FILM

Björn Runge X 3
Om jg vänder mig om  CCCC
Man får följa flera livsöden i en både gripande och mycket sevärd svensk dramfilm, obehaglig.

Mun mot mun  CCCC
En familjs liv är i spillror efter att deras dotter Vera sjunkit in i drogträsket och sjunker allt längre in i den kriminella världen, en sjukt obehalig film som verkligen får en att må dåligt. Nattsvart.

Happy end  CCC
Den avslutande delen i Runges triologi om dystra människoöden och denna är också den sämsta i serien, det blir lite för mycket av allting men skådespeleriet är briljant där framför allt Malin Buska, Johan Wideberg, Peter Andersson och Ann Petre står för ruggiga persontolkningar.

Hamilton - I nationens intresse  CC
Storyn är inte av någon högre kvalité utan Hamilton har kommi i kontakt svenska GPS-styrda raketvapen men efter ett dödligt bakhåll så dödas samtliga (förutom då så klart Hamilton) och raketvapnen blir stulna. Senare dödas en politiker av terrorister samtidigt som en svensk vapentekniker kidnappas och sätts i ett somaliskt fängelse, statsministerna engegerar sig i fallet och hyr en privat styrka för styra upp situationen så länge Hamilton får vara med som observatör. Hamilton brottas samtidigt med personliga problem och vill lämna sitt gamla liv bakom sig, genom ett stort misstag förbrukar han sina möjligeheter till en annat liv och allt han har kvar är sitt arbete. Det märks tydligt att det är en svensk actionfilm för dialogen är pinsamt usel och skådespeleriet är inte heller av högsta kvalité, det är inte dåligt men långt ifrån bra och särskilt spännande blir det aldrig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0