Där jag trivs

När jag gick ut 2009 från medieprogrammet så mådde jag dåligt i en vecka om inte mer, saknade alla klasskamrater och lärarna. Jag trodde aldrig att jag skulle sakna skolan så mycket och när jag inte vetat vad jag skulle vilja göra har saknaden växt sig allt starkare, när praktiken min kom på bodskolan så var det som en räddande ängel. Jag visste vad jag ville jobba med och nu är jag åter i den miljö som jag trivs bäst och mår allra bäst, skolmiljön. Tror jag kommer älska varenda sekund av skoltiden och klasskamraterna verkar också vara riktigt bra men kommer nog må riktigt dåligt när de här 3,5 åren är slut, det känns som tiden kommer gå riktigt fort.

Därför ska jag njuta tills tiden är över.


första riktiga dagen avklarad och imorn blir det en skön dag

Information och gruppindelning var det som stod på schemat för dagen, en riktigt skön dag som bjöd på en mycket skratt. Hamnade med Daniel, Jocke och Johanna men en till kommer tillkomma, tror detta kan bli riktigt bra. Det känns som första kursen är ganska lätt och tror att min grupp kommer prestera ett grymt resultat.

Imorn är det sovmorgon till 13.00 och sen blir det trubadurkväll, riktigt skön dag.

Älskar er.

Filmtips:
Hur många lingon finns det i världen?  CCC


vilken underbar vecka det har varit och vill tillbaka till skolan!

I fredags var det stadskamp och har ingen aning om hur det gick men det var hur kul som helst, det var bara hur sjukt som helst. Älskar att kunna få ut en sida man annars inte visar, alltså jag är så lycklig över veckan som varit och önskar jag hade lite bildbevis från den. Jag vill kunna sitta om 3,5 år och titta på bilderna och minnas hur jävla kul jag hade, hoppas någon har bilder.

På måndag börjar allvaret, lektionerna drar igång och därför är det extra tråkigt att n0llningen krockar men hoppas det kan lösa sig på något sätt. Såpabandy står på schemat och det kan jag i alla fall definitivt vara med på, kan missa summer games och beachvolleybollen som jag hade längtat så efter. Hur som helst så kommer detta vara två veckor jag aldrig kommer glömma, tack för det alla som varit delaktiga i n0llningen men än är den inte över.

Love you all.


n0llningen

Igår var introduktion men tycker inte att jag blev mycket klokare utav det men hade det roligt ändå, n0llningen startade igår och hade det riktigt roligt. Mitt lag ligger tvåa just nu i tävlingen men förhoppningsvis så vinner vi totalen men kan inte vara med på lördag, lite synd men behöver verkligen köpa de sista grejerna till lägenheten. Kom jättebra överens med alla i laget och det var längesen jag hade så roligt men samtidigt saknar jag min klass från media, kan inte förklara men tror att det var 3 år som jag aldrig mer kommer uppleva. Hade roligt i princip alla dagarna de 3 åren och vilken klass jag hade.

Idag blir det brännboll och jag längtar.

Älskar er.


svart fjäril

Maria Wern - Svart fjäril
Ett medium hittas mördad i sitt hem, liket är söderbränt men det finns spår av plast i ansiktet men övrig bevisning är svag. Polisen famlar i mörkret i jakten på ett motiv och framför allt mördaren, när ytterliggare två kroppar dyker upp så inser polisen att tiden är knapp. En seriemördare är lös och mördaren har fler namn på sin lista. Skådespelarna går på rutin i en mycket dålig svensk polisfilm, det är inte spännande men däremot är det fruktansvärt segt. Varken huvud- eller bihistorierna är särskilt intressant och det märks tydligt att det är en tv-film, tyvärr.

Betyg: C


morgon

Vaknade alldeles nyss men fortfarande trött, så roligt. Idag kommer mattias, paulina och sebastian hit för första gången, sebastian alltså inte mattias och paulina för de har varit här förr. Ska bli kul att träffa de igen, var riktigt länge sen.

Soffan är nu hittad och hämtas på söndag så nu är det bara nycklarna som fattas så flyttar jag in direkt, spännande.

Allt för mig, Älskar er!


21 om 57min

Alltså har bara skrivit massa filmrecensioner den senaste tiden och jag blir så skönt avslappnad av det, samtidigt som fler får reda på vad jag anser är bra och dålig film.

Just nu så tar bara det lugnt men ska sitta uppe många timmar framöver, det är en deckarkomedi som jag ska se men den börjar inte förens vid 5 tiden någonting så ska kolla på mord och inga visor, JFK och sen CSI fram tills den börjar.

Fyller år imorgon och kan inte säga att jag känner något specielt inför det, har aldrig gjort det inför en födelsedag. Visst är det roligt att få presenter, äta tårta och mat men det är också det som är viktigt. Har aldrig haft behovet att behöva ha någon fest eller liknande, rätt nöjd med hur det blir faktiskt.

Skadade knät igår på fotbollsmatchen så blev ingen träning idag, försökte sätta mig på knäna men kommer inte ner på marken så var ingen idé att ens försöka träna. Riktigt värdelöst känns det faktiskt.

Nästa vecka börjar skolan och det ska bli skönt att komma igång för nu har man väntat så länge.

Älskar er.


Wrecked

En man vaknar upp i en bil som verkar ha kört av vägen, han sitter fast men det är inte hans största problem. Han har inget minne om hur hamna där han hamna, vad han heter eller vem han är. Han är svårt skadad och han svårt att skilja på vad som är verklighet och vad som bara finns i hans huvud, han tar sig sakta ut ut i bilen för att få svar på sina frågor. Adrien Brody gör ett bra jobb i huvudrollen i en rätt trist film, det är spännande tills han tar sig ur bilen då det snabbt blir tämligen ointressant och när man väl får reda på hur det ligger till har man slutat bry sig för länge sen. Det står mest still och den kommer ingenstans, kunde ha blivit bra men blir mest pannkaka av allting.

Betyg: CC


en film helt utan hjärna och vad har hänt med Snyder?

Sucker punch
Baby Doll drabbas av en familjär tragedi och läggs in på en anläggning för mentalpatienter, där träffar hon fler tjejer med olika problem som bestämmer sig för att rymma. Det svåra är bara att de kan inte skilja på fantasi och verklighet vilket gör deras uppdrag allt svårare. Alltså vad har hänt med Zack Snyder, han gjorde en fantastisk remake på "dawn of the dead men sen har det gått utför. Den vedervärdiga "300", den fantastiska "watchmen", "Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole" som kom och sågs nästan av inga alls och så nu "sucker punch" som kan vara något av de allra sämsta som går att se iår. Det är inte spännande, det är uselt skådespeleri och hade det inte varit ganska snyggt så hade detta hamnat direkt på dvd som den förtjänar. Storyn är inte engegerande och jag har fruktansvärt tråkigt samtliga sekunder utav den här förutom den första minuten som faktiskt är rätt bra, det mest underliga måste ändå vara Jon Hamms korta biroll. Hur kunde han tacka ja till att göra detta? Ett tips, se den inte!

Betyg: - (minus)


Limitless

Limitless
Eddie är en misslyckad författare på ruinens brant, hans flickvän har precis gjort slut och hans bok går inte framåt. Detta förändras när han stöter på en gammal vän på gatan, han förser Eddie med en superhemlig drog som gör att han blir en smartare version av sig själv men denna drog gör också Eddie till en jagad man. Bradley Cooper fortsätter att göra underhållningsfilm och man kan inte säga att han gör det dåligt, filmen känns precis som aftonbladet beskrev den "lite för cool för sitt eget bästa" och detta stämmer bra. Det känns som att den vill vara mer än den är och det gör att vi som tittar har lite svårt att veta vad man ska tycka, detta är ett stort svaghetstecken men blir trots allt hyfsat underhållen de knappa 100 minuterna. Första halvan är helt klart den bättre delen men Bradlet Cooper gör ett bra jobb samtidigt som De Niro gör ett bra jobb som affärsmannen Carl, det väger upp filmen lite. Det har snackats ett tag om en limitless 2 och tror att det kan bli möjligt men tror de måste fixa till ett bättre manus för samma story en gång till skulle inte funka, det räckte knappt för en film.

Betyg: CCC (en svag)


dvdtips

Never let me go
Under barndomen spenderar Tommy, Ruth och Kathy sin tid på Hailsham internatskola där de får reda på det hemska öde som väntar de, de kommer inte få någon chans att bli gamla. De har blivit född till att donera organ, med denna vetenskap splittras sedan gruppen när de lämnar skolan. Keira Knightly gör sin bästa roll hittils, Andrew Garfield gör en stark insats som vanligt men allra bäst är den fantastiska Cary Mulligan som åter igen visar att hon är en utav de bästa kvinnliga skådespelerskor just nu. Man blir medrykt i detta gripande drama som är både vackert och smärtsamt, jag blir helt tagen och då har jag sett filmen fem gånger. Det går inte att värja sig emot, ett riktigt mästerverk.

Betyg: CCCCC

Trust
Annie är 14 år gammal och har precis börjat skriva med en man som heter Charlie via sms och telefon, Annie blir mer och mer beroende utav honom utan att ens ha träffat honom. Annie vågar inte berätta något för hennes föräldrar, trots att han ljugit om hur gammal han är går hon med på att träffa honom vilket blir det största misstaget hon fattat i hela hennes liv. Ett beslut som får en hel familj att gå sönder. Clive Owen i en annorlunda roll som Annies pappa Will, en lågmäld roll som passar honom hur bra som helst. Liana Liberato som spelar Annie är ett okänt namn för mig, har inte sett henne i någonting före den här filmen men kommer se henne i mycket framöver. Catherine Keener spelar Annies mor och hon gör ett mycket bra jobb som vanligt, liksom övriga biroller. Detta är ett gripande drama som hela tiden ligger rätt i tiden dock har den ett stort problem, detta har man sett förr i både sämre och bättre versioner. Även om jag gillar den så sänker detta betyget lite, dock är det nära till en 4:a.

Betyg: CCC


Matt Damon briljerar!

The adjustment bureau
David Norris är den yngsta ledamoten i USA:s kongress någonsin men har siktar högre, han vill nå senaten men på grund att lite väl hårt festande så åker han på storstryck i valet och inser att hans poltiska liv nu är över. Allt detta förändras när han träffar Elise men det finns krafter som inte vill att de ska träffas, krafter som verkar vara på tok för mäktiga för att ro på. Matt Damon som Norris är en utav hans bästa roller någonsin, bara Jason Bourne är bättre. Visserligen är skådespeleriet riktigt bra men Damon når upp på nivåer som de övriga inte är i närheten av. Filmen är riktigt spännande och inte förutsägbar på något sätt, man ryks hela tiden med och man verkligen tycker om karaktärerna. Skönt med en thriller där det varken finns en god sida eller en ond sida och ändå komma fram med ett mer än bra resultat, ett måste innan höstmörkret.

Betyg: CCCC


Final destination 5 verkar vara slutstation

Final destination 5
Återigen så får en person en syn om en stor katastroff som är på väg att ske, i detta fall en bro som faller ihop och tar död på en hel mängd människor. Givetvis så räddar personen flera stycken men en efter en faller de döda ner ändå, inte mycket nytt alltså. Den här filmen har massvis med brister och till att börja med så är kollapsen utav bron inte särskilt snyggt gjord, riktigt billigt ser det ut och det är det också. Skådespeleriet är på många ställen fruktansvärt uselt och oftast på gränsen av vad man klarar av, inte bra helt enkelt. Dödsfallen är väldigt kreativa men särskilt trorliga är de inte, det finns ingen känsla alls utan de dödas bara för att. Slutet är dock mycket överraskande och höjer filmens betyg, där är det både klass samtidigt som det är snyggt gjort. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att detta verkar vara den sista filmen i serien, vilket är lite synd för att det finns nog fler bra historier men då måste de våga bryta mönstret. Det har blivit samma sak de två senaste filmerna och jag tycker serien förtjänar ett bättre avslut även om slutscenen är bra.

Betyg: CC


Rise of the planet of the apes

Rise of the planet of the apes (2011)
Ett forskarteam arbetar med att finna ett botemedel för sjukdomen alzheimer och använder sig utav apor för att finna det, detta leder till att apornas intelligensnivå höjs och är närmare våran egen. När en apa löper amok inne på labbet så skjuts det tills döds men lämnar en nyfödd unge, forskaren Will tar hand om den och den får växa upp i en trygg familj men världen utanför är inte allför trygg. Senast det gjordes en film om aporna var apornas planet som kom 2001, den var inte särskilt bra men den här är bättre. Det är riktigt spännande och för ovanlighetens skull i sådana här filmer är det väldigt snyggt gjort, James Franco övertygar även i huvudrollen. Denna film har gått bra i USA och två filmer till är på gång, längtar till nästa film.

Betyg: CCC


egen text till frondas - underbar

Som i en explosion jag hamnade i ett nytt land
i en tid då jag skiljdes från mina band
ni tog emot mig och sträckte ut er lilla hand

någonting gick dock snett på vägen
tydligen gjorde jag fel i alla lägen
 kändes som allt var fel i världen

Jag blev sparkad och spottad på i alla år
ville vara stark och inte fälla en tår
försökte dölja alla mina sår

jag längta hem och vill bara komma tillbaka igen

Du är vacker som du är, du måste vara som du var.
Det är knappast fel på dig, det är fel i världen här idag
Knyt båda nävarna och fokusera på nåt bra
för innerst inne vet dom om att dom har fel och du är underbar


När mörkret plötsligt knackade på
så bestämmde jag mig för att gå

ut för att ta mig till mitt kära hem
det var då jag mötte alla fem

i den annars övergivna parken
tryckte dom ner mig på marken

 i flera timmar höll dom på
efteråt kunde jag knappt stå
reste mig upp och börja sakta att gå

alla sa det var mitt fel
att jag bara ville ha mer
iser att jag aldrig kommer bli hel

Madrömmarna kommer alltid finnas kvar
ingen kommer någonsin ge mig ett svar

varför jag, varför då?
ska det verkligen behöva vara så?

Du är vacker som du är, du måste vara som du var.
Det är knappast fel på dig, det är fel i världen här idag
Knyt båda nävarna och fokusera på nåt bra
för innerst inne vet dom om att dom har fel och du är underbar.

Det känns som första dagen i skolan ja, fast varje dag
nervositeten kidnappar min mage fram och tillbaks
om jag kunde lita på mig själv och sluta söka svar
då kanske ni skulle se mig som någon som var lika bra

en osynlig 17-åring vore allas dröm
men inte på det sättet det skeppet har gått på grund
låt mig inte sitta själv idag igen
låt mig inte möta mina tankar som följer mig hem

blickarna i korridoren är som knivhugg i låren
det är sånt som får mig att överväga resan till båren
tonåren, som skulle vara något bra
varför flyttar de på mig när mobbarna får vara kvar?

Men jag förstår dem, det måste vara mitt fel
det måste va' mitt äckliga jag som sätter mig i spel
det finns ingenting som går upp, allting går ner
bäst jag smyger in på rummet och skriver mitt brev.

Du är vacker som du är, du måste vara som du var.
Det är knappast fel på dig, det är fel i världen här idag
Knyt båda nävarna och fokusera på nåt bra
för innerst inne vet dom om att dom har fel och du är underbar
Irene huss 8

Irene Huss - Det lömska nätet
En man raggar upp småflickor på nätet med en falsk identitet och bestämmer möte med de, när de möter upp honom så blir de nedslagna och sedan knivskurna till döds. Polisen har väldigt lite spår men med hjälp av ett nätverkskort så kommer de mördaren på spåret, samtidigt råkar Huss mamma utför en olycka. Det finns mycket positivt med den här filmen men samtidigt begår de ett oförlåtligt misstag, de sätter skådespelaren som spelar mördaren namn i förtexterna och det leder till att man redan där fattar vem som ligger bakom. Skådespelaren är en känd svensk skådespelare och medverkat i en rad kända svenska filmer, detta är ett misstag som sällan görs i filmer numera men här tar det lite död på spänning. Filmen har dock en fungerande story som man drivs in i utan att få igång någon pulserande stämning, skådespeleriet är även det bra och totalt blir det den bästa Hussfilmen hittils.

Betyg: CCC


en rolig kväll

Hade jättetrevligt med Johanna, Emma och Micke igår kväll, vi gjorde inte så mycket men det bara flöt på. Vi satt och pratade vid älgsjön, vi åkte vidare hem till Johanna och spelade kort sen vände vi hemåt vid 1 tiden. Nästa vecka händer det mycket, träningar, match, jag fyller år och så kommer min bror med Paulina och Sebastian så trevligt.

Kommer träffa micke och emma innan de åker på lördag också, sen ses vi nog inte på ett tag men skönt att träffa de innan de åker.


filmer på tv i helgen och filmer jag sett på dvd eller datorn

Betyg
Scream 1  CCCC
Scream 2  CCCC
Scream 3  CC
Scream 4  CCC
Drive angry  CCC
Fritt vilt 3  CC
Antichrist  CCCC
State of play  CCCCC
Den sista tempelriddaren  C
Flykten  CCC
Saw 7  C
Fast Five  CC
The crazies  CCC
The pacific  CCCC
Band of brothers  CCCC
A perfect getaway  CCC
Festen  CCCCC
Midsommer  CCC
Tillsammans   CCCCC
Fargo  CCCC
Machete  CCC
The expendables  CC
Hooligans  CCC
Den tredje vågen  CCCC


22 dagar

Det är nu endast 22 dagar kvar tills jag flyttar men kommer dock inte att flytta in ordentligt förens den 2 september eftersom den 1:a är en torsdag, längtar. Skolan börjar också snart men det känns som man är helt oförberedd på vad som komma skall, tycker inte om den känslan och jag blir bara stressad av det.

Innebandyn drog igång i måndags, en lagom lätt träning men idag blir det tuffare. 2,2 km på tid står på schemat och med tanke på hur otränad jag är så hoppas jag kommer i mål överhuvudtaget men det borde jag göra med tanke på att jag klara 6 km förra veckan, ska dock aldrig vara säker.

Har fortfarande inte packat ner allting men förhoppningsvis så är det klart innan den här veckan är över, hoppas på det i alla fall.

Älskar er.


packningen har börjat

Idag började jag packa ur en del saker ifrån mitt rum men låter dock tvn, xboxet samt blu-rayen stå kvar. Använder de prylarna en del så vill inte plocka ner grejerna eftersom det är ändå ett tag kvar tills jag flyttar, dvdfilmerna får också stå kvar så länge för kan bli sugen på att kolla på någon så vill slippa plocka upp de igen. Imorn ska jag gå igenom kläderna mina, vad jag ska ta med mig och vad som jag inte behöver eller inte kan ha längre. En händelserik dag siktar jag på.

Det är nu flytten börjar närma sig som man riktigt känner att man saknar mycket, fortfarande har jag ingen soffa så måste få tag på en ganska snart. Kollar runt hur mycket som helst men antingen är de för dyra, slutsålda eller för långt bort för att åka och hämta men jag kämpar vidare i jakten på den perfekta soffan.

Vardagsrummet kommer i alla fall bli den snyggaste som skutskär någonsin skådat, kommer känna mig lite som Ernst när jag ska möblera, måla och tapetsera. Det kommer bli bra när jag väl blir färdig med allt.

Snart flyttar Emma och micke till Norrköping, jag flyttar till berget och Johanna flyttar till Gävle. Det är så här det är att bli vuxen och det finns både fördelar och nackdelar men just nu mår jag hur bra som helst.

Älskar er.


jag kommer flytta inom snar framtid

Kollade på lägenheten idag och var riktigt nöjd med vad jag såg så jag bokade den direkt men ska fixa till den så att jag känner mig hemma där, kommer nog att låta skåpluckorna i köket vara som de är även fast de är fulla. Kommer spendera mest tid i sovrummet och vardagsrummet så kommer lägga min energi där, ska måla och tapetsera vardagsrummet och i sovrummet behövs det nog inte så mycket. Nya möbler, lampor och gardiner så blir det bra. Det kommer bli awesome.

Älskar er.


x-box och längtan till flytt

Har spelat x-box 360 i 3 dar nu, nhl 10 och det är kul samtidigt som man blir förbannad men försöker hålla mig lugn. Förlorade finalen med 4-3 i matcher, ledde med 3-1 så var lagom kul.

Idag var jag till Ikea med Micke, Caroline och Johanna och kollade runt på olika saker jag ska köpa till lägenhet, tror det kommer bli riktigt snyggt där när jag är färdig om jag nu får den och om jag får pengar ifrån csn. Ska ringa arbetsförmedlingen och höra mig för om försäkringskassan är informerad om att jag skrivit ut mig, annars kanske jag inte får några pengar. Skulle vara riktigt pissigt. Hur som helst så hoppas jag att allt är som det ska vara och då blir det flytt 1 oktober, vill ha tyst och lugnt när jag pluggar så måste ha något eget. Får bo en månad kvar hemma men det klarar jag, har ju klarat mig snart i 21 år så klarar lite extra tid.

Älskar er.


Hårt

Har lyssnat väldigt mycket på fronda den senaste tiden, han har blivit mycket hårdare i sin ton samtidigt som låtarna slår hårt mot samhället. Hans senaste singel "hypernova" är en hans bästa på flera, svart poesi och underbar konkurerar. Vill se han i melodifestivalen 2012.


lite kort

Kom hem från norrköping för en stund sen, skulle ha gått och lagt mig men brorsan ville spela army of two. Riktigt roligt var det spelet, dock har vi fastnat på ett ställe där vi dör hela tiden men blir nog mer imorn. Ska även in till stan med Johanna för att kolla på lägenhet, kolla på lite saker till lägenheten och kanske bio också. Blir spela eller bio, har inte bestämt mig än.

godnatt.


RSS 2.0