snart iväg

Om några timmar är jag på väg till Norrköping men har lite till att jobba, fick present från jobbet idag. Var lite flyttgrejer som jag kommer få användning av, blev riktigt glad.

Älskar er.

Filmtips:
The first avenger: Captain America  CCC


imorn är det sista dagen

Imorn så jobbar jag sista dagen på praktiken och efter det drar jag med vännerna till Norrköping, spännande. Kan bli hur bra som helst. Kommer hem på söndag och ska lägga mig i min egen säng för första gången på flera veckor. Nästa vecka är veckan med ett stort V, vi ses.

älskar er.

Filmtips:
Source code  CCCC


Du är underbar!


längtar till nästa vecka

Nästa vecka så har jag massor med saker jag ska göra, gå på två biofilmer samma dag, titta på lägenhet, boka lägenhet och titta på fler möbler till lägenheten. Har hittat ett bord till varadagsrummet som jag bara måste ha, lagom stort och bara för 150kr. Filmerna jag ska gå på är kyss mig och kronjuvelerna.


1 OKTOBER KAN DET SMÄLLA!

Var till älvkarlebyhus idag för att kolla på lite alternativ på lägenheter och det fanns två studentlägenheter som blir lediga den 1 oktober så ska kolla på de så man får se hur det ser ut, vad man skulle behöva fixa men framför allt vad jag behöver för möbler. Förhoppningsvis så är allt klart till på fredag och skulle bli så glad då även om jag får bo hemma två månader till innan jag kan flytta, har klarat mig i snart 21 år så klarar av att vänta lite till. Jobbet rullar på och har nu bara 4 dagar kvar sen är det slut, väntar till det.

I helgen åker jag förmodlingen till Norrköping för att se hur mina vänners lägenhet ser ut, ska bli spännande och skojigt. Sen från och med nästa vecka så är jag ledig igen. Riktigt ledig den här gången och ingen semester. Skönr att få ladda batterierna en månad.

I övrigt så drar innebandyträningarna igång snart, har längtat till det.

Filmtips:
Bridesmaides  CCCC


Potter och Diaz

Harry Potter and the deathly hallows: part 2
Den sista uppgörelsen är här och vilken slutstrid det bjuds på, detta är årets bästa film hittils och måste bara bli nominerad för bästa film på oscarsgalan. Det är fruktansvärt spekakulärt och underhållande 2 timmar, en sådan fantastisk avslutande del i en serie kan bara jämnföras med sagan om konungens återkomst eller star wars episod 3. Gambon (Dumbledor) Rickman (Snape) är superbra även i den här filmen och hjälper de nu vuxna Radcliff (Potter) Watson (Hermione) och Grint (Weasley) att bli ännu bättre, David Yates som återigen står för regin gör ett strålande jobb.

Betyg: CCCCC


Bad teacher
Elizabeth har precis avslutat sitt år på skolan och tänker aldrig mer återvända, detta ändras fort när hennes rika man begär skillsmässa på grund utav att hon bara är intresserad utav hans pengar. Detta gör att hon återvänder till skolan där hon får ett jobb hon inte alls vill ha och får upp ögonen för en lärare hon abslout vill ha. Cameron Diaz har efter "i henne skor" verkligen visat att hon är en bra skådespelerska men undrar om hon inte här gör kanske sitt livs roll, som den egotrippade läraren Elizabeth och övriga biroller med Lucy Punch i spetsen är också väldigt bra. Detta är verkligen underhållande och faktiskt riktigt skojigt, det bjuds på mer skratt än det brukar i amerikanska komedier och den har en lite hårdare ton än övriga också. Ett måste iår är att se den.

Betyg: CCCC


wern och den som dräper

Maria Wern - Må döden sova
Efter tre filmer i rad som varit på gränsen till dåliga så har de reparerat skadan, åtminstone tillfälligt. Två människor som inte verkar ha något alls med varandra att göra begår självmord, det enda samband som polisen finner är att de har känt sig förföljda. Detta är faktiskt riktigt bra, det är spännande och skickligt utfört. Den förfärliga klippningen från förra filmen är borta och istället får man mjuka övergångar, musiken lämnar dock mer att önska även om man har hört värre (någon som sett tre solar?). Casting borde få löneförhöjning efter detta superkap, Eva Röse, Peter Perski, Allan Svensson, Ulf Friberg, Gustaf Hammarsten, Magnus Roosmann, Tanja Lorentzon och Göran ragnerstam. Sällan man varit med om en svensk deckare som haft så välkända namn i rollerna, dock lite slöseri med resurser med tanke på att de används väldigt sparsamt. Motivet är svårt att lista ut med mördaren desto lättare, det går inte att missa.

Betyg: CCC


Den som dräper - Utopi
Andra delen i den nya danska deckarsuccén som hittils har 5 filmer eller 10 avsnitt, välj själv. Ytterliggare 10 avsnitt är på gång och sänds i Danmark senare iår. Här så får Katrine och Thomas en sinnessjuk människa på halsen, han mördar familjer i jakt på sig egen drömfamilj. Detta är inte alls i samma klass som den första filmen men inte heller dålig, känns som en mellanfilm och lite ovanligt att danskarna hamnar så fel i en serie men om nästa del är bra så är det förlåtet. Det blir aldrig särskilt spännande och man vet hela tiden hur det kommer sluta, utan överaskningarn dör nästan filmen. Bra skådespeleri räddar dock mycket, där Jakob Cedergren i spetsen visar att han är att räkna med i framtiden.

Betyg: CC


Övriga filmer i bägge serierna:
Maria Wern - Främmande fågel  CCC
Maria Wern - Stum sitter guden  CC
Maria Wern - Alla de stillsamma döda  CC
Maria Wern - Drömmar ur snö  CC
Den som dräper  CCC


flytt snart, hoppas jag

Har kollt runt på lite nya möbler och hittat en den schysta grejer, soffa, soffbord, bokhylla är det som jag letat efter. Hittat en del men fortfarande inte köpt något eftersom jag inte vet vad det blir för lägenhet än och hur den ser ut, tv-bänk har jag dock hittat på IKEA som jag köpa. Har kollt runt lite på utbudet på lägenheter i Skutskär och hittat en del intressanta men får se vad det blir, inte inflytt på ett tag i alla fall.


jaha

Kan inte säga att jag är så sugen på att gå klart praktiken men måste för att få lite pengar, siktet är helt inställt på högskolan så det är svårt att hålla fokus men ska stå ut nästa vecka också. Jag har inte tråkigt men den rutinen jag hade samlat på mig känns nästan som bortblåst, förhoppningsvis blir det bättre.

Mirrors edge är jag totalt fast i, har hela tiden tyckt att det verkat vara bra men när recensenter hyllade det som ett av det årets bästa spel så tänkte jag. Är det verkligen så bra? Det var det, det är svårt men samtidigt hur roligt som helst och super häftigt. Längtar till de gör film på det, hoppas det blir en storfilm bara och inget Uwe Boll slänger ihop.

Får hem nya maria wern idag, hoppas den är bättre än de tre senaste men tvivlar. Får även hem andra fallet i den danska filmserien den som dräper, har nog fastnat i den också tror jag.


Praktiken snart över

Två dagar kvar på den här veckan och så nästa vecka, det är allt jag har kvar att jobba resten av året. Börjar högskolan den 29 augusti och som jag längtar, ska bli skönt att ta tag på nytt med skolan men hoppas att det med lägenhet har hunnit fixat sig. Har skickat in ansökan om studielån nu i alla fall så väntar på svar.

Den nya avdelningen som jag jobbar är inte alls i samma klass som Älven, alltså saknar alla barnen och lärarna därifrån så mycket men förhoppningsvis får jag återse de. Vill ha min praktik på friskolan och lärarna vill ha mig där så hoppas att det löser sig, skulle jättegärna jobba med de sen också när högskolan är över.

Filmbetyg
Åsa-Nisse - Wälkom to Knohult  CC
Gränsen  CCC


bra start, not

Skulle ha börjat jobba på ny avdelning idag men spydde upp frukosten så det var ingen idé att ens försöka jobba, gick dock dit ändå eftersom jag inte hade något nummer att ringa så fick jag sjukanmäla mig på plats. Vet inte vad som är värst just nu, spyattackerna eller huvudvärken.

Ska lägga mig i soffan nu och kolla på film, band of brother men först ska jag kolla klart på fredsmäklaren.


pratar i sömnen samtidigt som hon är full

Hon väcker mig 5 i 6 för att säga detta, i sömnen tydligen.

Johanna: Det är kris, det är kris
Jag: Vad är det?
Johanna: Vi skulle ju till Ullared idag, vi blev nekade att komma in
Jag: Det har du drömt
Johanna: Nej, det är sant
Jag: Vadårå?
Johanna: Det var en camping camping

Sen somnade hon om som inget hade hänt och jag låg vaken ytterligare 1 timme, så kan det gå.


semestern är över och snart börjar HT 11

Kom hem igår efter en veckas semester med mina vänner lite varstans i Sverige, hade det riktigt trevligt men nu börjar verkligheten igen och det är nästan bara 1 månad kvar tills högskolan drar igång. Inte kunde jag tro det för två år sedan när jag tog studenten att jag skulle plugga igen, till förskolelärare dessutom. Åter till semestern, här nedan följer omdömen och betyg om campingarna vi var på.

Örebro  CCCCC
En riktigt kanoncamping som kostade 305:- per natt med tält men var värt varenda krona med sitt utebad och trevlig personal, kommer återvända dit om några år.

Mariestad  CCCC
En riktigt familjecamping där man verkligen får möjligheten att tillbringa en riktigt trevlig stund med varandra, super.

Gränna  C
Det luktade illa och trots en någorlunda utsikt så räddar det inte campingen som var usel, rekomenderar inte.

Ullared  C
Visserligen ett häligt varuhus men camping var den sämsta jag någonsin upplevt sedan en camping på Gotland när jag var liten grabb, duscharna däremot var toppen.


Filmtips:
Den som dräper
Alltså danskarna är makalösa på deckare, denna film/serie sticker inte ut på något sett men man blir lätt indragen i storyn och man håller sig enegerad filmen ut. Jakob Cedergren som spelade polis i "morden i sandhamn" spelar här en lärare som hjälper polisen med jakten på en seriemördare. Det är personerna som är viktig för storyn och ska bli spännande att följa under resten av sommaren/hösten om det håller hela vägen.

Betyg:  CCC


filmbetyg

Transformers: dark of the moon  CCC
Irene Huss - Den som vakar i mörkret  C
The green hornet  CC
Season of the witch  - (minus)
Shanghai  CCC
Svinalängorna  CCCC
Fringe säsong 1  CCCCC
Black swan  CCCC
Skilda världar vol2.  CC


RSS 2.0