukar komma inte kommer, bra regijobb av Guy Ritchi som även kommer regisera uppföljaren eller ska vi säga uppföljarna. Vad jag längtar.

Betyg: CCC

Melodifestivalen + film

Igår avgjordes melodifestivalens första deltävling och den var underhållande, spännande men framför allt jävligt bra. Här nedan följer en lista på vilka som var bäst och betyg.

1. Salem Al Fakir  ++++
2. Anders Ekborg  ++++
3. Pain of salvation  +++
4. Frispråkarn  +++
5. Ola  +++
6. Linda Pritchard  +++
7. Jessica Andersson  +
8. Jenny Silver  +

District 9
Nu är filmen som skapat stora rabalder inom filmen 2009 ute på dvd, Neil Blomkamphs annorlunda sci-fi rulle. Ett rymdskepp har stannat och utomjordingar har kommit ombord på planeten jorden, regeringen är inte nöjd med hur situationen utvecklats sig och därför sätter upp planer för att få de att sätta sig i läger. En man får uppdraget att sätta planen i värket men det går inte som planerat. Att dra kopplingar till andra världskriget är inte helt svårt och filmen är verkligen ett lyft för sci-fi genren som haft det lite tungt på senare år men här har de lyckats, en bra rulle helt enkelt. Att inte se kända skådespelare känns väldigt skönt och ger den också en trovärdig som behövs i denna genre, längtar till en uppföljare och namnet på den blir nog district 10.

Betyg: CCC


Bitch slap
B-filmen som blev en stor publikfavorit under filmfestivaler runt hela världen och nu undrar man vad var det som var så speciellt med denna rulle. Börjar med att tre u-ringade kvinnor kliver ur en bil ute i ödemarken, drar ur en man ur bakluckan och därefter följer en kavalkad i 80-talets underbara filmvärd. Det är blodigt, naket och framför allt fruktansvärt dumt men det funkar ändå. Skådespeleriet är inte mycket att nämna men filmen har sådant glimt i ögat att man inte kan ogilla det även om vattenkriget mitt i filmen blir lite skrattretande och bara pinsamt, se den (om du gillar 80-talets filmer eller ogillar de, välj själv).

Betyg: CCC


The ugly truth
Gerald Butler och Katherine Heigl i en romantisk komedi, är precis vad man förväntar sig men ändå inte. En tv-producents karriär är på nedgång efter rasande pubilsiffror men sedan dyker en man upp som ska rädda kanalen, en man som ligger bakom programmet "the ugly truth" som handlar om att mannen är perfekt och kvinnan är bara kontrollerande. Abby som är kontrollerande och aldrig träffar den rätte killen ber mannen, som i hennes ögon är en självälskande "manshora"  och ni annar nog vad som kommer ske. Filmen innehåller alla delar som en romantisk komedi har, förutsägbar story med hyfsade skådespelare och det där slutet som är menat som en slags frälsning. Den överaskar faktiskt också, jag skrattar två gånger i filmen och det är mer än i vanliga fall.

Betyg: CC

Mel10: Deltävling 1 - Örnsköldsvik

Nu är det bara en dag kvar till festen drar igång och här nedan följer recensioner utav de 8 första låtarna, man kan konstatera att ingen kalkon finns med. Det är också väldigt jämnt bland bidragen där man endast kan räkna bort en låt från toppstriden. Har bara hört en minut från låtarna så ha det i baktanke.


Ola - Unstoppable  +++ låter hårdare än vad man hört från honom tidigare, det är positivt.
Jenny Silver - A place to stay  + låten lyfter aldrig och är bara jobbig att lyssna på.
Linda Pritchard - You're making me hot-hot-hot  ++ hyfsat drag i låten men det riktiga lyftet kommer aldrig.
Pain of salvation - Road salt  +++ en riktigt skräll för mig att detta låter bra, deras tidigare alster har inte varit mycket att höra men detta är bra kanske till och med riktigt bra.
Anders Ekborg - The saviour  ++++ tänk en engelskversion av "stad i ljus" så har ni deltävling 1 bästa bidrag.
Jessica Andersson - I did it for love  ++ låter som en filmisk ballad men måste se bra ut på scen för att lyfta.
Frispråkarn - Singel  +++ äntligen en seriös hiphopp-låt dock inte lika allvarlig som i hans tidigare låtar.
Salem Al Fakir - Keep on walking  +++ tycker att hans tidigare låtar har varit riktigt skräpp men här visar han att han är en ganska bra låtskrivare och artist faktiskt.


så går det....
Tror som tidigare att Ekborg tar en finalplats men tror nog att Ola tar den andra platsen och inte pain of salvation. Andra chansen tar nog Salem och Andersson.

Razzle, oscars och melo

Det jag är överaskad över i razzle nomineringarna är att de riktigt dåliga filmer surrogates och gamer inte har fått någon nominering, trorligen för att de är actionfilmer. Att sedan inte the last house on the left fick någon nominering beror på att det gjordes värre filmer förre året, där bland annat gamer och surrogates. Sandra Bullocks nominering var något överaskande med tanke på att hon inte är av allra sämsta slag i film "all about steve" och så är hon oscarsnominerad, skulle vara ganska kul om hon vann båda.

Nu till oscarsgalan, filmer som är oväntat fått nomineringar är Inglourious basterds och district 9 men dessa är dock positiva överaskningar eftersom det visar att de vågar nominera utanför mallarna. Tror tyvärr ändå att dessa filmer är chanslösa mot Avatar och up in the air.

Melodifestivalen drar igång på lördag men redan har 4 länder tagit ut sina bidrag här kommer ett av de, tycker den är ganska bra faktiskt.

Dagens Låt: Kuunkuiskaajat - Työlki ellää (Finland)

Det är så härligt med lugn

Idag blir det en lugn och skön dag där man kommer spendera lite tid framför tvn, titta på mästarnas mästare och linköping-södertälje. Skulle ha gått till banken och satt in 300 på henkes konto för inomhusfotbollen men får göra det imorn istället, tror jag iaf.

Igår valdes "starke man" av publiken att bli svts nya komediserie och den var faktiskt bra men hade gärna sett att alla tre serierna som gick till final blev något av. Man kan inte få allt så man får nöja sig med starke man helt enkelt.

Till sist kan man bara konstatera att det är så härligt med lugn.

Dagens låt: Nordman - Mitt i en korsväg


RSS 2.0