Veckan som gått

NÖJE

BRA
Doobidoo
Starke man
The event
Skavlan
Superstars
Brottet säsong 2
Halv åtta hos mig
Ola
DÅLIGT
Idol 2010
All reklam på playkanalerna
Reklampauserna på vanlig tv
Nedläggningen av tracks

Livet
BRA
Johannas födelsedagsfest
Johannas födelsedag
Mina vänner
Innebandyträningar
DÅLIGT
Hostan hänger kvar fortfarande
Att fontänen på torget var avstängd vid 02.00
Sover uselt igen
Älskar er.

jag vill sova

Är riktigt trött efter gårdagen men trodde att man skulle bli lite piggare av att kolla på hj-17 matchen mellan skutskär-sätra men hade fel, blev nästan tröttare. Just nu väntar jag på att emma och micke ska komma förbi med drickat som blev över samt mobilladdaren, vet inte riktigt när de kommer förbi så vågar inte gå och lägga mig.

Det blev riktigt roligt igår trots att väldigt få människor dök men all heder till de som gjorde, verkade som Johanna var ganska nöjd ändå. Träffade Kolerud som man inte sett sedan 9:an och det var riktigt skoj, mötte devil, sjöberg, emil wiren och många fler. Hoppas att vi kan träffas igen någon gång.

Jag vill sova nu men får vänta någon timme till.

Älskar er.

soca

är trött nu så jag lägger mig ner och sover. spordrycken tog fint och kanellängen super. godnatt.

det löser sig

Sitter och lyssnar på the ark nu i väntan på att Emma ska komma och hämta mig, hon ska komma vid 3 tiden så det är ganska långt kvar. Undrar vad man ska äta idag då, debut på tre små rum så man får hoppas att maten går att äta. Det löser sig säkert.

Igår satt jag och kollade på "skavlan" vilket jag anser är ett riktigt bra program, Mona Sahlin var med och jag hoppas att alla satt och kollade. Kollade även på två danska filmer, "kandidaten" och "mörker". Det jag kom fram till var att, varför lär sig inte sverige utav danmark. De gör så ofantligt mycket bra filmer, visst finns det filmer som inte är fullt lika bra men de visar att man kan göra bra filmer utan en hög budget. Se de två filmerna så håller ni säkert med mig.

Älskar er.

I'm ready

Nu är det snart dags för fest och allt är färdigt, kläderna är tvättade och drickat är inhandlat. Blev inte specielt mycket men ska ju räcka till en förfest så behövs inte jättemycket, efterfest får vi se om det blir någon men då är drickat slut iaf.

Idag har jag varit ganska uttråkad för har bara väntat på att det ska bli lördag men det var gott att äta hemmagjord pizza, det var ett bra tag sedan.

Nu ser jag en film, går i säng och sedan låta tiden rinna iväg så att det är bara är att köra igång.

Älskar er.

fest

Är så jävla festsugen nu alltså, bara två dagar kvar innan det kör igång men det känns nästan som en evighet. Även om jag ska ta det lugnt så är jag så sugen, träffa folk och bara chilla. Ska bli fett najs iaf och nu får man längta till träning ikväll så att dagen rullar på någorlunda, hade tänkt gått till systmet idag men får bli imorn istället.

Älskar er

donkeyboy


film

Prince of Persia - Sands of time
Dastan är en hemlös pojke som hittas av kungen som gör honom till prins, han växer upp och får mer än han kunnat drömma om. När sedan kungen mördas och Dastan blir falskt anklagad så rymmer han för att rentvå sitt namn samt finna sanningen, han bär även på en dolk som är mycket mäktigare än vad än först trott. Den visar sig kunna vrida tillbaka tiden men dolkens väktare, som är en prinssesa vill att den ska vara skyddad och därför ha den på den rätta plats. Jake Gyllenhall är strålande som Dastan, Ben Kingsley och Alfred Molina är också bra i två viktiga biroller. Det är spännande men den har inga överraskningar att komma med och effekterna övertygar inte, man blir trots allt underhållen i de ca 2 timmarna. Ska bli spännande att se om de blir någon uppföljare för Gyllenhall ser man gärna fler gånger som Dastan.

Betyg: CCC

Vägen
Världen har gått under, alla djuren har dött och växter har dött ut. Mitt i undergången vandrar en far och son i jakt efter mat men eftersom det finns allt för få snälla människor kvar i världen så stötter de på en massa problem. Viggo Mortensen är som vanligt strålande som pappan men den stora frågan är hur Charlise Theron kunde tacka ja till den lilla rollen hon har, visst är filmen riktigt bra men Theron roll hade knappast behövt någon stjärna. Det är berörande att se hur de försöker överleva trots att alla oddsen är emot de, mot slutet dyker det ändå trots upp ett ljus i allt mörker. En annorlunda som blivit en kritikersucce men biobesökarna har undvikit den, konstigt eftersom bioåret har bjudit på få bra filmer.

Betyg: CCCC

när jag drömmer


nu får jag lugna ner mig

Har varit riktigt politisk de senaste dagarna så det är nästan så jag spyr på mig själv, har nu kommit fram till att detta blir mitt sista politiska inlägg iår. Jag läste ett blogg inlägg idag om att en person var trött på alla som beklagar sig på facebook över valet, det klart att alla människor har olika åsikter men man måste få beklaga sig. Jag vill inte ha ett land som känns igen vid andra världskriget och folk måste få ut sin ilska, så jag förstår alla på facebook och andra ställen som klagar över valet. Om personen mot förmodan skulle läsa det här blogginlägget så tycker jag att din blogg annars är super, det var bara det.

Har en liten grej till att säga och är säkert inte ens först men här kommer det iaf.

Det finns dumma människor, så finns det de som är ännu dummare och så finns sverigedemokraterna.

Tack för mig.

666


Ge oss Sverige tillbaka

Valet i söndags gav oss bara förlorare men kan de svälja stoltheten kan vi få 7 vinnare och en förlorare, det är det ända som jag känner skulle vara bra Sverige nu och i en lång tid framöver. Faktum kvarstår att de var 90-92 kullen som röstade in SD, det kanske är dags att bli påmind om andra världskriget. Vi vill inte att SD existerar och vi vill inte att rasism existerar, min lösning är och har alltid varit att gränserna i alla länder ska vara öppna för alla och att man får bo var man vill. Detta kommer inte att ske på grund utav att alla inte vill ha en bättre värld och alla kan inte acceptera utlänningar, en skam för en hel värld.

Folk säger att utlänningar begår alla brott, visst kanske det finns en sanning i det men det finns också en bakgrund bakom brotten och allt skulle lösas via samarbete mellan samtliga länder i världen och alla strävar mot samma mål. Freden.

Tyvärr så kommer detta inte ske så därför är min förhoppning att SD försvinner vid nästa val, i lördags var allt frid och fröjd och i söndags rasade allt. Sverige var en plats jag älskade, nu har kärleken sjunkit och jag vill ha det som i lördags så "Ge oss Sverige tillbaka".

today and tomorrow

Ikväll så är det innebandyträning igen och sedan tänkte jag kolla på superstars, det är väl i princip allt dagen har att erbjuda.

Imorn så fyller Johanna år och då åker jag dit och firar henne lite grann, på lördag firar vi henne på riktigt för då är det party. Var några veckor sen jag var på fest senast så nu blir full fart, nej ska ta det ganska lugnt det är ju trots allt hennes dag.

Allt för nu.

Älskar er.

the wolfman

The wolfman
Detta var årets första storfilm som hade premiär och floppade ganska rejält, fattades 10 miljoner dollar för att spela in budgeten. Lawrence är en hyllad skådespelare som åker runt om i världen med sin teater, när hans bror sedan mystiskt försvinner så gör han allt för att ta reda på sanningen. När han sedan blir biten av en varulv så förändras allt, han blir själv det monster han jagat. Castingen är strålande med namn som Benicio Del Toro, Hugo Weaving, Emily Bluny samt Anthony Hopkins som samtliga är väldigt bra, filmen i sig är faktiskt också ganska bra. Det är ganska blodigt men framför allt är det underhållande, man aldrig en tråkig stund men tyvärr så fattar man lite väl tidigt hur alla händelser hänger ihop med varandra.

Betyg: CCC

18-2

Idag hade vi träningsmatch mot Älvkarleby och vi vann med hela 18-2, vi spelar i en division högre så siffrorna ska vara ganska stora. Gjorde en helt okey insats men finns en del att förbättra om jag ska få stå något i år, framför allt att fånga in bollarna. Tappade en del enkla returer idag samt kom jag fel ett par gånger i positionsspelet men första matchen på säsongen så det finns tid att fixa till det.

Imorn ska jag rösta (S) och sedan blir det fotboll på tv igen, ännu en härligt dag i paradiset. Nej, skoja bara men skönt att få vila upp mig till träningen på måndag.

hTack till alla som kom och kollade på matchen, Johanna och Emma de ställer alltid upp och blir riktigt glad när det kommer och kollar. Inte för att jag hade blivit ledsen om de inte hade kommit men det känns som de går bäst för mig när de är där.

Älskar er.



idag och imorn

Idag så åkte jag över en stund till Johanna, gick igenom en del musik som ska spelas på partyt nästa lördag och den känns som den kan bli en låååååååååååååååååång kväll. Nej, skoja bara även om musiken är av sämsta slag kommer jag ha det trevligt ändå och det kommer alla andra också ha. Nu så sitter jag och väntar på att hockeyn ska börja, jävla idol går nu och det går ju inte att kolla på.

Imorn är det match mot älvkarleby, ska bli grymt kul att komma igång. Blir även hockey mot kvällningen, Djurgården - MODO.

På tisdag fyller Johanna år så då ska jag över en stund och umgås, passar bra så dagarna börjar rinna på när jag inte har träning.

Älskar er.

varför

Det finns en person i hela världen, av de som jag har träffat som jag absolut inte tål och personen gillar inte mig heller så det är ömsesidigt. Kan någon förklara för mig varför jag måste se personen så ofta, jag klarar det inte. Varför.

Älskar er.

Nominerad

Jag har blivit nominerad av Johanna att berätta 10 sanningar om mig själv, kan bli svårt men får se. Tackar för nomineringen.

1. Filmkunskap är nog det ända i livet som jag är riktigt bra på.
2. Jag skriver låttexter men är usel på att sjunga.
3. Innerst inne så tror jag att världen skulle vara lite bättre utan mig.
4. Jag hatar mitt hår.
5. Jag skulle aldrig göra en skönhetsoperation även om jag tycker att jag är ful.
6. Har svårt att se varför man överhuvudtaget vill vara vän med mig.
7. Jag har ca 2000 dvd filmer + serier sedan har jag en massa brända filmer också.
8. Jag gråter väldigt ofta till filmer.
9. Jag ser hemskt bra i mörker.
10. Tycker att det är lättare att skriva om känslor än att tala om de.


Jag nominerar ingen.


en sista dikt

Kollade igenom min diktbok som inte uppdaterats på ungefär 4 år och förstår att man mått dåligt många gånger, fler gånger än jag kommer ihåg men tur då att livet är bättre nu än någonsin tidigare. Började skriva på diktboken när jag gick i 6:an och slutade när jag började gymnasiet, varför vet jag inte men med tanken på innehållet ska jag nog elda upp den och därför får ni här en dikt som aldrig mer kommer att läsas upp. Den är från när jag gick 6:an.

Barnet (skriven i 6:an)
svarta rosor ligger framför barnets fötter
det finns inte längre en luft att andas
solen har slutat att lysa
inga ord kvar att säga
evigheten är nu en enda dag
klockorna slår sina sista slag
det finns inte längre en eld att släcka
låt barnet sluta växa
lämna barnet på en ensam plats
låt barnet gå i tusen bitar
låt barnet gå till vila





HUSH

Hush
Zakes har sin flickvän Beth med sig på en biltur där han ska sätta upp massa affischer vid bensinmackar, Beth börjar tröttna på Zakes och det liv hon lever. Hon bestämmer sig för att lämna honom men då blir hon kidnappad, Zakes begår flera brott för att hitta henne och jagar den lastbil där hon hålls fången. Jag skrev att detta var en rysare men det visade sig att det var en thriller, den var faktiskt bättre än väntat men blev ändå besviken. Det börjar riktigt bra och har en riktigt nerv, det är spännande och slutet är något överaskande. Sista 30 min är fyllda är klichéer och tyvärr dör stämningen något, vilket gör att man tänker var detta allt. Det lyckas inte knyta ihop filmen som jag hoppas men skådespelarna gör ett bra jobb.

Betyg: CCC

shopping blev det idag

Johanna fyller år på tisdag så fixade den sista presenten, jag är så rädd för att hon ska bli missnöjd men jag hoppas att hon blir nöjd. Det är som sagt födelsedagsparty på lördag nästa vecka och som jag längtar, träffa människor jag inte träffat förut och vi kommer att få det riktigt härligt det tror jag. Upplägget berättar jag om nästa vecka.

Mitt eget liv känns faktiskt helt okey, innebandyn går helt okey och det är så fantastiskt roligt gäng att man bara måste älska att spela för skutskärs IBK. På arbetsfronten har jag sökt jobb på en ny butik som ska öppnas i Skutskär, hoppas verkligen att jag får det. Skulle vara kul att kunna flytta innan året är till ända och skaffa lägenhet så jag kan få det som jag vill, skulle kanske bli lite ensamt men kommer mina vänner och hälsar på så ska det nog bli bra. Måste först skaffa en lägenhet och jobb så måste inte tänka så långt fram, ta en dag i taget så löser det sig nog.

Imorn är det elitseriepremiär mellan AIK - Linköping, ska nog kolla på den på tvn och sedan på torsdag är det sista träningen innan matchen på lördag. Första matchen för säsongen och det är en träningsmatch mot Älvkarleby, brorsan Matte spelar där så skulle vara kul att krossa de. Kl 12.00 i rotskärshallen smäller det ifall ni har lust att kolla.

Nu blir det en engelsk rysare, Hush heter den men har inga större förhoppningar. Recenserar den imorgon.

Älskar er.

The last song

The last song
Ronnie ska tillsammans med sin lillebror Jonah spendera sommaren ihop med sin pappa som de har ett asträngt förhållande till efter skilsmässan med deras mor, Ronnie har dessutom börjat begå mindre brott. Ronnie möter av en slump Will som är stadens rikaste ungdom och deras möte leder till kärlek samtidigt som hon börjar hittas tillbaka till sin far. Miley Cyrus är okey som Ronnie men filmen stora behållning är Greg Kinnear som spelar pappan, en underskattad skådespelare som gör ett stort jobb. Filmen håller en jämn nivå för att sista 40 min gå rakt ner i hjärtat och få oss att känna riktig smärta, visserligen lite förutsägbart men de sista 40 min är fantastiska.

Betyg: CCC

lägg på minnet

Det jag har börjat störa mig på är att människor säger en sak men menar en annan och sedan ska man lista ut det, jag är inte tankeläsare och säger man en sak då kan man inte räkna med att man ska veta vad man menar egentligen.

Det var allt.

Älskar er.

1 år men inte mycket har hänt

Idag var jag med två utav vännerna från när jag gick på Borgarskolan, Amanda och Eric men trots att det gått ca 1 år sedan vi sist sågs så har inte mycket hänt. Vi är precis som då, lika sköna alla tre eller åtminstone de två. Vi umgicks några timmar och Eric visade fler nya trick med sin kortlek, han är fan grym på att trolla. Vi bestämde att vi skulle ses igen och det gör jag gärna, kul om man kunde hålla kontakten med alla gamla klasskamrater så länge som möjligt.

Älskar er.

Det vackraste


veckan

Idag så blir det sverige-san marino på nya kanalen tv10 och imorn ska jag köra stenhårt på träningen men får se hur kroppen reagerar, hängde inte alls med igår och det kan ha att göra med att jag var lite hängig. På torsdag ska jag fika med amanda och erik, ska bli grymt kul att träffas igen efter lite mer än ett år. Vi som hänge ihop nästan varje dag under de 3 åren vi gick på Borgarskolan, tänk vad tiden gått fort. På kvällen blir det sedan träning igen och så är veckan nästan slut, får se vad som sker i helgen men det kommer nog bli bra.

Längtar till den 25 september för då smäller det.

Älskar er.

Brottet

Brottet (forbrydelsen) säsong 1
Nanna Birk Larsen hittas mördad och det får stora konsekvenser för avgående kommissarien Sarah Lund, Sarah Lunds ersättare Jan Meyer, politikern Troels Hartman samt Nannas familj som bokstavligt talat håller på att gå under. Spåren leder först till skolan där Nanna gick men fallet visar sig vara mycket mer komplicerat än det först verkar och det drar in sig i ett politskt krig som kräver fler offer. Detta är utan tvekan den bästa serien som hittils har gjorts, varje avsnitt är spännande och man sitter som fastklistrad. Den fullkomligt pulserar och man faller in varje fälla som läggs efter vägen men till slut har man kommit på vem mördaren är, tog till 18 avsnittet. Skådespelandet är lysande ända från huvudrollsinnehavarna till minsta biroll, bättre än så här blir det inte. Ett mästerverk! Det finns en säsong 2 som jag ännu inte sett men har svårt att se hur den skulle kunna vara i närheten av det här och så kommer en amerikansk version som heter "the killing", Joel Kinnaman spelar en utav rollerna där.

Betyg: CCCCC

ett nej har aldrig känts bättre

Peter Forsberg har tackat nej till spel i MODO och jag får en stark känsla av att han kommer att spela i Elitserien iår eller åtminstone nästa år, MODO är dock denna gång uträknade. Jag fick en stark känsla när gefle dagblad skrev att Widing var ledig och då tänkte jag, "han kommer djurgården att värva" och jag har samma känsla nu. Jag hoppas verkligen att den stämmer för då får vi se nummer 21 i djurgården och han är välkommen, vad som stöder det jag känner. Hardy Nilsson har haft foppa tidigare samt så är Forsberg mer i Stockholm än någon annanstans, detta gör att jag tror att han kommer spela för djurgården.

Date night

Date night
Paret Foster lever endast efter schemalagda dagar och när Phil plötsligt bryter mönstret så rasar allt, de tar en annans bokning inne på en resturang och nu får de snutar, politiker samt stans största skurk. Det är faktisk lite småtrevligt och Steve Carell (Phil) gör sin bästa prestation sedan "40 year old virgin", detta är främst en komedi men även lite åt thriller hållet. Biljaktscenen i slutet av filmen är filmens stora höjdpunkt men betyget dras ner utav lite för otroliga händelser, Mark Wahlberg som lättklädd fd säkerthetsman drar också ner men i det stora hela en fullt dugglig film.

Betyg: CC

the book of eli

The book of Eli
Världen är näst intill nått sin undergång och mitt i allt vandrar Eli längs vägarna för att finna ett ställe där hans bok passar in, vilket inte är så lätt eftersom allt är ute efter den. Vill inte berätta allt för mycket om handlingen för då blir det ingen överraskning sedan, det som är ruggigt bra med den här filmen är skapandet av den nya världen som de gjort. Det ser ungefär ut som i "mad maxfilmerna" vilket ger en perfekt känsla och så är fotot strålande. Skådespelarna är också riktigt bra med Denzel Washington, Mila Kunis samt Gary Oldman i spetsen som de ondskefulle skurken. En av årets bästa filmer.

Betyg: CCCC

längesen

Det var ett tag sedan jag uppdaterat men nu så kör jag ett litet kort inlägg.

Har riktigt ont i halsen just nu och alla halstabletter hjälper föga men ska träna ikväll så får se vad resultatet blir, bra eller dåligt? När jag sedan kommer hem blir det fångarna på fortet och time out, har inge nattmat så blir sängen tidigt idag om inge oväntat skulle ske.

Det kanske blir innebandymatch imorn men får veta idag om är det blir av, skulle bli skönt att komma igång med spel när det är ca en månad kvar till säsongen drar igång.

Gud vad tråkigt det kan vara ibland, jag blev bjuden på ett födelsedagsparty men var tvungen att tacka nej eftersom jag redan är uppbokad för ett annat födelsedagsparty samma dag. Typiskt hade så gärna gått på det också specielt när det var en person som jag inte träffat sedan studenten, hade kunnat bli hur kul som helst men men nu är det som det är.

Älskar er.

RSS 2.0