Livet

Livet
Tar på mig jackan drar mig ut på stan som glöder, bocken uppe i världen som alltid blöder. Jag är lycklig men folk i andra länder är inte bortglömda och övergivna, vi är alla de som är sönderrivna. För många människor tycker det är enklare att titta bort än att göra något, jag skänker pengar och hjälper men jag undrar hur mycket jag hjälper. Ibland kan jag känns att det är för sent, ibland för sent för edelweiss.
Livet
Tar på mig jackan drar mig ut på stan som glöder, bocken uppe i världen som alltid blöder. Jag är lycklig men folk i andra länder är inte bortglömda och övergivna, vi är alla de som är sönderrivna. För många människor tycker det är enklare att titta bort än att göra något, jag skänker pengar och hjälper men jag undrar hur mycket jag hjälper. Ibland kan jag känns att det är för sent, ibland för sent för edelweiss.


Livet

Livet
Ögonen är öppna och jag ser det tydligare än förut, ljuset som brinner starkare. Stearinet smälter sakta och lågan växer sig starkare, färger är ljusa och vackra. Det är varmare i därute i mörkret och det spelas musik på fullbelagda gator, det lyser från hus som tidigare varit på väg att blåsa bort. Vägen fortsätter och fortsätter, längre och längre det verkar inte finnas ett slut. Jag är lycklig i världen som går, runt ett järnvägsspår.


Livet

Livet
Det bästa som finns är när vinden blåser med en och det blåser med mig just nu, vi går hand i hand. Jag vet faktiskt inte när jag var så glad som jag är just nu men jag suger gärna på den här känslan ett tag till, helst året ut. Allt negativt har bara flugit ut kroppen och jag dansar runt hela jorden, ni får följa med om ni vill. Det känns som en ny resa börjar nu och det ska bli spännande att se vart den tar vägen, nu bjuder jag upp till dans. Det finns en låt för alla känslor och för glädje finns det bara en. Jag säger tick tick boom.
v>


Livet

Livet
Om jag stannar till vid en rastplats, ser plastpåsar flyga iväg men vinden vänder håll och inget går att beskriva. Vattnet rör sig stilla fram bland blad och övergivna öar, som ingen någonsin har sett och som ingen någonsin kommer att ge någonting. Inte värd att bry sig om, den ska ruttna ihop och lämnas utanför sanningen men alltid få höra lögnen. Kastar en sten mot döden, den bara sjunker ner i helvetetsportalen och det är så tyst att jag inte kan förstå. Fanfanfan vad jag är ledsen, arg och svag.

Livet

Livet
Jag skulle vilja att saker alltid kommer och går men det finns tyvärr vissa saker som alltid består, som är som ett myggbet som bara vägrar försvinna. En mörk otäck dimma som bara kommer emot och det spelar ingen roll hur fort man springer, man kommer inte kunna hindra den från att komma ikapp men försöker få den att bara dra förbi och inte få den över mig. Jag saknar tystnaden, att allt plötsligt stannar upp och få känna att det finna saker bortom det man ser men varför är den så svår att nå. Jag saknar att kunna känna saker för någon, att få känna den där känslan som alla någon gång känt men samtidigt vet jag inte om jag vågar känna. Lyckas eller misslyckas, det är frågan. Så jag blundar, bara blundar.

Betyg:
Wallander - Läckan  ++
Public enemies  +++++Veckans lista

Kanoner

Morden
Nu börjar det bli riktigt spännande, börjar ana hur det hänger ihop.
Skutskärs IBK
Vinst med 7-6 borta, fan vad härligt.
Robinson Karibien
Jag sågade förra säsongen av robinson men denna öppnade starkt.
Paradise hotel
Det är inte superbra men det är roligt att titta på.
Ullared
Underhållande.
Kalkoner
Circus Möller
Det är sällan man sett ett sådant helt värdelöst program som är stendött från humor, för att vara humor.
Gossip girl
Denna utmärkta serie håller på gå i graven efter rasande publiksiffror. Snälla gör fler avsnitt, snälla snälla.
Heroes
Tittarsifforna sviktar och mycket tyder på att säsong 4 blir den sista, fy fan vad jag kommer sakna den.

Livet

Livet
Slitna ord vid mardrömspalatset, är nu skriva i pannan och på väggen. Stängde en dörr och öppnade en annan men inget gick att förändra, inget gick att ändra på. Valde att stänga ögonen men de gick upp igen, insåg att det förflutna ska man inte glömma utan lära sig utav. Alldeles för sent för att be om förlåtelse men i tid att börja växa upp, orka ta striden i den okända tiden. Jag vaknade upp och skrev ner ord jag trodde jag glömt, drog mina händer sakta genom håret och drömde mig bort men samtidigt var kvar på jorden. Tänkte på alla konstiga beslut och om det fanns en plats för mig, när jag plötsligt förstod att allt var för dig. Viktigaste blev att allt måste se lite bättre och trevligare ut, ingen skulle få förstöra den framtid vi alla delar. Jag ger en kram till alla de som vet vem jag är och säger att jag har inte förändras under alla dessa år men blivit klokare, framförallt äldre. Allt FÖR DIG.

Livet

Livet
Nu i efterhand var det nog inte så smart att gå på 2012, efter det blev jag sjuk och hela kroppen är på väg att gå under. Hosta, snor, huvudvärk och feber, händer lika många katastrofer i kroppen nu som i filmen 2012. Jag är inte glad just nu men kan inte få ut den ilska jag har inom mig för jag orkar inte, jag orkar inte slå mot trädet tills handen blöder. Jag hoppas det vänder så allting plötsligt glöder.

Antichrist
I USA blev filmen rejält sågad men i Sverige har den fått något varmare mottagande och det är något överaskande tycker jag. Den börjar med att en kvinna och en man förlorar sin son som hoppar ut genom fönstret, sorgen tar vid och mannen ska göra allt som står i sin makt för att få henne på fötter igen. Ju längre tiden går blir hon allt svårare att läsa och kontrollera, när han kommer längre in i hennes sinne upptäcks en fasansfull hemlighet. Jag har faktiskt inte sett särskilt mycket från Trier men kan säga med största sanning att detta är riktigt bra, tempot är riktigt lågt och folk kommer ha hemskt svårt för att se klart den. Filmens styrka är den grymma dialogen och de visuellt vackra bilderna, Willem Defoe och Charlotte Gainsbourg är fullkomligt briljerande. Åter till tempot så har jag mer och mer börjat älska filmer med det låga tempot, det känns som det blir mer äkta. Räkna inte med någon skräckis för detta är ett obehagligt drama som har allt det där man inte vill se men som man måste se. Sista halvtimmen är ruggigt hemsk faktiskt om jag höjer ett varningstecken för de som vill se den här. Filmen har blivit hyllad, sågad, hatad, folk vill få den förbjuden men utskrattad kommer den aldrig bli.
Betyg: CCCC

Livet + katastroffilm

Livet
Har faktiskt rullat på ganska bra förutom att man blev sjuk men är näst intill frisk och imorn blir det en jobbig löpträning. Känner att kroppen måste komma i bättre form och sluta äta massa skitmat, även om jag bara äter det max en gång per vecka. Sjugstugan i landet nu är nästan obehaglig men någon rädsla för svininfluensan från min del finns inte, drabbad man så drabbas man. Botemedlet pissar jag på om man säger så.

Katastroffilmer
Jag såg ju 2012 i söndags och tänkte betygsätta några andra filmer.
Titanic  +++++
Klart den bästa.
The day after tomorrow  ++++
Mycket bra och snygg film.
Independence day  ++++
En favorit, absolut.
Daylight  +++
Håller ganska bra.
Cloverfield  ++++
Underhållande hela vägen.
Volcano & Dante's peak ++
Filmerna skiljer sig inte så jättemycket.
World trade center  ++++
Tårarna finns där hela tiden.
Armageddon  ++
Måste hålla med kritikerna, något överskattad utav publiken.
Deep impact  +++
I samma stuk som armageddon men den här är lite bättre.
Knowing  +++
Spännande och välgjort.
Twister  ++
Dög under sin tid men något tråkig att se nu.
Poseidon (2006)  ++
Okey men inte mer.
The core  +
Den utskrattade the core, finns inte mer att tillägga om den.
2012  +++
Snyggt gjort och definitivt värd att se.

 1. Titanic
 2. World trade center
 3. Independence day
 4. The day after tomorrow
 5. Cloverfield
 6. 2012
 7. knowing
 8. Deep impact
 9. Dante's peak
 10. Daylight
 11. Armageddon
 12. Volcano
 13. Poseidon
 14. Twister
 15. The core


Veckans lista + 2012

Kanoner

2012
Roland Emmerich, the king of disaster.
Foyle's war
Deckare är något som storbritanien inte kan misslyckas med.
Morden
Ingen tittarsucce men ack så bra.
Kalkonerna

Lesbian vampire killers
En seg och fullständigt värdelös film.
Spelledig
Finns det något tråkigare.
Sjuk
Varför måste man bli sjuk.

2012
För några år sedan gjorde Emmerich "The day after tomorrow" och nu 2009 är det dags att förstöra jorden igen. John Cusack spelar Jackson som karriären och privatlivet är på nedgång för, när jordens undergång närmar sig gör han dock allt för att rädda de han håller kär. Adrian mannen som år 2009 upptäcker att jordens undergång är nära och hela världen börjar planera för det som komma skall men när han uträkningar visar sig felaktiga blir det bråttom, fruktansvärt bråttom. Jordbävningar, vulkanutbrott och tsunamis, allt katastrofer händer samtidigt och man får se världen totalt kollapsa men finns det en räddning efter jordens undergång. Filmen är bra och har en hel rad med snygga effekter men så finns det också mindre fina effekter, kunde ha lagt ner lite mer pengar i projektet kan man tycka. Skådespeleriet är överlag mycket bra och bäst av alla är Chiwetel Ejiofor som äntligen har fått en stor roll, spelar Adrian. Filmen är helt klart värd att se även om jag tycker att det finns bättre katastroffilmer.
Betyg: CCC


Star trek
Betyg: CCCCC

JOHAN FALK X 9

Bakgrund
Anders Nilsson startade upp en ny filmvåg i Sverige och med noll tolerans fick vi i Sverige en ny favoritpolis men de två filmerna som följde efter, livvakterna och den tredje vågen var allt annat än vanlig svensk snutfilm. Bra publik samt bra recensioner gjorde nog att Anders Nilsson inte kunde hålla fingrarna borta utan startade upp en filmserie i 6 delar och resultatet är oväntat bra, med tanke på beck och wallander. Här nedan följer en lista där jag rankar de nio filmerna som kommit ut och betyg.
Noll tolerans  ++++
Livvakterna  ++++
Den tredje vågen  ++++
GSI  ++++
Vapenbröder  +++
National target  +++
Leo Gaut  +++
Operation näktergal  ++
De fredlösa  ++++

 1. Den tredje vågen
 2. Noll tolerans
 3. De fredlösa
 4. Livvakterna
 5. GSI - Gruppen för särskilda insatser
 6. Vapenbröder
 7. National target
 8. Leo Gaut
 9. Operation näktergal

Paranormal activity

Bagrundsfakta
1999 var året då en av de mest uppmärksamade skräckisar på flera kom ut, "The blair witch project". Filmen blir en supersucce på bio och hyllades utav en del recensenter, filmen är också kultförklarad och nu exakt 10 år senare var dt dags för nästa succe. Paranormal activity är en dundersucce med hittils 97 mil dollar i inspelade pengar, filmen har fått strålande recensioner och redan fått stämpeln kult. Klart för en uppföljare.


Paranormal activity
Katie och Micah är ett par man får följa via en videocamera (känns det igen?) men bakom den perfekta tillvaron vilar en riktigt mardröm, finns det en kraft som man inte ror på. När sedan saker börjar röra sig i mörkret börjar sakta en skrämmande sanning komma fram, de är inte ensamma. Eftersom jag aldrig blir rädd för skräckisar så är det tyvärr något som drar ner betyget men filmen håller faktiskt en ganska hög nivå, skådespeleriet är okey och intrigen är hyfsat spännande. När det börjar hända riktigt spännande saker så slutar filmen tvärt och det är synd men helt klart en film värd att se.
Betyg: CCC

Life goes on

Livet
Om man inte vet vad man ska säga, ska man vara tyst? Om man inte vet vad man ska skriva ska man inte det? Om man tycker något ska man säga det vad det än är? Hur ska jag kunna veta. Alltid frågor som svävar i huvudet men svaren tycks aldrig komma till hjärnan, vilket ibland kanske är skönt. Jag upplever det som att man lever i en bubbla där hela livet springer förbi och när man minst anar det så spricker bubblan, allt bara försvinner. I en dimmig natt bortom all möjlig sans men det är precis så det är.

Livet + veckans lista m.m

Livet
En en av de bästa helger på mycket länge senast men en dag sabbade den helt, söndagen. En mörk söndag som började med stryk mot sätra i innebandy och sedan fick man ett sorgset besked från Johanna. Tänk att när man själv har haft det så roligt under helgen har andra haft det skit, det är som jag sagt hela tiden. Världen är inte rättvis mot snälla mäniskor. Jag kommer finnas där för dig så ofta jag kan.

Veckans lista

Kanonerna

Morden
Ett riktigt härlig återseende utav mina favoritpoliser.
Ullared
Lika härligt som tv-program som i verkligheten.
Kent - Röd
Vilken skiva.
Kalkonerna

Söndagen
Allt är redan sagt.
Djurgården fotboll
Varför åkte de inte ur?
Oskyldigt dömd
Vilket pissavsnitt.

Söndagen 8 november
En dag där kylan verkligen kom in på skinnet tur då att johanna, emma och micke finns.

Tack för allt!

DRAG ME TO HELL!

Drag me to hell
Sam Raimi är tillbaka i den genre han slog igenom, skräck och det är precis som man hade väntat sig. Christine jobbar på en bank och beviljar lån till de som behöver det men när en gammal dam kommer in förändrad allt, hennes behov att komma till toppen inom sitt yrke växer sig för stark. Hon säger nej och får en förbannelse som gör att hon ser och hör ingen annan gör, hon inser att hon måste få ett stopp på det som håller på att men är hon redo för konsekvenserna. Trailern lämnade en riktigt dålig eftersmak men filmen är en riktig fullträff, det är spännande och några kommer nog finna den något skrämmande. Den har också humor vid sina ställen och det gör att man aldrig har tråkigt och oväntat nog så är skådespeleriet hel klanderfritt, helt enkelt en mycket bra skräckis.
Betyg: CCCC

Morden vs. Oskyldigt dömd

MORDEN

Handling:
Cege öppnar upp ett 25 år gammalt fall som var också det första han jobbat med, den mannen som då var misstänkt hittas mördad och liket är 25 år gammalt. Cege hade fel misstänkt och nu är ute efter hämnd på mördaren, tillsammans med den grupp som löste fallet graven.
Skåderspelare:
Kjell Bergqvist  +++++
Göran Ragnarstam  +++++
Annika Hallin  ++++
Cecilia Nilsson  ++++
Jens Hultén  ++++
Graven: CCCCC
Morden: CCCC
avsnitts betyg: CCCC


Oskyldigt dömd

Handling:
Haglund och han grupp tar sig an fall där den dömde gärningsmannens skyldighet sätts på prov, de försöker lösa fall och få de felaktigt dömda fria och de riktiga brottslingarna fällda.
Skådespelare:
Mikael Persbrandt  ++++
Sofia Ledarp  ++++
Helena af Sandberg  +++
Leonard Terfelt  +++
Fransisco Sobrado  +++
Oskyldigt dömd säsong 1: CCC
Oskyldigt dömd säsong 2: CCC
Avsnitts betyg: C


Helheten
Oskyldigt dömd varierar tyvärr något i klass varje avsnitt och det gör att den är lite jobbig att följa emellan åt men morden däremot känns som att en ny succe ligger nära till hands. Manuset är mer tempostarkt och man blir helt förblindad utav det starka suget man har efter serien, oskyldigt dömd känns mer som en lagom bra serie som saknar det där lilla extra. Det ryktas om en tredje säsong på oskyldigt dömd och jag hoppas på en uppföljare till morden.

Johan Falk och 24

Johan Falk
Nu när nio stycken filmer totalt har kommit ut så verkar det som att en ny omgång snart ska vara nära, inget har sagts om en fortsättning men med den fina köp och hyrstatistiken verkar det som att fler filmer är att vänta. GSI lockade nästan 100.000 biobesökare och det kan ses som något av en flopp men tog stor revansch på listorna och jag tror att tv4 är mån om att en fortsättning ska följa, vi väntar och ser. Utan vetskap om de två sista filmerna så har jag ändå fått obekräftade uppgifter om att Johan Falk överlever även i dessa filmer.
24
Nu när åttonde säsongen drar igång i januari finns det mycket som tyder på att det blir den sista, gamla skåderspelare återvänder samt att få över serien till film växer starkare. Kiefer Sutherland har sagt att denna säsong kommer att vara ganska nära säsong 7 och därför kommer handlingen att ligga ganska nära men ändå stå på egna ben. Jack Bauer har nu pensionerats sig men när nya attentat är på gång så dras han ännu en gång in i skiten, med hjälp av CTU ska ha nu rädda världen igen. Karaktärer som återvänder är Tony Almeida, Chloe O'Brian, President Taylor, Kim Bauer, Ethan Kanin, Charles Logan och Renee Walker, flera gamla karaktärer finns att vänta.

RSS 2.0