Alien 1-3

Alien (1979)
Rymdskeppet Nostromo är åter på väg mot jorden men efter att ha snappat upp en nödsignal från en närliggande planet, problemet är att planeten har en utomjordisk varelse som har mord i sinnet. Denna klassiker är grymt spännande och ger en rysande känsla, där gör musiken verkligen sitt. Effekterna är faktiskt snygga och för att vara från 70-talet är de nog riktigt snygga, med tanke på att det görs filmer 2010 som är i aboslut sämsta klass i effektskaran. Skådespeleriet är klanderfritt och Weaver i huvudrollen är strålande, detta är ett måste för alla.

Betyg: CCCC


Alien - Återkomsten (1986)
Ridley Scott har lämnat över penseln till James Cameron som bitvis har problem med att leverera. Ripley har sovit i 57 och när hon senare vaknar upp ska åter in i mardrömmen. Marinsoldater skickas tillsammans med Ripley, som ska fungera som en konsult, till LV-426 där kolonisterna försvunnit under mystiska omständigheter om Ripley försöker varna de men det är för sent. Cameron når i vissa sekvenser upp i hög standard men i andra stannar den helt upp, detta har naturligtvis att göra med att manuset inte alls håller samma hög klass som när det begavs förra gången. Det blir som att åka en hyfsad karusell, man är nöjd med åket men hade förväntat sig mycket mer.

Betyg: CCC


Alien 3  (1992)
De överlevande från förra filmen kraschlandar på Fiorina 161 där endast Ripley överlever, hon har nu kommit till en plats där brottlingarna är många och de goda desto mindre. Hon har hamnat på ett rymningsäkert fängelse där de inte sett en kvinnlig varelse på flera år, där chanserna är att överleva är minimala. De har inga vapen och vid dörren väntar en mardröm från förr som är redo att skörda nya offer. David Fincher har recenserat den här filmen, detta vara också hans regi debut. Detta är helt klart den sämsta delen i denna serie som innehåller 4 filmer, effekterna är ruskigt fula och hela storyn är så fullkomligt ologisk att det är svårt att detta på allvar.

Betyg: C


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0