Soon it's december

Klockan 11 idag har jag ett möte med arbetsförmedlingen, hoppas att det inte tar för lång tid. På kvällen ska jag träna igen, kroppen är inte riktigt i toppform efter träningen i torsdags och det säger en del om hur dåligt tränad man är men man ligger i. Har fått 7 minuters speltid denna säsong och bara missat 3 träningar men detta kanske blir min sista säsong i klubben så tränar på i hopp om att man ska få en chans, ser inte lovande ut men jag ger inte upp.

Det är dubbelmatch i helgen, först mot Borlänge 14.30 på lördag och mora 10.30 på söndag men kommer nog inte att bli uttagen i någon utav matcherna. På kvällen på lördag blir det bubbling förhoppningvis, ska bli kul.

På söndag den 12 dec är det lucia movie night och då är man på plats, 3 filmer och äntligen blir det dags att sätta sig i en biosallong igen. Hoppas att filmerna är bra bara.


Veckans lista

 1. Så mycket bättre
 2. Halv åtta hos mig
 3. Brottet
 4. På spåret
 5. Gossip girl
 6. Våra vänners liv
 7. Veckans brott
 8. The big bang theory
 9. The event
 10. Maria Wern

 1. Veckans kanin
 2. Paradise hotel
 3. Brynäs-Djurgården

Dom vet ingenting om oss


DEVIL + andra filmbetyg

Devil
Shyamalan har skrivit historien som filmen bygger på och den tar oss tillbaka där allt en gång började, i skräckgenren med övernaturliga inslag men denna gång är det inte spöken utan det är djävulen som står på menyn. 5 personer fastnar i en hiss på våningen 21 och detta verkar till början röra sig om en slump men sakta men säkert börjar sanningen öppnas för de, en utav dem är inte den som den utgett sig för att vara utan är djävulen. Filmen börjar bra med byggnader som är upp och ner, samtidigt som den bra skräckmusiken gör sitt. Det är spännande och rätt schysst underhållning men mot slutet tycker jag att det blir lite för mycket av allting, ett problem är också att vem som är djävulen är alldeles för enkelt att lista ut. Jag kan säga att direkt när jag såg personen så insåg jag att det där måste vara den som är djävulen och då hade det bara gått 6 min, eyes never lies är en ledtråd. Trots allt så är det en film som fungerar bra utan att för den sakens skull vara nyskapande, läsk och chips till detta hade varit mumma.

Betyg: CCC


Toy story 3  CCCCC
Toy story 2  CCCCC
Toy story     CCCCC
Sjätte sinnet  CCCCC
Unbreakable  CCCC
Signs  CC
The village  C
Lady in the water  -
The happening  CC
The last airbender  C

film

Wall street: Money never sleeps
Michael Douglas är tillbaka i sin paradroll som den hårde Gordon Gekko. Den unge finansmäklaren Jake är tillsammans med Winnie som är Gordsons dotter, Winnie och Gordon gillar inte varandra. Louis som är Jakes vän blir urköpt ur sitt eget företag och går in i en personlig kris som leder till att han slänger sig framför tåget, Jake vill nu ge igen på de som låg bakom utköpet. Den första filmen var hård och kritisk på samma gång, här så är det lite mer folkligt och sockersött vilket inte är positivt. Kärlekshistorien är väldigt tam och det är inget man inte har sett förr, däremot när Michael Douglas är med så blir det fart i det hela men han är med för sällan. Skådespeleriet är överlag bra men Frank Langella och Michael Douglas är utan tvekan filmens stora höjdpunkt, varenda scen de är med i så höjs filmen ett par nivåer. Filmen är bra men är långt ifrån lika bra som den första filmen och slutet lämnar mer att önska.

Betyg: CCC

Övriga betyg:
Wall street (1987)  CCCCC
Unstoppable  CC

Veckans bästa och sämsta

 1. Så mycket bättre
 2. Halv åtta hos mig
 3. Doobidoo
 4. Brottet
 5. The event
 6. Gossip girl
 7. Våra vänners liv
 8. Nikita
 9. Starke man
 10. Vem kan slå Filip och Fredrik

 1. Veckans kanin
 2. Paradise hotel
 3. Idol 2010

Harry Potter 7 är en stor röra

Harry Potter and the deathly hallows: Part one
Efter Dumbledors död är hogwarts stängt och den slutgiltiga fighten väntar runt hörnet, Voldemort samlar ihop sin grupp för ett möte och ta reda på var Harry befinner sig medans Harry och hans vänner för allt för att han inte ska hittas. Harry får också i uppdrag att finna och förgöra den stora hemligheten om Voldermorts ondska. Halvblodsprinsen var serien bästa film och tyvärr så är denna en av de sämre, mest på grund utav att den är utdragen och många partier blir både ointressanta men också ganska sega. Öppningen sätter en hög ribba som rivs ganska fort och sedan står filmen still ett bra tag innan den fullkomligt exploderar de sista 40-45 minuterna, att Harry och hans vänner hoppar mellan olika platser gör att det blir väldigt rörigt och inte blir det bättre av en massa nya karaktärer presenteras men utan att fylla någon större funktion. Skådespeleriet finns det som vanligt inget att anmärka på utan filmens problem är just filmen i sig, se den som en väntan på slutet som man kan se sådär ändå. Den är bra men inte tillräckligt för att man ska vara nöjd.

Betyg: CCC

Trött

Var hemme hos Johanna igår och spelade lite buzz, vann en gång och kom sist resten men en vinst är oket trots allt eftersom det är ganska svårt. Vi pratade jättelänge och när sedan kl var 7.30 började Johanna asgarva, jag vet inte riktigt hur länge det var men länge men sen sa jag godnatt och somnade ganska omgående. Att man blir väckt 9.20 av mamma som ringer är lite jobbigt men att Johanna vaknade var väl det värsta men hon somnade nog till slut hoppas jag, jag sa hej då och fot hemåt men är fortfarande grymt trött. Ska gå och lägga mig tidigt eftersom jag ska upp tidigt i ottan för har match i Falun, får väl se om man får stå annars suger det.

Ska kolla på "an education" nu och sedan blir det så mycket bättre, tror sängen väntar sedan om jag orkar.

Älskar er.

sudda sudda bort din sura min

Jag och Johanna åkte ut till vattnet och satt där en bra stund, pratade om det som varit och framtiden. Det var ganska ljust ute under hela tiden vi var där och vi åkte därifrån vid halv 9 tror, vi eldade men det tog ett bra tag innan det tog sig och det får man tacka Johanna för. Efter den dagen har jag varit lite halvkrasslig och försöker hålla mig inne så mycket jag kan men när snacksmänniskan i mig ville ha chips så var det bara att ta en tur med cykeln till MM, blev sportdryck. Var ju fotboll och ingen fotboll utan snacks, matchen kunde dock ha varit lite mer underhållande.

Idag tänkte jag kolla på brynäs-linköping, i alla fall i två perioder för sedan ska jag träna innebandy. Med tanke på att det är match på söndag tycker jag att det borde bli en del folk, det ska vara fullt men det är väl att hoppas på för mycket.

Har läst att en del har börjar pulka igång vintern, tycker dock att det är lite väl tidigt och mer snö skulle inte skada. Ju mer snö, dess bättre.

Älskar er.

Ännu en dålig polisfilm

Kommissarie Späck
Efter två små kortfilmer under guldbaggegalan så gör man nu långfilm utav alltihop men fördrar späck i små doser. Späck och hans kompanjon Grunvald hittar Harald Hamrell död i sitt hem, Späcks teori är det rör sig om en seriesjälvmördare medans Grunvald är att det rör om något i den undre världen. Irene Snusk tas in i gruppen för att ge den lite hjärna, vilket filmen i sig hade behövt. Filmen är inte rolig, inte spännande och inte alls bra, man borde ha nöjt sig med en till kort version på guldbaggegalan istället. Leif Andrée gör visserligen ett bra jobb som Späck men i övrigt är det väldigt blekt, Kjell Bergqvist är ovanligt dålig, Johan Hedenberg är mest tråkig, Cecilia Frode har inte en roll det inte går att göra någonting med och Per Moberg borde ha fått något annat att bita i. Eftersom en uppföljare har fått grönt ljus borde Fredde Granberg satsa på lite hårdare komedi som "hot fuzz" men nu blir det istället en barnversion utav vilken svenskpolisfilm som helst, lite blodigare bara. Helt enkelt ännu en dålig polisfilm.

Betyg: C

En julsaga  CCC
Supersnygga effekter med en grym Jim Carrey (röst) i huvudrollen.

glad men irriterad

Riktigt härligt att snön faller ifrån himmelen och hoppas att det håller i sig ett bra tag men dock är allt inte frid och fröjd, det finns människor som kan förvandla guld till sand. Kan inte förstå hur vissa människor fungerar men tur att den jag talar om inte är min vän utan tvärtom, ska dock inte låta mig knäckas den här gången. Jag är glad att mina  vänner är så mycket bättre än så men så är de flesta människor bättre än honom också.

Älskar er.

veckans lista

 1. Så mycket bättre
 2. Halv åtta hos mig
 3. Doobidoo
 4. Brottet
 5. The event
 6. Starke man
 7. Gossip girl
 8. Våra vänners liv
 9. Nikita
 10. Vem kan slå Filip och Fredrik

 1. Dansbandskampen
 2. Parlamentet
 3. Idol 2010

storstryk

Vi förlorad innebandy matchen stort, 16-7 är inte godkänt och jag kom in när det var 7 min kvar av matchen. Helt ouppvärmd och stel så att man inte skulle kunna göra något bra ifrån sig fatta man ju, får hoppas på bättring till nästa match om jag får chansen.

Imorn ska jag träffa Johanna en stund och eftersom vi inte setts sedan i söndags har vi nog en del att prata om, vid 4-halv 5 ska jag hem och äta smörgåstårta och sedan blir det gefle-sundsvall. En fullspäckad söndag låter härligt.

Måste bara tillägga att det är en rolig helg det här, mamma och pappa firade sin 22 andra bröllopsdag och det är något att fira det. Pappa fyller även år idag och imorn är det farsdag, vilken helg för lilla pappsen.

Älskar er.

Tillägg: Två filmer du bör undvika och alla världen recensenter är med mig eniga, saw 3D är riktigt dålig och den sämsta i sawserien.

Cop out  C
The back-up plan  CC

match

Har nyss kommit hem efter att ha stått i cafeterian och nu är det 1h och 39 min kvar till samling, matchen börjar 14.30 i rotskärshallen. Ska kolla på en period av hockeyn också, heja sverige.

Imorn är det ödesmatchen, gefle-sundsvall som är årets viktigaste match. Kom igen nu.

det var väl allt

Om man ska ha någon chans att få stå någon match iår får man fan inte vara så dålig som jag var på träningen idag, inte bra. Nu ska jag deppa och sedan kolla klart på söndagens avsnitt av gossip girl, efter det blir "cop out" som äntligen gick att hyra men ska inte jubla än. Den kan ju vara kass men det struntar jag i just nu, ni får läsa recension på den någon gång under dagen och kanske även the back-up plan.

Imorn har jag hela huset för mig själv i stort sett, pappa jobbar, sandra är i skolan och mamma är på begravnig. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på men ett blogg inlägg blir det säkert och lite mat i min mage, annars är schemat ganska tomt men funderar på att se wall steet 2 eller the social network. Vi får se.

Det var allt för nu.

Älskar er.

hoppas

Har köpt nästan alla julklappar men har en kvar, kan ha funnit det jag letat efter men måste först höra för lite så att den personen i fråga som ska få den inte har den redan. Kan bli spännande men hoppas verkligen att personen inte har saken jag har hittat för den skulle bli perfekt.

Ikväll är det träning och förhoppningsvis så får man vara med på matchen på lördag, håller tummarna. Ska kolla på lite hockey innan också.

Älskar er.

SAW 1-7, make your choice

Saw
CCCC
- Spännande och riktigt effektiv.

Saw 2
CCCC -
Snäppet bättre än första.

Saw 3
CC
- Tråkig men ett bra slut drar upp betyget.

Saw 4
C -
Filmen drar inte filmserien framåt och är ruggigt trist.

Saw 5
C -
I samma stuk som 4:an och i princip är det samma film.

Saw 6
CC -
Ett klart fall framåt och att ge Tobin Bell en större roll är lyckat, snudd på en 3:a.

Saw 3D: The final chapter
Hoffman är ute efter Jill på grund utav vad hon gjorde mot honom i förra filmen, Bobby som är en ny betkanskap är en författare som skrivit om hur han överlevde ett utav av jigsaws test och han håller även i en grupp av andra överlevand. Det dröjer dock inte länge innan Bobby står inför sitt tuffaste test någonsin, denna gång är det på riktigt. Hade riktigt stora förhoppningar om att detta kunde bli någorlunda bra och ge serien åtminstone ett värdigt slut men dessa grusas fort, tror faktiskt att det hade gått 5 min då man förstår att detta kommer bli riktigt dåligt. Efter ca 2 min har man listat ut hur det kommer att sluta, i alla fall till stor del och det är knappast till filmens fördel. Inte heller att ge Tobin Bell en minimal roll som trots allt är seriens stora behållning eftersom skådespeleriet är allt annat än bra men att Cary Elwes återkommer som Dr. Gordon är något att bli glädjas även om rollen där också är minimal. Detta är nog den sämsta utav alla sawfilmer och är nog också den kortast och tur är väl det men är nu detta den sista? Tveksamt men man kan ju alltid hoppas.

Betyg: C

inte mycket att säga

Ikväll måste man kolla på sundsvall-gefle, ett match som kan bli grymt jobbig att kolla på men tur att det är två möten. Efter det blir det åttonde avsnittet av brottet och nikita avsnitt 2, älskar brottet.

3h och 30min kvar till matchen och känner att jag blir lite hungrig, så kan vi inte ha det så nu blir det något litet att äta. Ta det lugnt så hörs vi senare.


Älskar er.

vad man kan begära

Vet som sägs men det räcker inte för mig
dörren ska öppnas och ljuset komna in
inget ska ske för att döma dig
kanske kan detta leda till friheten din
men vi vill veta sanningen

Veckans lista

 1. Så mycket bättre
 2. Doobidoo
 3. Brottet
 4. Starke man
 5. Gossip girl
 6. Vem kan slå Filip och Fredrik
 7. Elitserien
 8. Champions league
 9. Nikita
 10. Human target

 1. Idol 2010
 2. Dansbandskampen
 3. Paus på the event

Frozen  CCCC - En riktigt bra film.
Daniel Adams-Ray - Svart, vitt och allt däremellan  CCCC - En skön popplatta som påminner mycket om snookkollegans Linnros Album och röstmässigt kan man knappt skilje de åt.

musik

Går just nu igenom samtliga artister som hittils är klara för melodifestivalen och lyssnar på deras låtar, en del oväntat bra. Nicke Borg blev denna vecka klar och backyard babies är enligt mig riktigt usla men eftersom de tagit en tillfällig paus så satsar Borg på solokariärr, vilket visar sig var ett kanondrag. Hans minialbum innehåller 5 riktigt starka låtar och hans nya karriär blir förmodligen lyckad, tror även hans låt i melodifestivalen är bra.
Snart drar jag iväg till Emma för att spela bingolotto, vinner väl inget men så är det.
Älskar er.

RSS 2.0