Lucia movie night

Love and other drugs
Jamie lever livet men när han plötsligt står utan jobb och pengar så tvingas hans sälja läkemedel för ett uppgående företag, efter ett tag så börjar han få upp smaken för jobbet men då träffar han Maggie. Maggie som är i fas ett utav parkinson och som inte vill ha mer än sex utav Jamie men saker och ting blir inte som de tänkts sig, när sedan Jamie måste välja mellan att finnas till för den han älskar även fast hon blir sämre eller finna sin lycka på att annat håll. Jake Gyllenhall och Anne Hathaway som senaste gjorde "brokeback mountain" tillsammans har ett mycket väl fungerande samspel i en rom/kom som är ganska olik men ändå väldigt lik andra filmer i den här genren, vilket gör utan att avslöja för mycket slutet allt för förutsägbart. Den lyckas med det där de flesta filmer faller på att vara underhållande och rolig men ändå på en lagom nivå, de där platta skämten lämnas utanför och därför är detta en film man kan se och tycka om.

Betyg: CCC


127 hours
Aron är en överlevare och utmanar sig själv för olika prövningar men när han en dag ska ta sig ner för en grotta händer det som inte får hända, han förlorar greppet och fastnar med handen mellan en stor sten och väggen. Han gör allt för att ta sig loss men tiden börjar bli knapp och snart är hans vatten slut, allt han kan hoppas på är att någon ska hitta honom för att skicka efter hjälp innan hans krafter tar slut. Danny Boyle har gjort det igen, förra gången var det "slumdog millionaire" och denna gång är det 127 hours som är ett mästerverk. Det är smärtsamt, spännande och en fröjd för varenda filmälskare. James Franco gör sitt livs roll som Aron och en oscarstatuett står och väntar runt hörnet, Boyle kan även han räkna med en. Det ända misstaget begår den som inte väljer att se den, bygger på verkliga händelser. Årets bästa film.

Betyg: CCCCC


Var några filmfrågor mellan filmer och fick chansen att svara på två stycken, vann en tron legacy t-shirt och 1200 poäng på bioklubbenkortet så nu har man en valfri film att gå på. Änglagård 3 blir det. Vi var i stan 22.40 och kom hem igen 08.45 men hade gärna sett mer film.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0