filmbetyg: dvd och oscarsfinalisterna

DVD
Puss  CCC
The exorcism (1973)  CCCCC

OSCARSFINALISTERNA
The social network  CCCCC - 3 oscars: manus efter förlaga, klippning, musik
127 hours  CCCCC - 0 oscar
Toy story 3  CCCCC - 2 oscars: animerade film, låt
The fighter  CCCC - 2 oscars: manliga biroll, kvinnliga biroll
Black swan  CCCC - 1 oscars: kvinnliga huvudroll
True grit  CCCC - 0 oscars
Winter's bone  CCCC - 0 oscars
Inception  CCCC - 4 oscars: ljudredigering, ljud, specialeffekter, filmkonst
The king's speech  CCCC - 4 oscars: orginalmanus, regi, manliga huvudroll, film
The kids are all right  CCCC - 0 oscar
 

ppppppppp

Det blev ingen kväll med crewet idag men blir fifaturnering istället så klagar inte. Har inte spelat det på länge så ä grymt taggad, förhopningsvis blir det pallen och man kallas ju inte pallplatsarn utan andledning.

Var och sökte jobb igår men måste vänta en månad på att få svar, tror jag har bra chanser dock.

Blir inte något längre inlägg för tangentbordet är mongo.

Älskar er 


smyglyssning del 4

Deltävling fyra är sämre än väntat men har tre riktiga guldkorn, jag hade på förhand innan jag hört låtarna Bengtzing och Lasse Stefanz som klara finalister men detta kan sluta hur som helst.

Melody club - The hunter  CCCC  hade förväntat mig lite mer fart men den håller, kommer dock få det svårt.
Linda Pritchard - Alive  C  Det står helt still i denna intetsägande ballad.
Lasse Stefanz - En blick och nånting händer  CCC  Oväntat bra och är nog självklar i finalen.
Love generation - Dance alone  CCC  Här är det fart och ett snyggt nummer men tror inte det räcker.
Linda Bengtzing - É det fel på mig?  C  Precis som vanligt går det inte att lyssna på men finalen är nog klar.
Julia Alvgard - Better or worse  C  Andra webbjokern är inte lika svag live som Jonas men det håller inte.
Nicke Borg - Leaving home  CCCC  Bästa låten som man visste på förhand, vill ha den i final.
Anders Fernette - Run  - (minus)  USEL!


Final
Linda Bengtzing och Lasse Stefanz
Andra chansen
Nicke Borg och Melody club


lav

Fick hem ett paket idag igen, blir lika glad varje gång även om jag vet vad det är i. Huvudvärken är i princip borta så det är skönt, kan jag nog träna imorn. Ikväll står det på schemat hockey, fotboll och BB, har fastnat i det programet igen men att köpa hela paketet det går inte jävla skit. Går ju miste om så mycket roligt, såg 1 timme ifrån glashuset igår eftersom det är gratis och jag skrattade nästan konstant. Gurkan är ju bara för skön men den där Jimmy verkar inte ha alla hästar hemma, fattar inte vad han säger och pillar sig i håret hela tiden.

I övrigt så är det ganska fullt upp den här veckan och näst kommande, serien i fotboll drar igång den 12 så det känns som det är massor utav roliga saker som sker och 2 april är det högskoleprovet också. Kommer bli ett härligt år det här tror jag.

Älskar er.


Sanctum 3D
En film som är inspirerad av verkliga händelser och som har James Cameron som producent kan väl inte misslyckas, det kan det och det gör det. Det sista outforskade grottsystemet i världen ska nu utforskas av ett undervatten-grotteam men när ett kraftigt oväder inträffar så måste de genast evakuera, några stycken blir kvar och måste nu finna en väg ut innan det är för sent. Man känner verkligen igen sig, det finns en miljonär, en som vet allt om allt och så några andra som också passar in i mallen. Detta ska alltså vara en thriller men särskilt spännande blir det aldrig och till stora delar av filmen är det bara transportsträcka till ett förutsägbart slut, det bidrar början till en hel del utan att avslöja för mycket. Skådespeleriet är okey likaså 3D-effekterna men he förväntat mig något storslaget, kansk inte i Avatar och Titanic klass men något med lite mer fart i istället blir det många långa sega stunder där man sitter och funderar på vad man slängt pengar på.

Betyg: CC


Tis-Mån

Planer i veckan:
Tisdag: Vara med Johanna några timmar.
Onsdag: Träning
Torsdag: Träning
Fredag: Crew
Lördag: Kolla på innebandy och melodifestivalen
Söndag: Lugn dag
Måndag: Jobba


En härlig helg!

Helgen har rullat på och gjort massor utav saker, eller har inte gjorts så mycket men tiden har knappt hunnit med ändå. Gått på bio, dömt innebandy och kollat på tv och film med familjen. Imorn så bli det träning, hoppas det går bra men det tror jag att det gör. På tisdag ska jag vara med Johanna en stund, på kvällen blir det hockey och fotboll.

Dvdbetyg:
The american  CC
The reef  CC
Tusen gånger starkare  CCC
Buried  CCCC
The last airbender  C
Eat pray love  CC


smyglyssning del 3

Man kan börja med att säga att det tredje startfältet är årets hittils bästa där det egentligen bara finns ett bottennapp, en klar uppryckning från förra veckan här nedan följer nu betyg och kommentarer om alla bidragen.

Eric Saade - Popular  CCCC  en riktig bra låt och kan mycket väl vinna hela tävlingen.
Sara Varga - Spring för livet  CCCCC  Låten berör hela kroppen, hoppas verkligen på en final.
Sebastian - No one else could  CCC  Sämre än hans förra låt men den tredje bästa i startfältet.
Shirley's angels - I thought it was forever  CCC  Visst har man hört det förut men rycker med ändå.
The playtones - The king  CC  inte riktigt min kopp av te men ganska bra refräng.
Simon Forsberg - Tid att andas  C  Urtråkig ballad som borde vara chanslös.
Linda Sundblad - Lucky you  CCC  En bra låt men kanske en anningen tjatig refräng.
Sara Lumholdt - Enemy  CCC  Har nog ingen chans att gå vidare men tycker den är bra även om verserna är bättre än refrängen.


Tips till final:
Eric Saade och The playtones
Andra chansen
Linda Sundblad och Sara Varga

Lika som bär

Fredde sa så här under Milan-Tottenham.

"De har dag-otto på plan"

så här kommer dag-otto


dudidu

Alltså är så jävla taggad till att börja spela fotboll nu så det är sjukt, lite mer än två veckor kvar men känns som en evighet. Visst det är kul med innebandy och det var riktigt kul att träna i måndags men man har inte samma glöd som man hade förra året, har inte stått lika mycket heller så har nog mycket att göra med det.

I övrigt har jag anmält mig till högskoleprovet, ska bli grymt spännande men det är dock väldigt långt kvar. 2 april känns inte alls ligga nära just nu. Allt över 0,5 är jag nöjd med så hoppas att det går bra men skulle bli grymt besviken om jag hamnade under det, känns lite som man lika gärna kunde ha skitit i att göra det men som sagt vi får se hur det går.


Detta kan vara något av det vidrigaste jag druckit iår eller någonsin, vet inte hur man ska beskriva smaken men man ska nog prova för jag finner inte ord för att beskriva den. Äcklig!

Älskar er.


bättre

Mår betydligt bättre idag men inte riktigt 100 procent men kommer väl, hade kanske varit bättre om man fått sova mer än 5 timmar. Äter bara blåbärssoppa i tron om att det ska bli bra och har funkat ganska bra faktiskt, får väl se när man blivit riktigt bra igen. Kommer nog vara hemma ifrån träningen imorn sen får vi se hur kroppen känner sig, trorligen blir det träning på torsdag.

Snart börjar fotbollsäsongen och ska bli skönt att få springa lite igen, konditionen kunde ha varit bättre men förhoppningsvis har man tagit lite de senaste månaderna. Nya skor ska köpas också, både inomhus och utomhus men skorna för utomhus ska jag köpa själv.

Film
The king's speech
Handlingen kretsar kring Albert, Hertingen av York som står på tur efter sin bror om den brittiska kronan. Han har dock ett stort problem, han stammar vilket gör att kungahuset undrar om hn verkligen är lämplig som kung. Detta problem hålls undan för allmänheten men under ett radioprogram så blottas det och han börjar ta hjälp av Lionel som använder ovanliga metoder för att finna bot. Detta är början på en för evig vänskap. Denna film är nominerad till hela 12 oscars och vad jag har hört är detta en stor favorit till att vinna bästa film, jag är lite mer tveksam men inte på grund utav kvalitén för den är riktigt bra. Däremot så är årets filmer av riktigt bra sort att det inte går att avgöra vilken som juryn tycker är bäst, min personliga favorit är 127 hours men den kommer nog inte heller vinna. Tror true grit ligger bra till. Colin Firth som spelar huvudrollen gör kanke sitt livs roll, han är fullkomligt lysande och Geoffrey Rush är snäppet bättre men både dessa kan bli utan oscar för att filmåret 2010 varit så enormt bra. Filmen är humoristisk men samtidigt allvarlig och oftast faller sådana filmer platt, här så står den upp samtliga 2 timmar och som åskådare sitter man och njuter av filmkonsten. En superfilm för alla som älskar film, älskar man inte film väljer man att avstå.

Betyg: CCCC

DVD-betyg
Terror på elm street  CCC
Terror på elm street 2  C
Terror på elm street 3  CCC
Terror på elm street 4  CC
Terror på elm street 5  C
Terror på elm street 6  C
Terror på elm street 7  - 
Terror på elm street (2010)  CC
Ond tro  C
 


får kämpa på

Har inte varit till parkbadet på tre år och när man äntligen ska åka blir man dålig, mår skit just nu men blir melodifestivalen snart så det kanske blir bättre. Får kämpe på.

Orkar inte skriva mer nu men så fort jag mår bättre.

Älskar e.


Melodifestivalen del 2: smyglyssning

Alltså varför måste Göteborg alltid få de sämsta låtarna år ut och år in, av den en minut lyssning jag hört så når ingen låt över godkänt men desto fler under godkänt. Kan säga att det finns högts en eller kanske två låtar från detta startfält jag kommer lyssna på efter tävlingen, riktigt förbannad på det här. Det känns som ett skämt.


1. Brolle - 7 days and 7 nights  CC  Inte bättre än så här blir det men däremot så kan det blir sämre efter 3 min.
2. Loreen - My heart is refusing me  CC  Känns lite Rihanna med kan höjas efter 3 min lyssning.
3. Babsan - Ge mig en spanjor  Hoppas verkligen att detta är den sämsta låten i tävlinge, ett fett minus.
4. Elisabeth Andreassen - Vaken i en dröm  En tråkig ballad man hört miljoner gånger förr.
5. Sanna Nielsen - I'm in love  CC  Det här håller inte, inte alls i samma klass som empty room.
6. The Moniker - Oh my god!  Rent ut sagt låter det förjävligt.
7. Anniela - Elektrisk  Verserna är väl okey men refrängen är bara för mycket.
8. Christian Walz - Like suicide  CC  Kommer nog att höja till en trea på lördag men har redan startfältets bästa låt.


Tips till final:
Brolle och Sanna Nielsen
Andra chansen:
Christian Walz och The Moniker


Happy

Igår hjälpte jag Johanna med läxan, får se hur många gånger till det blir. Hon tycker nog jag är lite för hård men vad tycker ni, om man hjälper någon med läxorna så borde väl man göra något annat än att skriva på bloggen men det blev färdigt till slut. Hoppas att hon får in allting nu bara så att hon inte kuggar på provet, det är viktigt. Det är samtidigt ganska roligt med det eftersom man får tillbaka gamla minnen ifrån skoltiden, både bra och dåliga men minnena från de sista 6 åren var bara bra. Så kul man hade under den tiden, synd att det tog ända tills nu innan man var åter med i matchen igen. Det känns bra nu och framtiden ser lite ljusare ut än tidigare, jag är glad.


Filmer som måste ses 2011

Shanghai
Mission impossible: Ghost protocol
Paranormal activity 3
Drive angry 3D
Scream 4
Pirates of the carribean: On stranger tides
Cowboys and aliens
Unknown
I am number four
Sanctum
Jägarna 2
World invasion: Battle Los Angeles
The hangover 2
Priest
X-Men: First class
Svensson Svensson: I nöd och lust


Fortsättning följer....


Tomorrow when the war began

Tomorrow when the war began
Detta bygger på John Marsdens roman med samma namn, har inte läst den men filmen håller mycket hög klass. 7 vänner ger sig ut i den australienska vildmarken men när de kommer hem är allt öde, föräldrarna spårlöst försvunna men ganska snart kommer det upp för de att de befinner sig i krig. Nu har de två val, antingen låter de sig dödas eller möta ett motstånd som är betydligt fler och förvandlas till rena krigsmaskiner. Vänskapen sätts på prov i kriget mot friheten. Till att börja med består skådespelarna till stor del utav människor som är födda 90  och ska inte säga att de är klanderfria men de är bra, vissa bättre än andra. Actionsekvenserna är påkostade och verkligen realistiska, en biljakt mellan en sopbil och två mindre bilar (påminner om dragster) måste ses som filmens absoluta höjdpunkt. Genren är lite svårbeskrivd men skulle säga att det är en dramafilm i grund och botten, innehåller dock ganska mycket explosioner och skottlosningar. Detta är del 1 i en triologi och man villl verkligen se resten, det är spännande och ruggigt välgjort. Ett måste.

Betyg: CCCC


Melodifestivalen del 1: Luleå

Danny - In the club  CC Musiken är helt okey men texten är otroligt tjatig.
Swingfly - Me and my drum  CCC Låten satte sig verkligen efter 3 min istället för 1 min, boom-boom.
Jenny Silver  - Something in your eyes  CCCC  Äntligen en bra schlager men det räckte tyvärr inte.
Pernilla Andersson - Desperados  CCCCC En grymt bra låt och hoppas verkligen att det räcker till en final.
Le kid - Oh my god  C  En tramsig poplåt som fick barnrösterna, tur att det slutade vid en 5:e plats.
Rasmus Viberg - Social butterfly  C Låten funkar bättre i små mått och blir hemskt tråkig i längden.
Jonas Matsson - On my own  C  Det gjordes några ändringar i låten innan tävlingen dock inte till det bättre.
Dilba - Try again  CC  Vad vill den här låten? upptempomusik till stillande sång, inte okey.


"Jag ska aldrig lämna dig, du ska aldrig nånsin få se mig gå
om du ger din sorg till mig kan jag bära den åt dig"

Grym text. Pernilla Andersson - Desperados.


genrep

Då har man hört en minut av de 8 första bidragen i melodifestivalen och detta är ett riktigt getingbo, i princip har alla chansen att gå vidare. Är detta ett bra startfält? Det tycker jag inte men åtminstone okey och man har varit med om värre, det som i alla fall är klart är att det finns ingen vinnare i det här startfältet.

De bästa:
Pernilla Andersson - Lika bra som väntat och min personliga favorit.
Jenny Silver - En ABBA-schlager, ja visst men tycker den förtjänar en final.

De godkända:
Dilba - Sämre än väntat och tror hon får det svårt att gå vidare.
Danny - Det låter som det brukar när Danny-pop sjunger själv och har svårt för sådan här typ av musik, inte lika smörigt som E.M.D men tycker nog att"baby goodbye" var bättre.

Besvikelserna:
Jonas Matsson - Den här låten funkar verkligen inte live vilket är synd för radioversionen är bra.
Le kid - Har stått om BWO-sound men snälla, tycker det känns bubbles över hela grejen.

Som väntat:
Swingfly - Som vanligt funkar inte sådant här i melodifestivalen.
Rasmus Viberg - Låten är väl okey men hela paketet gör låten tillsammans med Swingflys chanslös.

Tips: Final
Danny och Jenny Silver

Andra chansen
Le kid och Pernilla Andersson


The tourist

The tourist
Detta bygger alltså på den franska thrillern "Anthony Zimmer" som kom 2005 och den är så mycket bättre än detta fuskbygge. Elise får i uppdrag av en man som heter Alexander, som är förföljd av flera grupper i jakten på pengar. Hon ska sätta sig på ett tåg till Lyon bredvid en man som de ska tro är just Alexander, ingen vet hur han ser ut på grund utan ansiktsoperationer. Hon sätter sig vid en man som heter Frank, en man som röker fejkade cigaretter och är allmänt barnslig. Detta är starten på jakten som får Frank jagad och beskjuten över hela världen. Detta är så fruktansvärt dåligt att jag nästan blir förbannad, Florian Henckel Von Donnersmarck som skrivit manus och även regisserar har skapat ett riktigt bottennapp. Han har tidigare gjort den fantastiska "de andras liv" men detta märks det inte ett dugg av, detta är helt klart en beställningsvara ifrån filmbolaget ihopp om att tjäna lite pengar och totalt stuntat i kvalitén. Castingteamet har verkligen jobbat häcken av sig för att få med så bra aktörer som möjligt men de flesta av de är direkt usla och den som är allra sämst är en stor stjärna, ni kanske känner igen Angelina Jolie. Hon levererar mest repliker för att hon måste, kemin med Johnny Depp är dessutom inte bara bristfällig den är helt obefintlig då ska det också sägas att den största stjärnan Depp inte är mycket bättre. Han har någon bra replik här och där men han är ruggigt stel, det gör knappast saken bättre att manuset är under isen. Att denna inte fick någon razzle nominering för mig är obegripligt, den här filmen har verkligen sågat sönder orginalet. Depp borde skämmas över att ställa upp i sådant här skräp men hoppas att hans lön gick till välgörande ändåmål, filmen däremot passar bäst i sopkorgen.

Betyg: C

Dvdbetyg:
Anthony Zimmer  CCCC


The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader


Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen
Då var tredje delen i äventyrsserien Narnia här och det är ett klart steg i rätt riktning jämnfört med den andra filmen. Det finns alltid platser som leder in till Narnias förtrollande värld, i första var det en garderob, i andra en tågstation och här en magisk tavla. Lucy och Edmund skickas åter in i landet men denna gång följer deras odrädlige och pratglade Eustace, om än motvilligt. De kommer åter i bekantskap med Caspian som denna gång är kung över Narnia och färdas runt i ett stort skepp, denna gång är faran en grön dimma som hotar att förstöra Narnia men med Lucy, Edmund och Eustace hjälp ska de se till att vinna kriget. Visst har man sett det mesta nu i filmväg inom denna genre men man kan inte låta bli att facineras av den varma känsla som filmen har, man blir också underhållen och det är också meningen. Det är faktiskt spännande trots att effekterna inte alls når upp i den klass som de övriga filmerna, detta syns väldigt tydligt på Arslan som inte är lika genomarbetad som tidigare. Som sagt man känner igen det mesta ifrån Harry Potter, Sagan om ringen och de tidigare Narniafilmern, man kanske borde ha kommit med några nya idéer men filmen är trots allt bra och förtjänar en titt. Skådespeleriet är klanderfritt och bäst i sällskapet är Georgie Henley som spelar Lucy, kan bli en stor stjärna framöver.

Betyg: CCC

Dvdbetyg:
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe  CCCC
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian  CC
Jonah Hex  C


skit tisdag

Hatar tisdagar, de är så jävla kassa och man har aldrig något att göra men tur att den snart är över. Tur att man fått nya pengar iaf även om jag hade en del kvar från förra månaden, de kommer trots allt bra till pass med tanken på att det är mycket som händer den här månaden. På fredag blir det film och tv-spel kväll då det blir att handla mat, på lördag ska jag på brynäs-djurgården och kolla på melodifestivalen, på söndag blir det en lugn tvkväll.

Älskar er.Dvdbetyg:
Resident evil: Afterlife  CCC
The kids are all right  CCCC
Wall street: Money never sleeps  CCC
I rymden finns inga känslor  CCC
Psalm 21  CC

RSS 2.0