FILM

Jag har tittat på mycket serier och filmer på senare tid, här nedan följer recension utav de. Dagens låt: Moviestar.

Wallander - Faceless killer

Kenneth Branaghan gör sin fjärde film som trötta kommissarie Kurt Wallander och som han gör det. På jakt efter en förmögenhet mördas ett äldre par men innan kvinnan dör säger hon nått till Wallander, han uppfattar inte riktigt vad det är men han tror det låter som invandrare. Detta läcks till pressen och det sätter igång en kedja som får allvarliga konsekvenser. Den skiljer sig en bit ifrån den svenska filmen men tycker den håller riktigt bra klass faktiskt, bra mycket bättre än de senaste wallanderfilmerna med Henriksson och beck - i stormens öga. Skåderspeleriet ligger på en hög nivå och då framför allt Branaghan som är fullkomligt lysande, näst intill lika perfekt som Rolf Lassgård. Han som spelar Svartman i wallanderfilmer med Henriksson syns även här i en liten roll.

Betyg: CCC

 

Wallander - The man who smiled

Wallander har lagt av som polis efter hans agerande i förra filmen men när en av hans vänner ber honom om hjälp är han åter på banan. Vännens far har dött i vad som verkar vara en bilolycka men sonen är allt annat än säker, han tror på mord. När sedan även sonen hittas hängd förstår Wallander att något är skumt, han söker efter svar men det verkar inte finnas några och snart så pekar allt åt en hjälporganisation som verkar var allt annat än vad det först såg ut som. Början på filmen har en härlig symbolik när Wallander är off så funkar ingenting för honom, elen är av, mobilen fungerar inte, bilen startar inte men när han börjar nysta i fallet så börjar allt fungera. En bra film dock något sämre än den svenska varianten men fortfarande en bra deckare, skåderspeleriet är mycket bra och det är fortfarande Branaghan som lyser starkast. Missa inte dessa filmer när de kommer på tv sedan, värd all tid i världen.

Betyg: CCC

 

Universal soldier: Regeneration

17 år efter att Dolph Lundgren och Jean-Claude Van Damme för första gången spelade ihop mot varandra är de nu tillbaka, i en ny universal soldier film. En ny mördarmaskin är ute på gatan och han är näst intill omöjlig att stoppa, han känner ingen smärta och han slutar inte förän hotet är helt förstört. Han har kidnappat en viktig familj och militären hittar inga andra utvägar än att skicka Luc tillbaka in i striden samtidigt som motståndarna också tar tillbaka något från då Andrew. Dolph kommer in efter ca 57 min och filmen är bara 93 min lång, Van Damme är inte med mycket han heller men betydligt mer. Inte mycket är sig likt från den första filmen mer än att Van Damme och Dolph är tillbaka, det är blodigare, våldsammare och totalt fri från humor. Vad man än väntar sig så kan man omöjligt gissa att det var så här det skulle bli, lite av en besvikelse men helt okey tidsfördriv.

Betyg: CC


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0