Paranormalfilmerna ger liv åt skräckgenren

Paranormal activity 2
Familjen Rey har precis fått en son men konstiga saker sker i huset som gör att de installerar kameror i rummen, familjen vill med detta få kontroll samt få vetskap om vad som sker dock så får detta den motsatta effekten. Denna film utspelar sig före den förra filmen men eftersom dessa familjer ifrån båda filmerna känner varandra så blir detta inget problem, Micah och Katie återkommer alltså men är viktiga birollerna i denna. Det är en spännande och sjukt effektiv skräckfilm som griper tag i en från första stund och vägrar släppa taget, utan att det innehåller någon överraskning. Tempot kanske är något lägre i den här än den första men det gör att den blir mer levande och man kommer mer in på karaktärerna, en uppföljare som för en gång skull är bättre än föregångaren. Personligen skulle jag vilja se en film till men med risk för en försämring så kanske de ska låta bli, vi vill slippa att det blir alla sawsmörja av allting.

Betyg: CCCC

Paranormal activity CCC

Andra filmbetyg:

Valhalla rising C - en riktigt smörja

Icarus C - Dussinaction med svenske Dolph Lundgren

When in Rome C - En romkom som är stendöd

Robin Hood CCC - Bättre än väntat men hade föredragit mindre humor

bra, tror jag

Enligt läkaren var det bara öroninflamation så får se om tabletter har hjälpt om 10 dagar, hörseln är tillbaka iaf och det är riktigt skönt även om man fortfarande hör dåligt. Huvudvärken vägrar släppa och då har man legat större delar utav dagen men får se imorn hur jag mår, bra hoppas jag. Ni undrar säkert varför jag skriver "älskar er" nästan varje gång i bloggen och det är därför att man kommer aldrig kunna säga det för många gånger, mina känslor är så starka över dessa människor jag mött i mitt liv och de har också format mig till den jag är idag. Man kan aldrig ta en dag för givet, vad som helst kan hända och därför är det så viktigt att man säger vad man känner innan det är för sent. Ibland så kan man dock inte alltid säga vad man känner men oftast, även om ni alla som läser den här bloggen inte känner lika mycket för mig som jag gör för er så....


...Älskar jag er!

bra el dåligt?

Mamma och pappa säger att jag har bihåleinflamation och det är möjligt men har aldrig haft det tidigare, jag kan däremot säga att vara det än är så är detta det värsta sjukdomen jag varit med om. Alvedonen hjälper så att jag kan somna men tyvärr sover jag mellan 2-5 timmar om dan och sen när jag vaknar har jag lika ont igen, öronen, huvudet, näsan, tänderna, ont i halsen, ögonen och halsköttlarna. Känns som huvudet ska explodera och mamma sa att det kunde vara hjärnhinneinflamation också och vet inte riktigt hur farligt något utav de är men imorn får jag svaret. Bra eller dåligt, allt får ni veta imorn förhoppningsvis. Alltså behöver tabletter som kan ta bort den här smärtan, snälla doktor ge mig de imorn så att jag blir frisk eller åtminstone kan dämpa smärtan.

KOM IHÅG, JAG ÄLSKAR ER ALLA!

kritisk

Blir riktigt irriterad på människor ibland och en jag blir förbannad på är Isabel Adrian från svenska hollywoodfruar som "inte kan förstå hur man kan bo i Sverige", var stolt över vad du kommer ifrån istället. Kan förstå om man kommer ifrån något land där det är fattigt eller där det är mycket krig men Sverige är inget av det där även om vi inte är superrika. Samtidigt kanske vi inte ska klaga så mycket, vi slipper ju ha henne här så lite nöjd kan man vara. Sedan hon som har botoxfester, inte från samma program men hon måste ha något fel i kontoret.


blandat

Eftersom jag inte har skrivit på ett tag blir detta ett inlägg av både den ena och det andra, till och börja med det som skett. Vi vann andra matchen också och är där med 4:a i tabellen, 4-3 mot krylbo på bortaplan måste ses som ett bra resultat.

Sjukstugan är inte riktigt över med hoppas att jag är helt 100 till i helgen då det blir en lördag med lite sällskap, film och det längtar jag till. Inget festande alls eftersom jag inte har några cash men förhoppningsvis är det ändring på det till nästa månad.

Här nedan söljer nu en lista på vilka tvprogram som bör ses och vilka som bör undvikas.

 1. Så mycket bättre
 2. Sommarpratarna i P1
 3. Halv åtta hos mig
 4. The event
 5. Gossip girl
 6. Starke man
 7. Lyxfällan
 8. Våra vänners liv
 9. Spartacus: Blood and sand
 10. Grannfejden

 1. Idol 2010
 2. I form med anna anka
 3. Svenska hollywoodfruar
 4. Bonde söker fru
 5. Ensam mamma söker
 6. Dansbandskampen

Melodifestivalen

Sitter och lyssnar på massa gamla melodifestivalenlåtar och har startat en egen mapp på spotify, massa gamla och nya klassiker. Här nedan följer en gammal men mycket bra låt.

Sanningen

Jag kollar på bartenderskolan, paradise hotel och kungarna av tylösand men programen i sig är inte särskilt bra, bartenderskolan har konstiga klippningar, paradise är allmänt uselt och kungarna av tylösand är rätt osmakligt egentligten. Så varför tittar jag då, bartenderskolan har trots allt en del humor och några lite halvdumma männsikor, paradise ger jag en sista chans denna vecka för denna säsong är allt under all kritik men kungarna av tylösand kollar jag på för jag gillar människorna som är med. De har en hyfsat skön inställning till livet och rätt sköna människor så därför är lite befriande att se hur de håller på i programmet för jag skulle aldrig göra det.

Sedan måste jag bara hylla halv åtta hos mig som är ett riktigt bra program, det är roligt och lättsamt så det går inte att tycka illa om det. Här nedan följer nu en listan på veckans bästa och sämsta tv, från mån förra veckan-tisdag denna vecka


 1. Halv åtta hos mig
 2. Grannfejden
 3. Lyxfällan
 4. Brottet
 5. The event
 6. Starke man
 7. Gossip girl
 8. CSI
 9. Top model 14
 10. Hockeykväll

 1. Tv4: Sverige-Holland - Jihde, Andersson, Lundh och Kåmark vilken usel uppställning, ge tillbaka fotbollen till viasat sport.
 2. I form med Anna Anka - Måste hon alltid vara med i tv.
 3. New York fruarna - Kan vara det sämsta programmet av allt som går att kolla på.
 4. Paradise hotel - Allt är värdelöst.
 5. Dansbandskampen - Mycket värre underhållning på en lördagkväll är svår att finna.
 6. Dansfeber - Jo, här hittade jag något som är värre.

dagen

Följde med Johanna in till staden för att hon skulle få underskrift på ett papper men tyvärr så var arbetsförmedlingen stängd så det var bara att vända hem till skutskär igen, lite otur där. Är fortfarande sjuk men var skönt att göra något annat än att bara sitta hemma och kolla på tv, nu försöker jag jobba mig till en tillfrisknad till på torsdag.

Lyssnar på spotify just nu, Caroline af ugglas och Melody club. Väntar på att vänner ska börja.

PS. I love you

Äntligen

Hostan är borta och nu är det bara halsonten ska försvinna så blir allt prima igen, kände att jag blev lite bättre efter att jag fällt några tårar. Nej, det har inte hänt något men såg en sorglig filmen som inte är specielt bra och det skede ändå. Ibland kan det bli så där.

Här nedan följer texten till: En gång till

"Jag vet att vi sagt saker
som vi inte borde till varann
och för att skapa en reaktion
har vi istället sårat varandra
vi har tävlat, vi har samlat poäng
fast ingen vann
Åh det är så lätt att låta allt gå förlorat
en gång till, en gång till

En gång till, du och jag, en gång till
kan va vi vara de vi ville
en gång till, du och jag
vi började för länge sen
och vi kan börja om, en gång till

Alla gånger som du sagt
ja sagt att jag inte hör på
har det väl legat någonting i det men ändå
är du den första och kanske den enda
som jag litat på
åh det är så lätt att låta allt gå förlorat
en gång till, en gång till

En gång till, du och jag, en gång till
kan va vi vara de vi ville
en gång till, du och jag
vi började för länge sen
och vi kan börja om, en gång till

PS. I love you


RÖD

RED
Frank Moses är fd agent för CIA och sysslar nu mera att ringa Sarah som han har starka känslor för utan att ha träffat henne, när de sedan träffas är inte Frank vad Sarah hade väntat sig och inte blir det bättre av att han har skjutglada typer efter sig. Han söker hjälp hos andra fd agenter för att minimera hotet och få leva sitt stilla liv på nytt. Detta är en sjukt underhållande och rolig film som bara måste ses, en väldigt ovanlig serietidningsfilm eftersom det inte handlar om någon superhjälte. Castingen är ju bara underbar med Mary-Louise Parker, Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren, Brian Cox, Karl Urban och så den som skådespelare som är bäst John Malkovich. Malkovich briljerar i varenda scen han är med i och man kan inte sluta skratta åt hans psykopatiska beteende, samt han härliga kommentarer. Så mycket mer humor får man inte på bio iår så se till att se den, hoppas på en uppföljare.

Betyg: CCCC

Filmen är så bra

Se min kjole
4 kvinnor rymmer ifrån en klinik och ger sig ut på en roadtrip där allt kommer upp till ytan, där vänskapen blir viktigare än någonsin. Ju mindre info om filmen dess bättre för man får reda på allt längs vägen och man blir överraskad, det är berörande och skickligt utfört. Det är fullkomligt nattsvart och med få ljuspunkter så blir allt väldigt realistiskt, skådespeleriet gör där sitt för skådespelarna är briljanta. Detta är en av nordens bästa filmer någonsin och gillar man inte danskfilm så se åtminstone slutet, där brister hjärtat fullständigt. Snudd på ett mästerverk.

Betyg: CCCC

jag fattar inte

Jag har nu varit inne sedan i måndags men det blir bara värre och värre, sjukare och sjukare. Hostan har blivit grymt jobbig men nu har jag en extrem huvudvärk också och nu är det bara 3 dagar kvar till nästa träning så det får väl bli massa alvedon så man blir bra någon gång.

Älskar er.

Du kan göra skillnad

Eftersom jag hade en klasskamrat som gick bort i cancer så försöker jag bidra med en slant varje månad för att forskare kan komma närmare ett botemedel, så att folk ska slippa känna den smärta som jag och många andra har känt. Du kan göra skillnad, så gör det.


inte ännu en wallanderfilm

Jag som var så glad över att Wallandersagan för Henriksson tog slut i den senaste "vittnet" men nu kommer beskedet är det är mer wallander att vänta, jag orkar inte. Krister Henriksson svarar aftonbladet på frågan, Är du klar med Wallander? Nej, men nästan. Detta betyder att det blir minst en till film och det är en för mycket, visserligen är wallander ett stort exportmärke men vad tycker dessa länder om med den svenska deckaren. Jag begriper ingenting. Jag som hade hoppats att det skulle dyka upp något nytt inom svenskfilm-serie men då pungas det fram med fler deckare än någonsin, Johan Falk, Beck, Wallander, Irene Huss, Morden i Sandhamn, och Maria Wern. Jag ber om ursäkt om jag glömt någon, det jag ser fram emot mest är den dansk-svenska kriminallhistorien "bron" som handlar om ett mord kring öresundsbron. Kim Bodnia och Sofia Helin i huvudrollerna och de bakom serien har arbetat med "mordkommissionen" och "brottet", där snackar vi kvalité men får se under senhösten hur bra resultatet är.

resident evil:afterlife

Resident evil: Afterlife
Alice är tillbaka för fjärde gången men inte sista eftersom en femte film är under arbete just nu. Ni kan storyn, sjukdomen har spridit sig och i princip alla befolkning har blivit zombies men samtidigt som Alice och gänget försöker döda dem är hon på jakt efter de som sett till att detta har skett. Har man sett den 3:e filmen vet man i princip hur 4:an börjar men även om man känner igen mycket är också en del väldigt nytt, framför allt är det nya skådespelare men det är inte där det förbättrats. Det är hårdare, tuffare, riktigt underhållande och det är härligt med den hejdundrande musiken i bakgrunden men trots all denna uppfräshning så är en del effekter inte särskilt snygga. Just nu känner jag att det kvittar liksom att de flesta nya skådespelarna inte alls håller måttet för man blir underhållen och det är det som räknas, längtar till nästa kapitel i serien.

Betyg: CCC

en farlig dag

Som ni säkert vet har jag hostat konstant snart i 4 veckor och det har inte blivit bättre, igår var jag och tränade men det skulle jag inte ha gjort. Under matchspelet blev jag alldeles snurrig och hade jag inte klivit av hade det kunnat gå riktigt illa, har bestämt mig nu att inte träna förens jag har blivit frisk igen.

Ikväll blir det sport på tv, först djurgården-linköping och efter det drar holland-sverige igång. Härligt.

Älskar er.

Nöjeslistan och Utelistan

1. The event
2. Skavlan
3. Halv åtta hos mig
4. Robinson 2010
5. Doobidoo
6. Brottet
7. Superstars
8. Starke man
9. Lyxfällan
10. Förkväll

1. Idol 2010
2. Bonde söker fru
3. Ensam mamma söker

ccc

Igår var jag hos Johanna och vi pratade en massa, vi skulle ha kollat på film men de hann inte bli färdiga så vi kollade på en utav dem idag istället. 2:13 hette den och var ganska bra men det fanns en del som inte passade in i storyn och det sänkte filmen lite men den var bra.

Imorn så är det träning igen och ska göra allt för att få stå på fredag men räknar att mina chanser att få stå något alls iår ligger på ca 5%, så känns lite tufft. På tisdag är det sverige-holland som gäller och på onsdag är dagen jag älskar, full tv från 19.30 till 23.00.

Detta får vara allt för idag

Älskar er.

blah blah blah

Idag drar äntligen serien igång mot valbo i valbo kl 17.30, borde bli vinst. Efter det ska jag hem till Johanna och sova över.

Igår var jag och såg älvkarleby-forsbacka och mitt tips om oavgjort gick hem, slutade 7-7 men älvkarleby borde ha vunnit men så är det.

Känner att jag måste kommentera de 4 artisterna som är klara för melodifestivalen 2011, Lasse stefanz, Linda Bengtzing, Pernilla Andersson och Swingfly. Pernilla Andersson känns som ett härligt tillskott och Lasse Stefanz borde kunna fungera men Linda Bengtzing borde ha skippats och Swingfly har inte gjort en bra låt hittils så att han ska ha hittat rätt är ganska liten.

dagen torsdag

Idag ska jag vara med Johanna en stund, fixa grejerna till matchen, kolla på första perioden i ishockeyn och sedan ska jag åka iväg till rotskärshallen och spela match mot gårdskär.


Remember me
Övertydlig och slutet är riktigt förutsägbart men De Ravin i den kvinnliga huvudrollen är bra, Pattinson är okey liksom filmen. CC


Crossing over
Spännande, realistisk och djupt oroande. Harrison Ford är bra i huvudrollen men även Judd och Liotta duger fint. CCC


Vilken dag!

Natten till tisdagen var hemsk, sov högst 2 timmar och sedan när jag trodde jag skulle somna om så ringer pappa mig och frågar om jag kan hämta Neo på dagis. Klart jag ställde upp på de och så kom jag dit och kläde på honom och sedan när vi skulle gå så visste jag inte vilken vagn som var hans, ringde pappa och frågade men mamma beskrev hur den såg ut och det var kanske den sämsta beskrivningen jag har hört. Iaf tog jag en vagn som var som beskrivningen men efter att ha kommit en bit som möter jag några fröknar som frågar mig om jag inte tagit fel vagn och visst hade man det, det stod till och med namn på den så det var bara att lunka tillbaka. Detta var något som borde ha varit pinsamt men jag tyckte det var ganska trevligt, fick spendera mer tid med underbara Neo och fröknarna var riktigt trevliga.

Så kom jag tillbaks och då hittade vi rätt vagn och det visades sig att ingenting utav mammas och pappas beskrivning stämde, så har skrattat lite lagomt åt det idag och retat de lite grann.

Vi tog sedan en tur in till staden där jag köpte 3 nya filmer till min samling, 2 vanilla coke samt en dr pepper. Vi kom hem sedan och då åt vi makaroner och köttbullar, var ett tag sedan så det uppskattade jag.

Kvällen blev ganska lugn och skön efter ett program av halv åtta hos mig, superstars, house och sedan tv3 nya bartenderskolan som blev skön avrundning på dagen.

Nu ska jag gå och lägga mig, kan också konstatera att jag skrivit ett av de längsta inläggen i min bloggs historia så det var trevligt.

Älskar er.

LOVE friends

Idag mår jag bättre än igår och kan bero på att jag inte gjorde ett skit igår, satt bara hemma och glodde. Så värdelöst att vara sjuk och man kan inte göra någonting, förhoppningsvis blir jag frisk snart så jag kan vara med mina vänner och prestera bra på träningarna.

En sak jag satt och tänkte på idag var att vad underbara människor det finns i världen, alla vänner jag har och alla klasskamrater man haft. Sedan de här människorna som man träffat bara en gång eller max 3 gånger som gjort sånt extremt intryck på mig utan att jag pratat med de så mycket, de är guld värda för att ni ska veta vilka ni är så är det Frida och Caroline.

Älskar er alla.

FILM

Legion
Helt okända personer fastar av olika anledningar på ett nedgånget sevicehus och när sedan en gammal dam fullkomligt flippar ut så inse de att något hemskt är på väg att hända, Michael dyker sedan upp för att rädda de men vad är hans motiv. Allting ställs på sin spets när det visar sig att jordens existens står på spel och att ett ofött barn kan rädda planeten. Paul Bettany är som oftast bra som ängeln Michael och filmen i sig är ganska spännande, skådespelriet i övrigt är ganska tamt men i en sådan här film spelar det inte så stor roll. Man blir underhållen och även om det inte är ett mästerverk så är man ganska belåten.

Betyg: CCC


The Joneses (familjen Jones)
Familjen Jones flyttar till en ny stad och bemöts väl av grannar men det finns ett problem, familjen Jones existerar inte utan de är försäljare som ska sälja en livsstil. Alla de träffar vill ha allt som de har, bilar, klockor, kläder, golfklubbor m.m. Allt går bra till en början men när familjen Jones börjar dra åt olika håll börjar sakta men säkert livet de ska sälja att raseras. Detta är en riktigt är en film som alla bör se, den roar men samtidigt oroar. Tar upp en rad viktiga frågor som utanförskap, leva för mer än vad man har och att passa in. David Duchovny är lysande och måste lite motvilligt säga att Demi Moore är riktigt bra, Amber Heard (känd från "All the boys loves Mandy Lane") spelar dottern i familjen och även hon gör ett bra jobb men får inte glömma Ben Hollingsworth som sonen som också han funkar bra. Det som drar ner betyget är alla produktplasering samt ett ganska tamt slut men betyget är ändå väldigt starkt.

Betyg: CCC

Gravitonas


blind


Saknad?

Jag har hela tiden sagt att ungdomstiden tar slut vid 20 men det känns som att jag lever ett liv som det flesta i min ålder levde för 3-4 år sedan, jag har inte kommit så långt jag hoppats men frågan är om jag vågar satsa dit jag vill nå. Det känns som jag har mer att förlora än att vinna men samtidigt börjar jag bli så trött på att ha det som nu, inte tjäna några pengar och sysslorna blir detsamma dag ut och dag in. Jag inser att allt hänger på mig själv, vad jag är redo att göra och vilka uppoffringar jag är villig att göra men just nu vet jag inte.

Jag älskar mina vänner och min familj men det känns som något saknas, något hål i mig som inte har fyllts men vet inte vad det är än.

lite av varje

Ikväll blir det fifa turnering igen, var ett bra tag sedan sist och ska bli spännande att se om man är lika bra som sist eftersom man vann den gången. I övrigt har jag inga planer med helgen mer än att vara hemma och försöka bli frisk någon gång, har varit småsjuk i två veckor nu men nästa vecka börjar serien så vill gärna vara frisk till dess.

Ke$ha är en artist som jag inte sett någon som helst talang i förens nu, hennes album innehåller massa spår som kan vara framtida hits och några som redan är det. Om inte annat kommer hennes låtar spelas mycket på klubbar runt om i världen några år framöver, längtar redan till hennes nästa album men hatar dock hitsen "TiK ToK" och "Blah blah blah".

Tittade nyss på avsnitt 2 utav brottet säsong 2 och har långt kvar för att nå säsong 1 men den är bra, saknar dock nerven som 1 säsongen levererade. Ska bli spännande att se hur amerika hanterar den första säsongen i serien "the killing".

filmer på gång

Efter att ha googlat runt har jag hittat massa roliga och spännande filmer som ska börja filmas inom kort, den stora överraskningen är en svensson svensson 2 som jag hoppas mycket på. Joel Kinnaman kommer ha fullt upp under 2011, en amerikansk tv-serie, 6 johan falkfilmer, 2 snabba cash filmer samt en utländsk långfilm. Mycket pekar att han får sitt absoluta genombrott nästa år, annat som börjas spelas in nu i oktober är 6 nya irene hussfilmer och de längtar man inte direkt efter.

RSS 2.0