31 oktober

Alltså har märkt att skolarbetet börjar sätta sina spår men jag trivs så otroligt bra och har så roligt att det gör mig inget, inser att skolan måste prioriteras före innebandyn dock så hade jag önskat att jag hade tid att träna mer än jag gör. Kroppen är tröttare än vanligt och därför är det så skönt att ha vänner så man kan lugna ner sig lite och för en stund tänka på något annat, klarar jag av högskolan då kommer jag fira så stort så att det står härliga till. En tidig nyårsafton 2014 är nog att vänta.

Gick på paranormal activity 3 igår och gillade inte att den saknade logik med tanke på de tidigare filmerna, har svårt att se hur man ska kunna spinna vidare utan att byta ut storyn men om ca 1 år kommer svaret då ännu en paranormalfilm kommer ut.

Imorn är det skolarbete som gäller, seminarium står på schemat sen ska jag vråplugga slutuppgiften efter innebandymatchen mot älvkarleby. Kommer bli en lång natt.


En dikt

Ljuset innan mörkret
Ett regn som faller ner
En blandning mellan natt och dag
Det är dans med svåra steg
Höstens spår av sanningen
Hjulen rullar på
Snurrar runt i all oändlighet
Tusen bitar glas med svar på alla frågor
Det är svart, vitt och lite grått
Bultande hjärta och allt är bara rött
Kärlekens bär ska plockas ner ifrån himmelen
Allt ska suddas ut
Glänsande spår i höstens första snö
Ramlar och klättrar upp igen


en lyckad utekväll

Spenderade hela gårdagen med Johanna igår och hade det riktigt roligt, alltså det är svårt att beskriva dagen men jag hade verkligen roligt. Det blev mat, förfest, utgång och umgicks med flera fantastiska individer som skapade en magisk kväll. Fick träffa två nya människor också, Jossi och Ante som jag hade trevligt ihop med. Allt var bra med gårdagen och ikväll blir det bio, Paranormal activity 3.


filmkvällen var filmmässigt väldigt misslyckad

Sorry att jag inte uppdaterat på ett tag men haft mycket med skolan och så men nu är jag tillbaka, har en uppgift som ska lämnas in imorgon, en på onsdag och sen slutar kursen på fredag. Nice!

Igår hade jag och Johanna filmkväll men filmerna var tyvärr inte av högsta klass någon utav de tre vi såg, tur att sällskapet var bätte. Här nedan följer nu korta recensioner utav de tre vi såg.

Julia's eyes  CC
När det handlar om en spansk skräckfilm så förväntar man sig en superduper twist i slutet men här blir man besviken, filmen bygger upp en fasansfull stämning men bildspråk och musik men sista 40min kollapsar den totalt. Då blir det som en deckare från vilket land som helst och den blir riktigt seg, inte bra av en film som kunde ha blivit så mycket bättre.

Colombiana  CC
Zoe Saldana har länge fått stå i skymundan men här får hon äntligen en huvudroll dock så är filmen inte av de bättre slagen, en explosionsladdad actionfilm utan vare sig eftertanke eller viljan att förmedla något. Saldana övertygar starkt men i övrigt finns det massor att anmärka på, den är också på tok för lång.

Trespass  C
Nicolas Cage och Nicole Kidman kändes från början som en lyckad kombination för en lyckad film men vad har de hamnat i för sörja, direkt på dvd i Sverige inom kort och inte förtjänar den ett bättre öde. Trots att den bara är 1h och 30min så är den riktigt seg och känns nästan som det dubbla, storyn i sig känns för väl igen och detta är en film man inte kommer lägga på minnet.


JODÅ

Hela helgen har varit full av spännande  och roliga saker, i lördags kollade jag på bio med ida, malin, johanna och linda. Smurfarna var vi och såg sen åkte vi hem till johanna och malin för att äta tacos och spela lite spel, geni spelade vi och johanna vann. Spelade match också tidigare under dagen mot storvik som vi dock torskade med 11-10.

Igår var jag med på a-lags matchen mot saga, blev torsk där också med 7-3 men nu sitter jag vid datorn och skriver ett blogginlägg. Har kommenterat en massa på blackboard, fem kommentarer hittils men fler kommer tror jag men måste läsa igenom alla artiklar en gång till så jag förstår de bättre kanske.

Imorn blir det en tur till forsbacka med de underbara vännerna Malin och Johanna, en skoluppgift som ska göras som jag tror kommer bli riktigt bra. Eller jag hoppas det i alla fall. Får se vad vi hittar på efter det.

De drabbade måste vara en av sveriges mest beroendeframkallande serie, vill bara se mer och mer men med tanke på att ett avsnitt 1h långt så får det räcka för idag eftersom jag ska upp tidigt imorn. Vill inte att den ska ta slut och har bara 8 avsnitt kvar.

Smurfarna  C
Barnfilmer brukar oftast tilltala mig mer än väl men detta är ju en salig smörja, skådespelare gör sig till och ramlar lite, drar lite under bältet skämt innan de ramlar igen. Mycket produktplacering samt en rad oförlåtliga scriptafel som är på tok för synliga för att vara en biofilm, som om det inte vore nog där så är en uppföljare inte långt borta med tanke på att den har blivit en oväntad succe världen över.

CITAT
"All that I am, or hope to be, I owe to my angel mother"

// Abraham Lincoln


detta är min helg

Efter skolan var jag skittrött så somnade hemma hos mor och far, sov 1h och sen åt jag lite mat. Åkte hem till mig och kollade på titanic och de drabbade.

Imorn är det hemmamatch igen och ska bli grymt kul att spela, vi möter storvik och känslan är bra. Efter det blir det bio med malin, johanna, ida och linda, vi ska se smurfarna. Kvällen avslutas med tacos och sen på söndag åker jag iväg för a-lags match.

DIKT
Trampar på i välbevarade mönster, ensamma gator under pågående rutiner
En spricka i spegelns kant, höghus har blivit till ruiner
Giftet rinner genom mina ådror, tunneln delas på mitten
Skottsalvor ute i mörkret, jorden åker upp och ner
Soporna kastas mot stenen, blodet rinner rakt igenom själen
Hösten byter med vintern, vinter byter med våren
Tiden går men det läker inga sår, det lämnas inga spår


Mina underbara vänner

Igår hade jag i princip ingenting att göra så jag åkte hem till Malin och Johanna, vi bara satt där och pratade i flera timmar men sen var jag tvungen att åka hem för att träna. Alltså även om vi sitter och pratar om jobbiga saker så mår jag så fruktansvärt bra när jag är med de. Det är märkligt att trots att vi bara satt och pratade hade jag aldrig en tråkig stund men så är de ju så härliga utav sig, det går inte att ha tråkigt.

En liten hyllning måste ju så klart skickas till älskade Pauline som är hur underbar som helst, varenda gång man är med henne så blir man glad och idag jag blev jag extra glad.

CITAT
"Om jag förlorar en vän förlorar jag också en del av mig själv"

// Christoffer Norling


Utseende

Spelar det någon roll? Självklart spelar det roll men frågan är hur stor roll den spelar, alla människor har en åsikt över hur den perfekta människan ser ut men letar man hela livet efter den så kommer man aldrig finna den. Utseendet är bara en del i något mycket större, för mig är det viktigaste att personen har ett hjärta och bryr sig om andra levande varelser. Ska man återvända till utseendet så har jag fått frågan många gånger vad jag kollar på hos tjejer jag möter, har svarat olika från gång till men nu kommer jag säga vad jag kollar extra mycket på. Ögonen kollar jag extra på, det är svårt att förklara men träffade en tjej för en tid sedan och alltså ögonen var fantastiska. Alltså flera dagar senare var detta allt jag kunde tänka på, har aldrig mött en person som har haft så underbara ögon. Alltså det var nästan så man fastnade i de och aldrig kunde släppa synen därifrån, en märklig känsla.

Låttips:
Lars Winnerbäck - I dina ögon


Film

Var länge sen jag skrev något om film så tänkte slänga in ett filminlägg när det börjar närma sig nattning, måste bara säga att jag älskar min lilla hemmabio anläggning.

Frinds with benefits  CCC
En förutsägbar komedi som prickar in varenda kliché som är möjlig och trots detta är filmen rolig, en underhållande film i alla väder. Justin Timberlake visar återigen att han är en minst lika bra skådespelare som artist.

Inhale  CCC
Ett nattsvart drama om organdonation, inga ljuspunkter och en kvarlämnade må dåligt känsla. Riktigt bra skådespeleri.

London boulevard  CCC
Colin Farrell har efter flera misslyckanden i hollywood vänt tillbaka till sina hemtrakter och börjat göra bra film igen, In bruges var ett riktigt mästerverk. Här spelar han en man som precis blivit frisläppt från fängelset men inser snart att det är svårt att undvika gamla mönster. En annorlunda film som är spännande fram till sluttexterna, mycket oväntat slut.

CITAT
"The moment we stop fighting for each other, that's the moment we lose our humanity".

//Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor) 2012


Frihet

Många säger att friheten bara kan finnas i naturen och vid havet, jag håller inte med. Havet symboliserar verkligen frihet men jag anser att den största frihet som jag kan uppleva är när jag är ute i regnet. Jag var ute på en lång cykeltur idag och när man känner dropparna droppa ner på sitt huvud eller ansiktet, 
samtidigt som man har musik i öronen (i det här faller Winnerbäck) så känner jag mig riktigt fri. Det är en sådan känsla i kroppen man inte kan beskriva samtdigt som jag har massa andra tankar i huvudet, det blir en kombination som är oslagbar.

CITAT
"Jag blir hellre själv sårad än sårar någon annan" 

//Christoffer Norling


lite kort

Snart är det dags för träning och det ska bli kul, hoppas att det går bra bara. Sen tänkte jag kolla på tv som avslutning på dagen, antingen criminal minds eller någon film blir det.

Imorn ska jag hem till Johannas mamma och hämta en present jag ska få, riktigt spännande att se vad det är för något men blir glad för vad som helst så. Ska väl hitta på något annat roligt också, ska nog hem till mina egna föräldrar.

CITAT
"Den natt är lång som aldrig ser en morgon"

//William Shakespeare


Ny telefon om en vecka

Idag är det måndag och är ledig från skolan, faktiskt ledig fram till torsdag då det blir en utedag i hemlingby. Inte mycket har hänt men har pratat med Johanna i telefon i alla fall och det var trevligt dock så är min telefon helt värdelös så samtalet bröts två gånger. En ny telefon är dock på ingång om en vecka så ska inte klaga allt för mycket.

DIKT
Önskar att tiden kunde sakta ner
Löven döljer mina spår
Vill få en chans att visa mer
Finns ingen tid att fälla en tår
Två skilda vägar att gå
Tåget står redo vid perrongen
Vill inte välja det är bara så
Tunneln den tar slut vid den paradisliknande sallongen
Jag säger stop


A bad place to stay

Vilken rolig dag det har varit, varit hemma hos mamma och pappa ett tag, handlat på affären, lagat mat, kollat på criminal minds och just nu spelar jag fifa helt själv. Har visserligen Nicke hos mig och han är så sött och go, tyvärr är det väl så att man önskar att man hade mer än vad man har. That's life.

Imorn tror jag att det kommer bli bättre, träning och andra roliga saker som händer men det är hemligt.

CITAT:
"Ensamheten är ett trevligt ställe att besöka, men ett dåligt ställe att stanna på"

//Josh Billings


Tillägnad Johanna, Malin och Emilia

Varit på fest med Emilia, Johanna och Malin. Jag hade det supertrevligt och detta blogginlägg kommer att tillängnas de tre.

Ni har en viktig del i mitt liv
Det är något som inte katastroffer kan sudda ut
Ni har klarat alla jobbiga kliv
Min kärlek till er är evig och kommer aldrig ta slut
Vi ska dela våran glädje och vår sorg
1000 röda rosor och ett delat liv på något vis
Vi låser in oss i våran egen borg
Och vi har vunnit det största pris
Varandra


Filmen från studenten 2009 väcker starka minnen

Alltså mår så fruktansvärt bra just nu, trivs super bra i skolan och det får mig att tänka tillbaka på gymnasietiden. 3 år som var guld för mig och när jag tänker tillbaka så har jag bara roliga minnen därifrån och när jag kollar på studentfilmen samt bilder ifrån den tiden så blir jag så glad, samtidigt som jag fäller en tår för en tid som inte längre finns. Det är minnen från en tid som kommer finnas med in i graven, helt fantastiskt.

Tror att jag kommer må lika dåligt som då när jag väl har gått ut de här 3,5 åren, nu vet jag visserligen vad jag vill göra men alla klasskamrater splittras och allt kommer bli så annorlunda. Jag kommer sakna alla så mycket, mår dåligt redan nu när jag tänker på det men får sluta med det och tänka på nuet istället.

Tänk att jag är 21 år och pluggar på högskolan, detta var verkligen ingen plan jag hade med mitt liv för några år sedan men med slumpens hjälp har man hamnat på en väg som ska bli intressant att fortsätta vandra på.

Nu tänkte jag lägga mig i sängen men tror inte jag kan sova för kommer ligga och tänka på allt bra jag varit med om.

CITAT:
"Love is of all passions the strongest, for it attacks simultaneously the head, the heart and the senses"

//Lao-Tse


ROSA BANDET

Du är en viktig del av världen
Utan dig skulle allt stanna
Du är värd att leva
Du är värd att känna doften av frihet
Men alla har inte samma möjligheter
Vissa är fast i en sjukdom som tär på deras kropp
En sjukdom från helvetet
Jag ber dig, gör skillnad
Se till att utrota cancern
Stöd Rosa bandet

CITAT:
"Antingen gör du ingenting eller så gör du nånting"

//Mikael Persbrandt för Unicef


detta var dagen

Som vanligt gick man upp tidigt i morse för att ta sig till skolan men var riktigt sugen på det idag, kände mig grymt taggad och dagen var faktiskt rätt bra. Första satt vi inne och lyssnade vilket kanske inte var det roligaste men sen när vi gick ut blev det bättre, vädret var perfekt idag. När vi sen slutade stannade jag och min tillfälliga grupp kvar för att planera inför en redovisningsuppgift som ska utföras på fredag nästa vecka, det var också trevligt. 3 stycken jag inte samtalat med särskilt mycket med under den första tiden på högskolan så det var roligt.

Imorn blir det innebandy och sen drar jag till Johanna och Malin, supertjejerna.

Dagens citat:
"The night is darkest just before the dawn. And I promise you, the dawn is coming"

//Harvey Dent (Aaron
Eckhart) The dark knight


oktober

Det är höstkyla utanför dörren och jag spiller min tid
Elden den har brunnit och slocknat flera gånger
Har grävt gravar som jag ramlat ner i och klättrat upp ur igen
Polerade drömmar som aldrig blivit av
Sett alla chanser passera men ångrar inte mina val
Kastat mina stenar mot glaset
De blödande åren har satt sina spår
Men nu innan mörkret börjar falla
Inser jag dimman börjar lätta och att det inte finns någon plats för någon tår
Teglet börjar finna sin plats och sin form
Timglaset har stannat till för en sekund
Alla står och väntar på stormen ska komma


inblick

Skönt med kort dag idag men pluggandet är dock inte över för dagen, tänkte finputsa lite på artikeluppgiften som behöver skrivas om lite. Hade Pia idag, en lärare vi inte stött på tidigare men hon var rätt bra faktiskt och ska bli kul tror jag när min grupp ska redovisa matlagningsuppgiften. Kan bli hur fel och kul som helst.

Mitt usla uppdaterande av inlägg fortsätter men ska försöka bli bättre, det lovar jag.

Inblick
Kylan biter sig in i min kropp
Stora dån från de brandgula löven på marken
Men du värmer i hopp om att bli en del av något stort
Ett levande väsen mitt i vinden som följer skenet vid horisontens slut
En symbol i oktobers sjätte timme


Dagen

Idag kände jag mig inte alls sugen på att ta mig ner till staden för att sitta på de hårda stolarna i skolan men gjorde det, måste vara nöjd med mig själv. Det var två timmar som inte kommer gå till historien som de mest minnesvärda men dock två timmar utav en livshistoria, kommer nog sova gott inatt.

Imorn så börjar vi 08.30 så upp tidigt i ottan men på kvällen blir det bio med Johanna, ska bli riktigt skoj. Friends with benefits står på schemat.

En morgonupplevelse:
 Samspelta gråa vindar under den vita himmelen
Fallande höstlöv från träden
Tysta skrik i den evigt viskande staden 
Stekande instängda rum och rök ifrån fabriken
Mörka vatten som rinner under broarna
Blinkande lyktor och tomma steg i korridoren
I världen med det stegrande mörkret


bara för en gång

Sedan i helgen lever jag i något slags lyckorus, vad som helst i princip gör mig glad men det betyder inte att allt är perfekt. Att få en bekräftelse att man har något som någon annan kan ha glädje av kan vara en av de viktigaste sakerna i världen, ta vara på de runt omkring er för det är de som betyder något.

 Kollade på en intervju med Winnerbäck i helgen och han sa så här.

"Varför ska man skriva låtar om man mår så förbaskat bra"

Tycker att det var bra sagt och det finns en vis del sanning i det.

En dikt
Titta djupt in i dina ögon och blev fast som i en dröm
En öppen dans vid övergivna kvarter
Den mörknande kvällen och natten i en glädjens sömn
Höll varann i handen i ett blinkande 80-tals ljus
Borra i mitt hjärta tills det blöder
Ger upp och lämnar mina vingar kvar
Bara för en gång


gårdagen

Alltså imorn var det en skitdag tills jag träffade mina kära vänner, hela dagen blev räddad och dagen tog slut vid 2 för då blev det en tur hem med bussen. Somnade sen strax efter 3 och var lite trött imorse men känner att det var det lätt värt, smart ibland är jag.

Vi drack lite, körde sanning och konsekvens och samtalade allmänt. Bästa dagen sedan kårkvällen, hoppas allt vänder nu. Behöver komma igång i innebandyn snart annars kan jag lika gärna lägga av.

Vi avslutade kvällen på interpool med hela gänger och där blev det mer drickande, samtal, iskastande och chips med dip.

Tack Caroline, Anna, Johanna, Micke, Emma, Emilia, Linn och Sofia för en för evigt varande kväll.

Älskar er.


svart, vitt och lite grått

20 grader en höstdag i oktober
Morgonen är här men natten och mörkret knackar på
Leenden vid nertrampade trottoarkanter
Löven blåser runt på marken
Tända ljus i alla fönster
Legendaren går till en sista vila
Alla ointressata rader på trädarket
Vissna blommar och nerklippta häckar
Livet vänds in och ut
Nakna fötter på en ostädat golv
obyggda drömmar och övergivna fantasier
 Sengångar spår i gruset
Når fågel flyger in i dörren
Fel väg har blivit till den rätta
Öppnar den stängda dörren


RSS 2.0