mycket innebandy i helgen

Imorn så har a-laget match mot sätra, seriepremiär i div.2. På lördag går mitt lag in i seriespelet fast i div.5 och vi möter furuvik, ska bli skönt att slänga på sig målvaktsgrejerna igen och spela match. På söndag är det a-lags match mot insjön och som det ser ut nu så ska jag vara med på den för bror jobbar men inget är klart än.

Johanna har sin inflyttningsfest på lördag så då blir det en tur dit och vad roligt det ska bli, på söndag så kommer johanna, emma och micke på besök i min lägenhet. Vi ska äta och umgås lite.

På måndag är det skola igen och ska bli intressant att få veta vad det är för kurs vi har framför oss, är nog inte lika rolig som den vi precis avslutat med ska inte vara för negativ. Det kommer nog bli bra.

På lördag är det 1 oktober och det känns som det var bara någon dag sedan man började på högskolan, har fortfarande lite svårt att förstå att man verkligen går där faktiskt och det känns som tiden går för fort. Längtar inte till 2014.


imorn är första kursen över

Första kursen avslutas imorn och alla uppgifter är inlämnade men är inte så nöjd med värdegrunden, hoppas dock på att lärarna tycker att det är bra. På måndag startar första kursen.

Hela veckan är uppbokad med grejer som ska göras, träning imorn och på torsdag, match fredag, lördag och söndag. På lördag är det inflyttningsfest hos Johanna också.

Filmer jag sett den senaste veckan.

Melancholia  CCCC
Abducation  CC
Don't be afraid of the dark  CCC
Insidious  CCC


inre vägar

Dagarna och klockan slår sig tillbaka
Platsen där blommorna slog rot
Fallna träd och övergivna kvarter
Unken lukt och smak i munnen
Sorg som lämnar mörka hål
Snaran dras åt och portarna stängs
Åter till höstdagen som lämnar spår
Natten närmar sig i rusande fart
Somnar och imorn vaknar jag
Ännu en dag ska passeraDet är en kall dag i oktober
Löven faller utanför fönstret
Klockan slår sina slag
Rosorna som förut lyste röda är nu svarta och fulla av sorg
Ensamheten som lever i mitt inre växer sig stark
Vill känna hjärtat slå mot mitt bröst
Din blick som får mig att falla isär
En tår i mörkret och ögon sluts i den sista timmen


usel uppdatering

Skolveckan är över och det tycker jag inte om, tycker om skolan så mycket att jag vill vara där ofta och därför är det skönt att vi går 4 dagar nästa vecka. Trivs superbra och har riktigt roligt ihop med klassen men kommer nog aldrig lära mig namnen på allihop, de är ju så många. Vi hade Maria för första gången idag och hon var något över det vanliga, hur skön som helst och vi har även henne nästa vecka så det blir nog bra det här.

Boxen fungerar nu, äntligen så imorn blir det hockey innan träningen. Träning ikväll också och sen tar jag cola och äter upp chipsen från igår, till det blir det criminal minds.

Älskar er.


Jägarna 2

Jägarna 2
15 år har gått sedan Leif sprängde sig själv i luften och Erik lämnade sina hemtrakter men när en kvinna försvinner spårlöst och polisen ber rikskrim om hjälp så tvingas Erik motvilligt tillbaka, ett fall där polisen har förutfattade meningar om vem som är skyldig och där Eriks förflutna åter kommer upp till ytan men vem ligger egentligen bakom försvinnandet. Kjell Sundvall hittade efter många usla manus till slut ett som han tyckte var bra, ett manus som snyggt binder samman ettan och tvåan men det känns också nytt och fräscht. Rolf Lassgård gör som vanligt ett superjobb som kultkaraktären Erik men bäst är Annika Nordin som spelar Torstens (Peter Stormare) fru Karin vars karaktär får ta emot en del hårda smällar, Stormare vet jag inte vad jag ska säga om mer än att man har sett han bättre. De vackra norrländska miljöerna gör verkligen sitt och skapar samtidigt en rysligt stämning, sällan man ser en svensk deckare som är så snyggt förpackad (bara solstorm som når upp i samma klass). Mördaren är väl filmens enda stora svaghet eftersom man fattar på tok för snabbt hur allting hänger ihop, filmen håller trots detta hög klass rakt igenom även om den inte riktigt kommer upp i ettans klass.

Betyg: CCC


kort

Skolan går jättebra och älskar min klass, känns som att vi kommer att ha hur kul som helst under de 3,5 åren som kommer. Har fått in en ny tjej i vår studiegrupp, Pauline och är det hon som jag känner är våran studiegruppp grym. Tror vi kan komplettra varandra superbra.

Igår var det match och vi vann med 9-7, jag och Selle stod halva matchen var. Match igen på måndag mot lite tuffare motstånd så får se hur det går.

Har ingen dator än hemma, det är därför jag uppdaterar så dåligt men förhoppningsvis så har jag en inom två veckor.

Idag ska jag se jägarna 2, tror nog den kommer vara riktigt bra.


Jag saknar dig

Jag saknar dig
Svenskfilm som såg ut att ta ett stort kliv framåt 2010 har 2011 tagit ett steg tillbaka, svenskfilm levererar mellanfilmer och har svårt att se vilken som ska bli nästa års oscarsbidrag. Jag saknar dig handlar om de två tvillingsystrarna Cilla och Tina som inte går att skilja på men efter att de försovit sig så måste de skynda sig iväg, där är början till en stor livstragedi som förändrar allas liv för alltid. Redan i trailern så visades det upp ett riktigt uselt skådespeleri men trodde inte alls att det skulle vara så här illa, det är verkligen undermåligt. Storyn berör stundtals men det är svårt att ta den riktigt på allvar när replikerna radas upp på ett komiskt sätt, värre blir det när det ska slå hårt och rinner ut i faslig ton från valfri såpopera. Filmen trampar här vidare i välbekant svenskt mönster men det som stör mig mest är alltså skådespeleriet, med bätte insatser hade detta kunnat bli årets bästa svenska film nu blir det en film som jag kommer glömma väldigt fort. Den kommer inte gå till historien men musiken är riktigt bra signerat AiluCrash och Gravitonas, om ni ska se den lyssna på musiken.

Betyg: CC


septemberlistan

Musiklistan
Håkan Hellström - Jag ger dig min morgon
Lars Winnerbäck - Om du lämnade mig nu
Eric Amarillo - Om sanningen ska fram
Fronda - Underbar
Larz-Kristerz - Carina
Magnus Uggla - Livet är en fest
Eric Amarillo - 50 kvm
Kent - Hjärta
Cornelis Vresswijk - Balladen om fredrik åkare och den söta cecilia lind


Tv-listan
4 stjärnors middag
Halv åtta hos mig
Fångarna på fortet
Gäster med gester
Time out
European trophy
Svenska hollywoodfruar


Filmlistan
Scream 4
Den som dräper - Ont blod


RSS 2.0