DÖDEN SLÅR TILL FÖR FJÄRDE OCH SISTA GÅNGEN?

Under gårdagen så såg jag två rätt annorlunda filmer, den ena var "Franklyn" som skildrar flera olika historier och den andra var "The final destination" som är den fjärde filmen i serien. Jag börjar med att recensera "Franklyn".
Franklyn
Det börjar med att detektiven Presst är på jakt efter "individen" som dödar små flickor men samtidigt har han lagens arm efter sig, man får följa tre andra sidohistorier också. Den första är om en kvinna som vill att hennes familj ska bry sig och därför försöker ta livet av sig, den andra handlar om en pappa som försöker hitta sin försvunna son och den sista handlar om en ung man som ser en kvinna som hela tiden försvinner. Ryan Phillippe spelar huvurollen och gör det ganska bra men jag tycker det är synd att man måste sno hans förklänad ifrån "Watchmen" men skådespelarna gör faktiskt bra ifrån sig, storyn däremot är en annan femma. Det blir faktiskt aldrig riktigt intressant och dialogen känns lite knackig, hade behövt mer tyngd i karaktärerna men också att dialogen flöt på lite bättre och snabbare. Det blir faktiskt ganska segt vissa stunder och avslutningen som ska vara någon form utav tvist har man redan listat ut innan man får se det så den är en anningen förutsägbar, får dock godkänt för det bra skådespeleriet.
Betyg: CC


The final destination
Hela serien startade för exakt nio år sedan och vad har hänt sedan dess, fler personer har dött på minst sagt märkliga sätt och den har aldrig vilat så nu är det dags för fjärde gången att försöka lura döden. Det börjar med att fyra vänner sitter och kollar på ett bilrace när Nick får en syn på framtiden, han ser att hela stadion kommer att förstöras och alla människor kommer att dö. Synen försvinner och han tar med sig sina vänner därifrån och yterligare några personer följer med och när sedan dessa överlever denna katastroff börjar fler att förlora livet, vad har döden för plan den här gången. David R. Ellis som regiserade den hittils bästa filmen i serien "Final destination 2" är nu tillbaka med den fjärde och kanske sista filmen men det känns som det är ett krig mellan David och James Wong, som regiserade den första och tredje filmen. David går vinnande ur den striden för att detta är också väldigt bra precis som tvåan, det är välgjort och mycket spännande hela vägen med mycket fasansfulla dödsfall men det hör till. Om detta är avslutningen vet jag inte eftersom filmen går bättre än sina föregångare på bio så mycket tyder på att döden inte har gått till sin sista och eviga vila, än.
Betyg: CCCC

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0