Tills vidare...

Skulle behöva få ur mig en massa men spar det till senare, det beror lite på om saken vill försvinna ur mitt huvud eller hjärtat. Jag läste precis att Van Damme skrivit på för att medverka i ännu en universal soldier film och även Dolph Lundgren har skrivit på, filmen kan knappast vara sämre än den andra filmen men man undrar lite hur Van Damme tänker. Han sa tidigare att han skulle göra seriösare roller och efter det gjorde han kung fu panda 2 samt universal soldier:regeneration men förhoppningar finns på att han ska medverka i en expendables 2 om den blir av.

Vilken helg!!!!!!!!!!!!!!!

Eftersom Micke fyller år på söndag så åkte jag, micke, emma, frida och johanna till svärdsjö för att parta loss riktigt rejält, det gjorde vi också kan jag säga. Som vanligt blev det en del förseningar innan det bar iväg men det gjorde inte mig specielt mycket eftersom det blev som ofantligt roligt. Jag blandade som vanligt på torsdagen läsk med bacardi apple men börjar faktiskt bli trött på det men full blir jag så ska inte klaga, sällskapet var också av bästa sort. Det blev sång och härligt stohej, tog slut lite väl tidigt kanske men hade sovit dåligt dagen innan så blev tvungen att gå och lägga mig. Fredagen däremot, den slår allt med hästlängder. Jag och Frida badade i ett vatten som skulle kunna kallas iskallt men det blev värmande vid elden och spelandet av kubb, jag och micke sopade fullständigt banan med motståndet. På kvällen blev det mer supande och va full man blev, alla fem blev fulla vilket gjorde allt ännu roligare. Jag och micke körde lite moves, frida spelade gitarr, vi spelade kubb, vi umgicks, vi skrattade och jag hade så kul. Jag drack kosen vodka med smak av blåbär och två med smak av tranbär, sedan blev det groggar som var så goda så jag smällde av. Lördagen blev städande och en tripp hemåt, på kvällen kollade jag på eurovision och så härligt att tyskland vann. Har hållit på den ett bra tag. Skulle ha blivit drickade då också men det blev inte mer än en cider med smak av fläder för rödvinet var så äckligt.

Tack Frida, Johanna, Emma och Micke för en fantastisk helg, önskar att alla dagar var lika roliga. Här nedan följer en grymt bra låt. Lena - Satellite

Kanske den bästa svenska filmen

Jag satt igår och kollad på det sjunde inseglet, kanske var åttonde gången jag såg den. Den skulle kunna vara en utav de bästa svenska filmer som gjorts, manuset är briljant och bjuder på både humor och starka känslor. Här nedan följer en scen ur filmen och den är riktigt bra.

A serious man ++++

Bröderna Coen har gjort det igen, efter stjärnspäckade "burn after reading" samt "No country for old men" så får man följa rätt okända namn för mig. Det handlar om en man som börjar få det komplicerat både privat och i arbetet, det som han trodde var det perfekta livet börjar nu raseras. Det är både komiskt och vissa delar även tragiska, det är också det Coen har en sådan härlig ballans med. Öppningsscenen är mästerlig, tyvärr sjunker betyget lite sedan men en riktigt bra film är det fortfarande.

 

Gevägen +

En svensk/norsk skräck/thriller som påminner en del om motorsågsmassakern och andra liknade filmer. Genren behöver inte ännu en sån här film, hade varit bra om man inte sett det redan tusen gånger.


2 dagar kvar

Nu är det bara två dagar kvar jag drar till stugan igen och tror det kommer att bli lika härligt som förra gången, har redan packat ner kläderna jag ska ha med mig så är väl förberedd. Det blir jag, micke, johanna, emma och frida som åker, trevligare än det sällskap får man leta efter. Idag har man annars inte gjort så mycket mer än att följa med johanna till stan, hon skulle söka jobb. Nu är det en lång väntan på att eurovision semifinal 1 ska börja men den som väntar på något gott.......

varför?

Detta inlägg var menat att handla om min shoppingweekend men av olika anledningar så blir det ett inlägg om livet och om dess förväntningar, allt som inte blivit som man velat. Alla människor har viljor och förväntningar i sina liv men det är väldigt sällan dessa uppfylls, vissa säger att man bestämmer över sitt eget liv och val. Detta är inte sant. Saker och ting gör att allt blir annorlunda, ett bra liv kan snabbt förvandlas till helt misslyckat och tvärtom. Jag har större delar känt att mitt liv är ganska värdelöst även om masst utav människor har eller haft det så mycket värre än en själv, detta har att göra med att jag har haft drömmar eller förväntningar som inte infriats. Det har också dykt upp massor utav saker som gör att saker har blivit värre, jag nämner inte vad dessa saker är för något av olika anledningar. Man blir äldre och tror att man blir lite förståndigare men allt som hänt är att man vuxit, allt annat är precis som vanligt. Man har kvar sina tankar, tankar som man inte vill ha, tankar som kan få konsekvenser. Kan man förändra saker? Nej det tror jag inte, man är den man är och tankarna som man haft finns där hela tiden. Ni kanske missförstår mig nu, jag vill inte vara någon annan än mig själv och inte vara lik någon annan men jag ska vilja tänka annorlunda. Jag är inte snygg eller har mycket pengar men det är saker som inte är helt viktiga, skulle jag vara snygg och ha mycket pengar skulle inte jag vara jag.


sommartvn ägs av svt, som vanligt

Har kollat upp vilka program som våra svenska kanaler har att erbjuda i sommar och det ser blekare ut än på länge men svt levererar iaf, hoppas jag. Dessa program nedan är de jag följa denna sommar på kanalerna, svt, tv4, tv3 och kanal 5.


SVT
Fotbolls-VM
Allsång på Skansen
Hemma hos
Sommarkväll med Anne Lundberg
Sista säsongen för John Nettles i "morden i Midsomer"

Tv4
Fotbolls-VM
Älskarinnor säsong 2
Sommar med Ernst

Kanal 5
Fringe

Tv3 (inget verkar vara av intresse)

skönt att slippa fox

Transformers 3 är på ingång och läste att Megan Fox inte ska vara med, det är det bästa beslutet den serien fattat hittils. Hon är ingen vidare skådespelerska och förstörde mycket i den ganska dåliga transformers 2 men nu så tror jag att 3 kommer bli bättre.

imorn åker jag

Imorn drar jag iväg på shoppingresa och kommer komma hem sent på lördagskvällen, då blir det sova. Spar krafterna till en vm-final i hockeyn förhoppningsvis.

På torsdag nästa vecka drar jag iväg för att fira micke som fyller 20 men återvänder på lördag så man hinner se esc finalen, hoppas bara att anna når dit.

world no longer glowing

they say that hope is the last to be abandoned
I thought that the rain and fog would get the world to shine again
but the flame has gone out and left there only smoke
a smoke that will soon be gone
I have stopped believing

Regn

Har varit ute och gått idag, hur härligt är det inte när regnet faller ner från himmelen. Regnet öser ner och jag älskar det, det är något jag saknat de senaste dagarna så det var så skönt. Dagen räddad så nu kan man mysa för sig själv.

Dagens låt: Umbrella

Inför ESC 2010: Part one

Jag har ett superproblem efter ha lyssnat på samtliga 39 låtar som ska medverka i eurovision 2010, problemet är ett land jag lovat mig själv att aldrig hålla på. Landet är Tyskland men det är svårt att inte älska låten för den träffar rätt i hjärtat, glädjen svämmar över. Låten är bäst och därför måste jag hålla på dem för det är trots allt en musiktävling, dessa tre låtar nedan tycker jag är bäst. Det finns fler bra låtar, Schweiz, Sverige m.m. Fortsättning följer.....


Årets bästa film?

Fish tank
Andreas Arnold är tillbaka med sin andra långfilm och bra är den. Mia är en rebelisk 15 åring som är avstängd från skolan, spöar upp folk till höger och vänster. Hennes mamma bryr sig mer om vänner och pojkvänner, en dag träffar hon Connor som ger familjen kontakt med varandra igen. Mia får någon att öppna sig för och helt nya vägar öppnas. Katie Jarvis är fullkomligt lysande i huvudrollen som Mia och sättet hon upptäcktes är minst sagt speciell, hon skällde ut sin pojkvän och regissören Andrea Arnold går förbi. Hon tänkte, hon ska jag bara ha med i min nästa film och så blev det. Detta är en fantastisk film där man kommer in på kroppen hos karaktärerna och jag känner igen mig en del i Mias liv och det gör den ännu bättre, England har en enorm förmåga att plocka fram det bästa ur det sämsta. This is England som handlade om Shaun som hamnar riktigt snett i livet är i samma stuk som den här men denna är bättre, årets bästa hittils.

Betyg: CCCCC

vad händer i nästa wallander?

Var inne på cdon och kollade runt på lite filmer, såg att omslaget till sista wallanderfilmen hade kommit upp. Där finns det en viktig detalj avslöjad som får en att undra, vad kommer hända i näst sista filmen indrivaren. Det som saknas på omslaget på den sista filmen som finns med på de 11 föregående är namnen på skådespelarna som spelar aspiranterna, kan tolkas på två sätt. Antingen har de riktigt små roller i den sista eller så är de inte med. Vilket åter får mig in på spåret, kommer något att hända? kommentera gärna.


Instängd 2

The descent: Part two
Äntligen har uppföljaren till den makalöst bra "instängd" nått den svenska dvdmarknaden. Det börjar med att Sarah som överlevde i den första filmen springer nerblodad i en bil och hamnar sedan på sjukhuset, minnet av vad som hänt är svagt. Polisen vet inte vad som hänt hennes vänner och för att göra sökandet i grottorna så effektivt som möjligt så tar de Sarah med sig, snart har hennes minne återvänt och inser att hon måste fly igen. Problemet är att hon har monster efter sig som denna gång inte tänker låta henne fly. Det är i princip samma film en gång till men utan den där spänningen som gjorde ettan så bra, lite mindre gjord av kärlek är 2:an. Visst filmen funkar med minna höga förväntningar infriades aldrig och det gör att jag blev grymt besviken, jag hade kunnat väntat några år till för att få se en bättre uppföljare men de vill arbeta medans järnet är varmt. Den är godkänd men kunde ha varit så mycket mer, se hellre om ettan.

Betyg: CC

Film

Whip it
Ellen Page har blivit eftertraktad efter den kritiker och pulikrosade "Juno" och här är hon med i en annorlunda sport/drama. Bliss (Ellen Page) vet inte riktigt var hennes framtid är på väg och har inte direkt några drömmar, hon följer hennes mamma (Marcia Gay Harden) dröm att bli en skönhetsdrottning. Hon jobbar även på en lokal resturang i Texas men av en slump åker hon och tittar på roller derby, en rullskridsko tävling där i princip alla regler är tillåtna. Bliss bestämmer sig för att krossa sin mors dröm och bli en i roller derby-laget, vilket ställer till med en del problem. Drew Barrymore har här gjort sin regidebut och har även en liten roll som en utav roller derby-åkarna, där åker hon på rejält med stryk. Detta är ett varmt drama om en tjej som är på väg att slå sig fri från sina föräldrar och finna sin egen väg, önskar att man var lite som Bliss faktiskt. Det bjuds också på en del humor och det är så befriande att det inte känns påklistrat, ska man tacka castingen för. Skådespeleriet är faktiskt överlag riktigt bra och framför allt min favorit Ellen Page som lyser stark även här, Kristen Wiig bör också nämnas som jag inte visste något om före den här filmen men hon levererar också en bra personbild. Som helhet är filmen inte mer än bra men funkar i vilket humör man än är på, det är ett stort plus.

Betyg: CCCPandorum
Då var det dags för ännu en sci-fiction där det handlar om ett rymdskepp där något fruktansvärt väntar i mörkret. Bower (Ben Foster) och Payton (Dennis Quaid) vaknar upp ifrån vad som verkar vara fler års sovande men deras minne är inte som det ska, de vet inte vad uppdraget är som de blivit tilldelade. De är instängda så Bower ger sig ut för att hitta en väg ut med hjälp utav Payton, de är dock inte ensamma som de först trott. Det finns varelser ombord som törstar efter blod och gör allt för att stoppa deras planer att sätta igång reaktorn, en plan som kommer kosta offer. Jag är ganska trött på sci-fic efter ganska bleka år men "sunshine" är ett av undantagen och så är detta en både en framtidsfilm och en monstefilm i ett, vilket inte borde vara ett plus. Jag blir dock ganska överaskad för den har en historia att berätta trots att effekterna kan diskuteras, jag blir hyfsat underhållen men slutet sabbar det mesta. Slutet är faktiskt inte alls särskilt genomtänkt men före det är det en bra film, efter de usla alien vs. predator-filmerna är det skönt att se att det går göra bättre filmer med liknande handlingar. Denna floppade stort på bio.

Betyg: CC

ögonblick

Tänk vad små ögonblick kan göra, hur de kan avgöra allt. Jag har nog inte mått så här bra på de snart 20 år jag levt och då har jag inte gjort något särskilt alls de senaste veckorna, allt är inte perfekt men det känns som detta är det bästa jag kan vänta. Jag får vara med vänner jag aldrig kunnat drömma om att få, spela innebandy, fotboll och bara njuta av en tid jag aldrig trodde fanns.

Imorn drar jag på mig fotbollsskorna för ska träna 15.00 imorn och sedan låter jag vägen leda mig till kvällen då jag ska titta på hockey.


Tack.

Dagens låt: ABBA - Our last summer


Music: Part two

hip hop has followed me in life and here below are now the songs I listen to most, even those I think is best.

Music: Part one

List of top 10 in the "melodifestivalens" history since 2002, according to me

1. Caroline Af Ugglas - Snälla snälla
2. Sarah Dawn Finer - Moving on
3. Johnson & Häggkvist - One love
4. Andreas Johnson - Sing for me
5. Andreas Johnson - A little bit of love
6. Andreas Johnson - We can work it out
7. BWO - You're not alone
8. Caroline Af Ugglas - Tror på dig
9. The Ark - The worrying kind
10. Sanna Nielsen - Empty room


Below you can see all the 10 songs


Det finns ljus i mörkret

Jag såg tidigare inget ljus i det stora ensamma mörkret
Hur kan allt skifta så fort?
Hur kan man vara en del i något stort?
Trodde hoppet var ute för länge sedan
Att ljuset brunnit ut
Jag vet ingenting
Svaren kommer nog efter vägen
Det jag kan säga med säkerhet är
Det finns en chans


Dagens låt: These walls don't lie


Winter

Kommissarie Winter: Vänaste land
Tre killar med utländsk bakgrund hittas i ett gatukök med skallen bortskjuten, winter och hans kompanjoner får en komplicerad utredning framför sig som kryddas med totalt tystnad. En nystart för en serie som jag trodde var död efter Johan Grys försök men så fel jag hade, ett nytänk och nya skådespelare har fått serien åter på fötter. Kreeper i huvudrollen är lysande.

Betyg: CCC


Kommissarie Winter: Rum nummer 10
En ung kvinna hittas häng i ett hotelrum med armen färgad målad i grå färg, Winter kopplar ihop det med ett fall han utredde för 18 års sedan men aldrig löste. Första delen är ganska bra och innehåller en härlig dialog men bäst är det när winter pratar för sig själv. Del 2 utav fallet är av absolut sämsta deckarklass, rostig dialog samt en krampaktig spänning som sänker hela fallet rakt ner på havets botten. Det avslutas fullkomligt ologiskt och ogenomtänkt.

Betyg: C

Dagens låt: Ack sundbyberg


HAPPY

5 dagar där humöret har varit på topp och det är väl inte så konstigt när man hängt med sådant fantastiskt härliga människor, familjen, johanna, micke och frida. Allt är perfekt. Imorn har jag första fotbollsmatchen utomhus och som jag längtar, ska försöka skjuta in bollen i mål. Just nu så är ljuset större än mörkret.

Dagens låt: American woman

Vilken helg!!!!!!!!!!!!!!!

Veckans lista utgår denna vecka.

I fredags åkte jag, Johanna, Frida och Micke till stugan i dalarna, Emma skulle ha följt med men hon vart sjuk och det var tråkigt.

Fredagen började med en lagom lång bilfärd och slutade men en riktigt härlig fest, det mellan var också riktigt skoj. Vi packade in våra saker i stugan och skulle göra ordning engångsgrillarna (som för övrigt var ganska usla) för att grilla, lax till frida, kött till mig, korv för micke och kött för johanna. Tog lite tid för min bit att bli färdig men god var den, därefter startade festen. Vi gick ner till en plats nära vattnet för att dricka, spela musik, sjunga och elda för att få lite värme. Frida stod för spelandet på gitarren och för det mesta utav sången, svårt att fatta hur bra människor kan vara på musik. Jag drack inte så mycket på grund utav en yrsel som verkar ha släppt nu, typiskt att den släppte efter festen men allt är inte perfekt här i världen. På grund utav av regn drog vi upp till huset och festade under tak, det blev bättre stämning tyckte jag och allt var så perfekt. Johanna och Micke vart ganska fulla och pratade även mest av alla, det blev ganska mycket prat om gay och johanna verkade ha halkat in på det ämnet den kvällen. Det var inte allt vi pratade men till stor del, johanna sa även saker till mig som betyde så mycket av jag fällde några tårar. Det blev fest ända fram till morgondagens ljus tittade fram, då gick festen in och frida, emma, och micke bjöd på dans som var riktigt roligt att titta. Det blev strax efter sängen.

Lördagen blev lugn och skön, micke åkte då hem för att vara med emma och det förstår man. Vi tre andra spelade lite spel och diskuterade fram till kvällning. Idag så packade vi ihop och skildes åt efter tre dagar som betytt så mycket för mig. Detta beror på att jag varit så nere den vecka som har varit och behövde verkligen något som skulle få mig glad, det kan man säga att jag fick.

Inlägget vill jag avsluta med att säga att Frida är en person som det inte finns många av i världen, mogen för sin ålder, lätt att tycka om och påminde om mig själv en del. En bättre människa än mig och värd ett stort tack för att fått träffa henne.

RSS 2.0