har blivt mycket film de nämaste dagarna

Nu när man varit hemma i värmen har det blivit ganska mycket filmtittande och här kommer några recensioner.


Transformers - Revenge of the fallen 

Michael Bay har aldrig varit känd för att vara någon särskilt stor filmskapare men visade med transformers att han kunde regissera men tycker även att de utskällda filmerna bad boys och the island höll rätt bra klass. Här visar han tyvärr sin sämre sida, manuset borde ha finputsats både en och två gånger för den är full av svackor men där det brister mest är i storyn. Den känns inte engegerande och saknar stämningen man fick ifrån ettan, det blir mest skrik, springande och massa bomber som säller. Jag låter kanske lite väl kritisk men filmen är ingen kalkon man nära inpå, utan Shia och en helt makalösa John Tuturro hade jag aldrig sett klart denna film. Verkar bli sommarens stora film publikmässigt.

Betyg: CC


Friday the 13th (2009)

Efter flera lyckade skräckremakespå senare så var denna ingen oväntat remake men det är trots detta ingen remake. Hans mor är inte mördaren men har ändå en liten roll i filmen vilket blir lite knepigt men bättre med Jason som mördare, filmen däremot hade man kunnat skippat. Den blev som väntat en succé men filmmakarna har inte lärt sig av misstagen vid uppföljarna till fredagen den 13:e, den är mycket killig och blodet rinner inte så mycket som man hoppats på utan de blr lika platt som tidigare men dock bättre än Jason X och har bättre skådespeleri än Freddy vs. Jason.

Betyg: C

Echelon conspiracy

Handlingen är mycket lik den usla halvsuccén Eagle eye men inte helt lika dålig trots de stora likheterna, en kille får via en mobil uppdrag ifrån en tänkande datorn vad han ska göra vid ett casino och denna dator ska tydligen kunna rädda världen. Storyn går inte riktigt ihop och är full av logiska luckor men skådispelare som Ving Rhames, Edward Burns sat Martin Sheen ger ändå tyngd till denna helt knäppa idé till film men funkar för stunden.

Betyg:  CC

Till sist måste jag bara säga att sommaren bästa film hittils är svensk, Johan Falk - GSI (Gruppen för särskilda insatser).

Vi ses:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0