Wallander X 13

Wallander 13: Hämnden - 26: Vittnet
Denna omgång med wallanderfilmer har varit så under isen att jag nästan blivit förbannad efter varje filmen, manuset är så oerhört dåligt att klockerna stannar. Krister Henriksson sköter sig hyggligt men man kunde varit utan Nina Zanjani, Sverrir Gudnason och Lena Endre. Man gjorde en grov felbedömning när inte Douglas Johansson som spelar Martinsson fick mer utrymme nu blir han bara en karaktär som syns lite här och där. Man har väntat film efter film att mönstret skulle brytas och då kom "vålnaden och arvet" men sedan sjönk de igen till de sista två, nu hoppas vi alla att kommissarie får leva i fred.

Betyg: C

Skräck/Thriller

Possession
Jess bor ihop med de två bröderna Roman och Ryan, gift också med Ryan men en bilolycka vänder hela tillvaron upp och ner. Roman och Ryan hamnar i koma men Roman vaknar sedan upp i Ryans kropp, Jess har svårt att förstå hur detta skulle kunnat gå till försöker få rättsida på situtionen. Detta är en remake på den asiatiska filmen "addicted" från 2002 men i den är nyinspelningen är det två svenska regissörer som står för regin, Simon Sandqvist och Joel Bergvall som gjorde "den osynlige". Den här är betydligt sämre än den filmen men helt värdelös är den inte, det största problemet för den är att den aldrig lyfter. Den står kvar och stampar på samma ställe en bra stund men tar sig mot slutet, helt okey.

Betyg: CC


Shelter
Nu ännu en film där regissörerna är svenskar, denna gång är det duon Mårlind/Stein som regiserat denna övernaturliga skräck/thriller. Duon låg även bakom "storm" och den fantastiska serien "de drabbade" som kom för några år sedan. Här handlar det om rättpsykologen Cara som försöker hjälpa Adam med hans grova personlighetsklyvning vilket inte är det lättaste, det blir ännu värre när det visar sig att alla Adams personligheter är mordoffer. Julianne Moore och Jonathan Rhys Meyers står för huvudrollerna och gör ett ganska bra jobb men filmen är inte alls så bra som jag hoppats. Jag har inge problem med att filmer är övernaturliga men då ska de göras på ett trovärdigt sätt och så är inte fallet här, ska inte avslöja för mycket men att dra kopplingar till "twin peaks" är inte allt för svårt. Då inget ont om "twin peaks" som jag tyckte var en bra serie men den ballade ur fullständigt mot slutet, den här gör likadant.

Betyg: CC


Thirst
Regissören bakom hämndtriologin med filmerna "old boy", "hämnarens resa" och "lady vengeance" kommer här med en fantastisk vampyrfilmen. Sang-hyeon är präst som vill hjälpa världen bli lite bättre och anmäler sig till ett experiement där de ska utveckla ett vaccin, detta misslyckas och Sang-hyeon dör men strax efter vaknar han upp och han verkar ha överlevt. Han återvänder hem till sin stad där han hyllas som en gud och alla vill ha hans hjälp att personer, problemet är bara att han har fått längtan efter blod och när han möter Tae-ju så är hans liv förändrat i all evighet. Denna film är helt fantastisk och ger ett lyft till genren som invarderas utav de usla "twilight-filmerna", skådespeleriet är riktigt bra och fotot likaså. Man kan dra lite kopplingar till "true blood" men den här är bättre och sista halvtimmen är makalös. Den är spännande men innehåller scener med mycke djup i och också en del komiska scener. SE DEN!

Betyg: CCCCThe Sorcerer's Apprentice

The sorcerer's apprentice
Balthazar, Maxim och Veronica var Merlin närmaste män men Maxim byte sida, detta ledde till att Maxim och Veronica blev inlåste i en hemlig urna. En urna som är som ett fängelse som inte går att ta sig ur, av en slump råkar denna ramla i golvet och släpper åter de lösa flera tusen år senare. Balthazar som letat efter den utvalde flera år har nu mött honom, Dave som både ska rädda jorden från undergång. Detta är faktiskt ganska underhållande men tyvärr också ganska förutsägbart, den faller in i de berömda klicherna men trots detta så är den faktiskt inte så dum. Nicolas Cage gör ett fullt dugligt jobb som Balthazar och Molina, Bellucci och Baruchel funkar också. Jon Turtletaub som även jobbade med Cage i "national treasure" filmerna har fått ihop en bra film i det stora hela som tyvärr inte blivit en biosucce utan snarare motsatsen men hoppas verkligen inte att detta stänger dörren för en "national treasure 3". Det som förvånar mest är att Jerry Bruckheimer producerat detta för det känns inte alls som en produktion ifrån honom.

Betyg: CCC

Farsan

Farsan
Farsan jobbar på cykelaffären tillsammans Jörgen och Juan, Jörgen har problem hemma med sin fru som han springer hem till hela tiden och Juans hund är sjuk. Farsan är så nöjd med livet, hans son väntar barn med Amanda men det är bara vad han tror. De ska nämligen adoptera. Detta ska vara en komedi men den är bara bitvis rolig och känns mer gjord som små sketcher ihopsatta med varandra, vilket gör det hela mindre roligt. Den har visserligen en del historier som hade kunnat bli intressanta men Josef Fares vågar inte komma under skinnet på karaktärerna, vilket gör filmen ganska själlös. Det skrapas på ytan utan att komma någonvart, det blir 98 minuter som bara är okey.

Betyg: CC

heldag i Stockholm

Så roligt jag har haft idag när jag, Johanna, Micke och Emilia åkte till Stockholm för att hämta Johannas säng. Vi åkte halv tre och var hemma elva, kan man kalla heldag verkligen. Det som tog tid var att leta upp Burger King, eller rättare sagt ett burger king som inte låg vid sergels torg som GPS visade oss. Vi snurrade runt lite där men till slut så bestämde vi oss för att köra hemmåt och ta någon på vägen, vi är precis på att svänga in till McDonalds och då ser jag så klart en Burger king skylt. Snacka om räddaren i nöden. Det var en riktigt god hamburgare och nu hoppas jag att det öppnas en burger king i Gävle också, skulle vara riktigt najs.

När vi sedan nådde slutstationen Skutskär så var kroppen ganska utpumpad efter en lång bilfärd och massa allsång så nu är sängen nära men måste kolla på ett avsnitt ur serien "brottet". Hur grym serie som helst.

Vi hörs imorn.
Älskar er.

DU! 2

En mörk kväll långt inåt världen
Ett litet ljus skymtar förbi
Jag kan inte se så försöker komma närmare
Men ju fler stegjag tar desto längre bort kommer ljuset
Nu när tiden har gått inser jag att ljuset det var du
Förstår samtidigt att du alltid kommer finnas där
Men att jag aldrig kommer få vara dig nära

idag ska till hemstaden jag aldrig bott i

Kan kanske låta konstigt men har alltid sett mig själv som en Stockholmare även om jag aldrig har bott där, mitt hjärta slår för djurgården hockey så det är väl inte så konstigt ändå. Jag har bott i Skutskär hela mitt liv och ska jag någonsin flytta härifrån så blir det till Stockholm, Gävle i all ära men knappast en stad jag vill bo i.

Nu undrar ni kanske vad jag ska göra där, jo Johanna ska hämsta sin nya säng där och så följer Micke och Emilia med också. Kan bli riktigt härligt.

Ska göra mig i ordning nu men skriver mer senare.

Älskar er.

Alien 1-3

Alien (1979)
Rymdskeppet Nostromo är åter på väg mot jorden men efter att ha snappat upp en nödsignal från en närliggande planet, problemet är att planeten har en utomjordisk varelse som har mord i sinnet. Denna klassiker är grymt spännande och ger en rysande känsla, där gör musiken verkligen sitt. Effekterna är faktiskt snygga och för att vara från 70-talet är de nog riktigt snygga, med tanke på att det görs filmer 2010 som är i aboslut sämsta klass i effektskaran. Skådespeleriet är klanderfritt och Weaver i huvudrollen är strålande, detta är ett måste för alla.

Betyg: CCCC


Alien - Återkomsten (1986)
Ridley Scott har lämnat över penseln till James Cameron som bitvis har problem med att leverera. Ripley har sovit i 57 och när hon senare vaknar upp ska åter in i mardrömmen. Marinsoldater skickas tillsammans med Ripley, som ska fungera som en konsult, till LV-426 där kolonisterna försvunnit under mystiska omständigheter om Ripley försöker varna de men det är för sent. Cameron når i vissa sekvenser upp i hög standard men i andra stannar den helt upp, detta har naturligtvis att göra med att manuset inte alls håller samma hög klass som när det begavs förra gången. Det blir som att åka en hyfsad karusell, man är nöjd med åket men hade förväntat sig mycket mer.

Betyg: CCC


Alien 3  (1992)
De överlevande från förra filmen kraschlandar på Fiorina 161 där endast Ripley överlever, hon har nu kommit till en plats där brottlingarna är många och de goda desto mindre. Hon har hamnat på ett rymningsäkert fängelse där de inte sett en kvinnlig varelse på flera år, där chanserna är att överleva är minimala. De har inga vapen och vid dörren väntar en mardröm från förr som är redo att skörda nya offer. David Fincher har recenserat den här filmen, detta vara också hans regi debut. Detta är helt klart den sämsta delen i denna serie som innehåller 4 filmer, effekterna är ruskigt fula och hela storyn är så fullkomligt ologisk att det är svårt att detta på allvar.

Betyg: C


armored

Armored
6 värdetransportsförare har kommit överens om att sno nästa körning, en körning som är värd 42 miljoner dollar. När de ska gömma pengarna så är det en som får syn på de när mannen sedan försöker rymma så skjuts han till döds, en man i gruppen bestämmer sig nu för att stoppa hela planen och låser in sig i en av värdetransportbilarna. Laurence Fishburne, Matt Dillon, Milo Ventimiglia, Skeet Ulrich och Jean Reno är de stjärnor som är med men de borde alla ha tackat nej. Det är tråkigt och stjärnorna har inte mycket att jobba med i manusväg, det är stönande och samma repliker om och om igen. Man har sett det här så många gånger och vill gärna slippa se det en gång till.

Betyg: C

DU!

Ett vackert leende genom fönstret
Solen lyste starkare än förut
Rätt person i precis rätt tiden
Om gud finns så måste det vara du

inte i fredags, inte igår och inte idag

Jag och bröderna skulle ju ha kört triathlon tre dagar i rad nu men det har inte blivit något, nu ligger mina förhoppningar på att det ska bli av på tisdag. Vi skulle haft fotbollsmatch idag också men motståndarna fick inte ihop några spelare så den blev inställd, det är verkligen någon som försöker sabba mitt liv. Så fort man äntligen börjar bli på någorlunda bra humör så rasar allt på en gång, nej detta blir en dag då jag får sura så jag är på G imorn igen.

Tacker er ändå, älskar er.

Wallander - Vittnet

Wallander - Vittnet
Då var den 26 och trorligen sista wallanderfilmen med Krister Henriksson här, äntligen är eländet över. Katarina och Wallander står under dödshot på grund utav "svartjobbshärvan" som gått till rättegång, en olycka sker på Novak bemanning som gör att allt ställer till sig. Denna omgång med 13 nya filmer har varit så otäckt dålig att jag saknar nästan ord, Krister Henriksson har verkligen fått kämpa med dåliga manus och till slut hamnat i en riktigt soppa. Varumärket Wallander är kört i botten och osäkert om det kan resa sig, Rolf Lassgård ska vad jag förstår filma den sista boken inom snar framtid och kan ge Wallander en värdig avslutning. För denna hamnar rätt i papperskorgen.

Betyg: C

en eftermiddag


knight and day

Knight and day
Tom Cruise och Cameron Diaz spelade mot varandra senast 2001 i den usla filmen "vanilla sky", denna gång är det en action/komedi som smäller högt. Roy möter June på flygplatsen och det som för till en början verkar vara en ren tillfällighet visar sig vara något helt annat, June har nu hamnat i något hon inte har någon som helst kontroll över och Roy verkar vara mer rubbad än vid första blicken. Detta är en agentfilm som påminner mycket om Bourne, Bond och mission impossible vilket är på både gott och ont men samspelet mellan Cruise och Diaz kan man inte klaga på. Man ser att de gillar att spela mot varandra och Cruise verkar ta fram de bästa ifrån Diaz för detta var det bästa vi sett från henne på mycket länge, "i hennes skor" är väl den senaste. Cruise är tyvärr inte längre i toppform och det märks, han levererar inte den där härliga känslan som vi sett i bland annat "på heder och samvete". Den går riktigt illa i USA på bio också men tur att utanför staterna så går den dess bättre, dock långt under hans normala standard. Tyvärr så känns slutet nära för hans skådespelarkarriär men den här filmen är underhållande och bitvis rolig, har dock inte det där nya och fräscha som kanske hade behövts.

Betyg: CCC


Ni kanske undrar varför jag inte har skrivit något om hur det gick i triathlonet och det är för att det inte blev något, ska köra det idag istället.

Älskar er.

Det var så det var idag

Idag spelade jag och Fredrik tennis och det gick sådär kan jag säga men gillar verkligen inte den här värmen, regnet hade gott kunnat hållit på hela dagen. Sedan duschade jag och satte mig vid datorn då föreslår Fredrik att vi ska springa i spåret och nyduschad satte man på sig löparskorna, sedan for vi till spåret och sprang 3 km. Man har verkligen sämst kondition i Sverige men kom imål före Fredrik så lite nöjd är man, sedan röker han också så det var inte så konstigt. Vi bestämde att han, jag och Matte ska köra triathlon imorn efter de har slutat jobbet, kommer bli jobbigt och simningen kan sabba mina chanser att vinna men håll tummarna.

Allt för idag, älskar er alla.

Ta hand om er

After.life

After.life (drama/thriller)
Anna lämnar en resturang gråtande efter att ha missförståt sin pojkvän och kör ut i regnet, hon vaknar sedan upp på en brits. Eliot håller på förbereda henne för hennes egen begravning men hon tror att hon fortfarande är i livet eftersom hon kan prata med Eliot men enligt honom så kan han se och prata med de döda, hon är dock tveksam och gör allt för att fly. Hennes pojkvän Paul är övertygad om att Anna lever och gör allt för att avslöja Eliot men tänk om han har fel. Liam Neeson är strålande som Eliot, Justin Long är lysande som Paul och Christina Ricci är lysande som Anna tyvärr så är filmen inte lika lysande. Den har vissa viktiga frågor som den tar upp men den berör inte riktigt som önskat men det lysande skådespeleriet väger upp. Frågan är: Är man räddare för livet än döden? Det tror jag.

Betyg: CCC

Igår

Spelade minigolf igår och slutade på 56 slag, blev tvåa på det. Kollade på en lägenhet också en stor en och blev riktigt sugen på att flytta, får vänta på att jobben rullar in så man har ekonomi men sen drar det iväg. Inte så långt eftersom jag vill bo kvar i Skutskär men ändå, kan vara härligt att bo nära föräldrarna.

Skådespelare som jag bara måste se

Jag kollar på extremt mycket film, igår såg jag hela 7 filmer plus att jag hade tid att se morden i midsomer och allsången. Det finns en del filmer jag bara måste se och inte för att jag tycker de verkar bra utan för att gillar skådisarna som är med, jag har några favoriter som jag ser allt de är med i. Här nedan följer en lista.

Will Smith
Matt Damon
George Clooney
Johnny Depp
Nicolas Cage
Tom Cruise
Leonardo DiCaprio
Kate Winslet
Clive Owen
Christian Bale
Charlize Theron
Bruce Willis
Halle Berry
Robert Downey Jr.
Keira Knightly
Sam Worthington

Har även en del favorit regissörer och har kommer de.

Martin Scoresese
Christopher Nolan
James Cameron
Paul Haggis
Roman Polanski

Valentine's day

Valentine's day
Mannen bakom "Pretty woman", "Runaway bride" och "en prinsessas dagbok" är här med ännu en kärleksfilm, vilket vi lika gärna kunnat vara utan. Reed friar till sin flickvän på morgonen, Dr. Harrison har både fru och flickvän som är ovetandes om varandra, Kelvin är sportjournalist som sätts på skitjobb, Kara är helt ensam på alla hjärtans dag. Detta är en eseblefilm där historierna vävs in i varandra men det känns mer teater än äkta, tafflig dialog blandas med dåligt skådespeleri i en fullständigt ointressant film. Filmen är ca två timmar lång men känns minst som 4 och inte blir det bättre av att Ashton Kuther är med i nästan varenda scen, rekomenderar inte.

Betyg: C

Kick-ass

Kick-ass
Dave är superhjältefantast och kan inte förstå varför ingen provat att vara en superhjälte utan att ha några krafter, därför så skapar han Kick-ass. Det Dave inte vet är att det redan finns en superhjälte utan krafter, en person vars motiv är ren hämnd. Detta är en skön befrielse ifrån de vanliga superhjältefilmerna och levererar något som är i klass med de vanliga filmerna också, bättre i vissa fall. Det är blodig action från början till slut men innehåller även en del humor på sina håll, det är spännande och väldigt häftigt. Rekomenderar starkt, en film som måste ses om och om igen.

Betyg: CCCC

Ännu mer film

From Paris with love
En terrorrist attack är på väg att ske men två män är där för att förhindra dådet, kosta vad det kosta vill. Bilar exploderar, människor skjuts ihjäl till höger och till vänster och mitt i smöjan finns det en man som en gång var en bra skådespelare. John Travolta skjunker allt djupare i sin karriär, fel val efter fel val och fortsätter detta riskerar han hamna bland Van Damme, Seagal, Snipes och Lundgren som bara får göra filmer direkt på DVD. Dialogen är smärtande usel och svordomarna haglar tätt, skådespeleriet är riktigt dåligt från samtliga. Jag förstår inte hur denna film kunde få se dagens ljus, floppade på bio men borde inte ha kommit så långt. Det är männen bakom "Taken" som gjort den här men det märks verkligen inte.

Betyg: - (minus)


The ghost writer
Den förre premiärministern Adam Lang håller på att skriva sina memoarer och till sin hjälp anlitar han en spökskrivare, det spökskrivaren inte vet är han nu svävar i livsfara. Mästarregissören Roman Polanski som gjort filmer som "Rosemarys baby", "Vampyrernas natt" och "the ninth gate" har här skapat en film som fullständigt lysande. Spänningen byggs upp allt eftersom och musiken ligger precis rätt, dialogen är sådär perfekt som den bara kan vara under Polanskis ledning. Esamblen han fått med sig är inte direkt kattskit heller, Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall, Tom Wilkinson samt min personliga favorit Timothy Hutton som dock har en liten roll här. Visst har Polanski på sidan av men karln vet verkligen hur man gör film.

Betyg: CCCCC


Daybreakers
Den mänskliga rasen är på väg att utrotas men en god vampyr har hittat ett botemedel som kan förändra världen, problemet är att vampyrerna inte vill att ett botemedel utan människoblod. Precis som vanligt i sådana här seriösa vampyrfilmer så är färgerna lite mörka och oftast lite åt blåa hållet, i den här filmen passar det perfekt. Vi invarderas ju med usla vampyrfilmer just nu, tänker främst på twiligtserien så då känns det skönt med en film som är sådär bra man kan önska, utan att bli någon slashersörja. En härlig vampyrfilm som kommer finnas på min dvdhylla inom snar framtid.

Betyg: CCC

En bra och dålig dag

Jag köpte idag den första dvdn av "brottet" med aftonbladet och måste säga att jag blev överaskad, första avsnittet var bland det bästa jag sett i deckargenren. Två avsnitt kvar på den första dvdn sedan måste jag vänta till nästa måndag innan dvd 2 kommer. Har kollat på en del film de här två dagarna och det har varit skönt att koppla hjärnan till något annat men så har jag börjat fått ont i halsen, halstabletterna hjälper en stund men sedan är den tillbaka. Får se om det blir bättre till imorn.

Nu ska jag äta men skriver mera imorn.

Tjing tjing!

Just ja betyget på orginalet "a nightmare on elm street" från 1984 ger jag 4 plus.

Film

The crazies
En småstad drabbas utav ett virus som gör människor mordbenägna och miltären ser allvaret i situationen, de försöker evakuera befolkningen i två delar. De smittade och inte smittade men idén går fel, när sedan sheriffens fru visar sig bära på viruset gör han allt för att få henne fri igen. Detta är vad jag förstår en nyinspelning på rulle från 70-talet och den har jag inte sett men den här däremot är faktiskt ganska bra, får lite känsla av M.Night Shyamalans "the happening". Timothy Olyphant i huvudrollen är som alltid lysande men även i birollerna så håller måttet, se även han i "a perfect getaway", "scream 2", "hitman" och "die hard 4.0. Det är spännande utan att blir förutsägbart och en välgjord thriller.

Betyg: CCC

A nightmare on Elm Street (2010)
Nu när vi är inne på nyinspelningar så kommer här en till, en nyinspelning på kultrysaren från 1984. Ett gäng ungdomar har svårt att sova och besöks utav en hemsk varelse i drömmarna, mannen med knivhanden. Allt fler dödsfall börjar ske och de inser att de måste hålla sig vakna annars kan det gå riktigt illa. Häromåret kom en nyinspelning på "fredagen den 13:e" och nu kommer den här, jag är mer besviken på den här även om "fredagen den 13:es" nyinspelning var sämre. Den här serien har en mördare utöver det vanliga och så sätts han in i en film som fullkomligt saknar hjärta eller känsla, varför göra en sån här själlös film. Pengar så klart men hade kunnat hoppats på lite mer men helt värdelös är det inte. Jackie Earle Haley som spelar Freddy Krugger gör faktiskt ett ganska bra jobb men resten av skådespelarna är halvusla allihop, hoppas uppföljaren är bättre men hoppas nog förgäves.

Betyg: CC


Cirque du Freak: The Vampire's Assistant  +++
Betydligt bättre än twilight filmerna.

Sebbe  ++++
Ett svenskt drama som är snudd på ett mästerverk.

nu är den inne

Tiden är nu kanske inne, det känns så och inget tyder på något annat. Jag är glad att tiden nu äntligen är här och ska njuta av den, ta en kall drink i värmen och bara le.

Bye

The human centipede (first sequence)

The human centipede (first sequence)
Filmen alla talar om och som de flesta verkar hata, filmen om den mänskliga tusenfotingen. Börjar med att två unga kvinnor ska på nattklubb men råkar köra fel och hamnar ute i ingenstans, mobilen fungerar inte och de får dessutom punktering. De kommer till ett hus där Dr. Heiter bor och ber om att få ringa ett samtal men det de inte vet är att de hamnat i den största madrömmen någonsin, där utvägen känns väldigt avlägsen. Den här tyska supersuccén blandar friskt mellan språken, engelska, japanska och så klart tyska vilket ger filmen betydligt mer liv än om vi sett en asiat pratat engelska. Filmen börjar med lite halvknackigt skådespel men det tar sig efter en stund, sedan är inte det där tyngden ligger starkast heller. Det är spännande hela vägen och även nervigt, slutet är också något överaskande men har svårt att se hur uppföljaren kommer att bli som kommer 2011. Detta är helt klart bland det sjukaste jag har sett och då har jag sett väldigt mycket film, det är vidrigt och full av ondska men det är också det som gör filmen så bra. Skräckfilmer gör på löpande band utan någon som helst känsla eller tanke därför är det skönt när man ser den här filmen, man märker att de är stolta över vad de gjort vilket är bra nog.

Betyg: CCCC

inte mycket att säga

Det bjöds på lite friskare väder igår så det var skönt annars hände inte så mycket faktiskt, åt med i princip hela familjen och hade några härliga timmar som flöt iväg. För övrigt har det inte hänt så mycket men ska inte klaga.


slutet på dagen

Tiden går och hittils har inget hänt som tyder på en ändrig men kanske är en förändrings vind på väg in, vågar inte tro på det förens det sker. Allt jag kan göra är att hoppas, hoppas att den snart ska komma och hoppas att den för evigt ska bestå.

Today

Idag kommer jag bara att sitta och vänta på att allsång på skansen och morden i midsomer ska dra igång, 7h och 30min kvar bara. Man är helt ensam också så mycket att göra har man inte men blir bättre framåt dagen, när alla är hemma.

Man kan åka bort i några dagar och ha hur kul som helst men när man kommer hem är allt tillbaka igen.

Bye!

Home

Idag tog trippen slut och man återvände hem till lugnet, hemmet. Det har varit en helg med mycket skratt, glädje och massa annat. Det som varit dåligt är att man har hela kroppen full med bett ifrån mugg och knott, kan inte sluta klia heller så börjar man blöda och det blir bara tråkigt. Hur som helst så var jag där med Johanna, Emma och Micke vilket kan klassas som det bästa sällskapet i världen, jag bara säger det. Vi har olika åsikter om mycket vilket nog är anledningen varför vi överhuvudtaget står ut med varandra, bästa vänner till döden skiljer oss åt.

Vill ni veta mer exakt vad vi gjort får ni besöka andra bloggar.

Nu är man hemma och svettas , hatar sådan här värme. Får se vad som händer ikväll men drar till mitt skrivblock nu och skriver på en låt. Vi hörs senare.

Tjing!

Allt jag har att säga

När man är hemma för sig själv sitter jag och tänker mycket, vilket i sig inte är så bra men har kommit fram till en sak. Det jag vill ha, kommer jag aldrig att få och det är bara att inse det. Varför måste det som känns rätt vara så fullkomligt fel? Jag vill just nu bara dra långt bort och aldrig mer komma åter men det finns massor av saker som håller mig kvar.

Jag vill hellre leva i den tid som varit än den som väntar.

Kent + Andreas Grega

Kent - En plats i solen  ++++
Den är inte lika bra som röd men fortfarande riktigt bra. Bästa spår: Ensam lång väg hem

Andreas Grega - En sak i taget  +++
Kom i princip från ingenstans med en bra debutplatta. Bästa spår: Där va vi förenade

det var det

Jag vet inte vad jag skriva, det är så många tankar i huvudet just nu och ibland blir jag glad men sen så går det snabbt ner igen. Det som har vart bra är att Emma fyllt 20 år, för det ger jag henne ett stort grattis till. Sedan är det en vän som har det jobbigt just nu och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna hjälpa till mer än att finnas till där vid personens sida, hoppas att det räcker. Man har så klart egna problem också som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera, om jag ens kan hantera dom.

Jag kommer säkert åka till stugan på fredag där Emma och Micke redan är så jag kommer nog inte gå att nå i helgen men det gör väl inget.

Emma 20 år

Idag fyller min underbara vän Emma 20 år och ska till henne vid 18.00 tiden då det blir lite dricka, spelande och bara umgås. Hoppas hon kommer bli nöjd med presenten.

Igår var det poolparty och det var så härligt att få umgås med de tre människor som betyder mycket för mig, det blev lite grillande, badande så klart, prat och så spelade vi lite boule vilket var lite oväntat eftersom det kallats (ett spel för gamlingar) av vissa. Nej, det var en bra dag helt enkelt och kommer vara ännu bättre idag.

Alice in Wonderland  ++++
Johnny Depp och Helen Bonham Carter är som vanligt fullkomligt lysande, samtidigt som Tim Burton den här gången har en stabil historia vilket inte var fallet i "Kalle och chockladfabriken". Dialogen är precis så underligt härlig som den brukar vara när Burton står för fiolerna, filmen blandar både humor och allvar vilket blir en lyckad kombination i det här fallet.

Shutter island

Shutter island
Då var mästarregissören tillbaka med ännu ett mästerverk, förra mästerverket hette "The departed". En patient är försvinner spårlöst ifrån ett mentalsjukhus ute på en ö och dit skickas två polismän, Chuck & Teddy som anar att gåtan är mycket mer komplicerad än den först låter. Enligt personalen finns det 66 patienter men det antyds att det finns 67 patienter och Teddy gör allt för att finna sanningen innan spåren försvinner, han kan inte lita på någon. Scorsese har gjort ett riktigt mästerverk och den fullomligt pulserar ut spänningen, man sitter som fastklistrad med hjärnan på högvarv. Den bygger visserligen på en bok (som jag inte läst) men detta är bland det bästa jag någonsin sätt, allting klickar så perfekt. Di Caprio gör återigen ett storartat jobb men även birollerna, Kingsley, Von Sydow och Ruffalo är strålande och helt ärligt så tror jag att det kommer dröja många år innan vi ser något liknande igen. Det som jag tycker är lite synd är att efter 1 timme så ligger svaren framför näsan och visst jag förstår att vissa inte fattade hur det låg till men med en tränad filmhjärna går inte svaret är missa, dock så sänker det inte filmen.

Betyg: CCCCC


Jag fattar om folk säger att det var omöjligt att fatta hur det låg till men att lättast förklara är att min hjärna jobbar snabbast när jag kollar på film, den lägger varenda detalj på minnet så att ingenting ska missas. Som folk som är bra på matte, de kan förklara för de andra men man själv begriper ändå inte. Samma sak med film för mig, jag kan förklara hur jag räknar ut det men folk förstår fortfarande inte hur jag löste det.

Lika som bär


RSS 2.0