film och fotboll

The Proposal

Romcoms är inte riktigt min grej och när jag läste att Sandra Bullock skulle vara med så kände jag mig bara så mätt och trött, samma sak en gång till. Javisst hade man rätt, denna film är precis som vilken som helst i genrer och bjuder på en del träffsäkra komikbitar men sedan inte mycket mer. Handling är att en dominerande boss blir tvungen att gifta sig med en nedvärderad kollega och de hatar varann från början, ni hör själva att det låter som det brukar i denna uttjatade genre. Filmen är skön för stunden men blir bortglömd fortare än kvivkt.

Betyg: CC

Fotboll

I lördags var det fotbollsmatch med korpen och då vann vi med 1-0 och igår hade vi en till match och då blev det 1-1 mot ett helt värdelöst lag. Jag var värdelös i båda matcherna men hoppas på en bättring nu efter uppehållet.

Vi ses:)

Johan Falk: GSI - Gruppen för särskilda insatser

Johan Falk: GSI - Gruppen för särskilda insatser

För fjärde gången är Jakob Eklund tillbaka som poliskommisarie Johan Falk och vi kommer att se honom i minst 5 filmer till. Johan är nyss hemkommen ifrån Haag efter jobbet på europol och ska jobba med den nya polisgruppen som kallas GSI (Gruppen för särskilda insatser), gruppen når resultat där alla andra har fallit och Johan börjar fundera på om de inte använder okända metoder. Detta är allt jag kan säga om storyn eftersom de flesta recensenter redan avslöjat så mycket så vet man redan innan filmen börjar mycket av handlingen, att Joel Kinnaman är god och man fattar att i den sista filmen så kommer alla svaren att falla på plats. Jag ska säga att när nyheten kom att det skulle bli sex filmer till om Johan Falk så jubblade jag men efter trailern så skrattade jag för att den var så dålig, efter filmen visades det sig att första känslan ska man lita på. visserligen är "GSI" den sämsta av de hittils fyra filmerna men fortfarande mycket bra. Ser mycket fram emot resten av serien men tvivlar på att de kommer att vara lika välgjorda och spännande som denna.

Betyg: CCCC

Hundar är det något fel på

Nu när mamma, pappa och syrran är borta på semester så får jag ta hand om hundarna och katterna, vet ni hur det är att sova med 5 tokiga hundar? Då ska jag förklara för er. Jag gick och la mig ungerfär halv två och sedan kunde jag inte sova för att de skulle bråka hela tiden men sedan somna jag iaf. Halv sex vaknade jag se för att hundarna höll på att hoppas upp i sängen och pussas hela tiden och då fick de gå ut, efter det har jag varit vaken hela dagen och nu är ajg därför så jävla trött i kroppen och på hundarna.

Hoppas på en bättring inatt men jag tvivlar.

SES:)

Jag saknar er!

Nu när sommaren är här och man har tagit studenten så känns så tomt, vad ska jag göra när allt som har varit van vid plöstligt har tagit slut. Möta lärarna i korridorerna och på lektioner, samtala med klasskompisar om allt möjligt, allt roligt man har gjort och varit med samt allt tråkigt, allt sånt är slut nu. När jag tänker på alla grejer som hänt under de 3 åren med MP3 så fäller jag nästan tårar, det är glädje för att man har haft så roligt åt så mycket och även om det var trist ibland så vill jag så gärna vara där ett sista år med alla i klassen.

Allt bara försvann så fort att man inte hängde med och vart har de tre åren tagit vägen, även om man har filmer och bilder ifrån den tiden så är det minnen som blir det mest viktiga av allt ihop. Till slut sitter man där på en bänk gammal glömsk och all den glädjen är bara borta, det som jag aldrig vill glömma.

Många tycker nog detta är lite löjligt men jag ska bara säga att utan klassen och lärarna jag har haft sedan 7:an och framåt hade jag nog inte suttit och skrivit detta idag, detta är ett liv, ett sista ord om en glädje. Det känns som bara det finns en svart vägg framför mig som inte går att rubba, jag står kvar på samma plats utan att ha rört på väggen och där står jag.

Jag trodde aldrig att jag skulle känna så här, när jag tog studenten kändes allt bara så bra men nu är medans vissa sjunger att de bara har ett år kvar, ett år kvar, så sjunger jag: Jag har bara saknaden kvar, saknaden kvar.

Till sist vill jag rikta ord till den kära klassen MP3: Jag saknar er över hela mitt hjärta.

SES:)

Var fan är sommaren?

Den här veckan har varit helt värdelös, vädermässigt och det måste till en bättring för så här kan vi inte ha det. Jag undrar just nu var fan är sommaren, det finns faktsikt en risk för att sommaren blir precis lika värdelös som förra året så solen döck upp när sommaren var över. Tv-sommaren har hittils inte bjudit på mycket mer än fotboll och även om fotboll är roligt så hade man hoppats på lite bättre utbud, hoppas det blir bättre ju längre det lider. Ska se Lotta på liseberg, Allsång på skansen och morden i Midsomer på måndag och tisdag iaf och det ser ut som att tisdag är den dag det händer mest på tv för ska spela in andra program som går samtidigt.

Måste fundera lite på vad jag ska göra i framtiden för jag börjar bli lite stessad och skulle kunna tänka mig att jobba med vad som helst nästan, bara jag har råd att skaffa lägenhet av lönen. Jag längtar efter att börja jobba med tv senare i livet eller journalistik men jag vill nog ha ett lite annat jobb så här i början, har börjat skriva på mitt första filmmanus också. Vill inte berätta mycket om det mer än att det är en komedi och att det är en uppföljare.

Till sist vill jag rekomendera Wallander - skulden som var bättre än hämnden.

SES:)

Midsommar

ja då var det midsommar och då blir det god mat, jag ska äta grillat hemma med föräldrarna och så får vi se om bröderna kommer också. Inte mattias för han är i Leksand. Idag blir det också fotboll för kan inte missa Sverige - Italien som jag anser lite är en seriefinal, där vinnaren nog tar första platsen i gruppen och förloraren måste vinna sista matchen.

Vädret är som vanligt helt jävla värdelöst men ska sitta inne så gör det inte så mycket men någon gång måste väl solen titta fram, iaf innan snön faller och vi med den.

Till sist måste jag säga att det var en härlig dag men fotboll igår, Brasilien - Usa, Italien - Eqypten, Spanien - England och Tyskland - Italien som var den sämsta matchen annars var det hög kvalité på de andra.

Ses:)

De 15 skönaste karaktärerna inom tv-serier

1. Gil Grissom (William Petersen) CSI
Motivering: Efter åtta och en halv säsong tackade han för sig och hans avslut var mycket värdigt och hans härliga kommentarer kommer att sitta fastkilstrade vid näthinnan, precis som hans något udda beteende.

2. Tony Hill (Robson Green) Mord i sinnet
Motivering: England har en enorm förmåga att trycka ut allt ur sina skådisar och här visar det sig enormt, man riktigt önskar att man hade hans hjärna.

3. Tony Soprano (James Gadolfini) The Sopranos
Motivering: I en något annorlunda maffiaserie så kommer Mr. soprano in som en nästan ungdom i sättet och tar över allting, hur skön är han inte.

4. Tony Almeida (Carlos Bernard) 24
Motivering: Man kan säga att han går i Jack Bauer fotspår men jag tycker att denna karaktär borde alla gilla eftersom han står på den goda sidan och inte utför tortyr som Mr. Bauer.

5. Jack Bauer (Kiefer Sutherland) 24
Motivering: Han ger skurkarna vad de förtlänar och man vt att han alltid kommer att finnas där och rädda världen.

6. Horatio Caine (David Caruso) CSI Miami
Motivering: Jag gillar hans sköna style och påminner faktiskt ganska mycket om Kurt Wallander även om han inte super lika mycket.

7. Raymond Langston (Laurence Fishburne) CSI
Motivering: Jag gillar det här att han nästan känns lite som en ensamvarg och vill hellre hjälpa onda från att dö än att döda dem men hans namn påminner irriternade mycket om Robert Langdon ifrån Dan Browns böcker.

8. Fox Mulder (David Duchovny) X-files
Motivering: När arkiv x kom till Sverige så blev han en stor hjälte, han vågade tror på någonting ingen annan vågade tro på och det har nog hjälpt många.

9. Basil Fawlty (John Cleese) Pang i bygget
Motivering: Det är sällan man har skrattar så mycket som när pang i bygget gick på tv och nu när man är lycklig person av dvdn så kan man skratta ännu mer.

10. Shane McCutcheon (Katherine Moennig) The l word
Motivering: Hennes sköna hår har gjort at man älskar henne och så är hon lite som en kill/tjej och det måste uppskattas.

11. Tim Truman (Dax Griffin) Sunset beach
Motivering: Varje avsnitt hoppade man på honom och man gillade honom även om han gjorde något dumt men han kämpade förgäves om den han älskade mest.

12. Peter Petrelli (Milo Ventimiglia) Heroes
Motivering: Han vill så gärna rädda världen och är beroende utav sin superkraft, utan honom skulle världen gå under.

13. Chandler Bing (Matthew Perry) Friends
Motivering: Hans envisa sätt att inte visa känslor har gjort honom till en kultfigur och han roliga skämt har fått kulstatus, detta är en kultfigur.

14. Charlie Pace (Dominic Monaghan) Lost
Motivering: Den enda karaktären som visade tecken på förändring under serien gång annars var samma personer likadana under  varje säsong, saknar dig.

15. Tom Barnaby (John Nettles) Morden i Midsomer
Motivering: Eftersom han snart lämnar in brickan förtjänade han att komma med på denna lista för han smarta hjärna och sin komiska style.

Rolandz är här för att stanna?

                                                                  Rolandz - Efter regn kommer solsken  ++++

Nu har jag lyssnat igenom mitt nya favoritband Rolandz med Robert Gustafsson som släppt sitt första album och den första tanken som dyker upp i skallen är. "Är detta seriöst, är de här för att stanna?". Skivan låter oväntat bra och det finns massor av spår som skulle kunna bli framtida hits med tanken hur usla dansband det finns just nu. Risken är stor att detta blir sommarens favorit därhemma i cd-spelaren och hemma i folksoffan för det låter som sagt oväntat bra. Den som rankas som en kandidat till sommarplåga Eda-lee känns som en riktig danslåt och jag tror att Rolandz mycket väl kan bli årets nykomling.

Bästa spår: Eda-lee

EM-FEST i Sverige

Nu känns det verkligen som att sommaren är här, sverige körde över Vitryssland och bjöd på en riktig målfest. Allra snyggast var Göteborg spelaren Gustav Svenssons mål som skruvade upp sig i krysset, hur snyggt som helst och bästa på plan var Berg. Jag har kollat på U-21 matcher sedan 2000 och har ganska bra koll på alla lag som är med, jag måste säga att jag inte har Sverige som ett av de bättre som är med men jag tror på semi-final. Sverige motståndare till gruppsegern är Italien som jag tycker har en lite bredare och framförallt starkare trupp men jag tror att Sverige kan bjuda på tufft motstånd, Italien kommer nog dock att vinna gruppen obesegrade. Här kommer en liten ranking över hur jag tycker lagen är.

1. Spanien  ++++ har stort övertag på spelarsidan men kan få porblem om de inte får in ett tidigt mål
2. Italien  ++++ jag tror mycket Italien och tror de kommer att vara i final och tampas om guldet
3. Tyskland  +++ kan få problem med England men jag tror att de tar sig till semi-final, stark trupp
4. Sverige  +++ tycker att Sverige har en okey trupp och kommer få det svårt mot bättre motstånd
5. England  +++ osäker på hur bra England är men gårdagens match indikerar på problem
6. Serbien  ++ har en del giftiga spelare men de måste spela på sin högsta nivå för att nå lågnt, kan överaska
7. Finland  + bra kämparnation men de klarar inte av de bättre motstånden
8. Vitryssland  + har offensiva kvaliteér men bakåt är de alldeles för svaga

student och fotboll, fan va gött

Nu har man klarat av studenten och nu börjar jobb och sånt tråkigt, vet inte vad jag ska jobba med men det blir väl någonting. Studenten dagen var hur härlig som helst och skulle gärna gå ett par år till med klassen men nu är det slut, kommer verkligen att sakna allihop. Flaket var stort och rymligt och vi hade ett jävla drag, musiken hördes inte så bra men skit i det när man hade att dricka. Väderet var för värdelöst men stoppen var destå bättre och det bjöds på god dricka och mat, frida I bästa stoppet. Sedan blev man för full och låg mest ner i gräset och då hade man tur att Fia tog hand om mig och det var säkert fler men farsan kom iaf och hämtade mig, somna sedan.

Bakfyllan på lördag var jobbig och ingen mat i magen knappt men sedan var man på benen på söndagn och då blev det massor med mat, god mat.

Var tillbaka iskolan idag och brände ut lite dvdfilmer, träffade några gamla klasskompisar men sedan var det dags att åka till sjukan och hämta Natta med bäbis (vilken mysig en).

Fotboll på kvällen och vi vann med 1-0 utan att övertyga men brorsan var bra imål och jag gjorde mål så man kan säga att det jämna ut sig.

Till sist vill jag bara säga: Jag älskar MP3


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0