jakten på skådespelaryrket

Har nyss ansökt om en roll i filmen "cirkeln" som är en fansyliknandefilm, detta är nu den andra filmen jag söker till men har inga större förhoppningar att komma med eftersom de söker först och främst personer som är 14 år. Skulle dock vara riktigt skoj om man fick provfilma, sökte även till kommissarie späck som statist.

För de som undrar har jag även sökt till BB 2012 och nu tror ni att jag vill bli kändis men så är det inte, jag har hela livet älskat film och skulle gärna vilja vara med i någon i framtiden. BB 2012 sökte jag till för att jag var i jakt på att träffa nya människor men eftersom jag nu funnit massa nya vänner så hade jag trorligen tackat nej, skulle dock vara kul att prova på.

Nu väntar jag på mat och sen sticker jag in till stan.

Vi hörs.


4 härliga bilder

Arga snickaren jobbar på men Ernst tog över och fullgjorde arbetet.

ikväll

Ikväll ska jag kolla på film med Johanna, I saw the devil som jag velat se riktigt länge. Tror den kommer vara bra. Efter det blir det sängen och imorn blir det mycket förberedning inför kvällen då man träffar de bästa.

Nu jobbar jag med att få alla tvätt fixad till imorn, mycket kvar.


En bra start på dagen

Efter att ha spenderat ett par dagar med mina älsklingar så känner jag att glädjen och lusten till att skriva är tillbaka, känner mig mycket gladare och redan idag på de ca 3 och halv timme som gott har jag skrivit 3 inlägg. Detta blir det fjärde.

Igår var en bra dag där jag handlade mat och så lite gott till i helgen, nyårsafton står på schemat. Pluggade en stund med mina studiegrupp, vi kollade även på human centipede 2 som var bra.

Inte ett dugg trött men lika bra att gå och lägga sig, imorn är det mycket som ska hinnas på kort tid så får se om man hinner med allting.

God natt.


Musik!!!!

Dessa låtar lyssnar jag mycket på just nu.

Newkid - Jag gråter bara i regnet
Don Omar ft. Lucenzo - Danza keduro
Johnossi - Roscoe
Christina Perri - Jar of hearts
Norlie & kkv - När vi går ner
Den svenska björnstammen - Vart jag mig i världen vänder
Promoe med Vincent - Problem
Cidinho och Doca - Rap das armas


mänskliga tusenfotingen är tillbaka!

Human centipede 2: Full sequence
Uppföljaren till supersuccen "the human centipede" som satte hela världen i skräck när den kom för några år sedan är nu här, håll i er för det blir en resa i oändlig galenskap. Första filmen fick mycket bra bemötande från både kritiker och publik, den här har fått minst samma uppmärksamhet med tanke på att den förbjudits i flera länder vilket jag tycker är mycket märkligt. Det har gjorts mycket värre filmer än så här och detta är för mig inte en skräckfilm, ettan var då mer av det slaget. Dock är det sjukligt underhållande och trodde verkligen inte att gick att göra en uppföljare som var lika bra men den här håller måttet, den har allt plus en oväntad twist i slutet. Ett måste under juletid. Sista delen kommer 2013.

Betyg: CCCC

Övriga filmbetyg:
The human centipede: First sequence   CCCC
11-11-11  C 
Detta har man sett massor av gånger förr och man märker tydligt att regissören hållit på med sawserien.


Helgen

Alltså fredagen imorn känns som en riktig mellandag, har massor av saker jag ska hinna med bland annat hinna tvätta alla kläder till på lördag. Nyårsafton kommer nog bli en långvarigt minne, om Palle kommer så har jag alla mina närmaste vänner samlade på samma ställe och det kan inte bli bättre än så.

Nyårsfest hemma hos Johanna med Malin, Micke, Emma och Frida som jag inte festat med på 1,5 år vilket ska bli riktigt kul. Fler än så blir det men de är så jag känner är viktigaste att ta upp, Palle också om hon kommer.

Det kommer trorligtvis bli ganska sent så sover över i stan för att ta mig till Skutskär på söndagen då det blir inventering på Willys, längtar inte kan jag säga.

Kommer nog ha många härliga bilder att visa upp men mer om det blir det på söndag eller måndag, beroende på vilket skick man är i.

Vi syns.


tråkigt

Förstår faktiskt inte hur folk kan lägga ner tid på att läsa min blogg, av alla människor jag känner är jag den minst intressant av allihop. Det finns inga historier att berätta, inga häftiga äventyr, det finns faktiskt inget berätta. Jag är som en tom sida. Jag tycker inte ni är några dåliga människor som läser men ni kan väl inte tycka det jag skriver är intressant, det händer verkligen ingenting i mitt liv.

Tankarna har väl gott att man ska klippa alla band, packa väskorna och bara dra iväg men vart ska jag ta mig någonstans. Det är ju inte människorna runt omkring som inte är bra utan det är jag själv, om jag inte är intressant i min egen ort hemma hur ska jag kunna bli det någon annanstans.

Det finns ytterst få saker som man gör mig glad just nu, jag har verkligen kommit in i en 21 års kris och ni tror att säkert att jag skämtar men jag är helt allvarlig. Jag vet att jag inte brukar bli så personlig i mina blogginlägg och detta blir något som bara skrapar lite i kanten men fortfarande på ytan.

Egentid är något som jag har älskar under många år men just nu känns det som det är det jobbigaste som finns, det är ju inte det att jag är ensam mycket men det känns som det är mer än det egentligen är. När jag är med mina vänner mår jag hur bra som helst men när jag lämnar de mår jag dåligt igen, det är inte deras fel att det är fel på mig och förstår om de tycker jag är jobbig. Jag vet verkligen inte hur jag ska hantera den här situationen, familjen trivs jag jättebra med men mina vänner har vuxit så enormt för mig under de senaste två åren att de är allt för mig.

Hela krisen har nog sin botten i att jag har börjat längta så mycket efter att ha någon bredvid mig, någon som man älskar och även om katten är snäll så blir det inte samma sak. Jag skrev med en vän för ett tag sedan via sms och skrev att det fanns någon som inte var flickvänsmaterial, detta gjorde att jag fick en rejäl tankeställare. Jag tror nämligen att det är jag som inte är något pojkvänsmaterial, jag är kanske en bra vän men det är inte mer än så. Nu tror ni kanske att jag skriver detta för att det ska hjälpa mig, ni tror fel för jag tänker inte ändra på mig någonting och jag är den jag är. Jag tror att det finns vissa människor som för alltid kommer leva ensam, då menar jag utan flickvän/pojkvän och jag är nog en sån. Jag kommer nog aldrig få en flickvän men tror inte heller att det någonsin har varit meningen, jag tror inte på ödet men att vissa saker är förutbestämda och de kan man inte ändra på.

Till sist vill jag bara säga att jag har väldens bästa familj och världens bästa vänner, ni är allt.


Jaha

Dumdumdum och dummare
Det beror på mig och ingen annan
Trots detta så beklagar man sig men det är för att det alltid blir fel
Du och alla andra håller sig på betryggande avstånd 
Längre och längre bort bakom omarkerade väggar
Jag vill men det fattas delar för att bygga nytt och stort
Obeskrivna dårar och alla salta tårar
Färgar alla dagar i otrygga kvarter
Det slutar innan allt har börjat


....

.....


idag-onsdag

Just nu väntar jag på att Jocke ska komma hit så vi kan plugga, han håller på en installera en tv så räknar med honom för om några timmar. Efter det beroende på vad klockan är så ska jag in till stan för att träffa de bästa, utgång ikväll men jag kör nyktert.

Imorn blir det bio med Malin, redan 14.30 blir det the girl with the dragon tattoo och efter det sherlock holmes. Ska bli rikitgt skönt att göra något annat än att tänka på skolan.

På tisdag ska jag hjälpa Malin måla sin nya lägenhet, ska bli riktigt roligt och på onsdag ska vi hämta lite möbler och börja stapla in. Det ska också bli roligt men tungt.


24 december

Det är vinter men snön ligger inte på marken
Gatlycktorna lyser med träden i sin bakgrund
Kylan finns därute men vi känner den inte
Spegelbilden vi blundar för att se
Julljusen släcks ner och går mot vila
Ett knivblad rakt ner i jorden
En droppe faller ner på marken
Benen syns tydligare och såren sätter sina spår
Tåget når sin station


skräckfilmer du måste se del 2

Amerian psycho  CCCC
The machinist  CCCC
1408  CCCC
Them  CCCC
Från andra sidan  CCCC

skräckfilmer man måste se

Final destination 2  CCCC
Dawn of the dead (orginalet och nyinspelningen)  CCCC
Instängd  CCCC
Exorcisten  CCCCC
The shining  CCCC
Paranormal activity  CCCC 
Paranormal activity 2  CCCC
Saw  CCCC    
Saw 2  CCCC
The others  CCCCC
Psycho  CCCC
Fåglarna  CCCC
Barnhemmet  CCCC
A tale of two sisters  CCCCC
One missed call (japanska)  CCCC 
The silent house  CCCC
Alien  CCCC
Rosemary's baby  CCCCC
Halloween (orginalet)  CCCC
Evil dead  CCCC
Poltergeist  CCCC
Drag me to hell  CCCC

julkänsla...NEJ

Då var det julafton igen och har inte haft en julkänsla sedan jag gick ut gymnaiset men trodde jag skulle få tillbaka den till iår, tyvärr inte. Ska över snart till mor och far för att träffa familjen, äta mat och dela ut julklappar. Det kommer bli trevligt.

Imorn ska jag och Jocke sitta och plugga på dan, på kvällen blir det nog utgång med de bästa men jag tänker köra nyktert. Känner mig halvkrasslig så det kanske inte blir något, får se imorn.

Från mig till er alla, en riktigt god jul.


de bästa


Johanna är inte med för hon var inte nöjd med hiphopfrillans bilder.

bara bra nyheter....eller?

Snacka om att det har svängt om den här veckan, först mådde jag piss i måndags efter förra veckans tunga besked men nu är det bra igen. Alltså det är svårt att beskriva känslan jag har i kroppen nu men mina vänner har verkligen fått mig på rätt bana igen, de är verkligen allt i mitt liv just nu och utan de skulle allt sakna mening. Emma, Micke, Malin, Pauline, Josefine, Joakim, Johanna och så åter fått träffa Sarah vilket var riktigt skönt. Man är omfamnad av människor som jag älskar och har roligt med, trots att jag inte känner någon julstämning så känner jag en enorm glädje inom mig som jag bara vill ska fortsätta lysa upp min värld lång tid framöver.

Vfu-rapporten ska vara på max 3000 ord, kommer jag hålla det den här gången också. Nej, den här gången skiter jag i det och har hittils skrivit 2200 ord men har så grymt mycket kvar att jag kommer nog landa på 3500 ord ungefär. Framsidan har jag ingen aning om hur jag ska göra med, antingen använder jag mallen men den är sjukt tråkig och inte fattar jag mycket av den heller. Nu är det fjortisvarning på mitt språk så får sluta skriva nu.

Mission impossible: ghost protocol kör bokstavligt över konkurenterna på bio, tintin, the girl with the dragon tattoo, alvin 3 och sherlock holmes har inte en chans. Tom Cruise comeback som Ethan Hunt ser ut att gå långt över förväntan och en femte film i serien är att vänta, den är bra också.

Nej nu tackar hiphopfrillan för sig, tack.


Mission impossible 4

Mission impossible: Ghost protocol
Efter att ett upprag misslyckas betänkligt så beskylls Ethan och hans team för att ha bombat Kreml, USA klipper alla band med organisationen och står under namnet "ghost protocol". De måste nu utan byrån resurser rentvå sina namn samtidigt som de måste förhindra ännu en terroristattack, problemet är att teamet har en stor hemlighet och någon har helt andra motiv än de övriga. Tom Cruise är tillbaka i högform, hans bästa insats på år och dar och han hör verkligen hemma som Ethan Hunt. Han kompanjoner är inte dåliga de heller, namn som Simon Pegg, Jeremy Renner, Tom Wilkinson, Paula Patton och så vår egen Michael Nyqvist som dock inte lämnar något bestående intryck. Nej, detta är helt och hållet Tom Cruise film och man förstår verkligen varför han kämpade så mycket för att få den här filmen gjord. Det är snyggt, underhållande och en ruggigt effektiv agentfilm som lovar mer inför framtiden. Den har öppnat grymt starkt på dukarna runt om i världen så vänta er ännu en mission impossiblefilm, jag längtar redan. Brad Bird visade sig vara helt rätt val av regissör, tidigare gjort den animerade filmen the incredibles, nu den bästa mission impossiblefilmen hittils som för övrigt har en grymt häftig titel.

Betyg: CCCC


vad händer?

snart ska jag ta bussen in till staden för plugg med de bästa av de bästa, Johanna, Malin, Pauline och Joakim. Det kommer bli supertrevligt och har jag inte helt fel så kommer det även bli prat om andra saker, hur som helst ska det blir grymt kul.

Snart är det julafton och det ska bli kul, på fredag är det lilla julafton med Jossi, Pauline, Malin och Johanna då vi ska spela bingolotto och bara vänta in julafton. Vilka underbara vänner man har, vänner som man egentligen inte förtjänar.

På måndag så blir det trorligtvis bio med Malin, Sherlock Holmes och The girl with the dragon tattoo. Längtar jätte mycket dit.


som väntat

Precis som väntat blev dagen bättre igår efter jag kom till Johanna, att träffa hela crewet igen känns riktigt specielt och samtidigt så svårt att beskriva. När de är borta i norrköping känns som en bit av mig själv fattas men så länge jag vet att de mår bra så är jag nöjd, älskar de.

Har spenderat dagen med Johanna och haft det riktigt trevligt, vi ses igen imorgon då vi samlas hela studiegruppen för lite plugg men det är bara trevligt.

Ikväll ska jag börja på ett sawmarathon, 1-7 men blir nog bara ettan och tvåan innan jag går och lägger mig. Chips och cola till det blir super, tack mamma.

Skönt att den tunga veckan är över, hoppas på en bättring den här veckan och det tror jag på.


UUU

torsk idag, usel match av mig så ska hem till Johanna sen ikväll och söka tröst. Nejdå, ska kolla på lite film och ska sova där också eftersom vi ska plugga på imorgon.

Hoppas dagen imorn blir lite bättre än den idag, den har börjat ruttet men blir säkert bättre framåt kvällning.

Vi var fresten till norrfly igår och knäppte över 160 bilder men har raderat några, kommer komma upp här vid ett senare tillfälle.


äventyr

Idag åker jag på äventyr med Johanna, Malin och Pauline, ska bli trevligt och kanske kan bli ett minne för livet. Kommer nog vara bort hela dagen, får se när man kommer hem men någorlunda bra tid tror jag för har ju match imorn.

Har inte mycket att skriva just nu så förstår inte riktigt varför jag skriver, kanske skriver mer imorgon.

Ha det bra allihop.


En glad dikt

När vågorna slår emot land och vi håller varann i hand på frihetens strand
Fjärilarna flyger vid ditt hår, kärleken har precis som vinden satt sitt spår
Polarisen den har har smält, klockan den har tickat men ändå vänt
Magiska ögonblick i varje stund, hjärtat som slår när du öppnar din mun
Röda låten spelas om och om igen, för livet i sin helhet är den
Vi överlever tomma steg, inga tårar ska falla mer
Jag älskar dig


C.C

Fick mitt andra C idag, två kurser är avslutade och toppbetyg på de två känns riktigt bra.

Imorn är det innebandymaych med a-laget, möter serieledarna och ska bli skönt att knäppa de på näsan och roffa åt oss tre poäng. På kvällen ska jag ta det lugnt för på lördag ska jag vara med de bästa, Pauline, Malin och Johanna. Ska bli riktigt skönt att träffa de igen.

På söndag är det innebandymatch med b-laget, möter forsbacka och vinner vi har vi riktigt häng på toppen samtidigt som vi hakar av oss några lag. Kommer bli en spännande vår det här och skulle vara grymt kul om vi kunde ta oss upp till fyran redan till nästa säsong, uppdaterar er angående hur det går.


lov

Slutade skolan tidigt idag och efter det spenderade jag några timmar med Malin och Johanna, det var väldigt skönt och trevligt på samma gång. På lördag bär det iväg på nya äventyr med gänget, resten av helgen blir det innebandy för hela slanten.

När jag kom hem väntade ett efterlängtat paket på mig, jägarna-boxen och kyss mig. Har nyss kollat klart på jägarna 2 som jag nu har sett två gånger, den är bra den. Kyss mig har jag inte sett än så tänkte kolla på den med massa levande ljus efter träningen, en skön avslutning på dagen helt enkelt.


det rullar inte på

Känns som man vandrar på en väg där man svingas fram och tillbaka, ingenting flyter på just nu. Om 11 dagar är det julafton och det är skit med allting, när den ena grejen plötsligt börjar kännas bättre då hamnar man i en karusell av värdelösa saker.

Min och Jessicas relation har blivit bättre sedan vi talade ut, eller skrev ut och hoppas det löser sig för henne. Hon är en bra vän. Efter det så kom skitgrejen idag, mormor ligger på sjukhuset och mår inte alls bra så har en obehaglig känsla i magen.

Nej just nu måste jag nog försöka koppla bort mig själv ett tag, bara koncentrera mig på mina vänner för annars kommer jag hamna i en mörk tunnel jag aldrig kommer ta mig ur.


Till mina vänner

Ännu en politiskvendetta i denna svarta vecka, med kris och katastroff jag nu ska nerbläcka
Hållit i sanningen så kär, bortkastad tid i en enda stor missär och det känns som jag kvävs
Kippar efter andan och med sorg och tårar allting är blandat, röda toner från en kropp till historiens sista hopp
Nergrävda kungar utan något stopp och jag vandrar nu mot målet i kraftanspänningens lopp
Allt jag kan göra är att vänta, ta stora tag och på nytt börja kämpa
Ta mig upp ur den eviga kloak, jag älskar er vänner, jag minns vad ni sa
Utan er är ingenting, trots att svärtan alltid till mig vill komma in


Ni är allt


Promoe


en låttext utan musik

21 apor fångade i samma bur, ett liv fullt av alla felbeslut
Kastat skit och tagit emot, ni kanske också ser att jag är en idiot men än så länge lever jag kvar på detta jordklot
Kärleken som hela tiden bränns vid men har förståt att det inte är min tid eller tur, får leva med mina demoner i en egen strid med paraply drinkar med stora kliv mot ett nytt liv
Man följer aldrig sina egna ord utan ser hela tiden moder jord, väntar på att mina ögon ska stängas en sista gång och om det är denna sång

Ref.
Ställ mig på rad och skjut mig med ett gevärr
Ställ mig på rad och skjut mig med ett gevärr

Vers 2:
I åttonde klass med en värld som är som en glass, den smälter när det börjar brännas och alla ser men alla munnar är stängda
Alla tårar som runnit genom åren, hemma och i korridoren men blickarna som dödat den sista glädje som fanns kvar i min kropp så nu längtar jag till båren

Ref:
Ställ mig på rad och skjut mig med ett gevärr
Ställ mig på rad och skjut mig med ett gevärr

Vers 3:
Slag efter slag mot mitt huvud, respeklösa beslut utan grunder och tänkte att nu är det över men det tog slut efter sekunder
Som en zombie i vita kläder och väder, spottade på mitt ursprung som en rasist i läder
Hur kan ni hata mig så mycket, var det för att jag inte palla trycket.
Inga bevis och ingen hjälp finns att få så varför ska man ringa ett, ett, två
Ord står mot ord i en evig dokumentation och längtar bara efter reinkarnation

Ref:
Så Ställ mig på rad och skjut mig med ett gevärr
Ställ mig på rad och skjut mig med ett gevärr


Det här är resten av veckan

Ska inte säga att dagen har varit toppen men det har varit helt okey, gjorde helt fel i att hyra irene huss dock, otroligt seg historia men nu borde burken vara stängd. Det finns verkligen ingenting att bygga vidare på, det har känts som de harit idébrist i samtliga 12 filmerna även om ett par har varit bra.

Fick jättemycket beröm av min lluare, dock är jag tveksam till hur jag ska kunna förbättra mig när jag fick nästan full pott på allting. Det gör mig jättenervös trots att det är bra långt kvar till nästa praktik.

Har samspråkat med mina vänner på facebook och på mobilen, det är jättetrevligt.

Imorn så blir det till att skriva för fulla muggar, ska lämna in dokumentationen samt skriva grupparbetet med den andra studiegruppen. Det blir nog bra det här.

På lördag har jag match i Valbo på morgonen och sen ska till Pauline och Jossi för speldag, ska bli så roligt så. Ska sova över där också, det ska också bli roligt.

Träning ikväll och säkert någon film efter det, vet inte riktigt vilken jag ska ta bara men det ordnar sig.


Vin

Första: glaset tas i den mörkaste timmen
Andra: får mig att glömma alla minnen
Tredje: får mig att lämna mina tankar
Fjärde: får mig att glömma för vem hjärtat bankar
Femte: får mig att finna en glädje
Sjätte: får mig att njuta av världen
Sjunde: får mig att börja dansa
Åttonde: får mig att våga chansa
Nionde: får mig att snurra
Tionde: får hela rummet att gunga
Elfte: gör att jag hamnar på marken
Tolfte: Får mig att ta mig upp ifrån marken
Trettonde: får mig åter att ramla omkull
Fjorttonde: har gjorde mig full för kärlekens skull

Luddigt inlägg

Eftersom det finns risk för att vissa personer läser bloggen som detta inlägg handlar om kommer det bli väldigt svårt att förstå vad det handlar om, måste dock skriva. Jag har ingen tro på någonting men anser att vissa saker betyder något, det som har hänt med några timmars mellanrum måste vara ett tecken på något. Jag tror jag vet vad.


Rekord, det minsta inlägget

Slog nytt rekord på min blogg idag, 40 st läsare och många tycker nog att det är några men det gör inte jag. Att ha så många läsare för att ha ett rätt ointressant liv är bra, som jag också sagt tidigare så är bloggens syfte inte att ha läsare utan att ha en skrivare och det är jag.

God natt


Låser in mig i känslan

Det mörknar i byn som ligger långt ifrån staden
Armbanden går i två delar, skulle vilja hålla dig i handen
Ett mirakel som vandrar in genom dörren
Snön faller på alla taken
En tår som sakta faller ner från mind kind
Kom och bär mig ovan molnen
Se ner på alla träden utan löven vid vattnet
Lev i varje dag, varje dag, varje dag


film

Jag och Johanna hade filmkväll igår och här kommer en kort text om vad jag tyckte om de två filmerna.

Hanna  CCCC
Hanna är en ung flicka som tränas upp av sin far Erik till att bli en mördarmaskin, detta tar henne på en resa från att bli jagad till att få reda på sanningen om hela hennes existens. Detta är oerhört skickligt gjort, de skitiga miljöerna sätter en mörk prägel på filmen som är helt fri i från ljusa punkter. Det är spännande och väldigt oförutsägbart, klart en av årets bästa filmer.

The help  CCCCC
Skeeter är en ung tjej som har annorlunda värderingar än övriga befolkningen i staden Mississippi och vänder staden upp och ner när hon bestämmer sig för att skriva en bok om hembiträdenas liv, detta startar en händelsekedja som kommer förändra liv för all framtid. Emma Stone är oerhört bra som Skeeter och att hon väljer sina roller väl är det inget att tveka om, det är väldigt spitt mellan genrena även om denna även har humor. Det är en hemsk sanning som rullas upp för tittarna och det finns både sorg och glädje i filmen, även en gnutta hopp. SE DEN!


Gävle

Under ljusen i stan vandrar ett gift och älskat par, utan några barn men kärleken är underbar
Snö faller periodvis ner på marken, nedgågna hus och någon säger välkommen till natten
Blinkande polisbilar och ambulanser, nån på tredje våningen vill öppna champagnen
En porslinservice i tusen bitar, ett huvud dunkas rakt in in i väggen av alla fega skitar
Spruken stad som måste börjar stå för sina val utan samvetskval, allt ska bli lika för du och jag
Historiska objekt bränns upp en efter en, staden skulle behöva en vän
En som går sida vid sida och som inte väjer trots att det börjar svida
Panorama perspektiv och det känns helt rätt på något vis, låt barnen växa upp och börja leva sina liv


...

62 kvadrat skulle vara en ny start, jag skulle plötsligt se klart och börja om från noll
Problematiken i livet och matematiken satte stopp men det fungerade ju i praktiken
Fast i bojor på de sju haven, nycklarna på botten och jag uppfyller inte kraven
Jag har suttit och grävt i alla sömmar, gått igenom alla bortglömda drömmar och borde kanske ha följt folkets strömmar
I den ogenomträngliga plåten jag gräver, i hopp om att domen de häver och bygga nytt hem som en bäver
Låten i huvudet spelas på repeat, förstår varför och det saknas inte något motiv
Tavlorna hänger på sned och vägarna är vända, ut och in på allt i världen men kan detta stämma?


skit text

Känner en enorm glädje till skrivandet just nu, ser det som någon form av utrensning av alla tankar. Just nu har jag ganska tråkigt men ska inte vara uppe allt för länge till, har ju match tidigt imorgon bitti men tänkte åtminstone kolla på ett avsnitt av mord och inga visor. Tycker den serien är härligt avslappnande, hoppas bara inte att jag sett avsnittet men det har man säkert.

Var ett tag sen jag slängde upp recensioner nu har jag märkt och tänker inte skriva någon nu heller men ni kan få betyg på några filmer jag sett den senaste tiden, hoppas ni har till godo.

Tree of life  CCCC
Rabbit hole  CCCC
Kronjuvelerna  CCC
In time  CCC

Måste ju också skriva något om årets julkalender som hittils har varit oväntat bra, man ser tydligt kopplingar till klassikern Oliver Twist men med glimten i ögat och tror att det kommer hålla hela vägen. Väldigt skönt att se Gustaf Hammarsten i en stor roll igen, en underskattad skådespelare som mest fått stå i skymundan men fick nog sitt genombrott med bruno.

2 december och fortfarande ingen snö, blev faktiskt riktigt överaskad när vi gjorde utflykt till hyttön med förskolan och där fanns det hyfsat med snö. Jag väntar ivrigt, några från klassen har ju pulkarace inplanerat som jag vill ska bli av men inget datum är ju satt så det blir säkert av. Ska bli grymt kul men jobbigt också, gå upp för hemlingbybacken flera gånger är inget att leka och säkert får man pulsa upp också.

Har haft tre superhärliga veckor med sagans förskola men samtidigt är det lite skönt att det är över också, det är iskolan jag ska vara men har dock två dagar att ta igen men det gör ingenting. Tänkte ta igen det nästa vecka, tis och tors. Fredagen är man ledig och då ska jag bara ligga i sängen och sova, vad skönt det ska bli. Ska skriva min VFU rapport också så att man blir av med den.

Kan rapportera att skutskär leder just nu med 4-3 mot Håsta i div.2, hoppas att det blir seger.

Har funderat rätt mycket den senaste tiden på de 21 åren som jag levt och kommit fram till att tiden har gått väldigt fort, har inte brytt mig jättemycket om åldern tidigare men man är ganska gammal nu faktiskt. När jag fyllde 20 kändes det skönt men att bli 21 kändes ju inte som en guldmedalj direkt, undrar då hur jag känner när jag fyller 22? Tur att man inte firar sin födelsedag på något annat sätt än med familjen, det räcker mer än väl och tårtan tycker jag om. Presenter är också roligt att få.

22 dagar kvar till julafton och en julklapp är inhandlad, känner mig inte ett dugg stressad men däremot så har jag inte riktigt koll på vad jag ska köpa till allihop men det löser sig säkert. Jag vet ju en julklapp jag ska få av mor och far i alla fall, en mikro för att mamma har avslöjat det redan. Hon är ju rolig hon också men behöver en mikro så det blir superbra, kommer få filmer också och det tycker jag om.

En kvart kvar tills programmet börjar men nu tänker jag inte skriva något mer så vi syns eller hörs, eller inte.

Over and out.


det var det

Nu är det slut för den här veckan och på måndag är man tillbaka där man helst av allt vill vara, vid skolbänken. Har saknat den väldigt mycket under vfun trots att jag haft det superhärligt, de tre veckor jag har varit på sagans förskola. Träffa alla fantastiska klasskamrater igen, alltså känner inte riktigt att jag hunnit landa än och snart är det lov och grejer så får se hur det här går. Fick full pott på slutuppgiften, det trodde jag verkligen inte med tanke på att de jag har läst är bätte än min men jag tackar så klart för betyget.

Ikväll ska jag ta det superlugnt, tänkte bara slappa framför tvn och imorn ska jag döma och spela innebandy. På kvällen drar jag till Johanna för en filmkväll och helgen avslutas med ett biobesök, contagion i skutskär ska jag se.

I övrigt står det ganska still, händer tyvärr inte så mycket som jag hoppats på men det är som det ska vara. Snart julafton och god mat, nyårsfirande i stan. Mycket roligt att se fram emot.

Idag har jag stött på en riktigt miljöförstörare samt en gladjeförstörare, vi börjar med glädjeförstöraren som brände ner bocken inatt. Förstår mig verkligen inte på folk som tycker att det är tradition att den ska brinna, traditionen är att den ska stå där varje år men vill folk ha brott så får de brott. Till miljöförstöraren som tar bilen till staffans när han bort 50 meter därifrån, både dit och tillbaka. Sällan man lägger märke till mer lathet.


1 december

Nersmetade väggar och korridorer
Under en sovande mörkblå himmel
Låt inte änglarna fälla några tårar
Julstjärnan lyser rakt in i huset
Bocken står färdig och grannen är pyntad
Snön ligger sjunken vid vägkanten
Skynda dig bort en sista gång
Innan vi börjar sjunga på vår sista sång
Skynda dig bort, skynda dig bort


Tillägnad Micke & Emma <3

Vi vandrade bredvid varann ganska obemärkt från sjuan till nian men när vi sen möttes igen så fann vi varann för allt framtid.

Ni har varit och är fortfarande vänner som man litar på, ni har alltid funnits där när man haft det jobbigt men även när det har varit bra. Ni har skapat minnen som man aldrig kommer att glömma, alltifrån spökhus, öregrund, örebro och för att inte glömma gränna. Även de härliga stunderna i svärdsjö, micke och johanna promenad och min och emmas thåström event. Ni har varit till stor del i skapandet av den människa jag är idag, jag är och kommer alltid att vara er evigt tacksam för att ni stått vid min sida. Även om ni flyttat till Norrköping så känner man att ni finns där, och att ni funnit varandra och älskar varandra har jag alltid tyckt varit så underbart. Även om ni är olika så passar ni så oerhört bra ihop, ett dreamteam helt enkelt.

Jag älskar er oerhört mycket, jag önskar er all lycka och välgång så syns vi snart igen.
ÄLSKAR ER!


RSS 2.0