Veckans lista

Kanonerna

Elitserien 09/10 (veckans bästa)
Bästa säsongen på, ja jag vet inte hur länge.
På spåret
Underhållning i hög klass.
MODO Hockey
Håller på djurgården men hur grymma är de inte.
24 säsong 8
Äntligen är den igång, nu sett de fem första avsnitten.


Halvljusen

Blåsningen
Sämre än väntat men det går att titta på.

Kalkonerna

Robinson Karibiens röstsystem
Som vanligt är det fel som vinner och tittarna måste få rösta.
Domarna i Elitserien (veckans värsta)
Nivån måste höjas till slutspelet annars riskerar det att bli riktigt mycket gnäll och mindre bra spel.
Let's dance
En jurymedlem sågar tittarna och jag sågar både programet och jurymedlemen, tittarna vet bäst.


Dagens låt: Amanda - Happyland


Tack snälla göta kanal 2

Innan göta kanal 2 - kanalkampen kom hade inte sverige fattar det där med uppföljare, förutom massa polisfilmer hade vi knappt sett röken ut av uppföljare. Sedan dess har det rullat in uppföljare och det finns mer att vänta, förutom då trötta polisfilmer men visst finns det sånt runt hörnet också. Så jag tar tillfället i akt och hyllar Göta Kanal 2, tack för att ni gjorde att sverige fattade galoppen men tråkigt att just filmen var tråkig. Här nedan följer nu listan på kommande svenska uppföljare.


Änglagård 3 - Tredje gången gillt
Åsa-Nisse
Beck - Levande begravd
Snabba cash del 2 och 3
Solstorm 2 (en annan titel kommer att finnas)
Johan Falk - 6 nya filmer
Annika Bengtsson (de resterande böckerna ska filmas)
Wallander - Den orolige mannen (Rolf Lassgård)
Jägarna 2
Göta kanal 4
Leif GW Persson triologin (bland annat om palmemordet)
Kommissarie Späck 2 (om första filmen går bra)
Svensson Svensson - på väg igen

fler titlar kommer följa......

Livet

Livet
Varit ute i vädret som är så hatat men jag kan inte låta bli att älska, bara vandra med mp3 på högsta volym och bara sjunga med i låten "hjärta". Har varit en ganska lugn dag, har pussats med brorsonen Neo och nu väntar ett avsnitt ur robinson. Imorn är det torsdag och då blir det träning, som jag har längtat.

G-Force + guldbaggen

G-force
Då var det ännu en Bruckheimer produktion ute i butiken men denna gång av lite annat slag, FBI-marsvin som ska rädda världen. Det börjar med att de står inför begrepp att läggas ner men chefen för marsvinen skickar dem ut på ett uppdrag för att återinför sin heder, tyvärr så går det lite fel och FBI stänger det fortsatta forskandet. De hamnar i en djurbutik men gör allt för att komma därifrån och avslöja den ondskefulla planen som kaffemaskinschefen (Bill Nighy) tänkt ut, tror man. Hade gärna sett den här i 3-D men det gjorde inte men effekterna är ruggigt häftiga samt barnvänliga och den är sådär lagom mysig. Däremot har den det stora problemet att hålla tempot igång hela filmen och hamnar i en svacka i mitten som den precis kommer upp i innan den är slut, tyvärr då något försent. Den är godkänd men att se den mer än en än gång skulle jag inte klara av.

Betyg: CCGuldbaggegalan 2010
Har inte sett Bröllopsfotografen men höll mycket på Kjell bergqvist men däremot tycker jag att Malin Crépin borde ha fått guldbagge för sin roll i "I skuggan av värmen". Biopublikenspris samt bästa film var helt rätt att ge till "Män som hatar kvinnor" för det var förra årets bästa film.


Guldbaggegalan 2011
Kollar in i glaskullan och ser att nästa års guldbagge för bästa film går till "snabba cash" och bästa manliga huvudroll går till Joel Kinnaman, snabba cash tar hem även bästa manus och regi. Bästa utländska film går till "Up in the air" sedan ser jag inte lika tydligt, Helena Bergström är säkert nominerad för Änglagård 3.

Veckans lista + The stepfather

Kanonerna

Stjärnorna på slottet (veckans bästa)
Sista avsnittet var igår, saknar det redan.
Elitserien
Nu börjar det dra ihop sig, ruggigt spännande.
Lars Winnerbäck
Kungen av svensk musik plockade hem ännu fler fina priser.


Kalkonerna

Fusk-Haiti (veckans värsta)
Alla som bluffade till sig pengar till något helt annat än till Haiti, fy fan.
Robinson Karibien
Deras mesiga avslutning på robinson är nästan pinsam, tre program på en vecka känns för mycket.


The stepfather
Dags för ännu en USA thriller som har precis det där som alla thrillers nu mer har, tråkig story samt styltigt skådespeleri. En man har tagit livet av sin familj och är efterlyst i hela USA, han byter namn och blir styvpappa i en annan familj. Från början går allt bra men fler och fler börjar misstänka att han inte är den han utger sig för att vara, han bestämmer sig då för att stänga säcken en gång för alla. Dylan Walsh som är utomordentligt bra i nip/tuck är här fruktansvärt usel, det går inte att kolla på nästan men så är varken någon skådis bättre än någon annan och inte filmen heller. Börjar hyfsat men blir varken spännande eller särskilt skrämmande, se den inte.

Betyg: C


Trött

Kroppen är riktigt sliten efter att ha dömt en match idag och imorn blir det två till, hade hoppats att ryggproblemen var över men där bedrog jag mig. Ska iväg på spelkväll snart men innan det blir det lite semla och kyckling i magen, inte samtidigt alltså. I'll be back.

Wallander - Dödsängeln

Wallander - Dödsängeln
Då var alltså Krister Henriksson tillbaka som wallander för 22 gången och det med besked. En sångkör har kommit på besök i Ystad och när frontfiguren försvinner spårlöst börjar ett komplicerat fall för polisen, inget har varken sett eller hört någonting men polisen vet inte ens om ett brott är begått. Wallander tycker att flickans familj verkar konstigt men när sedan ett försvinnande till inträffar så måste något annar ligga bakom, ett gömt motiv långt inne. Det är bitvis lite fart i historien även om det inte är någon max hastighet, det är i första hand ett drama som de behärskar sådär. Skådespeleriet är ypperligt från samtliga, inga faller ur ramen även om jag har extremt svårt för Lena Endre och hon är med i alla filmerna samt milleniumtriologin. Det är den bästa filmen sedan "skulden" men när man listar ut gärningsmannen efter en halvtimme är det inte så roligt att kolla på svenska deckare, tyvärr.

Betyg: CC

Livet

Jag vaknar upp, tar på mig kläderna och tittat mig i spegeln. Vem är det jag ser? Jag vaknar upp, var det en dröm? eller var det något annat. Det svartnar över himmelen, det är välkommet men samtidigt så främmande och ber den stiga på. Framför mig står nu det jag undrat över men samtidigt vetat att det är oundvikligt, vart rosen till slut skulle blåsa får nu sitt svar. Bakom stänga dörrar kastas svärdet bort.

Dagens

Orden för att skriva har inte funnits där men hoppas att kanske detta blogginlägg kan få fart på det igen, detta kommer som titeln antyder handla om det bästa idag. Eftersom jag extremt ont i ryggen och inte kan röra på mig så mycket så behövde jag få ut några saker, se de som regler eller följespår.

1. Ingen är bättre än någon annan.
2. Förutom de goda mot de onda.
3. Låt ingen annan säga vad du klarar av och inte.
4. Lev nu innan det är försent.
5. Glöm aldrig, minns och lär dig av det.


Dagens låt: Du behöver aldrig mer vara rädd (Detta har inget med texterna jag skriver att göra)

Dagens dvd: Sommaren med Göran

Dagens biofilm: Up in the air

Dagens hjälte: Aftonbladets kampanj för Haiti

Dagens bov: Min rygg

 

Hej då bloggen, syns imorn!


Veckans lista

Kanonerna

Stjärnor på slottet (veckans bästa)
Jag kräver att det släpps på dvd.
Kjell Bergqvist, Björn Ranelid, Meg Westergren, Tommy Körberg och Siw Malmqvist
Årets uppställning slår de tidigare, fullkomligt lysande.
På Spåret
Håller fortfarande mycket hög nivå.
Mästarnas mästare
En ny omgång av tävlingen som nog blir svts nya flaggskepp.
Skavlan
Jag har svårt för talk-shows i vanliga fall men gillar denna skarpt.
SVT
Svensson-kanalen äger tv-Sverige, oväntat?, Knappast.


Kalkonerna

Let's dance
Underhållande?, Nej. Bra?, I'dont think so.
Tv4 (veckans sämsta)
Svt äger tv-veckorna, Tv3 försöker återuppliva klassiker, kanal 5 startar vinterspelen och Tv4:s enda plus är Johan Falk.
Made in Sweden
Tyckte idol var dåligt men detta tar fan priset, hur kan man göra ett sådant helt ointressant program.
Robinson Karibien
Tittarsiffrorna gick ner under jul och nyår, förlorar stort mot stjärnor på slottet och om tre veckor börjar melodifestivalen. Fyrans enda vettiga program kanske går mot graven just nu.

FILM

Jag har tittat på mycket serier och filmer på senare tid, här nedan följer recension utav de. Dagens låt: Moviestar.

Wallander - Faceless killer

Kenneth Branaghan gör sin fjärde film som trötta kommissarie Kurt Wallander och som han gör det. På jakt efter en förmögenhet mördas ett äldre par men innan kvinnan dör säger hon nått till Wallander, han uppfattar inte riktigt vad det är men han tror det låter som invandrare. Detta läcks till pressen och det sätter igång en kedja som får allvarliga konsekvenser. Den skiljer sig en bit ifrån den svenska filmen men tycker den håller riktigt bra klass faktiskt, bra mycket bättre än de senaste wallanderfilmerna med Henriksson och beck - i stormens öga. Skåderspeleriet ligger på en hög nivå och då framför allt Branaghan som är fullkomligt lysande, näst intill lika perfekt som Rolf Lassgård. Han som spelar Svartman i wallanderfilmer med Henriksson syns även här i en liten roll.

Betyg: CCC

 

Wallander - The man who smiled

Wallander har lagt av som polis efter hans agerande i förra filmen men när en av hans vänner ber honom om hjälp är han åter på banan. Vännens far har dött i vad som verkar vara en bilolycka men sonen är allt annat än säker, han tror på mord. När sedan även sonen hittas hängd förstår Wallander att något är skumt, han söker efter svar men det verkar inte finnas några och snart så pekar allt åt en hjälporganisation som verkar var allt annat än vad det först såg ut som. Början på filmen har en härlig symbolik när Wallander är off så funkar ingenting för honom, elen är av, mobilen fungerar inte, bilen startar inte men när han börjar nysta i fallet så börjar allt fungera. En bra film dock något sämre än den svenska varianten men fortfarande en bra deckare, skåderspeleriet är mycket bra och det är fortfarande Branaghan som lyser starkast. Missa inte dessa filmer när de kommer på tv sedan, värd all tid i världen.

Betyg: CCC

 

Universal soldier: Regeneration

17 år efter att Dolph Lundgren och Jean-Claude Van Damme för första gången spelade ihop mot varandra är de nu tillbaka, i en ny universal soldier film. En ny mördarmaskin är ute på gatan och han är näst intill omöjlig att stoppa, han känner ingen smärta och han slutar inte förän hotet är helt förstört. Han har kidnappat en viktig familj och militären hittar inga andra utvägar än att skicka Luc tillbaka in i striden samtidigt som motståndarna också tar tillbaka något från då Andrew. Dolph kommer in efter ca 57 min och filmen är bara 93 min lång, Van Damme är inte med mycket han heller men betydligt mer. Inte mycket är sig likt från den första filmen mer än att Van Damme och Dolph är tillbaka, det är blodigare, våldsammare och totalt fri från humor. Vad man än väntar sig så kan man omöjligt gissa att det var så här det skulle bli, lite av en besvikelse men helt okey tidsfördriv.

Betyg: CC


Livet

Livet
Försöker att undvika de fällor som är utstakade efter vägen, jag försöker gå rakt och tittar åt alla möjliga håll efter mista hot. Mitt vakande öga ska aldrig stängas, mitt vakande öga ska ta mig dit jag vill, mitt vakande öga ska klara allt. Jag går på den väg som ät utstakad för mig, på den ska jag vandra tills den dan då vägen kommer till ett slut. Då hoppas jag ut till det okända. Dagens låt: Shane MacGowan


Livet, en historia och filmhistoria

Livet
Varenda fotsteg som vandras vid den vita och kalla snön, det gröna som syns så tydligt på sommaren är övertäkt av snön. Snön som vi älskar och några älskar att hata men för mig är det så mycket mer, en känsla av lycka men samtidigt en känsla av allt runt omkring.

Lilla flickan grå
Hon trodde att hon visste svaret på allting, svaret om hur människan är och kan vara. Hon ansåg att människan skapats för att göra gott men att livets krokiga väg fått in den på ont. Hon var den där mellan flickan, den där grå flickan som är alltid är i mitten och den som glöms bort om några år. Det var de tankarna hon hade, tankar som svävade iväg och som inte gick att stoppa. Hon gjorde allt för att se ut som hon trodde att man skulle se ut, hon opererade bort varenda min, varenda uttryck i kroppen för att sedan se ut som en vandrande zombie. Det var det som fick henne att till slut ge upp, att kasta in handduken och ge sin kroppen till en gud som hon älskade. Det var hennes historia, det var en historia som tog slut för tidigt.

Filmer vi aldrig glömmer!

Terminator 2: Judgement day
The Matrix
Titanic
Die hard
Psycho

Livet

Livet
Sover otroligt dåligt just nu och en dag med tv-spelande blev man inte direkt piggare utav men ska sova snart. Innebandyn ger mig stor glädje just nu och det är nog det jag kommer vara stoltast över när mina år är över. Dagens låt: Vår bästa tid är nu.


Livet

Livet
Sover otroligt dåligt just nu och en dag med tv-spelande blev man inte direkt piggare utav men ska sova snart. Innebandyn ger mig stor glädje just nu och det är nog det jag kommer vara stoltast över när mina år är över. Dagens låt: Vår bästa tid är nu.


Morden i Midsomer

Eftersom John Nettles slutar som Kommissarie Barnaby efter den 14 säsongen av morden i midsomer så är engelsmännen igång att leta efter en ersättare och ingen gammal man utan någon yngre, kanske inte ens en man. Jill Halfpenny ryktas det om ska ersätta, en kvinna som är 34 år men enligt mig så kan de då lika gärna lägga ner serien. Inget ont om att hon är kvinna för det har gjorts bra deckare med kvinnor i huvudrollen men då med superstjänan Helen Mirren i serien i mördarens spår, då var det en ny serie också. Jag har sagt har sagt att Clive Owen borde ta över och med tanke på att Kenneth Branaghan spelar Wallander så kan väl en storstjärna ta över morden i midsomer också. Fortsättning följer.

Veckans lista

Efter 3-4 veckors uppehåll är nu veckans lista tillbaka, hårdare och elakare än någonsin.

Kanonerna

Stjärnorna på slottet (Veckans toppen)
Underhållande och fruktansvärt roligt.
På spåret
Fortfarande ett program i mästarklass.
Barnaby, Foyle och Lewis
Englands deckare krossar det mesta.
Band of brothers
Den mästerliga serien går nu i repris.


Kalkonerna

Let's dance
Ännu en säsong igång och fortfarande har det inte förbättrats, Sauk och Hellenius det enda som gör det värt att se.
Robinson Karibien
Tittarraset får tv4 att agera, de lägger in ett sådant kallat nip slip och i mina ögon så gräver de just nu sin egen grav.
TV4 (veckans botten)
Bjöd inte upp till kamp under jul eller nyår men under starten av 2010 ser tablån helt nattsvart ut.Livet

Livet
Det är så vackert och undrar hur jag inte kunnat sett det tidigare, band som aldrig kommer klippas bort, en röd tråd som alltid kommer hamna ur balans. I ljusa nätter och i svarta dagar ska vi hålla tätt, vandra med kylan men inte flyga iväg. Bortom rött, svart eller vitt så finns alla svaren och mitt hjärta ska finns dem. Dagens låt är en mycket bra låt som jag älskar att lyssna på: Losing you.


Livet

Livet
Spela spel idag hos Johanna och slutade så klart på andra plats men jag är nöjd ändå, när och fjärran hette spelet som vi spelade. Det var jag, Emma, Johanna och Johannas mamma. På onsdag blir det nog mer spelade då blir det så ska det låta och TP. Första träningen för året bestod utav matchspel två mot två, lagom start kan man säga. Dagens låt är en jag inte kan få ur huvudet: Sjukhus-

Livet

Livet
2009 var året då hysterin kring svininfluensan kom, man måste vaccinera sig men se på mig. Jag lever trots att jag inte har tagit vaccinet. Är så glad just nu, snön ligger kvar på marken och vinden blåser kallt emot min kind men den är ändå varm. Just nu känns det som att när värmen möter kylan så lever man på riktigt, en bättre känsla kan man knappast ha. Dagens låt: Snurra min jord


Livet + Harry Potter

Livet
2010 har börjar och jag måste säga att hittils kan jag inte klaga, en riktigt bra dag har det varit. Har umgåtts med en del utav av familjen och spelat spel, det bar iväg till kullen senare på kvällen för madrassåkning och det var roligt även om det inte blev så länge. Hade även madrassracing dagen innan nyår och då var det danne, jag och fredde som åkte, jag vann så klart och det var härligt väder. -17 men det var varmare än vad det låter. Har också haft ett maraton med harry potter-filmerna och här nedan följer betyg på dessa.


Harry Potter and the sorcerer's stone  ++
Harry Potter and the chamber of secrets  +++
Harry Potter and the prisoner from Azkaban  +++
Harry Potter and the goblet of fire  ++++
Harry Potter and the order of the Phoenix  +++
Harry Potter and the half-blood prince  ++++


RSS 2.0