Dagen före imorn

Imorn är det torsdag och vad skönt det ska bli med semifinal i hockeyn men nu blir det bara vänta, vänta och vänta. Får man lyssna på musik som den här.


Veckans lista + äntligen midsommar

Kanonerna

Millenniumserien (veckans bästa)
Serien har börjat bra men tvivlar på att de kommande avsnitten kommer att vara av samma klass.
24
Äntligen kommer succén till vita duken, de två senaste säsongerna har varit de två sämsta så det behövs en film.
LOST
Serien går mot sitt slut och den sista säsongen har öppnat oväntat starkt.
Fångarna på fortet
Äntligen kommer orginalet tillbaka, "fortet" var något av en besvikelse.


Kalkonerna

Körslaget
Hur kan detta vara en succé, pinsamt är ordet.
Let's dance
Äntligen är det över, låt skiten vila i frid.
Arn
Vem bryr sig om den här serien, filmerna glömdes bort fortare än kvickt.


Äntligen midsommar
Filmen fick ganska mycket uppmärksamhet eftersom Luke Perry är med men recensenterna var ganska eniga om att detta inte var bra, jag håller helt med. Det börjar med att flera par är på väg till stället där de ska fira midsommar, ett par ska gifta sig, ett par väntar barn, ett par försöker bli med barn och ett par har gjort slut. Paren dras åt olika håll och när midsommaren är slut har allt förändras. Detta ska vara en komedi men den frågan som dyker upp när filmen är slut är, vad var det som va roligt? Är det roligt med folk som inte föstår eller kan prata engelska, är det roligt att se svenskar fira midsommar. Nej inte särkilt visar det sig. Skådespeleriet är ett att filmens riktigt stora problem, det är uselt spel i från nästan hela gänget förutom Olle Sarri som är ganska bra. Dialogen är inte mycket att hurra över heller, stel och framför allt inte särskilt trovärdig. Alla repliker sägs med eller mindre utan några som helst ansiktsuttryck och det är hopplöst tråkigt att titta på. Som sagt Olle Sarri är den ända i filmen som åtminstone försöker skapa lite härlig stämning men tyvärr så är de andra rätt så ointresserade, ingen verkar bry sig om den här filmen utan bara tänker på lönen de får.

Betyg: C

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Jag är så jävla glad, äntligen får man vara med om en semifinal igen efter år av besvikelser. Laget i mitt hjärta kommer för alltid att vara Djurgården så nu när man vinner med 4-1 mot ärkerivalen Brynäs känns det så jävla underbart, nu ska man vinna semifinalen också. Finalen skulle då vara den första sedan 2001.

Dagens låt: Vi é vinnare


Underbart

Ska man komma på bra humör i dessa tider finns det nästan bara en låt som lyckas med det, underbart.

recension av bl a wallander-vålnaden

Så olika
Helena Bergström andra film som regissör efter succen med den riktigt bra "se upp för dårarna", denna gång med massa kända skådespelare. Kretsar kring två systrar vars privatliv är lite stormigt samtidigt som de försöker göra karriär, den ena inom tv och den andra inom politiken. Båda två rätt missnöjda med hur livet tagit dem och måste bryta mönstren innan det är försent. Systrarna spelas utav Anna Ulrika Ericsson och Ingela Olsson som oftast brukar vara ganska bra men tyvärr inte här men det är inte deras fel, det mesta går utför med den här filmen. Rolf Lassgård, Phillip Zandén, Nina Gunke, Johan Wideberg, Richard Wolff m fl, med dessa skådespelare ska det inte kunna gå fel men precis som i Helenas man Colin Nutleys film "Angel" så är manuset riktigt illa skrivet. Det är prat, prat, prat och tyvärr efter det så kommer det mer prat vilket gör att man inte blir engegerad alls i storyn som försöks berättas. Dialogen är också riktigt illa och inte alls trovärdig, det är segt och det känns som man sitter i 4 timmar men då är jag trots allt snäll. Sällan man ser sådant här totalt misslyckande i svenk film men tyvärr så är detta ett sådant, se om "se upp för dårarna" istället.


Betyg: C


Whiteout
En mordhistoria på sydpolen som är precis lika dum som den låter. Ett nedfruset lik hittas och det blir statskottet för den första mordutredningen någonsin på sydpolen, sheriffen i staden som hamnat där efter en mycket speciell historia på sin tidigare station försöker lösa historien. De saknar motiv och dessutom så börjar vintern närma sig, de kämpat mot klockan för att lösa mordet innan de blir fast på ön med mördaren. Kate Beckinsale spelar huvudrollen som sheriff och hon gör väl så gott hon kan men Alex O'Loughlin (känd från bl a moonlight) överspel är grymt irriterande, förstör mycket men är trots allt inte det ända felet filmen har. Jag vet inte vad det är men börjar bli ganska bra på att lista ut hur det ligger till och så lika här, förutsägbart ändå ner till isen och spänningen lämnar mycket att önska. Det händer inte mycket och saknar något som livar upp historien men man väntar förgäves, filmen känns mycket 90-tal vilket skulle kunna vara bra men så är inte fallet.

Betyg: C


Wallander - Vålnaden
Michael Marcimain som tidigare har gjort den riktigt bra serien "lasermannen" och mästerveket "upp till kamp" ger välbehövligt liv i den stendöda wallanderserien. Ett hus exploderas och det skördar två offer. Mannen till kvinnan som dog misstänks genast men efter ett tag misstänks också hustrun till den döda mannen, polisen famlar i mörker. Snart dyker dock en ny misstänkt upp med helt andra motiv och med endast en tanke i huvudet, rättvisa. Marchimain levererar med stor övertygelse en spännande thriller med ett fantastiskt foto, samtliga skådespelare gör sitt allra bästa och det gör att det landar i den bästa wallanderfilmen med Henriksson i titelrollen. Bäst är så klart Henriksson som nu visar upp hur jag vill att hans Wallander ska vara men som lyst med sin frånvaro i allt för många filmer, Per Moberg gör också ett bra jobb som sörgande make. Dialogen rullar på utan att falla platt som tidigare varit fallet och storyn känns väldigt genomarbetat, varenda sekund är värd att se även om filmen är långt ifrånågot mästerverk. Den ger också en känsla till klassiska deckare, tack för det.

Betyg: CCC

frågor utan svar

Går runt i mörkret i hopp om att finna alla svaren
suddiga tecknen går inte att tyda
snön som föll mitt i våren
dämpar mina frågor i musiken
musiken som jag glömt men trots allt kommer ihåg
varför detta nu?
allt som nästan var perfekt
så varför dessa frågor utan svar?

Våren är plötsligt vinter

Igår var vädret så där härligt uppfriskande medans det idag är grått och tråkigt, även om jag gillar vintern så vill jag ha vår. Våren är den månad där allt jag har längtat till börjar, fotboll utomhus och allt det där man kan göra under sommaren. Möjligheterna är så många fler och vill så gärna kunna göra det nu, minigolfen ser man riktigt mycket fram emot. Denna vecka blir det en sak på tv, ishockey. Igår elitserien, idag kvalserien, onsdag elitserien, torsdag kvalserien, fredag elitserien, lördag kvalserien och till slut på söndag elitserien. Vilken härlig vecka. Den fråga man har nu är, när ska våren sluta vara vinter.

Veckans lista + recension

Kanonerna

SM slutspelet i ishockey (veckans bästa)
Dramatikn gör att man sitter som fastklistad och då får spelet vara som det är.
Milleniumerien
Succéfilmerna nu som serie, bra men bättre än filmerna tillsammans återstår att se.
Solsidan
Det sämsta avsnittet hittils senast men fortfarande bra.
Wipeout
Herngren och Wiklund är hur sköna som helst.
SVT play
Kan man se allt man missat underveckan.


Kalkonerna

TV4 play (veckans sämsta)
Reklam även här och det är så irriterande.
Körslaget
Nu var det här igen, varför varför?
Jakten på Julia
Värre än det låter, det säger en del.


THE BOX
Är inte något stort fan av Cameron Diaz och försöker undvika de mesta hon är med i men denna film verkade bra på trailern, dock infriades inte förväntningarna. Norma (Diaz) och Arthur (Marsden) Lewis är två helt vanliga människor men en dag när deras karriärer är på nedgång dyker en märklig person upp som erbjuder de en miljon dollar, det finns dock en hake. Någon kommer att dö om det trycker på knappen till lådan. De båda är tveksamma om det ligger någon sanning bakom men ju längre tiden går inser de att allt mannen sagt är sant och de måste välja, trycka på knappen eller fortsätta som inget har hänt. Beslutet blir det viktigaste i deras liv. Som sagt har jag svårt för Diaz och när man ser den här filmen förstår man varför, taskigt spel samt oerhört svårt att ta henne på allvar och regissören som tidigare har gjort "Donnie Darko" är inte något lyckat drag heller. Har svårt att leverera en riktig känsla och storyn kunda ha gjorts betydligt mer intressant än vad slutresultatet visar upp, den har vissa poänger men dessa försvinner bakom mörkrets väggar och man bara längtar på att lidandet över att filmen ska ta slut någon gång ska upphöra. Detta är inte bra.

Betyg: C

Onödigt inlägg

Då var jag tillbaka på bloggen efter en vecka full med innebandy men också tagit mig tid att skriva på några låttexter men nu ska jag vila till matcherna imorn. Först fotboll kl 11 och sedan innebandy 13 så blir lite stressigt men vad gör det.

Dagens låt: WingmanVeronika bestämmer sig för att dö  ++
Filmen är precis sådär lagom, den berör inte och särskilt intressant är den inte heller.

Sorority row  +
Rysare som är precis efter mallen men väldigt tråkig och seg, det ända som gör filmen värd att se är jakten på mördaren. Nej inte ens det.

Veckans lista + filmrecensioner

Kanonerna

På spåret (veckans bästa)
spännande och grymt underhållande.
Melodifestivalen 2010
Slut för iår och tur att ingen dålig låt vann, dock ser sveriges chanser dystra ut.
Solsidan
Fortsätter att leverera.
Halvåtta hos mig
Helge Skoog är hur bra som helst.
Fuskbyggarna
Ekdahl och Timell ger programet den tyngd det behöver.


Kalkonerna

Juryn i stjärnkockarna
Melker är bra men resten är inte mycket att hänga i julgran.
Let's dance
Vem bryr sig om Willy går till final?


Milleniumtriologin
Den största framgången någonsin inom svenskfilm och än är äventyret inte över. Det började med "män som hatar kvinnor" och avslutades med "luftslottet som sprängdes" och därimellan var "flickan som lekte med elden", det började bra men gick neråt. Det har att göra med att den första gjordes för bio och de andra för tv men så har inte samma team jobbat med alla filmer, vilket märks mest i manuset som kärvar ihop sig en del gånger i de två sista filmerna. Dialogen blir näst intill löjlig i vissa sammanhang och spänningen finns där endast stundtals, den puls som den första filmen går också förlorad allt eftersom och det är synd för serien som började så bra.

Betyg: CCC


Bröllopsfotografen
Stjärnregissören Malmros är åter ute i butik och det är med en film som är precis det man trodde man skulle få se. Robin är trött på att bo hos sina föräldrar och det enda levande i byn ska läggas ner betämmer han sig, han ska bli en framgångsrik fotograf. Av en slump stötter han på Jonny, en skådespelare på nergång men har god hand i överklassen. Robin får i uppdrag av Jonny att fotografera ett bröllop där han träffar en tjej som är precis som han själv men befinner sig på andra sidan samhällsstegen, hennes far är rik och det ger Robin en möjlighet att få sin drömtjej men också det liv han drömt om. Ulf Malmros samlar massor utav hans stjärnor från tidigare och Kjell Bergqvist är åter med i leken, tur är väl det. Kjell Bergqvist är en utav sveriges absolut bästa skådespelare och här är han i toppform som Jonny men även birollerna lyser starka, då främst Starrin i rollen som Robin. Det är en komedi om att lyckas och för att nå dit använda vilka medel som helst.

Betyg: CCCC

Melodifestivalen: final

Imogon smäller den sista raketen i fenomenet melodifestivalen och det är den mest ovissaste finalen någonsin, de unga mot de äldre. Jag har varit ganska säker på vilken låt som kommer att vinna sedan den skrällde och plockade flest röster i sin deltävling, vilken det är kan ni se nedan. Det följer också en ranking på bidragen, där jag listar i vilken ordning jag tycker låtarna ska komma.

1. Andreas Johnson - We can work it out
2. Peter Jöback - Hollow
3. Salem al Fakir - Keep on walking
4. Anna Bergendahl - This is my life
5. Ola - Unstoppable
6. Eric Saade - Manboy
7. Timoteij - Kom
8. Darin - You're out of my life
9. Jessica Andersson - I did it for love
10. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar


Vinnaren:
Timoteij

Hockey-VM

Hockey-VM närmar sig och efter OS fiaskot är det dags att plocka ut spelare som vill någonting och levererat under säsongen, då kan man inte plocka Stefan Liv. Här nedan följer namn på en del spelare från Elitserien, KHL, AHL och NHL som måste vara med i VM. NHL spelarna som jag plockat ut spelar i lag som just nu är under slutspelsstecket, räkna med att detroit går till slutspel så då kommer säkert Omark komma med.

Målvakter:
Jonas Gustafsson, Toronto
Henrik Lundqvist, New York Rangers
Daniel Larsson, AHL

Backar:
Tobias Enström, Atlanta
Mattias Öhlund, Tampa Bay
Andreas Holmqvist, Djurgården
Niklas Kronwall, Detroit
Niklas Lidström, Detroit
Niklas Grossman, Dallas
Anton Strålman, Columbus
Daniel Tjärnqvist, KHL

Forwards:
Magnus Kahnberg, Brynäs
Marcus Nilson, Djurgården
Jimmy Ölvestad, Djurgården
Loui Ericsson, Dallas
Marcus Näslund, MODO
Peter Forsberg, MODO
Johan Davidsson, HV71
Johan Franzen, Detroit
Tomas Holmström, Detroit
Henrik Zetterberg, Detroit
Kristian Huzelius, Columbus
Mattias Weinhandl, KHL

Tro


Veckans lista + melo 2002-2010

Kanonerna
På spåret
Tillbaka efter uppehållet och det var efterlängtat.
Mästarnas mästare (veckans bästa)
Holm utslagen och nu börjar finalen närma sig.
Solsidan
Urrolig serie som man är fast i.


Kalkonerna

Melodifestivalen: Andra chansen
Dåliga låtar och de som gick vidare var startfältets sämsta.
Let's dance
Rubrik efter rubrik men vem bryr sig i längden.


Här nedan följer betyg på finallåtarna sedan 2002 då de införde det nya systemet, den talar sitt tydliga språk.

2002
Brandsta city släckers - Kom och ta mig  +++
Javiera - No hay nada más  +++
Afro-dite - Never let it go  ++
Barbados - Världen utanför  ++
Hanna och Lina Hedlund - Big time party  - (minus)
Östen med resten - Hon kommer med solsken  +++
Friends - The one that you need  ++
Kikki, Bettan och Lotta - Vem é de du vill ha  +++
Jan Johansen - Sista andetaget  +++
Mendez - Adrenaline  ++++

Betyg: CCC = 2,5


2003

Fame - Give me your love  +++
Jill Johnson - Crazy in love  ++++
Östen med resten - Maria  +++
Afro-dite - Aqua playa  +
Sanna Nielsen - Hela världen för mig  +++
Barbados - Bye bye  ++
Sarek - Genom eld och vatten  +++
Pernilla Wahlgren och Jan Johansen - Let your spirit fly  ++++
Bubbles - TKO  +
Alcazar - Not a sinner nor a saint  ++++


Betyg: CCC = 2,9


2004
Shirley Clamp - Min kärlek  +++
Sandra Dahlberg - Här stannar jag kvar  +++
Andrés Esteche - Olé olé  +++
Hanson, Carson och Malmqvist - Cést la vie  +++
E-type - Paradise  ++++
Lena Philipsson - Det gör ont  ++++
Fame - Vindarna vänder oss  +++
After dark - La dolce vita  ++++
Sara Löfgren - Som stormen  +++
Petra Nielsen - Tango tango  ++++

Betyg: CCC = 3,4


2005
Martin Stenmarck - Las vegas  ++++
Linda Bengtzing - Alla flickor  +++
Nordman - Ödet var min väg  ++++
Shirley Clamp - Att älska dig  ++++
Sanna Salmonsen - Higher ground  - (minus)
Caroline Wennergren - A different kind of love  +
Alcazar - Alcastar  ++++
Jimmy Jansson - Vi kan gunga  - (minus)
Sanna Nielsen och Fredrik Kempe - Du och jag mot världen  +++
Nanne Grönvall - Håll om mig  +++

Betyg: CCC = 2,6


2006
Andreas Johnson - Sing for me  +++++
Björn Kjellman - Älskar du livet  ++++
Linda Bengtzing - Jag ljuger så bra  +++
The Poodles - Night of passion  ++++
Magnus Carlsson - Lev livet  ++
Rednex - Mama take me home  - (minus)
Carola - Evighet  ++++
Magnus Bäcklund - The name of love  ++++
Kikki Danielsson - Idag och imorgon  +++
BWO - Temple of love  ++++

Betyg: CCC = 3,3


2007
Andreas Johnson - A little bit of love  +++++
Sonja Aldén - För att du finns  ++++
Anna Book - Samba sambero  +++
Sebastian - When the night comes falling  ++++
Marie Lindberg - Trying to recall  ++++
Måns Zelmerlöw - Cara mia  ++++
Tommy Nilsson - Jag tror på människan  +++
Sanna Nielsen - Vågar du, vågar jag  ++
Sarah Dawn Finer - I remember love  ++
The ark - The worrying kind  ++++

Betyg: CCCC = 3,5


2008
Charlotte Perrelli - Hero  +
Sibel - That is where I'll go  +++
Rongedal - Just a minute  ++++
Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?  +
Christer Sjögren - I love europe  - (minus)
Amy Diamond - Thank you  +++
Sanna Nielsen - Empty room  +++++
Nordman - I lågornas sken  ++++
Frida feat. Headline - Upp och hoppa  ++
BWO - Lay your love on me  +++++

Betyg: CCC = 2,8


2009

Måns Zelmerlöw - Hope and glory  ++++
Caroline Af Ugglas - Snälla snälla  +++++
Agnes - Love love love  ++
H.E.A.T - 1000 miles  +++
Emilia - You're my world  +++
Alcazar - Stay the night  ++++
Sarah Dawn Finer - I moving on  +++++
E.M.D - Baby goodbye  ++
Sofia - Alla  +++
Molly Sandén - Så vill stjärnorna  - (minus)
Marlena Ernman - La voix  +

Betyg: CCC = 3,2


2010
Darin - You're out of my life  +
Pernilla Wahlgren  - (minus)
Andreas Johnson - We can work it out  ++++
Timoteij - Kom  +++
Peter Jöback - Hollow  ++++
Ola - Unstoppable  +++
Jessica Andersson - I did it for love  - (minus)
Salem al Fakir - Keep on walking  ++++
Anna Bergdendahl - This is my life  +++
Eric Saade - Manboy  +++

Betyg: CCC = 2,5

1.
2007
2. 2004
3. 2006
4. 2009
5. 2003
6. 2008
7. 2005
8. 2002 och 2010

Tvn är så på, på, på

Tv-våren började lite smått ikväll och det konstigaste var väl att det skede mitt i vinter men trots detta var det en härlig kväll, med blandat resultat dock. Först ut var det hockey mellan rivalerna Brynäs-Djurgården där matchen slutade 1-1, en av årets absolut sämsta elitseriematcher kan där tillägas men det blev iaf en poäng för laget i mitt hjärta. Kanal 5 har börjat sin premiär vecka denna vecka och idag var det dags för seriestarten på cougar town och måste tyvärr säga att det inte riktigt var vad jag väntat mig, skrikigt och en haltande dialog. Efter Courtney Cox misslyckande med Dirt, som för övrigt var mycket bättre, som lades ner efter 2 säsonger så var hon väl tvungen att försöka igen och sket fullständigt i slutresultatet. Vilket inte är så smart eftersom Scream 4 kommer upp på bio senare i år.

Det sista programmet för mig idag blev den fantastiska sporttävlingen mästarnas mästare som levererar program efter program och som tyvärr bara har 4 program kvar tror jag, det gör att man redan längtar till nästa säsong.

Utöver det ska jag jobba senare idag men vill ni något nås jag på mobilen och den är alltid på, precis som tvn.

Puss på er så hörs vi eller syns vi, ni väljer.

OS är slut men sjukan fortsätter

OS är slut och Sverige tog 11 medaljer, 3 mindre än i Turin men vad gör det. Det jag är lite sur på just nu är att min sjuka vägrar försvinna, det är som halsen är helt mongo. Nu ska jag träna idag iaf men med tanke på att jag knappt kunde vara med på uppvärmningen igår så har jag inga stora förhoppningar om att jag ska klara hela träningen, hoppas naturligtvis att jag ska kunna det. Fotbollen börjar ju till helgen så vill kunna ge gärnet men nu blir det äta mat och låta tiden vandra så syns vi imorn, kanske.


Law abiding citizen  +++
En bra thriller som är lite nostalgisk så se den.

RSS 2.0