Hockey

Ska ta det väldigt lugnt de här dagarna nu innan praktiken och vaknade faktiskt för 30-40 min sedan, känns riktigt bra. Kollade på hockey och l word säsong 5 igår så blev lite sent, när man väl börjat kolla går det inte att sluta trots att klockan blir mycket. Ikväll blir det hockey igen, Sverige går in i turneringen och ska bli riktigt kul att se vad det här svenska laget står eftersom jag rankar tre kronor 4-5 nått sånt där. Hoppas dock att vi är bättre än så.

Imorn ska jag nog sova lika länge och så ska jag handla morden i midsomer dvdn med expressen, snart är samlingen komplett. 6 filmer kvar och 5 efter imorgon.

På onsdag ska vi iväg och köpa tält inför resan, får se vad det blir för något men det blir lite försmak av det som komma skal i sommar.

Älskar er.


Fast five

Fast five
Då var det dags igen, femte filmen i ordningen och man känner verkligen igen sig. Filmen tar vid där den första slutade där den första började med att Dominic (Vin Dielsel) döms till livstid och på väg mot fängelset frigör hans vänner honom, i en ganska välgjord biljakt. Efter det följer en kupp (eller vad man ska kalla det) mot ett tåg som är ganska spektakulärt men sen hamnar filmen i samma bana som tidigare, inte bara från de tidigare filmerna utan det tas från flera olika och det känns nästan som bad boys men för en yngre publik. Som sagt man känner igen sig och i det här fallet är det inte till filmens fördel, man sitter och hoppas på att det ska komma något nytt så filmen ska ta lite fart men den står still fast den trampar på gaspedalen. Efter varje film har jag hoppats på att uppföljaren ska bli bättre men blir alltid besviken, likaså här för den är inte bra och inte särskillt spännande heller. Skådespeleriet har ju inte varit den här serien höjdpunkt och inte heller i den här filmen men Dwayne Johnson känns väldigt schablon mässig vilket gör hans insats väldigt svårt att bedöma, han är inte bra men tror inte heller att det var regissörens tanke med att ha med honom i filmen. Justin Lin har nu gjort 3 fast filmer och det är fler på väg, tycker dock att serien borde stoppas nu innan det är för sent men Lin har fått med sig Arnold Schwarzenegger ombord på Terminator 5. Alltså trodde serien var död efter terminator salvations halvflopp men det finns alltså mer att hämta.

BetygCC

Övriga filmer:
The fast and the furious  C
2 fast 2 furious  C
The fast and the furious: Tokyo drift  CC
Fast and furious  CC 


Stadium och H&M

Ville inte åka in till stan i helgen eftersom det är dagarna innan jag börjar jobba så åkte in i dag istället, köpte fotbollskor och benskydd som man nog kommer ösa om mål med den här säsongen. Gick till H&M efter det och där köpte jag äntligen köpte mina röda jeans, inte riktigt så röda som jag ville ha men är riktigt nöjd ändå glömde dock bort att köpa solgalsögon så det får bli en annan gång.

Imorn ska jag hem till Johanna en stund och får se vad vi hittar på men det blir nog trevligt, det brukar bli det.

Vädret de senaste två dagarna har varit lagomt sköna, inte för varmt men inte för kallt heller så jag är supernöjd men det ska snart bli jättevarmt igen så funderar på att köpa en glassbil och lägga mig i. Eller, trorligen inte men skulle vara skönt att slippa värmen.

Älskar er.


Om sanningen ska fram


Vaken

Börjar hockeyn om 4 min och jag hoppas verkligen att Chicago vinner så vi får Vancouver spelarna i VM men vi får helt enkelt vänta och se, håller tummarna.

Har suttit vaken hela natten och haft ett litet marathon med avsnitt ifrån criminal minds säsong 6 och det är en riktigt grym serie, sällan man blir så beroende av en serie. 24 tröttnade man på efter 4 säsonger trots att jag såg resten utan att tycka det var superbra, the l word, vänner, the big bang theory och CSI är några andra som man är beroende av trots att the l word har slutat gå. Har snart serien komplett också, säsong 6 kvar bara.

Nästa vecka startar korpencupen, i helgen blir det därför inköp av nya fotbollskor och tänkte köpa lite kläder också. Hittade ett par byxor som jag bara måste ha.

Älskar er.


ranking BB-deltagarna

  1. Simon
  2. Peter
  3. Martin
  4. Sara
  5. Gurkan
  6. Katerina
  7. Christian
  8. Madelene
  9. Sonia

Äntligen! men samtidigt är det en sorgsen dag

Imorn är det måndag och ska spela två matcher, kommer lagomt när säsongen är slut men ska bli jävligt skoj. Ska stå för juniorerma men med tanke på att jag inte stått en match sedan september tror jag formen är något svag, får se imorn helt enkelt.

Sen måste jag beklaga sorgen för familjen Andersson, kan inte i min vildaste fantasi förstå hur ont det måste göra. Vi stöttar er <3

Älskar er.


Lite av varje

Spelade rundpingis igår och bodatakterna satt i, man var ju i princip som en världsmästare. Fifaturnering på kvällen där det inte alls gick bra, vann inte en match men förhoppningsvis blir det bättre till nästa gång.

Alltså den här värmen tar knäcken på mig och om två veckor börjar praktiken, då är man ute i princip hela dagen och förstår inte hur jag ska klara det. Får hoppas på att det regnar i 3 månader framöver eller åtminstone inte varmare än 10 grader, skulle bli så lycklig men samtidigt måste det vara varmt i vattnet så man kan bada så det blir lite svårt.

Måste säga att den 14 säsongen av morden i Midsomer blir bara bättre och bättre, Neil Dudgeon ser ut att axla rollen som John Barnaby mer än väl och längtar redan till nästa avsnitt.

Längtar till allsången också, ska bli spännande att se vad Måns kan göra.

Älskar er.


HELGEN

Idag har jag suttit hundvakt åt Tyson, han är så go och snäll men sen råkade han komma åt knappen till xboxet så då tog fifadagen slut. Hemma och åt med familjen, detta har väl i princip varit hela dagen eftersom tiden gått väldigt fort men BB missade man ju inte.

Imorn så blir det påskmat och förhoppningsvis enda till måndag, imornkväll blir det hockey för hela slanten där det först är Sverige och sen Rangers-Washington. Vilken kväll.

För övrigt så är nästa vecka min sista lediga på några månader, praktik på bodaskolan.

Älskar er.


Filmbetyg:
Skyline  CC
Fyra år till  CCC
Biutiful  CCCC








ranking BB-deltagarna

  1. Simon
  2. Peter
  3. Martin
  4. Sara
  5. Gurkan
  6. Katerina
  7. Christian
  8. Madelene
  9. Sonia
  10. Rodney

idag

Ikväll blir det träning och efter det ska jag hem till Johanna, får se vad vi ska göra men vi brukar hitta på något.

Blev godkänd idag för att göra praktiken så nu är det bara vänta på ett startdatum, lite irriterad över att det tar så lång tid. Vet inte riktigt vad som hänt efter lördagen, har varit lite irriterad på massa små saker och vet inte riktigt vad det beror på. Säkert den här värmen, den tar kål på mig och jag har redan tröttnat så nu väntar man på höst.

Älskar er.


Scre4m + spoiler

Scream 4
15 år efter händelserna i första filmen är nu Sidney, Gale och Dewey tillbaka i den stad där allt började. Sidney återvänder för att lansera sin nya bok och genast börjar nya mord ske, Gale har fått skrivkramp och ger sig in i leken för att lösa morden med eller utan sin man Deweys (som nu blivit sheriff) hjälp. Det mesta är sig likt förutom att det är mycket blodigare än tidigare, en ren massaker i dödsfall och en Courtney Cox som efter flera ingrepp är i princip helt oigenkännerlig. Filmen börjar som en komedi men biter sig fast ju längre tiden går och sista kvarten är riktigt bra, visst finns det många likheter med tidigare filmerna och den saknar det mesta av orginallitet men slutet är så bra att helhetsintrycket är bra. Skådespeleriet är väldigt ojämnt men sämst måste ändå vara Marley Shelton som spelar Judy Hicks, väldigt taskigt spel där. Gänget från de tidigare filmerna håller sig på en lagom nivå utan att glänsa överhuvudtaget, så är det också en enseblefilm så det finns inte mycket tid  till att glänsa. Den här är bättre än 3:an men sämre än de överiga två, det ser också fortsatt tungt ut för en till film. Den har hittils spelat in endast 19 mil dollar vilket räknas som en riktig flopp i filmbolagets ögon.
Betyg: CCC

Scream  CCCC
Scream 2  CCCC
Scream 3  CC
You will meet a tall dark stranger  CCC



SPOILER!
Vill du inte veta vem mördaren är, sluta läsa nu.
Det var två mördare och jag hade rätt.

12 års väntan är över

Inte mycket att skriva egentligen, familjen har fortfarande inte kommit hem från Ullared men borde vara hemma snart förhoppningsvis. Ska se vad roligt de köpt åt mig.

Kollade runt lite på älvkarleby hus hemsida igår och ganska värdelöst att det bara finns studentlägenheter på berget, hade gärna haft en i centrum så man hade haft nära hem till mamma och pappa men får försöka klara mig. Det tar ju inte superlång tid att cykla men helt klart hade det varit en fördel att ha lägenheten i centrum, inte minst med tanke på alla äffärer.

Bio ikväll alltså, jag vet att skrivit mycket om det men har längtat 12 år på en fjärde screamfilm så nu äntligen ska det bli dags. Jag var 6 år när jag såg den första, 7 när jag såg den andra och 9 när jag såg den 3 och nu har man hunnit bli nästan 21 när man ska se den fjärde. Som det verkar också den sista för den går riktigt dåligt i USA, visserligen kommer den att spela i budgeten men filmbolaget kan inte vara nöjd med denna usla öppning.

Älskar er


tänk vad trött man kan bli

Spelade sista seriematchen inomhus för säsongen och inte gick det bra idag heller, torsk med 6-4 och nu får man vänta några veckor till innan utomhuscupen drar igång men vi ska ha en träningsmatch innan så det blir skönt.

Familjen är i Ullared så man har hand om hela huset, lagomt slitsamt med alla djur runt omkring men flyttar trorligen snart så man slipper en del. Var inne och kollade runt lite på blocket, hittade faktiskt en del prylar som man skulle kunna ha användning för men tycker att det är lite tidigt än så länge eftersom jag inte har fått reda på om jag kommer in på högskolan eller inte kommer in så får vänta med sånt lite till.

I övrigt så ska jag på bio imorn, Scre4m som öppnat ganska dåligt i USA vilket kan sätta käppar i hjulet för den trilogi som är planerad.

Kommentera rubriken kanske, alltså jag vet inte vad det är men är så sjukt trött och var grymt irriterad över att jag fick sitta och vänta på bussen 1 timme. Det var inte bussen som var sen eller någonting men de där jävla tiderna är så värdelösa, en gång per timme och eftersom jag gick från Gävle strand hann jag inte med att ta den första bussen. Har lugnat ner mig nu iaf och ska kolla på fotboll ikväll och gå ut med hunderna några gånger till och ge de mat. Vilka dagar.

Älskar er.


Inför Scre4m + en gissning på mördaren

Eftersom jag brukar vara bra att lista ut mördarna i filmerna jag ser så ska jag prova något nytt den här gången, lista ut mördaren innan jag sett filmen. Har lyckats med det en gång tidigare och det var i skräckisen "Hide and seek" men tänkte pröva det här också, vilket är mycket svårare men har följt Scream 4 sedan inspelningsstarten via bilder och sånt. Har sett båda trailerna och i trailer 2 fanns det massor att hämta, 10 gången jag såg trailerna insåg jag att svaret finns där men det beror också på hur många mördare det är i filmen. Är det en så är jag ganska säker på vem det är men är det två är jag lite mer osäker, eftersom man inte få se alla som är med i trailerna men kan jag ju göra en chansning där också.

Om det är en mördare:
Charlie (Rory Culkin)

Om det är två mördare:
Charlie och Jill (Emma Roberts)


Jag tror mer på det ovanstående men på det andra alternativet finns det en liten men ändå en chans att det kan vara så, för när mördaren kommer in i ett rum i trailern så kan hur lätt som helst döda Jill men skär henne i armen. Det kan ju visserligen vara på två sätt, mördaren behöver ju inte ha varit ute efter henne men mördaren brukar ju döda allt och sen får man ju inte se allting heller så hon kan ju dö i den scenen. Anledningen att jag tror att det är Charlie är att han är en filmnörd och dessutom så under en diskussion utanför skolan i trailern så säger en tjej till honom att Sid kan offras och då säger han noterat, det är inte det som sägs som är det viktiga i det fallet utan sättet han säger det på men den som väntar får se.

Nu har jag i alla fall kommit med en gissning men har jag fel så vore det ju inte hela världen eftersom jag inte sett filmen än men det vore lite kul om jag hade rätt.


Ranking BB-deltagarna + dvdbetyg

  1. Peter
  2. Simon
  3. Martin
  4. Sara
  5. Gurkan
  6. Katerina
  7. Christian
  8. Madelene
  9. Annie
  10. Sonia
  11. Rodney

Dvdbetyg:
Triangle  C
Charlie ST Cloud  CC
Tron legacy  CCC
Harry Potter and the deathly hallows part one  CCC

Mattips och veckan

Jag ska inte skryta men jag är verkligen mästerkock av nattmat, det är säkert. Inatt åt jag en smörgås med smör, tomat, skinka, majonäs, ost och gurka. Kan det blir godare, det mina vänner är ett riktigt smarigt mattips.

Hela veckan är uppbokad och det är ju både bra och dåligt, bra för att man har något att göra men dåligt för att det är sista veckan jag är ledig men ska inte klaga för har ju faktiskt varit ledig massor utav dagar i vanliga fall. Imorn ska jag till Johanna och fixa ansökningen till högskolan och efter det döma innebandy, torsdag är det träning, fredag-söndag har jag hand om hela huset och på kvällen på söndag blir det Scre4m.

Älskar er.


1-2 weeks

Mötet gick bra idag och praktiken kommer börja om 1-2 veckor vilket känns riktigt bra, ska bli roligt att prova på hur det kommer vara innan man börjar högskolan. Som sagt är jag taggad till 100 och just nu så är allt perfekt men nu ska barnen gilla mig bara, är jag mig själv så kommer det att bli bra.

Träning ikväll, ska bli skönt att komma igång igen efter två veckors uppehåll. Detta är väl allt jag har att säga men får se om jag skriver mer imorn.

Älskar er.

Musiktips: Looptroop rockers - On repeat


Ranking BB-deltagarna

  1. Peter
  2. Martin
  3. Simon
  4. Sara
  5. Gurkan
  6. Katerina
  7. Christian
  8. Annie
  9. Madelene
  10. Sonia
  11. Rodney
  12. Patrik

Lite smått och gott

Veckan börjar lida mott sitt slut och på benen är man snart igen, på lördag blir det innebandy i bodahallen i 3 timmar och på söndag fotbollsmatch. På måndag som sagt ska man till arbetsförmedlingen på morgonen och sen på praktikmöte på bodaskolan, kanske praktiken drar igång nästa vecka också vilket skulle vara perfekt. Mycket som ska göras helt enkelt och hur det än blir kommer dagarna framöver vara proppfulla så vet inte riktigt hur jag ska hinna med, det får vi ta senare hur som helst. På onsdag ska jag döma också, nästan 400 extra cash den här månaden och det kunde inte ha kommit lägligare.

Ska se klart hockeyn nu, skärpning Skellefteå och imorn åker förhoppningsvis Södertälje ur Elitserien.

Älskar er.


AMENO


Alienvågen fortsätter

Battle: Los Angeles
Twilight satte igång vampyrvågen, Cloverfield satte åter igång alienvågen men bör folk inte tröttna snart. Jorden invarderas av massor utav utomjordingar och befolkningen får ta sig till den sista utposten för överlevnad, LA. Officeren Nantz leder sina mannar i ett krig där det ser ut som mänkligheten är förlorad men han ger inte upp. Aaron Eckhart som är en strålande skådespelare har nog här gjort sitt sämsta filmval någonsin, filmen saknar allt som man vill ha som publik och inte blir det bättre av att utomjordingarna ser ut att ha en micro på huvudet. Överdrev kanske lite där men filmen kostar alltså 70 miljoner dollar men det är svårt att se vad som kostat pengar, det känns lågbudget rakt igenom och actionscenerna av oväntat tama. Filmen heter alltså Battle men detta måste vara den sämsta striden någonsin, det verkar inte finnas någon som helst vilja att skapa någon spänning eller något som ska få publiken att bara älska den. Storyn är tam och jag ställer mig frågande till hur detta manus gick igenom besiktningen för detta håller inte för en biopublik, allt i filmen är undermåligt och bara att lägga ner tid på en recension känns bortkastat. På det hela kan man säga att jag slängt bort 2 timmar av mitt liv på något som aldrig borde ha gjorts.

Betyg: - (minus)

Övriga filmer:
Himlen är oskyldigt blå  CCCC
Devil  CCC
The town  CCCC


The killing

The killing part one and part two
Remaken på det danska mästerverket brottet är oväntat starkt, den når inte riktigt upp i samma klass som den danske serien men det är inte långt ifrån. Den har en pulserande spänning som gör att man sitter på helspänn hela tiden, de har även bytt ut mördaren så det gör att man lär hänga med i svängarna och följa ledtrådarna. Jag älskar det. Skådespeleriet är yppeligt och Joel Kinnaman är riktigt bra, inte bättre än någon annan men inte sämre heller. Ska bli kul att följa den här thrillerserien, det ser ut att kunna bli super det här, den är redan beroendeframkallande eftersom jag längtar till att se resten av den.

Betyg: CCCC


Måndag, jippi!

Tänkte ta en tur in till stan idag, in på hemmakväll och köpa någonting. Finns ju inte så mycket jag kan göra när man är sjuk, kan inte träna eller någonting så får mest sitta hemma men samtidigt blir jag frisk snabbare. På måndag ska jag till bodaskolan och prata om min praktik, skulle vara jätteroligt om den blev av ganska snart och tror att jag skulle må bra utav det.

Inte mycket annars som händer, match på söndag och nästa lördag men annars inget spikat. Först och främst ska jag bli frisk innan jag börjar träffa kompisarna igen, kan ju inte smitta de inte.

Älskar er.


sommar

Borde ligga i sängen nu egentligen men kan inte sova så kollade nyss färdigt på himlen är oskyldigt blå, den var riktigt bra. Kroppen reagerar på ett konstigt sätt tycker jag, idag har mått bra ett tag för att sen må jättedåligt men förhoppningsvis blir det snart bra igen.

Brorsan medelade mig i morse att han inte kan följa med till Åland med innebandylaget på cupen, i värsta fall så får man följa med om de inte lyckas fixa en annan målvakt.

Just nu i livet så går man mest omkring och funderar på hur det ska bli när man flyttar hemifrån, börja klara sig själv och allt det där. Är mest förväntansfull över att se hur framtiden kommer bli, har en riktigt bra känsla just nu i alla fall. Sommarresan med crewet börjar närma sig och så jävla taggad inför den just nu, känslan är att det kan bli en utav de bästa resorna jag har gjort även om vi ska stanna i Sverige men för mig är Sverige allt.

Övrigt kan jag säga att jag började kolla på Battle: Los Angeles idag och är inte särskilt imponerad men det kanske blir bättre, tänkte kolla på hereafter och blue valentine om några dagar.

Älskar er.


A serbian film

A serbian film
The human centipede visade att man kunde skapa underhållning på vidrigheter och göra det bra, Serbien försöker här göra något liknande men med ett helt annat resultat. En manlig fd porrskådespelare har lämnat sitt gamla liv bakom sig och satsar nu mera på familjeliv men när han får ett erbjudande om att tjäna mer pengar han någonsin kunnat drömma om så tackar han JA, problemet är bara att han inte vet vad han har tackat ja till och han hamnar mitt i en mardröm där ingen utväg tycks finnas. Måste säga att filmen öppnar riktigt starkt med riktigt skön musik och det verkar finnas en tanke med detta men sedan ballar den ur fullständigt, storyn blir allt för otrolig för att kunna ta på allvar och slutet är av de värre slagen. Jag tyckte från början att en 18 års gräns var berättigad men ju mer jag tänkte på det så har väl det gjorts värre saker än det här, fortsatte att tänka på det under filmen men i slutet kom svaret. 18 års gränsen var verkligen berättigad och tycker verkligen inte filmen borde finna någon publik under det heller, slutet är inte okey och sabbar för resten av filmen som åtminstone var godkänd. Det går inte annat än att sänka betyget efter det lågvattenmärket.

Betyg:  C


Ranking BB-deltagarna

  1. Peter
  2. Martin
  3. Simon
  4. Sara
  5. Gurkan
  6. Katerina
  7. Rodney
  8. Christian
  9. Annie
  10. Madelene
  11. Patrik
  12. Sonia

hoppas att ni mår bättre än jag

Vaknade upp och kände mig ganska pigg men det har sakta blivit sämre och sämre ju längre det gått utav dagen, försökte sova för ett tag sedan men lyckades inte. Kom nyss hem från affären där jag köpte daim och chips som jag ska ta med sportdryck, hoppas jag mår bättre efter det.

Inget att göra ikväll, har massor utav filmer men har sett de så många gånger men det får bli 88 minutes ändå. CSI, Criminal minds blir det inatt om jag inte somnat.

Älskar er. 


dvdbetyg

Machete  CCC
Stone  CC
Cornelis  CCC
Morden i Midsomer del 1  CC
Morden i Midsomer del 2  CCC


lite av varje

Mår mycket bättre idag men långt ifrån frisk men om några dagar kanske man är back in action, har ju match i helgen också så måste vara frisk då.

Högskoleprovet var riktigt skoj, blev mindre glad över resultatet men nu är jag ganska nöjd med mina 30 rätt ändå. I höst kanske man är tillbaka i högskolans lokaler, är faktiskt riktigt sugen på det just nu så ska njuta så mycket jag kan av dagarna som är kvar tills jag börjar plugga igen. Känns nästan som att det är nu man börjar bliv vuxen för första gången, men 3,5 år kvar innan ett jobb kan vara aktuellt.

Som fortsättning på mitt inlägg om a serbian film kan jag nu säga att jag sett 40 min, kan köpa 18 års gränsen men att förbjuda den som hyrfilm är bara löjligt. Antichrist blev inte förbjuden och hade ingen 18 års gräns, vilket är mycket konstigt eftersom i mina ögon var den värre än a serbian film och då var den inte mycket att orda om eftersom jag inte tyckte den var särskilt specielt våldsam. Tycker alltså att videotoppen borde byta ut den som bestämmer över vilka filmer som ska släppas på hyrfilm, förbannad är jag.

Morden i Midsomer är igång med en ny säsong i Storbritanien och avsnitt ett var hyfsat men Neil Dudgeon var inte alls särskilt bra, helt klart under förväntan men efter avsnitt två känns det bättre men att nå upp till Nettles klass kommer inte att ske. Ska dock bli kul att se fortsättningsvis om det håller för mordserien som blivit rena kultserien.

Till sist måste jag säga att Israel bidrag till ESC är riktigt bra, Dana Internationals - Ding dong är en av de bästa låtarna.

Älskar er


idioter

Vet att jag varit dålig på att uppdatera men tappar helt lusten när man mår dåligt, vet inte om det är halsen eller huvudvärken som är värst. Hur som helst så är det högskoleprovet imorn och då är det ju självklart att man ska må dåligt, kan kanske vara en fördel att inte kunna koncentrera sig fullt ut men det tror jag inte. Just nu skiter jag faktiskt i hur det går bara jag blir 100 procent frisk någon gång, helst redan imorn.

A serbian film som skulle ha kommit ut att hyra igår har dragits tillbaka av videotoppen för att de tycker den är för våldsam, det räcker tydligen inte med åldersgräns på 18 år utan de tar bort den helt. Det finns bara ett ord, bedrövligt. Visst folk spyr när de ser hemska filmer men vad fan, de får väl skita i att titta på filmen. Tror videotoppen att man blir mördare genom att kolla på filmen eller att man blir skadad psykiskt?, det där är bara skitsnack. Varken tv-spel eller film har någon skadad inverkan på människan, vi lever i 2011 och en film blir förbjuden för att hyras ut men då kan de väl sluta sälja cigg också eftersom där är det 100% bevisat att ciggareter dödar. Jävla dubbelmoral, nu bestämmer inte videotoppen över ciggen men ändå.

Allt för mig.

Älskar er.


RSS 2.0