Ännu mer film

From Paris with love
En terrorrist attack är på väg att ske men två män är där för att förhindra dådet, kosta vad det kosta vill. Bilar exploderar, människor skjuts ihjäl till höger och till vänster och mitt i smöjan finns det en man som en gång var en bra skådespelare. John Travolta skjunker allt djupare i sin karriär, fel val efter fel val och fortsätter detta riskerar han hamna bland Van Damme, Seagal, Snipes och Lundgren som bara får göra filmer direkt på DVD. Dialogen är smärtande usel och svordomarna haglar tätt, skådespeleriet är riktigt dåligt från samtliga. Jag förstår inte hur denna film kunde få se dagens ljus, floppade på bio men borde inte ha kommit så långt. Det är männen bakom "Taken" som gjort den här men det märks verkligen inte.

Betyg: - (minus)


The ghost writer
Den förre premiärministern Adam Lang håller på att skriva sina memoarer och till sin hjälp anlitar han en spökskrivare, det spökskrivaren inte vet är han nu svävar i livsfara. Mästarregissören Roman Polanski som gjort filmer som "Rosemarys baby", "Vampyrernas natt" och "the ninth gate" har här skapat en film som fullständigt lysande. Spänningen byggs upp allt eftersom och musiken ligger precis rätt, dialogen är sådär perfekt som den bara kan vara under Polanskis ledning. Esamblen han fått med sig är inte direkt kattskit heller, Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall, Tom Wilkinson samt min personliga favorit Timothy Hutton som dock har en liten roll här. Visst har Polanski på sidan av men karln vet verkligen hur man gör film.

Betyg: CCCCC


Daybreakers
Den mänskliga rasen är på väg att utrotas men en god vampyr har hittat ett botemedel som kan förändra världen, problemet är att vampyrerna inte vill att ett botemedel utan människoblod. Precis som vanligt i sådana här seriösa vampyrfilmer så är färgerna lite mörka och oftast lite åt blåa hållet, i den här filmen passar det perfekt. Vi invarderas ju med usla vampyrfilmer just nu, tänker främst på twiligtserien så då känns det skönt med en film som är sådär bra man kan önska, utan att bli någon slashersörja. En härlig vampyrfilm som kommer finnas på min dvdhylla inom snar framtid.

Betyg: CCC

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0