en kortis

Trodde det skulle bli en lugn dag idag men det blir fulla rullar, har ingen anning hur jag ska hinna med allt. Det behövdes domare till en match kl 11.30 och eftersom jag inte hade något annat för mig vid den tiden kunde jag lika gärna hjälpa till, ställer alltid upp för Dan om han behöver hjälp. Efter det är det bara att ta sig upp på läktaren för att vänta in älvkarlebys match, hoppas brorsan får spela bara. Snabbt hem efter matchen och ta något att äta sedan blir det en tripp till Johanna, ska kolla på handboll och sedan blir det som vanligt att vi umgås. Sover över där också. Där är dagen slut och måndagen närmar sig med stora steg då det blir träning i vanlig ordning, allt är så bra nu tycker jag.

Längtar till fredag då det blir filmkväll med Johanna, Emma och Micke.

Älskar er.


En film som man måste se!

Easy A
Olive är en helt high school tjej hittar på att hon förlorat sin oskuld för att höja sin sociala status och bli uppmärksammad för första gången i sitt liv, detta leder till att hon bli en av skolan populäraste tjejer och skolans nya bad-girl. Genom att hitta på nya lögner så försvinner hennes gamla vänner samtidigt håller hela hennes värld på att rasa samman, finns det en väg tillbaka till sitt gamla liv eller är hon fast i sitt nya? Emma Stone är fullkomligt lysande som Olive och ska bli riktigt intressant att se henne i den nya spider-man filmen så är på gång, Stanley Tucci som spelar Olives pappa spelar som vanligt över men man bara måste gilla honom ändå. Detta är en komedi med mycket humor och otroligt mycket hjärta, skratten avlöser varandra i en film man bara vill se om när eftertexterna börjar rulla. Will Gluck som regisserat kommer iår med filmen "friends with benefits" som har Justin Timberlake och Emma Stone i två utav rollerna, en film som jag bara måste se efter jag sett denna. Ni måste bara se den.

Betyg: CCCC

Har kollat en kvart på fair game men känner mig ganska trött för att fortsätta, är inte riktigt imponerad hittils och när jag läser handlingen så undrar jag inte om det har gjort tillräckligt med politiska thrillers på senare år men den kanske tar sig. Ska se klart den imorn.

Älskar er.


Helgen

Imorn blir det en ganska lugn dag men ska ringa till arbetsförmedlingen, annars tror jag inte att jag ska göra så mycket. På söndag däremot är det en del som ska göras, ska kolla på älvkarleby-karlholm i rotskärshallen och sen ska jag till Johanna och sova över där också. Handbolls bronsmatchen måste man ju också se så klart.

Vi ska åka på en innebandy cup till Åland i slutet av säsongen, är dock inte riktigt säker på att jag ska följa med. Känns lite värdelöst att betala för att åka ner som 3:e målvakt men får se vad jag gör.

Efter parlameten ska jag kolla på easy A och fair game, kan bli ytterligare någon film men beror lite på vad klockan blir.

Älskar er.


allt eller inget

Har blivit så där dålig på att blogga igen men ska skärpa mig, har dock inte så mycket att skriva om eller inte så intressanta saker iaf. Kan börja med att jag och Johanna har börjat umgåts mer igen, även om vi inte har glidit ifrån varandra känns det som det var länge sedan vi sågs så mycket vi gör nu och det är bra. Träffade Emilia igen efter flera veckors uppehåll i tisdags och det var trevligt, spelade lite spel tillsammans och Johanna var också med. Helt sjukt vad bra det gick för mig, vi spelade vinter OS i turin och av 15 grenar tog jag medalj i samtliga. 10 guld, 2 silver och 3 brons.

Förra veckan vägde jag mig hos Johanna och blev så jävla glad när det stod 63 kg men det var ju helt mongo så klart, vägde mig senare på en våg som fungerar och då visade den 82 kg så visade ungefär 10 kg fel. Jävligt roligt men är på väg neråt efter den här veckan tror jag, 3 innebandypass måste ge resultat.

Känner riktig glädje över fortsättningen på det här året, ska skriva högskoleprovet snart och är faktiskt inte ett dugg nervös över det för tänker så här: Går det dåligt så gör det, kan faktiskt inte påverka det så mycket men på så här gamla högskoleprov har det gått riktigt bra. På sådana här test alltså, så tror nog att det kommer gå ganska bra.

Kan inte sova som vanligt så tänkte köra slut på The l word säsong 4 nu, 4 avsnitt kvar. Håller på att tvätta också så måste hålla lite koll där, målvaktsdressen. Längtar jävligt mycket nu tills jag får mina pengar igen, då väntar l word säsong 5 och så vill jag att sista säsongen ska komma ut för då är samlingen komplett.

Har börjat spara pengar inför resan till Göteborg i sommar och har räknat ut att jag kommer att ha ca 6000 att röra mig med, känns riktigt jävla bra faktiskt och tror det kommer bli en toppen sommar. Vi ska ha med oss Johannas Ipod för att kunna spela musik och vi ska lägga in lika många låtar var så alla får det dom tycker om, gud vad skönt det ska vara att grilla de ordenligt med min musik. Eldkvarn är ett måste, Petter likaså sedan är Thåström given. Ni hör ju själva, det komme bli AWESOME!

Älskar er.


Filmmåndag

Dvdbetyg från förra veckans dvdsläpp:

Get him to the Greek  CC

Filmnyheter:

Vanishing on 7th street
Ett oförklarligt strömavbrott skakar Detroits där endast ett fåtal människor finns kvar och det som finns kvar av de övriga är kläderna och tomma bilar, vad är det som har hänt. Luke som jobbar på tv är en av få som klarat sig söker sig till en bar i jakt på batterin eller andra saker som kan ge ljus, för utan ljus tar skuggan sina offer. På baren samlas en blandning människor som förlorat allt de älskar och inser att de måste göra allt för att besegra hotet, problemet är att de inte vet vad det är men de måste stanna i ljuset. En annorlunda skäckis som dock känns mer som en thriller, hyfsat spännande men castingteamet är trots allt det bästa med filmen. De har samlat ihop Hayden Christensen (star wars), Thandie Newton (crash), John Leguizamo (the happening) samt den unga pojken Jacob Latimore som verkligen är bra. Filmen är inte superbra men tycker ändå att man blir lagomt underhållen och har de senaste åren sätt betydligt sämre försök att skapa en bra skräckis, tycker även att den har någorlunda smart grepp på ondska även om jag tror folk kan tycka det är lite löjligt.

Betyg: CCC


 I spit on your grave
Detta är en remake på en skäckis från 1978, har inte sett den men tror dock att den är bättre även om denna inte är helt värdelös. Jennifer är en författare som söker lugn och ro ute i skogen för att skriva på sin nya bok, detta förvandlas dock till rena mardrömmen när hon blir våldtagen och misshandlad utav fem män och när hon sedan faller ner i vattnet tror alla att hon dött men skenet bedrar. Det verkar som någon har återuppstått från de döda och med hämnd i siktet. Det är inte särskilt skrämmande och kanske inte heller särskilt spännande, skådespeleriet är okey och det är inte allt för mycket blod vilket hade dragit ner betyget. Detta är en lagom film som varken är bra eller dålig.

Betyg: CC


början på sommaren

Det känns som vintern börjar omfamnas av vårens famn, det kalla vintermörkret som lider mot sitt slut. Denna natt som också snart är slut känns som en start på en ny blomma, en blomma som ska vattnas och få växa. En blomma som ska vårdas med den största ömhet och skänka oss glädje även i de svarta stunderna, denna blomma symboliserar livet hos fyra unga människor som i sommar tar steget mot nya mål. Denna blomma är början på sommaren.


Imorn och esc 11

Imorn är det match mot bottenlaget Krylbo och brorsan blev sjuk igen så jag får vara med på matchen men trorligen bara på bänken, det är som det är med det. Hoppas vi vinner bara, efter matchen blir det lite hockey och hoppas djurgården slår brynäs.

Har suttit och lyssnat på de 3 låtar som är klara för esc 2011 och hittat en bra låt som jag tror kan bli farlig, låten kommer från Schweiz.


hemskt

Igår så var jag hos Johanna och vi bakade kladdkaka, hur god som helst blev den men när vi hade bakat färdigt så satte jag mig i vardagsrummet och kollade på handboll och fick så jävla ont i magen. Det gör inte lika ont idag men det smärtar fortfarande, vet fan inte vad jag ska göra. Ryggen värker också och tänkte om det hänger ihop på nått sätt men kanske ska ta lite alvedon så går det kanske över, får se.

Idag tänkte jag titta på Sverige-Botswana, säkert en skit match men har inte så mycket att göra just nu så kan lika gärna kolla lite på den. Ikväll blir mästerkocken och någon film för någon träning blir det inte när man har så här ont.

Älskar er.


Filmbetyg:

Splice  CCC
The losers  CCC


japp

Skulle ha hämtat neo på dagis idag men blev inte så, andreas kom hem tidigare så han hämtade honom istället. Har man varit vaken helt i onödan men kollade på stjärnor på slottet som äntligen levererade ett bra avsnitt, tror det sista kan bli riktigt bra också. Resterande utav dagen går åt att träna innebandy och kolla på film, tveksam över om ryggen kommer hålla under träningen men måste nog försöka iaf.

Imorn ska jag vara med Johanna och kolla på handboll, kommer nog bli en trevlig dag.

Älskar er.


allt och lite till

Då var man helt fri från förkylningen och imorn väntar en tur in till Valbo med nästan hela familjen, mamma ska köpa jobbaskor och jag ska kolla efter "salt" på blu-ray. Mår faktiskt riktigt bra, hela dagen har gått åt att kolla på hela säsong 4 av svensson svensson. Man kan inget annat att älskar den serien, skratten haglar verkligen förutom sista avsnittet som är lite mer åt dramahållet men uppskattade det mer den här gången än när jag såg det på tv.

På söndag har jag nästan inga planer alls, köpa morden i midsomer, kolla på morden i midsomer samt no ordinary family. Skulle gärna göra något innan dessa program börjar, får höra med vännen om hon har lust att hita på något en stund. Har inte träffats på hela veckan men har ju inte kunnat så har inte varit mycket att göra, vi får se helt enkelt.

En sak jag har konstaterat är att allt det som har varit är på väg att komma tillbaka, fångarna på fortet, änglagård, åsa-nisse och svensson svensson. Det känns som 1990-talet har kommit tillbaka även om om åsa-nisse är betydligt äldre än så, det verkar som svenska folket tycker bättre om det som varit än det som väntar. En annan sak är att man njuter inte lika mycket av vardagen som man gjorde när man var mindre, t ex när man en fredag kväll satt framför tvn och kollade på på spåret och käkade pizza. Det är inte samma känsla längre och det beror så klart att man blivit äldre men jag saknar den där känslan, däremot så tror jag att familjen har det bättre nu än på den tiden. Det finns så många bra minnen som jag inte skulle vilja byta mot någonting i hela världen, just nu bara älskar jag allting.

...och jag älskar er.

Filmbetyg:

För kärleken  CCC
DIE  CCC
The killer inside me  CCC


på gång

Känner mig mycket bättre idag men någon träning blir det inte imorn, blir ännu en tv-dag. Idag fick jag lite mer cash i plånboken så man kan göra lite fler saker, en bio är inbokad om två veckor. Gränsen, en svensk krigsfilm. På fredag och måndag ska jag vara barnvakt, typiskt när ryggen är som den är men har kanske blivit bra tills dess.

Tydligen håller pappa på att fixa ett jobb åt mig utan att höra med mig men jag klagar inte, om jag nu skulle få det.

Älskar er.


Black swan

Black swan
Filmen har fått 4 golden globes nomineringar och kommer säkert få minst lika många oscarnomineringar för detta är väldigt bra, riktigt bra. Nina är balettdansös som vinner rollen som "white swan" i uppsättningen av svansjön och allt bör vara frid och fröjd, det visar sig dock finnas ett riktigt stort problem. Nina är allvarligt sjuk och ser syner överallt, desto större hon pressar sig till bristningsgränsen som den vita svanen ju större problem får hon även utanför. Hon kan inte skilja på vad som är verklighet och vad som inte är det, detta leder till att hon blir en fara för sig själv och alla i sin närhet. Den finns en stor likhet mellan den här filmen och "the machinist" som kom för några år sedan med Christian Bale i huvudrollen, båda han och i det här fallet Natalie Portman gick ner stora mägder i vikt även om det syndes mer på Bale men det är också en viktigt del för historien. I storyn finns det också mycket som påminner om varandra men samtidigt lika mycket som skiljer de åt, men man bör se båda och absolut den här. Darren Aronofsky som tidigare gjort den fantastiska "the wrestler" och fruktansvärt usla "the fountain" har skapat en stämningsfull, spännande och ruggigt effektiv drama/thriller som man kommer se om och om igen.

Betyg: CCCC


uhhhh

Idag så blir det en hemskt tråkig dag eftesom jag bara blir hemma, ska nog äta lite bullar på kvällen och dricka läsk. Borde kanske låta bli med tanke på att jag ska till tandläkaren på onsdag, hoppas att jag slipper hål iaf. Har inte så mycket att berätta så här nedan följer lite filmbetyg.


Predators  CC
New York, I love you  CCC
The experiment  CCC


17 timmar och en viktig sak

Det är 17 timmar kvar till match och sov skit natten till torsdan och med tanke på att halsen är som den är så kan man vänta sig något liknande den här natten, ska man upp och gå ut med hundarna på morgonen också. Har proppat i mig halstabbleter och inte har det blivit någon bättring, kan bli jobbigt det här med tanke på att jag sover dåligt som det är ändå.

Nästa vecka händer massa saker, ska till arbetsförmedlingen, till tandläkaren och kanske även till banken men detta var kanske inte en massa men det dyker alltid upp något annat.

Har suttit och tänkt en del, om livet och massa andra saker. Jag skulle vilja veta om ni tror att det finns en mening med allt som sker, att man inte kan välja sin egen väg utan att framtiden redan är skriven. Om jag får ett visst antal svar, lovar jag att ge min syn på saken i nästa blogginlägg. Detta är dock inte allt jag tänkt på, jag satt och funderade på om jag skulle lämna ut min största hemlighet till mina närmaste vänner men samtidigt är jag rädd för hur de ska reagera. En av dessa vänner känner redan till den och hon kanske kan ge mig vägledning, utan vänner är vi ingenting.

Efter detta vill jag bara säga att jag älskar er.

Vi ses och hörs.


en bra start på nya året

Tycker att 2011 har börjat grymt bra och om man jämnför vid den här tiden förra året så kändes det mesta piss, det kändes nästan som allt bra med 2010 ledde till något dåligt men nu har ny boll satts i rullning. Mycket som kommer att ske där tex en vecka i Göteborg, skolstart till hösten kanske och kanske även egen lägenhet. Däremot så ska två utav mina närmaste vänner flytta vilket kommer att bli ganska jobbigt tror jag, iaf om jag inte kommer in på högskolan. Det känns som att allt kan leda till något bra men får hoppas att allt går som det ska annars kan detta bli ännu ett skitår, det får absolut inte ske.

Har fler roliga nyheter om vad som ska ske men detta kan jag inte berätta något om, än så länge iaf.

Tänka bara säga att jag vann på bowlingen igår också, jag som är så dålig. 244 poäng på två serier tror jag är nytt PR.

Älskar er.


13

13 (2010)
Alltså man kan inte annat än att hylla castingen med namn som Jason Statham, 50 cent, Mickey Rourke, Alexander Skarsgård, Michael Shannon, David Zayas, Ray Winstone och Sam Riley men filmen är besvikelse. Vince är en kille som dras in i ett livsfarligt spel där insatsen är livet men vinner man belönas man på mer än ett sätt, nu gäller det bara att överleva och ha kullorna på sin sida. De ska nämligen spela en variant av rysk roulette. Detta bygger på en fransk film från 2005 och den har samma manusförfattare och regissör men det kanske är där det stora felet ligger, trots att jag inte sett föregångaren så är nog den bättre än den här. Det känns som man sett allting tidigare och förutsägbart är bara förnamnet men trots allt så är det ganska välgjort, skådespeleriet är ypperligt men får inte igång någon riktig puls i filmen. Den är vandrar mellan godkänd och bra men till sist är den nog bra ändå, dock är det en svag trea.

Betyg: CCC


inget intressant

Har inte direkt något att skriva om så tänkte bara skriva vad som ska hända den kommande veckan, imorn blir det träning, på tisdag bowling, på onsdag kan det bli träning, på torsdag kan det bli träning, på fredag ska jag kolla på innebandy, på lördag blir en skön dag framför tvn, på söndag ska jag kanske kolla på brorsan när han spelar.

Detta var det jag ska göra men kanske tar en tripp in till staden också, ska kolla runt lite.

Såg Änglagård 3 igår och gav den CCC, här nedan följer betyg på de tidigare filmerna samt betyg på andra Colin Nutley filmer.


Nionde kompaniet (1988)  CCC
BlackJack (1990)  CCC
Änglagård (1992)  CCCC
Sista dansen (1993)  CC
Änglagård - Andra sommaren (1994)  CCCC
Sånt är livet (1996)  CC
Under solen (1998)  CCCC
Gossip (2000)  CC
Sprängaren (2001)  CCC
Paradiset (2003)  CC
Queen of Sheba's pearls (2004)  CC
Heartbreak hotel (2006)  CCC
Angel (2008)  - (minus)


Änglagård 3

Änglagård - Tredje gången gillt
Nu är 16 år efter den andra sommaren är Zac, Fanny och allihopa tillbaka för en sista film, man känner än väl igen sig. Fannys dotter Alice vill veta vem hon är och vad hon har för ursprung så hon ber sin mor att åka tillbaka för att få reda vem som är Alice morfar, detta blir ett återseende som både väcker glädje och sorg hos de som bor där. Det känns som tiden har stått stilla i de västergötländska skogarna där allt är som förr, människorna är desamma och skvallret ekar ännu tydligare än förr. Detta är en riktigt varm och härlig svensk dramafilm som avslutar filmserien och Colin Nutley har kramat ur det där sista även om det inte räcker för att nå de tidigare filmernas nivå, skådespeleriet är snudd på fläckfritt men Molly Nutley är verkligen inte bra. Nutley och Bergström har tagit ett stort steg framåt efter den usla Angel som kom för ca 2 år sedan, vilket gör att jag hoppas att deras nästa film är något liknande detta men ändå något nytt. Det som är dåligt är att den når aldrig till hjärtat och jag blir aldrig berörd men samtidigt är man så lättflörtad att man faller ändå, där visar den en enorm styrka.

Betyg: CCC


RSS 2.0